Saturday, May 23, 2009

The Ubiquitous Mr Lovegrove-DEAD CAN DANCE


I thought that you knew it all
Well you've seen it ten times before.
I thought that you had it down
With both your feet on the ground.
I love slow...slow but deep.
Feigned affections wash over me.
Dream on my dear
And renounce temporal obligations.
Dream on my dear
It's a sleep from which you may not awaken.

You build me up then you knock me down.
You play the fool while I play the clown.
We keep time to the beat of an old slave drum.
You raise my hopes then you raise the odds
You tell me that I dream too much
Now I'm serving time in disillusionment.

I don't believe you anymore...I don't believe you.

I thought that I knew it all
I'd seen all the signs before.
I thought that you were the one
In darkness my heart was won.

You build me up then you knock me down.
You play the fool while I play the clown.
We keep time to the beat of an old slave drum.
You raise my hopes then you raise the odds
You tell me that I dream too much
Now I'm serving time in a domestic graveyard.

I don't believe you anymore...I don't believe you.

Never let it be said I was untrue
I never found a home inside of you.
Never let it be said I was untrue
I gave you all my time.

JAPONIA 6-YAMABUSHI













































Katsuragi Hiei, muntele sacru, se contura intunecat pe tesatura stropita de stele a cerului. Parea infricosator, departe de lumea noastra si semet. Mama, care imbracase doar niste kimonouri simple se bagase complet in interiorul caretei trase de 2 bivoli. Eu stateam linga ea, nemultumit ca nu ma lasase sa o urmez calare.

'Mergem ca niste simpli pelerini si nu vrem sa fim recunoscuti'mi-a taiat-o ea rece. Mda, si calul meu negru si nervos?Si sabia mea minunata si magica?
'Inca esti copil'a suspinat si s-a intors visatoare la planurile ei. Stateam cu ea in careta si ma foiam nerabdator. Stralucirea lunii era intrerupta de norii subtiri minati de vintul de vest ca de o hoarda de demoni. Cu cit ne apropiam de Katsuragi Hime si de sanctuarele sale ascunse, cu atit ma treceau fiori reci pe sira spinarii.
Nu ma intelegeti gresit. Nu mi-e frica de demoni, nu ma inspaiminta nici kami, zeii nostri, dar ACEST munte, unde toata lumea stia ca En No Gyoja isi facuse veacul si, dupa cum se pare, inca mai bintuie, ma infricosa. Nu voiam sa dau nas in nas cu batrinul ascet, cel ce avusese curajul sa sfideze toate religiile noastre si sa-si creeze una proprie:Shugendo. De altfel numai mama era atit de curajoasa incit sa aiba prieteni printre yamabushi, ucenicii ascunsi prin pesteri ai lui En No Ascetul.
De fapt habar nu aveam daca mama avea cunoscuti printre ei, dar pentru ca telul acestei calatorii era muntele lor, m-am gindit ca de fapt, de cite ori noi o credeam la muntele Hiei sau la Korama sama, locurile sfinte ale buddhismului, mama venea aici.
Am ajuns la poalele muntelui si mama a facut un semn slujitorilor sa aprinda tortele. Vintul suiera sinistru, de parca toate hoardele de kai erau pe urmele noastre. Nu-mi placeau stafiile, dar in caldura casei era in regula daca ma mai intilneam cu vreuna. O ocoleam si ma faceam ca nu o vad, iar a doua zi ii rugam pe preotii shinto ce isi aveau templul aproape sa mai faca o slujba pentru morti.
Dar aici, unde sigur era plin de dakiniten, zine-vulpi, poate si dragoni si alte creaturi al caror nume nici nu voiam sa-l rostesc, intilnirea cu un spirit minios nu era cel mai bun lucru.
Am inceput sa urcam pe carare, eu, mama si cei doi slujitori ce ne acompaniau. Cu toate ca era imbracata ca o cucernica pelerina, sunetul ascutit al nagasului pe care-l purta, sabia scurta de care nu se despartea niciodata, s-a auzit cind treptele de piatra au inceput sa fie prea inalte.
Dupa un drum de citeva minute am ajuns la prima poarta. In mijlocul ei statea amenintator Fudo O paznicul acestui munte.
Fudo O era una dintre zeitatile la care tata ma invatase sa ma rog prin mantra sa secreta AN. Legatura cu el, care era de fapt manifestarea lui buddha al intelepciunii, era foarte puternica mai ales daca aveai un caracter martial, dar voiai sa te eliberezi si sa tai valul iluziei, maya. Pentru cei ce nu fusesera initiati in misterele sale insa, aparea absolut ingrozitor, flacarile ce-l inconjurau, sabia sa imensa si rinjetul ce ii dezvelea coltii punindu-i pe fuga chiar si pe ucenicii mai slabi de inger.
L-am depasit rapid, nu inainte de ne inchina lui si a-i lasa o ofranda.
Inaintam din ce in ce mai adinc in munte pe Cararea de Diamant. Fosnete ciudate ne insoteau si sunetul lor clar, marunt si apasat ma facea sa cred ca am trezit vulpile magice. Mama recita imperturbabila o mantra si m-am gindit ca nu ar fi rau sa spun si eu mantra lui Fudo O.
Brusc in fata noastra micul templul Houke To unde se afla sabia lui Ootou-no Miya rasari in lumina lumii. Citeva pietricele culese de pe carare aduse ca ofranda si am grabit pasul.
Incepeam sa simt mireasma patrunzatoare, dulce si lemnoasa a cedrilor ce inconjurau marele templu Temporinji, acolo unde credeam acum, ca ne vom opri. Iubeam acest miros ce imi amintea de calatoriile mele alaturi de Buddha in tarile de dincolo de nori. Katsuragi Shugendo Dai Honzan, altarul principal aparu brusc de dupa perdeaua de cedrii, imbiindu-ne sa poposim aici, printre kami ocrotitori.
Vintul se intetise si ploaia fina incepu sa ne sculpteze obrajii, ca lacrimile celor ce-si pling eroii. Urcam in continuare si nici macar nu indrazneam sa o intreb pe mama ce cautam, unde ne duc ei pasii ei marunti si grabiti.
Am cotit la dreapta si am vazut ca ne indreptam spre virf. Credeam ca mama voia sa-l intilneasca pe Hitokoto-no-nushi Ookami, zeul ce indeplineste orice dorinta, cu conditia sa fie spusa dintr-o inima pura.
Brusc, doua aripi albe au filfiit moale pe bratul meu si un strigat ascutit a strapuns intunericul. Mama se intoarse si ii saluta pe noii nostri tovarasi de drum.Doi yamabushi cu fetele ascunse ne flancau in stinga si in dreapta aratindu-ne o carare ascunsa printre copacii vechi. Slujitorii nostri aveau sa innopteze la templul de pe virful Kongozan.
In curind am iesit din cring si am ajuns pe malul unui lac artificial. Ceata ne invaluia nepermitindu-mi sa vad mai departe de virful katanei. O poarta rosie isi deschise canaturile si am pasit prin apa catre o barca ce ne astepta. Nu se mai auzea nici un sunet, de parca muzica cerului si pamintului fusese inghitita de apa. Vislele atingeau apa ca libelulele -dragon cu aripi moi, ce scinteiau in luna, giuvaieruri ce erau singurele faclii in ceata groasa. Cind cei doi yamabushi s-au ridicat si i-au oferit mamei sprijinul pentru a cobori am stiut ca am ajuns.
Printre frunzele arborilor se zarea o lumina jucausa-cineva aducea ofrande focului sacru-Homa.

ADEVARATII ECOLOGISTI

Un tinar cuplu din Wales cu un venit mediu anual de 10.000 dolari si-a construit propria casa ieftina, din material gasit peste tot: paie, pamint, lemn.

Ei si-au facut un website unde arata detaliile planurilor lor, poze si cum poti cu adevarat sa-ti construiesti o casa de pamint, cu mai putin de 5000 de dolari.

Ah, vremurile de odinioara, cind stramosii nostri locuiau in bordeie. Intotdeauna i-am invidiat, mai ales dupa ce am vazut la Muzeul Satului, intr-o zi de canicula torida, ce bine stateau oamenii pe vremuri, la racoare.

built_earth_house_1.jpg

built_earth_house_2.jpg

built_earth_house_3.jpg

built_earth_house_4.jpg

built_earth_house_5.jpg

Poze luate de pe website:

The Mathematics of Love and Hate-MATEMATICA IUBIRII SI UREI

laitman_2009-02-03_3Hate for the fellow man is not expressed as the sensation of hate, but as the desire to use him for your own good. This is the feeling we have until we turn it into love - the desire to fill the other instead of myself.

Ura pentru semenii tai nu este exprimata ca senzatia de ura, ci ca dorinta de a-i folosi pe acestia pentru binele tau propriu..Acesta este sentimentul pe care il avem pina cind il transformam in iubire-dorinta de a-i umple pe altii, in loc de a ne umple pe noi.

My teacher Rabash used to say: You can picture yourself as a zero and your friend as a one, or you can see yourself as one and him as a zero. This depends on your desire - whether you desire to use him for your benefit, or to use yourself to benefit him.

Invatatorul meu Rabash spunea: Poti sa te imaginezi pe tine ca pe un zero si pe prietenul tau ca pe un unu, sau poti sa te vezi pe tine ca pe un 1 si pe el ca pe un 0. Aceasta depinde de dorinta ta-daca doresti sa il folosesti pentru interesul tau, sau sa te folosesti pe tine pentru ca el sa beneficieze de tine.

To the extent that you desire to fulfill the other, the Light of bestowal and love will fulfill you.

Pina cind vei dori sa il implinesti pe celalalt, si atunci Lumina daruirii si a iubirii te va implini pe tine.

sursa rav laitman

WHAT'S WRONG WITH THIS PICTURE?ECOLOGIA DUSA LA EXTREM

Citeam deunazi ca Cameron Diaz (cacofonia e voita) a declarata la Jay Leno parca cum ca ea e ecologista. Si pentru ca ESTE, nu trage apa acasa de cite ori face pipi.
“Folosesc zicala: Dacă e galben, lasă-l acolo, daca e maro, trage apa! Cred în acest lucru 100%. Dar sunt totuşi nişte reguli. Poţi să nu tragi apa dacă ai folosit toaleta de maximum două-trei ori consecutiv, după ce ai băut multă apă. Dar dacă e vorba de o cafea sau altceva, tragi imediat apa”, a explicat Cameron Diaz.
Acum io inteleg trendu'asta cu ecologia. Il respect pe Leo di Caprio care s-a dus la decernarea Oscarurilor cu Toyota Pryus, de s-au socat aia pina s-au prins ca e vorba de o moda cool si unii chiar si-au luat si ei.
Da' sa nu tragi apa? Inteleg ca Cameron are doar un neuron, dar cu ce ajuti tu planeta daca in casa ta se simte damf de pipi?
Am mai auzit si ca Julia Roberts nu se da cu deodorant.

“I don’t like to share that with a large number of people, but it’s just never been my thing.”
“Sometimes, midday at work, I freshen up."

OK nici bunica nu se dadea cu deodorant, DAR se dadea cu acid boric. Ceva, kinda, orice. Hey oameni buni, eu inteleg aceasta grija obsesiva fata de planeta, da' nu mai bine faceti ceva impotriva poluarii spirituale? O pratica ceva? Mai poluata este planeta de gindurile noastre rele, de ura, de dezbinarea dintre noi, decit de pipiul lui cameroana sau deodorantul lui Julia.

Fetelor astora le-as recomanda 'surisul interior'

Friday, May 22, 2009

RACHEL BRICE-DIN NOU

Cele mai bune medicamente din lume






Un botanist din Londra, James Wong, promoveaza utilizarea plantelor ca alternativa la medicamentele clasice, pentru a vindeca diferite afectiuni, de la tuse, raceli sau dureri, pana la eczeme si… paduchi.


Recent, intr-o zi friguroasa, James Wong a parcurs pe jos drumul spre casa intr-o jacheta subtire. Este un optimist, s-a justificat el. Dar ca sa fie sigur ca nu raceste, atunci cand a ajuns acasa si-a preparat supa de pui dupa reteta bunicii sale, folosin radacini de echinacea, fructe de padure goji, cantitati mari de ghimbir, chilli si usturoi. "N-am mai racit", spune el. "Este un lucru pe care il fac tot timpul. In Asia, mancarea nu este asa strict delimitata de medicamente. Supa ar fi fost oricum consumata la cina, chiar daca nu te simteai rau".

Aceasta reteta a lui Wong, pentru intarirea sistemului imunitar, se regaseste in cartea sa, "Cultiva-ti singur medicamentele", un set de instructiuni pentru remedii pe baza de plante si produse de infrumusetate. Dupa aceasta carte se filmeaza si o emisiune cu acelasi nume, pe BBC Two. Titlul poate parea provocator, dar Wong este un tocilar (dupa cum spune chiar el) cuceritor cu o misiune simpla: vrea ca oamenii din Occident sa priveasca plantele nu ca pe obiecte de decor, ci ca pe niste substante chimice ce pot fi remedii pentru multe afectiuni, de la insomnie la cistita sau paduchi. Inainte sa respingi ideea de sanatate prin natura pe motiv ca este invechita, trebuie sa afli ca multe plante contin aceleasi ingrediente active ca si medicamentele comercializate. Aspirina, cu toate ca in prezent este sintetica, a derivat initial din acidul salicilic, gasit in salcie, cretusca si in arbustul spirea. Calmantele cu morfina au la baza opiu, din maci, iar pilulele contraceptive au fost initial obtinute din cartofi dulci mexicani.

Organizatia Mondiala pentru Sanatate estimeaza ca 80% din populatia lumii foloseste medicamente pe baza de plante pentru a se vindeca. "Este o problema culturala. In Malaezia, unde mi-am petrecut o mare parte din copilarie, medicina occidentala a aparut si a fost vazuta ca utila, dar ca ajutor al medicinei traditionale, care nu s-a irosit niciodata. In Europa de Nord, revolutia industriala a facut oamenii sa paraseasca satele, unde aveau bogate cunostinte etnobotanice, si sa poposeasca in orase. PEste cateva generatii, toate aceste cunostinte s-au pierdut. A mai ramas foarte putin de transmis mai departe".

Wong are 27 de ani si este etnobotanist- un om de stiinta care studiaza uzul plantelor. In casa bunicii sale din Malaezia a inteles ca plantele nu sunt doar frumoase, ci si ca multe dintre ele pot fi foare folositoare. "Ma plimbam cu bunica prin gradina. Uneori, ea rupea cate o frunza de palmier, si dupa cateva minute de origami, obtinea o palarie perfect functionala pe care o folosea ceva vreme", isi aminteste el. "Langa palmier crestea o planta pe care o foloseau pentru bandajele celor raniti in cel de-al doilea Razboi Mondial, fiind atat fibroasa, cat si antiseptica. Era magic pentru un copil ca mine sa vad ca se pot face atat de multe cu o planta pe langa care majoritatea oamenilor treceau nepasatori. Oamenii vor sa afle sursa medicamentelor pe baza de plante din Amazon, dar in momentul in care o afla, au nevoie de o multime de cercetatori care sa o prepare in laborator, prin procese complicate si elaborate".

"Acesta este un mit. Medicamentele pe baza de plante au evoluat ca raspuns in situatiile in care oamenii nu aveau timp si nici bani. Cand studiam medicina samana in Ecuador, daca o femeie avea opt copii si unul dintre ei avea o durere de stomac, trebuia sa gaseasca ceva in imediata ei apropiere, rapid si usor de preparat, in timp ce avea grija de ceilalti sapte copii. Dar exista vreo dovada ca aceste metode chiar functioneaza? Unde sunt experimentele clinice care sa sprijine supa de pui ca intaritor al imunitatii? Nu exista, desigur pentru ca firmele de medicamente nu investesc in experimente costisitoare decat daca stiu ca isi vor recupera banii din vanzari.

Wong are grija sa nu faca afirmatii pe care sa nu le poata sustine, si tocmai de aceea cartea sa contine un numar de avertismente- consultati doctorul inainte sa incercati remediile naturale, in special daca urmati un alt tratament, verificati-va alergiile, aveti grija ca plantele pe care le folositi sa fie alese corect, si asa mai departe. "Nu spun ca metoda mea pentru durerea de cap, de exemplu, este dovedita clinic ca fiind eficienta, dar plantele pentru aceasta metoda contin substante care sunt dovedite a fi eficiente. Chimicalele din ele cer la fel de mult respect ca si un medicament conventional, deci ar trebui considerate un medicament".

Orice remediu propus de Wong e facut in casa si este economic. Multe dintre ingrediente le gasiti usor si nu aveti nevoie de ustensile speciale ca sa le preparati. Wong, care imparte o casa cu alti botanisti in vestul Londrei, isi aminteste cum un coleg de apartament a cheltuit 25 de lire pe tinctura de echinacea. "L-am intrebat daca stie ce contine. I-am explicat dupa aceea ca e doar echinacea zdrobita si tinuta in vodca timp de doua saptamani. Avem echinacea in gradina si sticle de vodca pe care le aduc musafirii cand ne viziteaza. Eu nu o beau, o folosesc pentru prepararea medicamentelor traditionale".

***Salvie cu miere pentru dureri in gat

Frunzele de salvie au proprietati antiseptice si antiinflamatorii. Numele provine din verbul latin "a salva". Combinata cu proprietatile antibacteriene si de vindecare ale mierii, salvia este un excelent calmant.

Ingrediente

- o legatura de frunze proaspete de salvie - o cantitate suficienta de miere pentru a acoperi salvia (puteti cumpara chiar miere de salvie)

Mod de preparare

1. Spalati si uscati frunzele de salvie, dupa care pune-le intr-o craticioara, apoi acopera-le cu miere. Fierbeti la foc mic timp de o ora. Lasati sa se raceasca.

2. Strecurati mierea astfel obtinuta intr-un borcan si sterilizati-l.

Mod de utilizare

Luati cate o lingurita de fiecare data cand va doare in gat. De asemenea, puteti folosi mierea pentru indulci bauturile fierbinti cu lamaie, atunci cand sunteti raciti sau aveti gripa. La nevoie, luati de 3-4 ori pe zi.

***Tratament cu neem pentru paduchi

Aceasta reteta, fara fosfati, foloseste extracte de plante cu proprietati insecticide, pentru a ucide paduchii si ouale acestora.

Ingrediente -100 de grame de frunze de rozmarin -25 de grame de flori de levantica -200 de mililitri de ulei de neem -200 de mililitri de ulei d emigdale -6 capatani de ustoroi, maruntite -2 linguri de arbore de ceai

Mod de preparare

1. Separati frunzele si florile plantelor de crengute.

2. Amesteca uleiul de neem si de migdale intr-un vas.

3. Zdrobiti jumatate din cantitatea de rozmarin si de levantica si stropiti-o cu uleiul preparat. Puneti continutul astfel rezultat intr-o cratita. Repetati operatiunea si pentru cantitatea ramasa de ierburi.

4. Puneti ierburile zdrobite, uleiul de neem si de migdale pe foc, apoi adaugati usturoiul. Incalziti usor timp de 20 de minute.

5. Strecurati amestecul. Adaugati uleiul de arbore de ceai, amesteca, apoi varsati totul intr-o sticla de 500 de mililitri.

Mod de utilizare

Aplicati pe parul uscat, in asa fel incat toata suprafata sa fie acoperita si uleiul sa ajunga pe scalp. Acoperiti cu un prosop si lasati sa actioneze cel putin o ora, sau peste noapte, daca este posibil. Spalati apoi parul cu doua aplicari de sampon, Aplicati balsam si pieptanati bine. Repetati peste sapte zile.

***Fructe de padure Goji si supa Shiitake pentru intarirea sistemului imunitar

In China, supele, alaturi de ceai, sunt un remediu natural pentru diferite afectiuni. Aceast fel de supa este plin de nutrienti care ajuta sistemul imunitar si diminueaza simptomele racelii si gripei. Consumati aceasta supa de indata ce simtiti ca va paste o raceala.

Ingrediente

-2 linguri de radacina uscata de echinacea

-200 de ml de apa fiarta

-5 linguri de fructe goji, proaspete sau uscate

-2 litri de supa de pui (facuta in casa sau din cuburi concentrate)

-3 aripioare de pui sau copanele (de preferinta, organice)

-2 cepe mari, curatate si taiate -

12 ciuperci shitake, taiate subtire

-10 cm de radacina de ghimbir, curatata si

-2 ardei iuti proaspeti, tocati marunt

-8 capatani de usturoi, tocate

-Ghimbir si ardei iuti, pentru servire

Mod de preparare

Amestecati echinacea uscata cu apa fiarta intr-un vas pentru a face infuzie. In alt vas, acoperiti fructele goji cu apa rece si lasati-le sa se hidrateze. Puneti supa si bucatile de pui intr-o cratita larga. Adaugati cepele tocate, ciupercile, ghimbrilul, ardeii. Lasati amestecul la foc mic timp de o ora, doua, sau pana puiul este suficient de fiert. Opriti focul. Cu cinci minute inainte de de servire, adaugati fructele goji si usturoiul. La final, strecurati infuzia de echinacea si adaugati-o la supa. Reincalziti daca este necesar.

Mod de utilizare

Serviti in castroane mari si garnisiti cu ghimbir si ardei iute pentru un efect sporit.
sursa romania libera


JAPONIA 5-MAMA


















Ca
orice delicata doamna japoneza, si mama era o adevarata floare. Eu o asemanam cu o floare de lotus.Nu avea nimic spectaculos in ea, si totusi reusea sa se ridice la suprafata de cite ori era nevoie, pastrindu-se perfecta, pura, inaccesibila. De cite ori tata pleca sa-i pazeasca pe capii clanului Taira, mama isi punea acea masca impietrita, alba cu roz si il saluta gratioasa, de parca tata se ducea sa hraneasca crapii din iazul cel mare. Dupa ce el pleca insa, mama se incuia in iatac, sau disparea cite o luna in vreunul dintre misterioasele sale pelerinaje. Nu ma luase niciodata cu ea si nici eu nu o intrebam unde se duce, pentru ca viata sa interioara era doar a ei.
Si totusi dupa ce doica alarmata ma gasise pe jumatate inconstient balmajind cuvinte de neinteles, mama iesise din imobilitatea sa de papusa de portelan. Stiu ca ma iubea mai presus de orice, dar nu o mai aratase niciodata dupa ritualul meu de maturitate. Mingiierile sale fine, prelungi, cu degetele minunate ce aratau ca betisoarele delicate de fildes cu care atingea instrumentele muzicale, imi erau daruite numai cind ma duceam la ea in apartamente. Si asta se intimpla foarte rar.
Chipul ei, chiar si atunci raminea impietrit, schitind doar un zimbet usor, ca si cum un fluture sacru, ca cei adusi de maestrul Kukai din China, ii atingea rapid buza superioara. Apoi imi cinta la biwa.
Uneori uram asta. Nu suportam sunetul adinc al biwei, care parca imi taia carnea, ajungind la os, scotind de acolo toate fantasmele mele.Biwa care rascolea in mine ecouri ale luptelor ne-date inca, ale iubirilor traite doar in fantezie si ale unui loc demult uitat, niciodata cunoscut. O rugam sa inceteze, dar se uita fix la mine si continua, de parca voia sa aduca la suprafata ceva din mine ce dormea, sau era amortit.
O vizitam pe mama rar si nu voiam sa ma duc in iatacurile sale si pentru ca acolo mirosul era diferit. Semana cu camforul sau cu padurile de pin vara, dupa o ploaie scurta de dimineata, cind ceata se ridica brusc si te face sa te ratacesti in alte lumi, in alte timpuri. Mama imi dadea un sentiment mai acut de primejdie decit tata care ma altoise de nenumarate ori cu al sau bo.

Asa ca atunci cind am vazut-o intrind impreuna cu doica in camera mea am stiut ca ceva grav s-a intimplat. Mai intii nu am inteles nimic din ce spunea doica, aratind la mantia mea uda ce atirna peste perne. Apoi, urmarind privirile lor mi-am dat seama ca tineam inca strins in mina legatura de matase rosie pe care cu o noapte inainte mi-o daduse Susano O, maretul kami al furtunii, marilor si visatului. Doar ca acum era goala. Nu trecusera decit citeva ore si in mod clar nimeni nu intrase in camera mea in afara de ele.
Am inceput sa caut cu infrigurare, pe sub futon, printre haine, pe sub masuta lacuita cu negru si rosu, dind la o parte usile din hirtie cerata ce ma desparteau de restul casei. Nimic.

Mama nu m-a pus sa-i povestesc unde fusesem si nici nu m-a intrebat ce caut. A rostit simplu si cu forta o fraza care-mi provoca instant frica. "Mergem in munti."

Rugăciuni în cinstea Sf. Rita în ziua sărbătorii (22 mai).






























Preasfântă şi nedespărţită Treime, Tată, Fiule şi Duhule Sfânt, trei persoane într-un singur Dumnezeu, cu umilinţă îngenunchem înaintea peasfântului şi preaînaltului Tău Tron, Te adorăm adânc şi îţi mulţumim pentru atâtea haruri, favoruri şi binefaceri pe care le-ai dat servitoarei Tale, Sf. Rita, care, cât a trăit în această lume, nu a căutat altceva în starea ei de fecioară, de femeie căsătorită, de văduvă şi de călugăriţă, decât să te iubească şi sa-ţi servească cu credinţă.

La tine îi erau gândurile, despre Tine vorbea, pentru Tine lucra continuu, spre Tine îndrepta orice faptă spre lauda măririi Tale. Aşadar, pentru bunătatea şi blândeţea Ta cea mare, binevoieşte, Doamne, şi prin mijlocirea minunatei Sf. Rita, mângâie-ne pe noi toţi care suntem făpturile Tale, prin creaţie, prin răscumpărare şi prin conservare.

Da-ne acele haruri de care avem nevoie şi pe care neîncetat şi cu stăruinţă le cerem. Dobândirea lor poate să fie împiedicată de puţina noastră credinţă şi multe păcate, Tu însă, sporeşte credinţa, dă-ne o vie durere pentru păcate şi o hotărâre tare pentru a nu Te mai supăra.

Alergăm cu mare încredere la Atotputernicia Ta, o veşnice Părinte, la înţelepciunea Ta, o veşnice Cuvânt, la iubirea Ta, o Duhule Sfinte. Tu, preasfântă Treime, Dumnezeul nostru, Tatăl, Creatorul si Răscumpărătorul nostru, Dătătorul vieţii noastre, în care, deopotrivă şi fără deosebire, Atotputernicia, Înţelepciunea, Iubirea, Bunătatea, Mila, şi toate desăvârşirile strălucesc şi se oglindesc minunat şi din plin, binevoieşte a ne da mângâiere în necazuri şi greutăţi.

Da, o vei face prin nelipsita şi prea marea Ta bunătate şi prin meritele Sf. noastre Rita, căci Tu, Dumnezeul nostru, ne-ai asigurat de dumnezeiasca Ta Dărnicie, precum cu tărie credem că nu este nimeni care să fi alergat la Tine cu credinţă vie şi a cărui cerere să nu fi fost cu bunătate împlinită.

Pentru aceasta, din toata inima noastră repetăm: în Tine, Preasfântă Treime, Dumnezeul nostru, ne punem toată speranţa, cu siguranţă că nu vom fi în veci ruşinaţi. Binecuvântată să fie Preasfânta Treime si nedespărţită Unire. Darul Domnului Nostru Isus Cristos si dragostea lui Dumnezeu Tatăl şi împărtăşirea Duhului Sfânt să fie cu noi toţi.
Amin.

CACTUS-REPLY

Inspirata de FYT

Mie imi plac cactusii, ba nu ador cactusii, dar de cind mi-a zis mie cineva ca nu e bine sa-i tii in casa nu am mai cumparat. Aveam la un moment dat chiar si o minicrescatorie de cactusi-din pacate erau d'aia cu gene aditionale transformati prin diverse incrucisari. Din fericire erau senzationali de frumosi. Dar nu tineau .
Povestea mea este povestea cactusului ce infloreste o data la 7 ani de la Ierusalim. Cactusul se afla in curtea Mariei, grecoaica ce gestioneaza manastirea Sfantului Stefan de la Poarta Leilor, cea care se afla fata in fata cu mormintul Maicii Domnului, de la poalele Muntelui Maslinilor. Acolo, la Sfintul Stefan unde se afla grota unde sfintul a fost ucis cu pietre, traieste un cactus imens. Cred ca are peste 2,5 m si arata ca o chestie inalta si desirata cum vedem in filmele cu deserturile Mexicului. Splendoarea sa consta in aceea ca odata la 7 ani infloreste, si minunea se intimpla zi lumina. Odata cu primele raze ale soarelui-si m-am trezit de la 5 in dimineata aia-incepe sa rasara un bulb micut, care apoi creste si sub razele din ce in ce mai puternice se deschide incetisor. Floarea pe care o face arata ca o stea, este uriasa, alb-argintie si cu multe colturi, si emana un miros imbatator ceva gen regina noptii. La apus, soarele ii stringe ultimele petale care cad intr-un act solitar de 'kiss the earth goodbye'.
Si acum de cite ori ma gindesc la cactusul-stea ma gindesc ca si noi sintem exact ca el. Frumosi, pretiosi, efemeri, seminte stelare.
(Exista si varianta de noapte)


TRUSTUL RINGIER SI SCARBA NATIONALA














Nu-mi plac baietii de la Ringier.Nu numai pentru ca fostii mei colegi dupa ce au plecat de la ziarul nostru s-au angajat la libertatea unde au dus-o foarte bine sub Nistorescu, si apoi cind acesta s-a 'retras' silit de Ringierisiti, ai mei au fost dati afara pe capete.

Nu numai pentru ca cei ce au fost dati afara au fost concediati pentru ca scriau independent-ma rog cit se putea- si numai cei ce dau limbi au mai ramas, cu f. putine exceptii-salut Catalina.

Nu numai pentru ca oameni de valoare au fost inlocuiti cu pupincuristi sau baietei abia iesiti de pe bancile facultatilor si care cereau mai putini bani, acceptind sa scrie 'la comanda'.

Nu numai din cauza ca la sedintele lor s-a instaurat teroarea dupa ce patronii elvetieni-foarte politicosi altfel-si-au adus oamenii.

Ci pentru ca trustul Ringier a instaurat scarba nationala. Adica, nivelul nikitist, naomist, adrian minunist al constiintei naitonale.

Sa nu aveti nici o indioala: NU Dan Diaconescu este cel ce a scazut nivelul si asa minim cultural al romanilor, ci trustul Ringier, incet, perfid, insinuant pina cind oamenii nu se mai pot simti bine decit citind click, libertatea si alte produse de canal.

Sau urmarind showurile lui Capatos si ale lui DD si Bahmutanca printre doua seminte si o halba de berica.

Incep sa-l regret pe scirbosul de Pruteanu.

P.S.-in aprilie 22, acum muuulti ani a murit Mircea Eliade. Va mai aduceti aminte de el? Ca daca nu, gasiti
pe net toate cartile lui.

CITATUL ZILEI

'Eu cred că România pierde oameni şi rămâne tot mai mult cu haite. Mai mici, mai mari, dar haite, care atacă doar pentru că celui mai prost dintre ei i se năzare ceva.'
Mihaela Radulescu in Jurnalul National

Thursday, May 21, 2009

11 ANI

LA NOI:

JOACA MANEAUA CU BABI MINUnE(si numele este predestinat)

LA EI:

PUSTIUL CINTA O PIESA DE JIMI HENDRIX 'ALL ALONG THE WATCH TOWER'
SI U2 'WITH OR WITHOUT U'

PUSTIU' E UN GENIU!

O NOUA LEAPSA DE LA LIALIA


1. Obsesia curentă.
Tocmai m-am eliberat de obsesia fata de iubitul meu. Sufletele-pereche sint usor suplinite de nagual-'dublu'. Cine mai are nevoie de suferinta cind dublul e mereu cu tine?

3. Ce porţi astăzi?
Roz/God o culoare care nu ma caracterizeaza deloc. Cred ca a venit vara si m-a batut soarele in cap.


5.
De ce e ziua de azi specială?
Pentru ca am hotarit ca azi sint mai puternica decit ieri.After all what doesn't kill u makes u stronger.So cliche and so tru~!

6. Ce ai vrea să înveţi să faci?
Kendo.

8. Ce asculţi acum?
Qoran.

10. Ce fel de îngheţată îţi place?
De menta.Si fistic.Si malaga.Si lamiie.

12. Ţelul cel mai dificil?
Libertatea. Ca o bruja ce se respecta nici macar nu inteleg ce e aia.Dar vreau pentru ca e greu.Si pentru ca altfel inseamna ca am trait degeaba pe pamint.

14. Daca ai putea avea o casă plătită, aranjată şi mobilată doar pentru tine, unde ar trebui să fie?
In Goa cu oceanul fosnindu-mi noapte buna.

17. Ce cauţi la un prieten?
Intelegere, loialitate, disponibilitate. Uneori cind sint prabusita sa ma ridice.

19. Genul preferat de muzică?
Aia care ii vorbeste sufletului meu. Lately m-am indragostit de Gnarls BArkley. Dar stiti ca v-am innebunit deja.

21. Jobul de vis?
Să fiu Carlos Castaneda.

23. Dacă ai avea $200 acum, pe ce i-ai cheltui?
Pe o minivacanta la Piatra Arsa.

25. Fashion pet peeve?
Fustele/rochiile prea scurte.

28. Daca viaţa ta ar fi un film, ce titlu ar trebui să aibă acesta?
Hero.

29. Ce nu lipseşte niciodată din geanta ta?
Ai innebunit? Numai simpla intrebare si imi da tremuraturi de inimioara.RUJUL, cum poate cineva sa traisca fara?

leapsa de la lialia

CE SA LE FACI SPAMMERILOR TEPARI

Cum sa i-o tragi in fund lui Patrick Chan

Vă veți întreba în primul rând cine naiba e Patrick Chan și - mai ales - de ce ați vrea să i-o trageți în fund? Vom începe cu începutul: Patrick Chan e un nume (falș) sub care se ascunde o țeapă de tipul scrisorii nigeriene, doar că nu e african, ci asiatic, și nu scrie din Nigeria, ci din Hong Kong. Prin nuștiuce artificii tehnice, niște inși dubioși au intrat în posesia adresei dvs. de mail și vă momesc cu câștiguri fabuloase dacă le trimiteți niște bănuți. Asta e povestea pe scurt. Povestea pe lung o găsiți aici.

Patrick Chan are un "ID" extrem de amuzant, făcut în Paint, la care numai retardații pun botul:



După ce am văzut "familia" lui Patrick Chan, mi-am dat seama de ce se chinuie să fraudeze oameni pe net: ca să facă bani pentru operația estetică de față a nevestei sale sau - mai simplu - de schimbarea întregii sale neveste cu una mai falnică și mai trainică și mai frumoasă.



Ce fac eu când primesc așa ceva? Încep să dansez cu ei, electronic vorbind. Le răspund la emailuri, le pun întrebări idioate, le dau date false. Orice care le pierde vremea. Aveți grijă să fiți credibili! Dacă aveți nevoie de ajutor, iată un kit compilat de mine, în lupta cu inamicul țepar care vrea să vă fure banii:

(sursa e aici, dar e modificat de mine în Paint, ca să nu i se mai vadă blogspotu, că nu mai e credibil deloc)

(sursa sunt chiar eu, ajutat de un permis SPECIMEN de pe Wikipedia și de Paint)

(nu mai știu de unde am luat poza, oricum, cautați pe Google Images "familia Băsescu")

(la asta m-am amuzat cel mai mult! a insistat să îi dau o copie scanată a pașaportului... și i-am dat)

Dacă vă cere adresa, puteți încerca cu asta:

Basescu Traian
Palatul Cotroceni,
Bulevardul Geniului nr. 1-3
Sector 6 - Bucuresti - Romania,
Cod postal 060116

O să vrea și un cont de bancă, puteți încerca cu acesta:
Banque Dexia
44, bvd Pacheco
1000 Bruxelles
Belgium

IBAN BE43 0689 9999 9501
BIC GKCCBEBB

Dacă se plânge că nu-i merge contul, scuzați-vă că ați greșit și dați-i același cont cu o literă schimbată!

sursa ghicitorinfund

Tuesday, May 19, 2009

JAPONIA4-SAPTE FRUNZE DE JAD

















Azi noapte mi-a aparut in vis Kiko Ten-no. Mi-a spus ca tata isi neglijase obligatiile fata de ea, si ca orice zina/vulpe, nu va ierta aceasta ofensa usor.Daca voiam sa rascumpar greseala tatalui meu si sa pastrez ajutorul sau magic in familie, trebuia sa ii aduc cele sapte frunze de jad. Acestea ii trebuiau pentru a face o potiune vrajita necesara atit pastrarii tineretii sale cit si longevitatii clanului nostru.La sfirsit m-a mingiiat cu coada sa impletita din noua codite mai mici si m-a zgiriat usor pe obraz, ca sa nu uit.Dimineata aveam un semn pe obraz.

Habar nu aveam unde pot gasi cele sapte frunze de jad, asa ca l-am rugat pe Susano-o , kami al marii si viselor sa ma ajute sa le gasesc.Nu puteam decit sa ma duc pe mare atunci cind era furtuna mai aspra, daca voiam sa-l intilnesc. Am pindit trei saptamini pina cind si-a facut aparitia o furtuna pe cinste, si, bineinteles ca a trebuit sa astept pina cind parintii mei s-au retras in iatacul lor.

Am pornit pe mare singur. Nici macar Aiki nu a vrut sa vina cu mine. In mod straniu, cu toate ca norii negri intunecau cerul, luna se zarea din cind in cind facind sa apara o carare luminoasa printre valuri. Stiam ca daca nu sint atent, marele dragon ce era dusmanul clanului nostru putea sa apara si sa ma omoare, asa ca faceam cit mai putin zgomot.Cred ca am vislit cam o ora cind, in fata mea a aparut o stinca intunecata.Era ca si cum din mare, brusc, un capcaun de piatra isi scosese capul fioros, gata sa ma inghita.MI-am dat la o parte frica si am sarit repede pe mal. Barca am legat-o de un stei ce se ivise la tarm. Urcind, am observat ca eram inconjurat de niste flacari mici, cu putin mai mari decit licuricii obisnuitit. Stiam ca astfel de flacari sint spiritele trimise de kami ca sa-si protejeze favoritii, sau ca sa-i arunce in hauri pe cei ce ii sfidasera.
Flacarile au intrat intr-o gaura cit un stat de om, ce continua sa urce.Dupa citeva minute m-am oprit. In fata mea se zarea o umbra uirasa. Chipul sau nu se deslusea, dar dupa majestatea pe care o emana am stiu ca era Susano O. M-am aruncat in genunchi la picioarele lui, neindraznind sa vorbesc. Maretul kami a inceput sa rida infricosator. Simteam cum stinca se cutremura sub asaltul valurilor zbuciumate de sunetul tunator al hohotelor sale. Apoi mi-a spus:
'Nyojo,ai venit aici ca sa-mi ceri o favoare.Esti prost sau prea credul, dar curajul tau ma amuza. Totusi trebuie sa stii ca cele sapte frunze de jad vor fi atit ajutorul de nepretuit cit si pieirea clanului vostru. Acum le mai vrei?'
Nu indrazneam sa-i spun ca dakini Kiko Ten-no mi se parea mai inspaimintatoare decit el, tocmai pentru ca avea o fata atit de blinda.I-am raspuns totusi:
'Stapine fa ce vrei cu mine, dar te implor arata-ti bunavointa asupra familiei mele!'
Susano O s-a ridicat si schitind pasii unui dans salbatic mi-a aruncat o legatura de matase rosie:
'Ai grija, daca lasi visele sa te stapineasca vei pierde longevitatea clanului;daca lasi actiunile impetuoase sa te calauzeasca vei pierde legatura cu kami'

Hohotele sale imi bubuiau in urechi cind am inceput sa cobor stinca.Am urcat repede in barca si nu m-am uitat nici o clipa inapoi.Speram sa fie doar un vis dar stiam ca vislesc disperat prin haurile ce se cascau in fata mea, grabit sa ajung cu bine acasa.Luna nu-mi mai era prietenoasa si cararea de lumina ce ma calauzise la venire acum disparuse complet.Furtuna insa se potolea cu cit ma indepartam de stinca maretului kami, asa ca am hotarit sa-mi opresc barca si sa astept primele raze al soarelui sa ma duca inapoi.
Nu a trebuit sa astept mult.Am vislit spre casa si slujitorii care m-au vazut si-au pus capetele in pamint, facindu-se ca pe linga ei trece o fantoma.Stiam ca nimeni nu o sa sufle o vorba.Apoi m-am pravalit in somn, cu hainele ude, cu mintea goala, cu inima indoita.

Esti Responsabil Pentru Toate Crimele Din Lume


Postat pe 17 mai 2009 la 10:03am
Ce înseamnă a fi un girant? Dacă eu sunt girant, apoi în cazul în care persoana pentru care sunt garant incalca legea, autorităţile pot veni la mine şi sa ma puna în închisoare în locul lui, pentru că mi-am luat obligaţia de a fi girantul lui!
Sau, să spunem că persoana nu-si achita un credit bancar. Chiar şi fără să vorbesc cu el, banca poate cere plata împrumuturilor, de la mine. Asta e legea de garantare reciprocă, în acţiune. Este Legea indestructibila a Naturii, care ne leagă împreună, şi n-o putem ignora.
Cat de nedreapta, cat de machiavelic întortocheata şi cruda este natura, incat să pună oameni care se urăsc reciproc într-un spaţiu închis şi le dea dorinte si impulsuri oribile. Si apoi, sa ne faca sa pedepsim o persoană în locul alteia! Dacă am putea, de fapt, această lege, ne-ar face să explodam literalmente de indignare.
Mai mult decât atât, eu pot deveni responsabil, nu numai pentru consecinţele acţiunilor celuilalt, dar şi pentru faptul că el le-a comis, în primul rând. Cu alte cuvinte, faptul că cineva distruge, face crime, violuri şi fura, este vina mea, si de aceea, este doar pentru a cere compensaţii de la mine şi de a ma pedepsi pe mine. Garanţia nu este faptul că va trebui să compensezi daunele făcute de altcineva, ci, că trebuie să garantezi că faptele sale vor fi bune. Şi dacă el a acţionat, negand acest aspect, înseamnă că am fost complice la acţiunile lui.

Se pare că, fiind astfel partasi la orice mică abatere, cauzam nelegiuiri multor oameni din întreaga lume. Si asta, cu siguranta se va rasfrange asupra mea - eu voi fi pedepsit. Nu ne putem imagina in ce masura absoluta, legea de garantare reciprocă, ne include si pe noi, in tot felul de lucruri, fără acordul nostru. Este peste tot - chiar şi în gândurile, intenţiile şi acţiunile noastre.

Fiecare dintre noi este "ghidul" altora pe tot parcursul vieţii, similar cu un maistru papusar, care conduce şi controlează marioneta. Cu toate acestea, nici unul dintre noi nu simte ca nu el este cel care conduce, ci de fapt este condus. Dacă ne-am putea vedea dependenţa noastra reciprocă, ne-am pierde libertatea si am deveni roboţi. In asta consta motivul ascunderii conexiunii noastre reciproce, universale şi este în curs de dezvăluire treptata, pe măsura ce putem s-o acceptam şi să o transformam în ceva pozitiv.

Cum poate deveni ceva pozitiv? Dacă fiecare dintre noi se va conecta cu celelalte persoane. Cu toate acestea, acest lucru nu trebuie să se facă din teama noastra sau din cauza presiunii, ci din propria noastră dorinta libera de a oferi dragoste altora.

Kavana

sursa kabbalah romania

Palatul imparatului Traian, descoperit la Zavoi


Vali Popovici
Luni, 18 Mai 2009













Ruinele unui palat ridicat de legionarii romani pentru imparatul Traian in anul 101 au fost scoase la lumina saptamana trecuta in localitatea Zavoi din judetul Caras-Severin. Palatul, care se afla pe locul cimitirului din sat, ar fi fost folosit de imparatul Traian in timpul primului razboi cu dacii, din perioada 101 – 102.

Descoperirea arheologica este una dintre cele mai importante din ultimul deceniu. Constructia in cauza se afla situata pe amplasamentul actualului cimitir comunal. Primarul comunei Zavoi, Antonie Bunei spune cum au fost descoperite vestigiile: ,,A murit nana Ileana de 72 de ani. I-am dat loc de groapa, in ziua inmormantarii s-au apucat sa sape si cand au ajuns la jumatate, groparii au dat de piatra zidita. Ne-am strans cu totii, a venit si preotul si pe urma le-am spus sa sape in alta parte, fiindca mi-am dat seama ca aici este ceva deosebit".

O echipa condusa de cercetatorul stiintific dr. Adrian Ardet de la Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes, a scos la lumina o constructie cu o vechime de doua milenii. Ardet spune ca ,,cel mai probabil, imobilul respectiv a fost construit in toamna anului 101 d.Ch., in timpul Primului Razboi Daco-Roman desfasurat intre anii 101-102 d.C. Conform izvoarelor istorice, in acel an, in zona fostei asezarii antice Agmonia de langa actuala localitate Zavoi, in apropierea capitalei Daciei, imparatul roman Traian, a sosit cu peste 200.000 de militari, cu gandul sa cucereasca fortareata Sarmizegetusa".
Din cauza drumului dificil catre Sarmizegetusa si Muntii Orastiei, dar si a opozitiei dacilor, ofensiva romana a fost oprita pe timpul iernii in Valea Bistrei, in zona Zavoi. De altfel, singurul fragment care a supravietuit din jurnalul imparatului
Traian, tinut in timpul razboaielor dacice, face referire la o serie de localitati banatene din apropiere.

In actualul stadiu de cercetare, arheologul Adrian Ardet este de parere ca ,,datorita complexitatii constructiei, insusi imparatul Traian a folosit palatul descoperit la Zavoi in timpul iernii dintre anii 101-102, inainte de lupta decisiva cu Decebal si cucerirea de catre romani a Regatului Dac. Intre argumentele care conduc la sustinerea acestei afirmatii se evidentiaza faptul ca, pana la aceasta data, o constructie aproximativ asemanatoare cu amploarea celei noi descoperite se afla numai la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, capitala ulterioarei Provincii romane Dacia".

Zidurile palatului au fost realizate din piatra de cariera fasonata, incaperile erau incalzite prin podea, prin tuburi de ceramica numite hipocauste, iar la bai, constructorii au folosit pentru izolare o tehnica si un amestec special de bucati de caramida si mortar "Opus Signinum", care nu permitea infiltrarea apei. De asemenea, pana la acest moment, arheologul Adrian Ardet a descoperit aici fundatiile unei sali de aproximativ 100 de metri patrati, o baie, o piscina, intrarea in imobil, alaturi de o parte din curtea interioara unde se afla canalele de scurgere ale apelor, pavate cu caramida si acoperite lor cu lespezi de piatra.

sursa romania libera

PASAJE INAINTE DE CULCARE


Lumea Kli citeste pasaje inainte de a adormi,cu

mare inspiratie si cu mare bucurie. Unitate!

Intentie

1. Inainte de a adormi: adormiti in starea de perfectiune.

Cititi un pasaj scurt despre unitate, conectarea cu Creatorul.

Acum ma las in mainile Creatorului si gata:

2. Cand va treziti dimineata: treziti-va dimineata si fiti in prezenta

aceluiasi gand cu care v-ati culcat si apoi in mod progresiv atasati

urmatoarea cugetare: De ce ma trezesc? Ce vreau sa obtin?


Ce astept de la studiul meu? Cu ce va fi studiul meu diferit azi

de cel de ieri? In ce fel vreau sa ma afecteze pe parcursul zilei.

Brosura Pregatirea pentru Atac


Vineri:
... Si asta este cea mai mare regulă pe care o persoană o numeşte creaţie, în sensul că este singurul lucru care există, împreună cu Shechina (Splendoarea divina). Astfel, în timp ce se roagă pentru fraţii lui, înseamnă că el se roagă pentru Shechina în exil şi pt. necesitatea de a fi salvat, iar acest lucru este semnificatia eternitatii. Aceasta este calea catre lumină pornita din Milostenie pe care un om o poate dezvălui .
Scrierea Rabash "Paşii Scărarului".

Sambata:
Sunteti special pentru că sunteti legat intrinsec de ceilalti şi doriţi ca acest depozit sa fie pastrat in toate. Nimeni altcineva nu poate da altora ceea ce poti tu a le da, numai a putea face asta şi asta este ceea ce te face unic. Dacă vin la ei pentru a fi depozitarii tai, înseamnă că ar trebui să le "cumperi" toate dorinţele lor, astfel încât acesta să devină kliul vostru şi apoi va trebui să deveniti mesagerul de lumina Infinita pentru ei. Aceasta este individualitatea ta de fapt, de a deveni ca si Creatorul. Adica, ar trebui să includă, în tine, atat kli cat si lumina, sensul ca atat kli-ul lor cat si şi lumina lor este în curs de a fi evidenţiat în interiorul acelui kli.
& Discursul Rav-ului. Duminica:
Într-adevăr, fiecarui prieten care vrea să vină aici, pentru că el are ca dorinta aceasta, ii este data şansa de catre Creator să vină aici şi să ia parte la revelaţia Lui, si EL efectueaza o acţiune necesara pentru ca prietenul să fie aici. Creatorul il cheama la El 'prietenul meu', şi prin respectul aratat ca unui prieten ,il tratează într-un mod special, trezindu-i respectul faţă de Creator, din interior. Dacă i-aş trata toţi in acest fel, ar fi suficient pentru mine, sa descoper acest punct de unitate şi dezvăluirea Creatorului în acest punct. Dacă o persoană va trata şi pe alţii ca si cum ei sunt mici şi nesemnificativi, el nu va funcţiona.
Dar dacă el ii tratează ca şi cum acestia sunt mari, El este acolo, dezvăluind lumea Infinitului in cea reala.
Discursul
Luni:
Prima data ar trebui să se creadă faptul că Creatorul acceptă munca de la cele mai mici, indiferent de cum este munca lor
şi cât de multa. În totul, Creatorul analizează intenţia, aceasta este aceea care II aduce satisfacţie . Apoi, aceasta este impartasita, "Atunci trebuie sa te incanti pe tine însuţi în Domnul."
Chiar şi în timpul de lucru al lui Dumnezeu, El va simţi delectarea şi plăcerea, ca si acum un adevăr funcţionează pentru Creator, deoarece efortul pe care omul il face în timpul corectiei il califică pentru a putea să lucreze pentru castigul Creatorului. Atunci si placerea pe care o primeşte se referă la Creator, sensul special pentru Creator.
Baal haSulam Shamati, articolul 5 Lishma Este o trezire de mai sus, şi de ce avem nevoie- de o trezire de mai jos

Marţi:
Avem nevoie de un mediu, ceea ce înseamnă un grup de persoane care vor avea aceeaşi părere că acestea trebuie să ajungă complet la credinţă. Şi numai acest lucru poate salva, pazi o persoana de opinia maselor. Fiecare ar trebui să-i sprijine pe ceilalţi în aspiraţiile lor de a ajunge la completa credinţă, astfel încât acestea să-l bucure pe Creatorul. In primul rand ar trebui să-i sprijine astfel incat aceasta sa devina singura lor aspiraţie.

Miercuri:
Cred că suntem capabili de a ajunge la acest lucru, pt. că sunt oameni aici care doresc aceasta cu siguranţă cu toate inimile si sufletele lor. Dacă ne vom "lumina" unii pe altii, dacă ne dorim sa ajungem acolo, chiar şi pentru câteva momente, mult de tot, vom câştiga din această aspiraţie, pentru ca aceste momente se acumulează şi acest proces va aduce spre noi primirea Torei. Nimic nu mai este cerut de noi, numai că ar trebui să se ia o decizie cu toata inima noastră. Toţi trebuie să ne dorim ca pentru toată lumea inima sa se deschida ca si pentru rietenii lui, şi nu trebuie să aşteptam răspunsuri de la ceilalti. Noi ar trebui sa deschidem inimile noastre şi "sa dam afara" tot ce e in interior catre alţii. Dati totul altora,tot ce-aţi pregătit pentru voi, şi atunci vom reusi.
Discursul Rav-ului din 20 ianuarie 2005

Joi:
Principala parte a muncii din interior este de a obtine demnitatea vaselor care ar putea beneficia de lumina, in sensul de vase adecvate pentru a putea depozita in ele. Şi, astfel, o persoană ar trebui să exercite toate puterea ei de a atinge acest obiectiv. Şi acest lucru va reprezenta singura sa dorinta si anume aceea că vrea să primească studierea Torei şi să păstreze Mitzvoth, şi acesta este modul în care el va ajunge la o aprobare a Creatorului.
Scrieri de Rabash, vol.. 1, articolul "întotdeauna o persoană va vinde tot ce are şi el se va căsători cu fiica cea inteleapta"

Traducere – Simona Hritcu

adaptarea textului de mine...god this translation kills me

KAVANA

Monday, May 18, 2009

Triunghiul morţii din Marea Neagra


Am primit azi asta pe mail. Stiam ca atit timp cit nu se descopera templul zeilor gemeni aflat sub Insula Serpilor, aceste anomalii nu or sa inceteze. Bine ca macar ucrainienii, dupa ce au primit pe tava insula de la Nato via Constantinescu, se preocupa de aceste lucruri.



Triunghiul mortii din Marea Neagra

de Zoltan Marosy

În Marea Neagră, în imediata vecinătate a Insulei Şerpilor, aflat la 45 kilometri nord-vest de Sulina, se află un misterios Triunghi al Bermudelor. Deşi zona este cunoscută încă din Evul Mediu, puţini au auzit despre acest triunghi, supranumit al „morţii”, care „călătoreşte” prin apele Mării Negre. Turcii au făcut primele relatări despre această zonă stranie, denumită de ei „Vârtejul Morţii”. Nenumărate asemenea povestiri relatau despre dispariţii surprinzătoare în apele relativ liniştite şi în plină zi! Surprinzătoare sunt şi unele povestiri ruseşti din secolele XIII şi XIV care relatează despre un „vârtej alb” care târa la fundul mării păsări, corăbii şi chiar mici insule! Relatările erau făcute de către oameni care au fost de faţă şi au scăpat cu greu din aceste vârtejuri. Studiind cu atenţie acest fenomen cercetătorii au ajuns la concluzia că este vorba despre o suprafaţă de aproximativ 8-10 km - relativ triunghiulară - în care se manifestă o formă stranie de magnetism, mult modificat faţă de cel detectat ca fiind „normal”. Cercetătorii ruşi şi ucraineni afirmă ca falia magnetică din misteriosul triunghi mobil din Marea Neagră se deschide de la o fracţiune de secundă până la câteva minute. Această anomalie magnetică se deplasează lent prin zona Mării Negre şi, la ora actuală, zona se deplasează spre litoralul românesc, mai precis spre Sulina.

Diverse dispariţii


Date mai complete asupra altor dispariţii misterioase s-au evidenţiat după dezmembrarea fostei Uniuni Sovietice, deoarece abia atunci unele secrete straşnic păzite au ieşit la lumină. Astfel, din dosarele ultra-secrete ale armatei roşii aflăm despre dispariţia la 31 mai 1944 a crucişătorului Tiolkovsloi, la sud de Crimeea (la 70 km în larg), în plină zi. Cu toate că vremea era excelentă, căpitanul navei vecine povesteşte că respectivul crucişător a fost învăluit deodată de o ceaţă neagră cu sclipiri verzi, după care… a dispărut pur şi simplu de pe ecranele radar. La numai două luni după aceasta, o altă dispariţie: cinci avioane militare plecate în recunoaştere au intrat în ceaţa neagră cu sclipiri verzi, au dispărut de pe ecranele radar cu care erau urmărite şi nu s-au mai întors niciodată.
Pe 5 decembrie 1945, 5 bombardiere americane de tip Grumnan TBM-3 Avenger, dispăreau în întunericul Triunghiului Bermudelor. Un lucru foarte straniu, însă deosebit de discutat la vremea aceea, a fost dispariţia a 5 bombardiere ruseşti, în aceeaşi zi în interiorul Triunghiului Morţii de lângă Crimeea (la numai 70 km de ţărm). Expediţia de cercetare sovietică ce a fost dezlănţuită după anunţul oficial al dispariţiei bombardierelor nu a reuşit să găsească nicio urmă. Unele surse spun că ultimele transmisiuni ale aparatelor în zbor au relatat despre o ceaţă deasă din care avioanele nu reuşeau să iasă… Exact ca şi în relatările avioanelor americane din Triunghiul Bermudelor. Fiind pe timp de pace, la ora acea nu exista nicio bază duşmană prin apropiere, de aceea ofiţerii ruşi au crezut că este vorba despre un accident, dar de pe urma lui ar fi trebuit să mai rămână măcar nişte urme fizice. O altă dispariţie misterioasă s-a petrecut mult mai recent, în 1990, când un mic aparat de zbor grecesc dispărea la numai 30-40 km de ţărmul românesc.

Zona este cunoscută de pescari

Pescarii români şi bulgari din zona de coastă ocoleau de multă vreme acea regiune, deoarece existau diferite legende şi superstiţii că acolo este o „apă blestemată”.
Presa grecească din Atena atrăgea atenţia că, fiind un avion particular, pilotul nu cunoştea „traseul de ocolire” care era semnalat avioanelor „oficiale”, dar sublinia că este necesar ca oficialităţile române să precizeze clar care sunt coordonatele acestei forme, pentru a evita alte dispariţii tragice. Totuşi frecvenţa lor este mică, aceasta mai ales datorită faptului că este o zonă relativ puţin frecventată şi în general ocolită. Oficiali ruşi, însă, sunt de altă părere, ei susţin că aceste anomalii magnetice au o frecvenţă îngrijorătoare (una la două zile). Şi aici se emite ipoteza că aceste anomalii ar putea fi porţi către lumi paralele, care se deschid doar în anumite momente. Una din cele mai surprinzătoare dispariţii este cea petrecută cu câţiva ani în urmă (în 1991) a 80 de oameni care lucrau pe o platformă marină rusească de extracţie a petrolului.. Platforma era legată prin staţie de baza de la ţărm, cu care era stabilit un protocol de comunicare zilnic. Într-o zi, fără niciun SOS, platforma a rămas mută la toate încercările de stabilire a contactului. După câteva ore, baza a alertat poliţia de coastă, o escadrilă militară a făcut o recunoaştere şi platforma a fost descoperită şi recuperată la 50 km distanţă de locul iniţial de amplasare, plutind în derivă, fără nicio urmă de viaţă la bord şi fără niciun indiciu care să lămurească misterul dispariţiei echipei tehnice. Platforma arăta de parcă cei 80 de oameni o prăsiseră în grabă, fără sa-şi ia niciun fel de bagaje, haine sau lucruri intime, fără să strângă sau să facă curat, de exemplu, pe mesele unde mâncau!... La ora actuală, armata ucraineană studiază cu mare atenţie această falie magnetică ce se deplasează lent, din zona lor, către apele teritoriale româneşti… Atunci, studierea ei şi responsabilităţile ce decurg din aceste studii vor reveni oficialităţilor româneşti

NESIMTIREA VECINILOR DE BLOC












Cit timp sint'stranded' in Romania tre'sa stau la bloc, ca asa mi-a placut mie. E ok, aici e frumos. Dar 'tardu de 7 ani al vecinilor de sus nu e ok.Ca sare zi si noapte pina la 11 cind oboseste presupun, nu ar fi mare lucru daca, mamitzica si tatitzul ar avea educatie civica. Dar nu au. Azi tardu' a sarit atit de tare incit mi-a cazut becul in cap, pe pat si m-a taiat. M-am dus sus sa ii rog FRUMOS sa-si roage odoru' sa nu mai sara atit de tare.Concluzia? si eu ma cert si se aude la ei.
Ok, cu ce le-a afectat lor santatea faptul ca am urlat o data la ora 10 am? Le-a curs singe din brat ca mie?S-au speriat ca au crezut ca a venit cutremurul? Nu, desigur, dar ca orica rroman, sa moara capra vecinului.

Oamenii au un butic. Oamenii au 'arfe.Copilashul e crescut cu bona. Copilasu' sare probabil ca sa se faca auzit de parintii care nu sint acasa. Nevasta, clar ne....(saracu' vecin, nu-l condamn, nici io nu i-as trage-o acriturii.)
Dar ma intreb.De ce nu au astia bun simt? de ce nu si-au chemat odorul atragindu-i atentia sa nu mai sara pina darima tavanul? Era vina mea cica. E o defectiune tehnica in casa. Asa ca m-am hotarit. De acum o sa pun Qoranul 18 ore din 24 la maxim. Ca trebuie sa-mi fac rugaciunea. SI pun si muezinul online, ca il scosesem, tocmai de grija lor. Dar trebuia sa auda si ingerii din cer cind se striga rugaciunea, nu?
P.S.-poza le-0 dedic cu multa prietenie vecinilor.
P.S.2-0ra 23.19-am remuscari.Tocmai m-am uitat pe http://www.kab.tv/eng
Am decis sa fiu buna.Toti sintem una.
kavana!

PAINTED SKIN

UN FILM SUPERB DESPRE DRAGOSTEA DINTRE SPIRITE SI OAMENI, OAMENI SI OAMENI, PRINZATORI DE DEMONI SI IUBIREA NECONDITIONATA, SINGURA CARE MAI PASTREAZA ECHILIBRUL UNIVERSULUI.
trailerul aici:

filmul aici:




DECLARATIA DE UNIRE DIN CONGRES , 15 Mai 2009


Declaratia Unificata a intregului Kli Mondial






Cand, in cursul evenimentelor umane, devine necesar pentru fiecare de a se conecta cu celalalt, si de a-si asuma puterea Lumilor Superioare, dintr-un respect decent fata de cerinta in ceea ce priveste optiunile omenirii, aceasta ar trebui sa declare cauzele care ii determina dorinta de unificare.
Noi credem in adevarurile evidente, ca toti oamenii sunt parte dintr-un suflet unic, si sunt daruiti din partea Creatorului cu anumite drepturi inalienabile, care includ si acela de a iubi aproapele ca pe tine insuti.
Pentru a asigura aceste drepturi, se formeaza grupuri in randul barbatilor, a caror putere decurge doar din acordul celorlalti membri.
Ca, ori de cate ori, orice forma de egoism devine distructiv, este dreptul poporului sa modifice sau sa elimine aceasta, si sa instituie un nou mod de viata, un grup nou, de stabilire a fundamentelor sale cu privire la astfel de principii si de a organiza puterea sa intr-o asemenea forma, ce o considera cea mai indicata in atingerea telului de unitate si de fericire.
Prudenta, intr-adevar, dicteaza ca grupurile desemnate pentru o mai lunga perioada, sa nu fie schimbate din cauze usoare si tranzitorii; si, in consecinta, toata experienta ne-a aratat ca omenirea este mult mai dispusa sa sufere, atat timp cat acest rau este suportabil, decat sa-si asume propriul drept de a elimina formele cu care s-a obisnuit.
Dar atunci cand acest lung sir de abuzuri si de catastrofe, care urmaresc invariabil, acelasi evident obiectiv - reducerea la acel model, al egoismului absolut - este dreptul omenirii, este de datoria ei, de a arunca un astfel de egoism, si de a oferi noi paznici, aparatori pentru viitorul unitatii ei. Astfel a fost persistenta suferintei din lumea fizica, si astfel apare acum necesitatea care ne constrange sa modificam fostul sistem de a trai.
Pana in stadiul actual, istoria lumii este o istorie de rani repetate, de abuzuri si uzurpari, toate avand obiectivul direct de instituire a unei tiranii absolute fata de grupuri. Pentru adovedi acest lucru, sa prezentam faptele intr-un kli sincer:
Aceasta a fortat locuitorii sa primeasca din dorinta pentru sine. Aceasta a fortat sa caute placerile in niveluri diferite: pe plan fizic, legat de sex, adapost si hrana.
Planul fiscal, a urmarit abuzul si puterea financiara.
Planul superficial, cu privire la incercarea de popularitate, influenta si control asupra altora.
Planul stiintific, cu privire la cresterea ego-ul care a depasit auto-indulgenta in a cunoaste si a abuza de anumite aspecte ale naturii.
In fiecare etapa a acestor opresiuni am petitionat pentru caile de atac, in cei mai umili termeni: la petitiile noastre repetate s-a raspuns numai cu prejudicii repetate. Un faraon, al carui caracter este marcat de fiecare act ce poate defini un tiran, este incapabil de a fi conducatorul unor oameni liberi si uniti.
De asemenea, nu i-am scutit de atentionarea asupra dorintelor noastre egoiste. Noi am luptat cu ei din timp in timp, cu incercarile lor de a extinde pretentiile injuste de competenta si de putere asupra-ne.
Am amintit lor, si noua insine, dupa caz, de scopul nostru in aceasta lume. Am apelat la ei si i-am conjurat prin prisma legaturilor noastre de rudenie comune, sa inceteze sa-si asume aceste uzurpari care, in mod inevitabil, vor intrerupe conexiunile si comunicarea dintre noi. Au ramas surzi la vocea individului.
Noi trebuie, prin urmare, sa consimtim la necesitatea, de a denunta deconectarea noastra, dorind sa utilizam acele instrumente de daruire, care ne unesc cu restul omenirii - prietenii nostri.
Prin urmare, noi, reprezentantii Kli-ului din intreaga lume, in America de Nord, in timpul Congresului reunit in 2009, apeland la legea suprema a naturii din lume, facand-o cu sinceritate in intentiile noastre,in numele, si prin autoritatea bunilor membri din aceste grupuri, declaram solemn si public:
ca aceasta lume este un Kli, cu dreptul de a fi unit si conectat, in orice moment;

ca acesta este absolvit de orice apartenenta la dorintele egoiste;

ca toate deconectarile existente ar trebui dizolvate complet;

si ca, in grupuri unite, intr-un singur Kli, sta puterea deplina, in rezolvarea crizei;
Ne reunim pentru a anihila segregarea, a face conexiuni intre toate piesele lui Adam Rishon – Primul Om, si a face toate celelalte acte si lucruri pe care sufletele unificate au dreptul de a le face.

Si sprijinind aceasta declaratie, cu marja de incredere privind protectia Ravului nostru, a Kli-ului Lumii si fortelor de Arvut (Garantare Reciproca), ne angajam reciproc de a oferi celorlalti, viata noastra, intentiile noastre si iubirea noastra.

Numai impreuna vom reusi


Declaration of Unification
IN CONGRESS, MAY 15, 2009
The Unified Declaration
of the Entire World Kli
When, in the course of human events, it becomes necessary for people to connect with one another, and to assume the powers of the Upper Worlds, a decent respect to the options of mankind requires that they should declare the causes which impel them to the unification.
We hold these truths to be self evident, that all men are a part of a single soul, that they are endowed by their Creator with certain unalienable rights, that among these are, to bestow and to love your neighbor as thyself. That to secure these rights, groups are formed among men, deriving its just power from the consent of the members. That whenever any form of egoism becomes destructive, it is the right of the people to alter or to abolish it, and to institute a new way of life, a new group, laying its foundation on such principles and organizing its power in such form, as to them shall seem most likely to effect their unity and happiness. Prudence, indeed, will dictate that groups long established should not be changed for light and transient causes; and accordingly all experience hath shown that mankind are more disposed to suffer, while evils are sufferable, than to right themselves by abolishing the forms to which they are accustomed. But when a long train of abuses and catastrophes, pursuing invariably the same object evinces a design to reduce them under absolute egoism, it is their right, it is their duty, to throw off such egoism, and to provide new guards for their future unity. –Such has been the patient sufferance of the corporeal world; and such is now the necessity which constrains it to alter the former system of living. The history of the present state of the world is a history of repeated injuries, abuses and usurpations, all having a direct object the establishment of an absolute tyranny over the groups. To prove this, let facts be submitted to a candid kli:
It has forced its inhabitants to receive for the sake of the self.
It has forced to seek pleasures on several levels:
The physical plane, pertaining to gender, shelter and food.
The fiscal plane, pertaining to the seeking and abuse of financial power.
The superficial plane, pertaining to the seeking of popularity and control over others.
The plane of erudition, pertaining to the inflation of one’s ego over the self-indulgence of knowing and abusing certain aspects of nature.
In every stage of these oppressions we have petitioned for redress in the most humble terms: our repeated petitions have been answered only by repeated injury. A Pharaoh, whose character is marked by every act which may define a tyrant, is unfit to be the ruler of a unified and free people.
Nor have we been wanting in attention to our Egotistical Desires. We have fought with them from time to time in attempts by their taunts to extend unwarrantable jurisdiction and power over us. We have reminded them, and ourselves, of the circumstances of our purpose in this World. We have appealed to them and conjured them by the ties of our common kindred to disavow these usurpations, which, would inevitably interrupt our connections and correspondence. They have been deaf to the voice of individuality. We must, therefore, acquiesce in the necessity, which denounces our disconnection, utilize these desires as tools for bestowal, all the while uniting with the rest of mankind; our haverim.
We, therefore, the representatives of the Entire World Kli, during the North American 2009 Congress, assembled, appealing to the Supreme Law of Nature in the world for the rectitude of our intentions, do, in the name, and by the authority of the good members of these groups, solemnly publish and declare, that this World Kli is, and of right out to be united and connected at all times; that they are absolved from all allegiances to the Egoistic Desires, and that all disconnection between them is and ought to be totally dissolved; and that as unified groups into One Kli, they have full power to solve the ongoing crisis, come together to end the segregation, make connections between all of the pieces of Adam Rishon, and do all other acts and things which unified souls may of right to do. And for the support of this declaration, with a firm reliance on the protection of Our Rav, World Kli and Forces of Arvut, we mutually pledge to each other our lives, our intentions and our love.
Only together will succeed

www.kab.tv
www.shanti-spirit.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites