Un colonist evreu a accidentat doi copii palestinieni care-i atacau maşina cu pietre / FOTO: RTV

Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele jurnaliştilor pentru că de obicei, după rugăciunile de vineri, cartierul Silwan din Ierusalimul de Est, în care s-a petrecut incidentul, devine scena confruntărilor între tinerii palestinieni şi forţele israeliene de securitate.

Câţiva tineri palestinieni aşteptau la o curbă maşinile care se îndreptau către o zonă locuită de evrei, pentru a le ataca cu pietre. Autorul accidentului este, întîmplător, un lider local de dreapta care apără interesele coloniştilor evrei din Ierusalimul de est.

Acesta se îndrepta spre casă, însoţit de fiul său, când palestinienii i-au atacat maşina cu pietre. În urma accidentului, copilul care a fost luat pe capotă s-a ales cu o fractură de braţ, iar celuilalt i-au fost scoase din corp mai multe cioburi din parbrizul vehicululului.

Israelianul de la volan a fost reţinut şi eliberat pe cauţiune, iar poliţia israeliană anchetează în continuare incidentul. Unii jurnalişti de la faţa locului susţin în relatările lor că mai mulţi colegi de breaslă i-au întărâtat pe copii să atace maşina ca să aibă ceva interesant de filmat.

Opinia mea-in sfirsit cineva le-a aratat mucosilor care se joaca de-a Intifada ca trebuie sa RESPECTE VIATA ALTORA.

10 STARS