Thursday, April 22, 2010

Remediul natural pentru ficatul obosit-ridichea neagra


Cand te gandesti la ridichea neagra, n-ai da doi bani pe ea. E mare, urata si pare foarte greu de consumat. Dar daca iei in E mare, urata si pare foarte greu de consumat.

Dar daca iei in calcul minunile pe care le poate face pentru sanatatea ta, uiti imediat de aspectul ei de cenusareasa a legumelor

Daca vrei o sursa naturala de vitamina C, poti sa consumi de-acum incolo ridichi negre rase, care sunt depozitare naturale de vitamina C, dar si de iod.

De asemenea, ca si surata ei, ridichea rosie, contine mult acid ascorbic, acid folic si potasiu, vitamina B6, magneziu, cupru, calciu. Bunicii o folosesc drept remediu in bronsite.

Are efect depurativ si energizant, cu efecte spectaculoase in curatarea ficatului si rinichilor de impuritati, bineinteles, daca este utilizata in cura constanta de peste trei saptamani.

Din batrani se stie ca are un puternic efect in calmarea tulburarilor hepatice, tulburarilor vezicii si in combaterea tusei. De aceea, este bine sa le pastrezi peste iarna la frigider si sa faci cure cu ridiche neagra ori de cate ori te simti slabita.


CUM SE FAC CURELE DE RIDICHE

Ar trebui ca zilnic sa consumi aproape jumatate de litru de suc sau cel putin 100 de grame de ridiche neagra rasa. Trebuie sa iti urmaresti atenta reactiile, pentru ca exista riscul sa ai tulburari digestive, caz in care trebuie sa te opresti.

De asemenea, mai pot fi preparate salate cu sare, ulei, otet si ridiche rasa, evident, care sunt foarte gustoase si te pot salva dintr-o mahmureala ingrozitoare care urmeaza, de obicei, dupa serile cu mult alcool.

Mai exis ta metoda prepararii unui decoct, din care ar trebui sa bei inainte de fiecare masa, pentru a-ti calma ficatul, dar si a unui suc natural din ridichi intregi, cu tot cu coaja.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites