Saturday, September 26, 2009

ORESTE RATACIT IN MATRIX

ORESTE ESTE SEMIDOCT

Acum citeva zile tot cautind cu traista-n bat bloguri interesante in spatiul virtual, am intrat pe blogul lui ORESTE. Acolo am gasit diverse posturi legate de gnoza.
Cum eu nu am televizor din principiu, pentru ca-mi ocupa timpul, si din fronda ezoterica, deoarece nu am chef sa-mi influenteze tiparele mentale, nu ma uit la acesta, si nici la emisiunile lui. Insa am vazut prin oras ca a tinut citeva conferinte, si avind in vedere aplecarea mea spre neconventional si simpatia deosebita pe care o am pentru cathari, ca si pentru cei ce sfideaza orice institutie established, mi s-a parut interesant blogul.
Posturile scurte, la obiect.Comentariile celor de pe blog, unele iritante, altele simpatice, in fine, ca pe orice blog.

Cu toate ca educatia mea Tensegrity nu-mi permite pierderea de energie prin disecarea unui subiect pina la masa amorfa- in pofida practicarii sale, am intrat in discutii pe ici pe colo. Baietii de pe blog, deschisi la minte, unii cu alte pareri, nah, ca tot omul. La toate intrebarile mele direct lui Oreste insa nu am primit raspuns. In fine, poate omul nu stia.

Ieri insa, dupa postul lui legat de epocile omenirii, am bagat un comm care era o mantra dedicata lui Kali-iubita mea.Postul fiind si despre Kali yuga, iar eu adorind-o pe marea Mama Divina-stiti cum e cind esti indragostit-am bagat ceva gen "de abia astept ca Mama sa danseze peste cadavrele noastre, la sfirsitul lui Kali yuga"

Ca sa explic exact what i meant ar trebui sa intru in filozofia hindusa, dar pe scurt-la sfirsitul acestei epoci a omenirii, si cea mai intunecata, cea care este guvernata de KALI-forta de distrugere a tot ce este malefic, forta timpului si a purificarii- PRALAYA-marea absorbtie finala- ne va readuce pe toti in sinul lui dumnezeu-ca sa ma exprim crestineste. Printr-un foc cosmic devastator care VA STERGE TOATA KARMA EXISTENTA-thank u God-universul asta asa cum il stim se va distruge, si noi vom reveni in inima divina, urmind apoi, o noua epoca de aur.

ORESTE mi-a sters comentariul si a facut spume pe blog, acuzindu-ma ca fac parte dintr-o secta intunecata si ca l-am atacat energetic. Din comentariile celorlalti am inteles ca a zis ceva si la emisiunea de aseara?Dunno wot ca nu ma uit.

Degeaba am incercat eu sa-i explic ca io sint budista, nu am treaba cu MISA, Oreste care mai nou am descoperit ca este semidoct, mi-a dat argumentul irefutabil ca TREBUIE SA FIU DIN MISA DEOARECE... and i quote:

"Si inca ceva...draguteilor, cand va dati buddhisti, nu uitati: Kali Yuga este un concept brahmanic...asa ca puneti mana pe carte si lasati-o mai moale cu joaca! (aviz celor care din disperare se arunca cu "arme si bagaje" in lupte profane! Ganditi cu mintea voastra si nu repetati papagliceste ce va invata "guru"!

OK ORESTE FOR THE RECORD-Crede-ma ca dupa ce mi-au explodat bombe in fata in Israel, dupa ce am avut un glont in picior-mai am si acum semnul-si am fost injunghiata, dupa ce blocul in care stateam in Beirut era sa fie bombardat, MI SE RUPE DE CE CREZI TU. Daca as fi in MISA mi-as asuma-o si nu mi-ar fi rusine!

Asta ar insemna ca eu am gasit ceva valoros acolo si devenirea mea spirituala imi cere sa ma alatur lor.

DAR NU SINT IN MISA! Cu toate ca situel lor yogaesoteric.net mi se pare foarte interesant.

Sint buddhista, again, si cei ce ma cunosc imi cunosc maestrul-KARMAPA if u know what I mean.

Mai citeste si tu carti depsre buddhism inainte de a te da mare pe la televiziune, caci a fi semidoct nu este o calitate.

Despre buddhism si kali yuga:

"The most notable discussion on the Kali Yuga by Buddhist teachers actually refers to how lucky a being is to be born as a human in such a time. To quote the master wisdom teacher Pabongka Rimpoche, “Most important of all through this physical rebirth you are able to achieve the state of Vajradhara [unification of the illusory body and great bliss] within one short lifetime in this degenerate age; otherwise it would take thee countless great aeons to achieve. Thus this rebirth is worth more than one thousand billion precious jewels.”


"According to the Surya Siddhanta, an astronomical treatise that forms THE BASIS OF ALL HINDUS AND BUDDHIST CALENDARS, Kali Yuga began at midnight (00:00) on 18 February 3102 BCE"

"according to BUDDHISM, the periods of a man's life are constantly fluctuating.....they are divided into four subperiods known as yugas and are called:SATYA YUGA.....KALI YUGA"
from Truebner oriental series " A manual of buddhist philosophy"

Stau si ma intreb, revenind de ce oare ORESTE este speriat si ma ameninta cu represalii?
quote:

"De acum inainte voi proceda altfel, iar rezultatele vor fi evidente, doar pentru cei care nu au cugetul curat. Nimic nu este intamplator si nici inutil, iar unora le-a venit timpul sa invete lectia semereniei! ELI.ELA.ELO!"

"
Atentie insa, ca vine vremea secerisului!"


ORESTE. Tu ma acuzi pe mine ca sint intr-o secta..dar tu in ce esti?
Spune poporului roman ce a facut MASONERIA IN CARE ESTI? TOTI STIM...MAI MULT DE ATIT TE ASCUNZI SUB CUVINTE. Pretinzi ca NU esti mason, dar SECTA in care esti din ce loja face parte?

Si daca ma ameninti, sa stii ca iti multumesc. Lupta ma scoate intotdeauna din deprimare.
Pacat ca nu este si interesanta.

P.S.-da, stiu cine l-a omorit pe DAN SERACU. Si pe OSHO. Si pe SERGE MONASTE.Si i-a dat cu cancerul lui CARLOS CASTANEDA. Si lui TARKOVSKI.

In pofida tuturor lucrurilor, masoneria nu este rea per se. Oamenii din ea sint.Unii.Cam 80%.
Cei care intra in masonerie-oricare ar fi numele lojilor lor, gnoza, rozicrucieni etcetc- doar pentru profituri, pentru a ajunge bogati, staruri TV, mari oameni de afaceri, sau pur si simplu a ascunde o frustrare prin masca importantei de sine, in loc sa invete sa evolueze.

Si masoneria a fost cool la inceput cind cei ce o alcatuitau isi puneau viata la bataie pentru idealurile lor.Gen Nicolae Balcescu.

Iti recomand un film despre ce ar trebui sa fiti, dar nu sinteti, sau despre ce nu sinteti si ce ar trebui sa fiti.
FROM HELL!



Angajam femei care ingrijesc batrani


Angajam femei care ingrijesc batrani , salariu de la 600 euro/luna, cazare si masa asigurata.
Si sunam in seara asta la asa zisi angajatori. Raspunde un barbat care ne spune ca el de fapt cauta bagaboante si nicidecum femei care sa ingrijeasca bosorogi. Zicea ca nu vrea sa aiba de a face cu pesti, crezand ca noi suntem pestii.
Pai sa nu-i futi in gura de nemernici? Te duci in Italia ingrijitoare de batrani si cand colo te trezesti prin nu stiu ce club ca ti-o iei la muie si dansuri la bara.
La anunturile pentru barbati ce pula mea cautati? Poponari? Dar sa fie calificati in constructii? Vrei sa-ti toarne-n cur beton? Zidari, tencuitori, instalatori electricieni.
Bucatari, femei de serviciu, femei la calcat? La calcat pe bosorogi perversi dezbracati? si bomboana de pe coliva : Baieti pt. delivery pizza. La numai un salariu de 900 si 1000 de ieuri pe zi circa 9 ore munca.
Astea pentru Cipru.

Aviz proastelor care vor sa ingrijeasca batrani prin agentii ca astea www.birouldejoburi.ro
Si totusi daca vrei, Get rich or die tryn!

RASUFLAM USURATI-VACCiNAREA NU E OBLIGATORIE

Noul vaccin antigripal continuă să stârnească discuţii. Deşi specialiştii români se aşteaptă la foto simbol EPAtrei milioane de îmbolnăviri în lunile următoare, ei recunosc că nimeni nu poate fi obligat să se vaccineze cu un produs atât de controversat.

În Franţa, 45% din medici au informat deja autorităţile internaţionale că nu recomandă vaccinarea împotriva gripei porcine, conform presei din Hexagon. “Este o exagerare. E drept, nu se cunosc toate efectele adverse pe termen scurt sau lung ale acestui nou vaccin”, a recunoscut ieri prof. dr. Nizar Ajjan, consultant al Ministerului Sănătăţii din Franţa.

Au prioritate copiii şi bolnavii

Omologii români au decis că imunizarea este voluntară. “Vaccinarea nu este obligatorie”, a declarat prof. dr. Geza Molnar, consilier în Ministerul Sănătăţii. El estimează că răcirea vremii poate provoca îmbolnăvirea a trei-patru milioane de români. “La 1 decembrie, vom începe distribuirea a cinci milioane de doze. Au prioritate copiii, cadrele medicale şi cei cu risc de complicaţii”, a spus Molnar. Minorii vor fi vaccinaţi gratuit, cu acordul părinţilor, iar imunizarea gravidelor se va face fără costuri, la cererea expresă a acestora

Friday, September 25, 2009

EINE KLEINE NACHTMUSIK-MOZART

VACCINUL CRESTE PERICOLUL RASPINDIRII VIRUSULUI H1N1
















CBC News in Canada raporteaza urmatoarele:

"Patru studii stiintifice din Canada ce au implicat 2000 de oameni au observat ca persoanele ce-au primit in trecut vaccine antigripale, prezinta un risc sporit de a se infecta cu virusul
H1N1, al gripei porcine."
Mai multe aici.
Nu va impacientati.Exista vaccine homeopate.

Noua dorinta obscura ce ne aduce Kabbalah


Postat in Septembrie 24, 2009 la 11:00 am de rav laitman

















Simtim ca sintem intr-o lume pe care o separam in'eu'si 'cei ce sint in jurul meu' si incercam sa folosim totul pentru beneficiul nostru . Astfel actionam in concordanta cu natura noastra interioara, la fel ca si cei din jurul nostru.
Totusi, odata ce o noua dorinta se trezeste intr-o persoana, nu poate fi implinita prin nimic din ce apartine acestei lumi. Aceasta provoaca confuzie, caci persoana vrea ceva, dar nu stie ce anume.

Aceasta mica dorinta noua bintuie persoana. Creste in ea si-o aduce intr-un loc care contine un raspuns. Astfel persoana descopera intelepciunea Kabbalei. Cu toate ca nu intelege imediat despre ce e vorba, un sentiment instinctiv o face sa stea in jurul acestei noi societati si al acestor carti. Ea studiaza, ca un copil care doar ii imita pe cei maturi.

Acesta este modul in care o persoana avanseaza pina cind, dupa un oarecare timp, incepe sa inteleaga ca telul este revelarea unei alte lumi in plus fata de lumea pe care o percepe in mod curent..

In aceasta a doua realitate, totul este diferit. Atit persoana cit si lumea acum sint noi. Noua dorinta ce se trezeste in el este inceputul acestui nou"Eu". Atunci cind aceasta dorinta se dezvolta, el se va descoperi intr-o noua lume .

Este ca si cum am schimba un canal la TV. Cineva se uita la un canal si vede o imagine a lumii, si deodata schimba canalul si vede o lume complet diferita.Persoana se va schimba odata cu noua lume ce i se revela, si va incepe sa inteleaga ce ii este descoperit prin stiinta Kabalei..

CIND INGERII PLING


















Stiu ca nu sint impecabila in sensul castanedian de a nu pierde energie in interactiunile mele zilnice.Ma lupt cu asta zi de zi si esuez lamentabil.Aproape de fiecare data.
Dar cind aruncata in praf pling cu lacrimi de singe ce-mi lasa dire murdare pe obraji, ma ridic mai puternica.Inca o data. Inca o zi. Inca o moarte.

E greu sa-ti pierzi iubitul. E greu sa vezi cum un necunoscut se transforma in amic, apoi in cel mai bun prieten, apoi in iubit-cea mai draga fiinta de linga tine. Treci cu el prin greutati si bucurii si nopti salbatice. Si apoi intr-o zi iubitul cade si se transforma in prieten. Si in alta zi prietenul se transforma in absenta. Uneori prin aburii absentei mai apar frinturi din cel ce-a fost cindva cealalta parte a ta si il privesti de parca-l vezi prima data.E un necunoscut de fapt si nu mai conteaza ca in alta viata ti-a fost iubit.
Ingerii pling, nu-i credeti pe cei ce spun ca nu pot simti nimic. Si uneori, noaptea se coboara pe pamint si intra-n trupurile noastre, pe furis, nevazut, cind facem dragoste.

LEGEA SUCCESULUI



Transcript :

Intr-un sistem social, succesul unei persoane este motivat si masurat de societate.
Persoana lucreaza in mod constant sa implineasca telurile societatii. Nefiind constienta de aceasta dinamica, persoana isi atribuie toate realizarile sale siesi.

Aceasta perceptie egoista izoleaza indivizii unii de altii, facindu-i sa nu fie constienti de modul in care afecteaza intregul sistem.

La nivel global aceasta creeaza crize in toate tarimurile vietii, amenintind supravietuirea intregului.

Totusi aceste crize ajuta la formarea unei noi perceptii-aceea in care individul considera succesul societatii egal cu al lui.

Aceasta schimbare de perceptie, aduce cu sine motivarea corecta a tuturor fiintelor umane si aduce supravietuirea si prosperitatea lumii, ca intreg.

Aceasta este legea succesului.

LEGEA MOTIVATIEI



Transcript:

Fiintele umane sint natural motivate sa caute placerea ce dureaza.
Totusi, atunci cind dorintele lor se intilnesc cu placerea, acestea se sting in mod gradat.

Golul ce rezulta motiveaza persoana sa caute inca o data implinirea, creeind un cerc inchis al placerilor trecatoare.

Extenuat de acest cerc omul este fortat sa caute o motivatie noua si diferita pentru a se simti implinit. Dar aceasta nu poate fi gasita decit in afara implinirii egosite obisnuite-este motivatia de a-i implini pe ceilalti.

Cind aceasta motivatie se intilneste cu realitatea globala, oportunitatile de a simti placere sint nelimitate, stingind goliciunea vietii moderne.


DE CE ACEASTA LUME E OBLIGATORIE PENTRU PROGRESUL SPIRITUAL


cityEste scris:"Nu e piine, nu e nici Torah". Asta inseamna ca viata noastra aici pe pamint precede totul. Inainte de a face orice altceva, trebuie sa-mi asigur existenta la nivel corporal.

De aceea o persoana trebuie sa lucreze si sa faca tot ce este necesar in aceasta viata, fara sa-si intoarca spatele. Stiinta Kabbalei considera aceasta conditie obligatorie pentru corectarea unei persoane la un nivel inalt.

Trebuie sa ma ingrijesc de tot ce este necesar pentru existenta mea normala. Aceasta este o conditie foarte importanta in Kabbalah, si o diferentiaza de alte metode spirituale, care incearca sa deconecteze persoana de la aceasta viata.

Stiinta Kabalei spune exact opusul:exact atunci cind iti traiesti viata, cind muncesti, cind dai nastere copiilor tai, atunci trebuie sa atingi echilibrul cu Natura. Si sub nici o forma nu trebuie sa fugi de aceasta lume.
(From Part 3 of the Daily Kabbalah Lesson)

sursa www.laitman.com

Thursday, September 24, 2009

DE CE-MI PLAC FEMEILE


































































Inspirata de
postul vulpii careia ii plac barbatii, m-am gindit sa-mi scriu aici argumentele pentru care m-am contrazis usor cu ea.


Ca si vulpea, ani de zile mi-au placut barbatii. Existau exact aceleasi argumente din care cele mai tari erau ca barbatii nu sint birfitori, nu au mari pretentii dar mai ales ca sint cei mai buni prieteni.
Ani de zile am avut DOAR barbati prieteni.Si au fost tru. Femeile te birfesc, sint invidioase, sint superficiale etcetcetc.

Mda, intre timp mi-a trecut. De ce? Am avut o revelatie, dupa ce m-am apucat de Tensegrity. Nu, nu ma refer la faptul ca universul este in exces yin si deci tot ce e yin adica femela are nativ mai multa energie decit orice e yang-mascul.
Dar dupa ce ca natura ne taxeaza sinistru, facindu-ne sa purtam fibrele luminoase ale tuturor barbatilor cu care ne-am culcat-daca nu le taiem- dupa ce ca dam nastere-god?- mai sintem si exploatate de sute de ani.
Si nu-mi veniti acum cu teorii crestine sau conspirationiste.It's a fact.

In majoritatea tarilor femeile sint EXPLOATATE.
Nu mai departe de frumoasa tara Rominika, femeia INCA traditional spala cratite, si-o trage uneori fortat cu masculul, se duce la munca si face curat ingrijind copiii cu o mina.
Desigur, prin socializare fortata s-a ajuns la MONSTRUOZITATEA-pentru ca doamnelor este o monstruozitate, ca in tribunal sa fie motiv de divort faptul ca NU E FEMEIE DE CASA.
hELLO?retard mascul?????
Esti asa de retardat incit nu esti in stare sa dai cu matura in casa, sau sa-ti speli vasele?

Unul dintre prietenii mei nu STIA la 25 de ani sa-si spele lenjeria. Alt prieten nu era in stare sa incalzeazca mincarea, efectiv o ardea.Frate cit de dusi sint masculii?
Cel mai bun prieten al meu de cite ori ma prinde ma pune sa-i gatesc, si o fac pentru ca mi-e drag si pentru ca ma duc doar de 3 ori pe an la el acasa.

In tarile orientale femeia este si mai exploatata.
Azi am citi ca o femeie din India a murit in chinuri groaznice pentru ca fostul nesuportind ca s-a casatorit cu altul si e FERICITA CU EL i-a dat foc.

In Africa femeile sint indopate fortat ca sa fie FRUMOASE si sa se casatoreasca-traducere, a scapa de ele familiile.
Femeile sint circumcise, taindu-li-se clitorisul tot in Africa si unele tari islamice si NU, NU PROFETUL MUHAMMAD A ZIS ASTA In QORAN, DIN CONTRA A LUPTAT DIN RASpUTERI SA FIE INTERZISA ACEASTA prACTICA BARBARA.

De ce? Cretinilor le e frica sa nu fie inselati si atunci ii taie femeii clitorisul care o poate duce la orgasm, mutilind-o pe viata si facind-o frigida.


Nu mai departe de prietenele mele au fost facute sa se simta de cacat chiar de barbatii lor iubiti, care fiind complexati de puterea acestora personala au incercat subtil si cu blindete sa le convinga ca fara ei nu se vor descurca.
O alta prietena este batuta crunt-de data asta sotul este pakistanez- de cite ori la ala acasa vine unu si spune ca el CREDE ca nevasta-sa il inseala.


De fapt problema nu e ca barbatii sint retarzi si nu se descurca fara femei, pentru ca nu au energie suficienta.Nu e ca barbatii castreaza, dau foc sau bat femeile.Nici ca in Afghanistan femeile nu au avut dreptul la scoala sau la ascultatul muzicii.
ADEVARATA PROBLEMA este ca FEMEILE STAU.

De ce stau femeile?De ce femeile nu le zdrobesc capatinile cretinilor care le omoara mutileaza, bat, alunga in ninsoare cu copiii la 12 noaptea (dap, tot o prietena).
Pai din cauza RELIGIILOR care le-au luat toata puterea.
Exemplu clar:crestinismul a timpit femeia in asa hal incit in singurele tratate aprobate de biserica, Maica Domnului nu deschide gura decit o data, zicind«Că aşa mi-a făcut mie Domnul în zilele în care a socotit să ridice dintre oameni ocara mea» si "Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău!"


Mda.Nashpa. In islam macar exista o intreaga surah dedicata lui Maryam, care nu e vazuta ca o lesinata,ci din contra ca o femeie extrem de puternica ce naste singura in desert fara nici un Iosif. Care btw a luat-o de nevasta DUPA.
In fine...ar trebui sa ne reamintim ca e adevarat faptul ca Rominika e crestina de 2000 de ani, dar frate Rominika nu exista doar de 2000 de ani.

Aici s-a descoperit cea mai veche scriere din lume, s-au descoperit schelete vechi de 12 000 de ani si artefacte care atesta faptul ca nu sintem pe aici doar din anul 1d.c
.
Religia originara care este incrustata in ANDul rominesc, si de a carei forta am fost dezbracati atit barbatii cit si femeile, religia originara era una dura -astazi s-a mai pastrat ceva in ASATRU- in care zeii gemeni Bendis si Gebeleizis erau razboinici. In care femeile luptau in armate care i-au infrint pe cei mai mari conducatori de osti ai lumii-Tomyris, regina masageta ce l-a ucis pe Cyrus, Dokia, sora lui Decebal de care Traian era indragostit si care l-a batut de l-a luat dracu cu 2 ani inainte ca acesta sa porneasca razboiul, Omphala, regina pe care Hercules a sedus-o si apoi a abandonat-o, dar sora ei apoi s-a razbunat pe Hercule cucerindu-i armata..

Inca o data.Noi sintem urmasele amazoanelor.


Ador femeile.Pentru ca sint mult mai puternice, mai loiale, si mai curajoase decit barbatii. Mai rezistente, mai intelepte si mai dezinteresate. Aveti incredere in voi!Treziti-va! Inchisoarea energetica tesuta in jurul nostru e doar o iluzie.Noi stapinim lumea.

P.S.-da,in poza e the amazonian guard, garda feroce a lui Moammar Ghadafi, alcatuita doar din femeei; pina acum toate incercarile de asasinat au fost dejucate.
P.S1-cele mai puternice femei pe care le-am cunoscut sint cele din Israel.Fac armata obligatoriu 2 ani..oh, yes!
P.S2-femeile legionare nu au tradat NICI MACAR UNA!Au fost aruncate de vii in crematoriul din parcul Tineretului, au fost zidite de vii, au facut pirnaie, dar nu au tradat.Eu personal cunosc legionari care au tradat.Barbati.
P.S3-Intre timp luindu-ma cu vorba nu v-am mai spus de revelatie-barbatii iti sint prieteni atita timp cit pot sa te foloseasca-si ma referer strict energetic, Inainte de a tipa NU ginditi-va mai bine.

Castanele sunt recomandate copiilor

 Castanele comestibile şi cele sălbatice se culeg începând cu sfârşitul lunii septembrie şi până la începutul lui noiembrie. Bogate în minerale şi în vitamine, ele sunt recomandate în special bătrânilor, copiilor şi celor aflaţi în convalescenţă. Puţină lume cunoaşte beneficiile consumului de castane pentru organism şi faptul că aceste fructe reuşesc să vindece numeroase afecţiuni.

Sunt alimente energizante
Piureul de castane este unul din cele mai energizante alimente şi poate fi uşor consumat în amestec cu brânză de vaci şi cu miere, alte “bombe” de sănătate, care alungă oboseala şi redau pofta de viaţă. Castanele sunt şi uşor de digerat, aşa că sunt recomandate în alimentaţia copiilor şi a bătrânilor, dar şi a convalescenţilor, care au nevoie de o dietă bogată în vitamine şi în minerale.

Sunt un remediu pentru varice
Tinctura de castane intensifică circulaţia sangvină şi este uşor de preparat acasă. Într-un litru de alcool se pun 250 g de castane şi se lasă la macerat timp de două săptămâni. Se consumă câte 10 picături de produs pe zi, o perioadă mai îndelungată.

Bune pentru dureri reumatice
Cinci mâini de castane uscate se fierb în trei litri de apă, până când aceasta scade la jumătate. Produsul obţinut se filtrează şi se foloseşte pentru spălături calde ale zonelor în care se resimt dureri reumatice acute.

Scad febra
Scoarţa castanului nu este neglijată de medicina alternativă. Din ea se prepară ceaiuri care reduc febra bolnavilor de gripă sau a celor care se luptă cu virozele de sezon.

Dă-i copilului tău să mănânce castane pentru că acestea conţin vitamine şi mineraleFac acneea să dispară
Castanele se pisează şi se amestecă cu miere pentru a obţine o mască de faţă. Aceasta are proprietăţi antiinflamatoare, reglează secreţia abundentă a glandelor sebacee, tratează acneea şi revitalizează tenul uscat.

Tratează bronşita
Frunzele castanului comestibil au o acţiune sedativă asupra căilor respiratorii. Ele sunt folosite la prepararea infuziilor ce sunt administrate cu succes în tratarea bronşitelor.

Ameliorează hemoroizii
Piureul fructelor de toamnă este un important tonic vascular şi venos care ameliorează crizele hemoroidale. Specialiştii de la Farmacia.ro susţin că această afecţiune poate fi chiar vindecată dacă se consumă câte o farfurie din acest aliment înainte de micul dejun şi de cină. Cura durează câteva săptămâni.

sursa libertatea

7 tratamente naturiste pentru durerile de cap

Durerile de cap sunt cumplite. Te apucă fix când ţi-e lumea mai dragă, aproape niciodată nu trec după prima pastilă şi de fiecare dată îţi strică planurile. Uită de drumurile la farmacie şi încearcă să te faci bine apelând la remedii naturiste! Libertatea îţi prezintă câteva dintre ele.Atunci când ai dureri de cap, poţi apela cu încredere la terapiile alternative

1. Bea o soluţie formată din apă, coriandru şi zahăr.

2. Prepară o pastă din sare de mare şi usturoi pisat. Adaugă peste aceasta 200 de mililitri de lapte.

3. Uneori, durerile de cap pot fi cauzate de gazele excesive din stomac. Pentru a scăpa de acestea, bea un pahar cu apă călduţă, peste care stoarce zeama de la o lămâie proaspătă.

4. Un alt remediu poate fi pasta de scorţişoară (care se obţine din pudră amestecată cu puţină apă). Se aplică pe cap, sub formă de compresă.

5. Mai poţi încerca un masaj cu ulei de nucă de cocos.

6. Minuni va face şi masajul cu ulei de migdale. Frecţionează- ţi fruntea şi muşchii inferiori ai gâtului.

7. Dacă durerile de cap te chinuie de mai multă vreme, mai ales dimineaţa, încearcă un tratament de durată. Imediat cum te trezeşti, ia un măr, umezeşte-l, apoi trece-l prin sare şi consumă-l. La final, bea un pahar cu apă călduţă. Pentru rezultate sigure, repetă acest “ritual” naturist timp de zece zile consecutiv.

Nu sări peste mese!

Ca să nu devii o victimă a durerilor de cap frecvente, nu sări peste mese. Mânâncă alimente bogate în calciu, proteine, vitamina C, vitamina B12 şi vitamina D. Evită excesul de brânză, ciocolată şi carne de miel.

sursa libertatea

Wednesday, September 23, 2009

NIGHTS IN WHITE STIN

THE ORIGINAL

BASINI










Zice
cancan:















Proprietarii parfumeriilor nu au prea mari probleme cand vine vorba de vanzarile din acest an. Daca in 2007 in Bucuresti era o singura parfumerie de nisa, acum numarul a ajuns la sapte. Preturile mici si promovarea buna ii impinge pe romani spre parfumeriile de nisa.
"Cu toate ca piata parfumurilor de nisa este inca la inceput, Romania a inregistrat cele mai mari vanzari din regiune, depasind chiar si Croatia".'

Deci e criza. Obama sta la hotel ca e nush ce summit si plateste 7000 de coco pe noapte. Romanii se pling ca nu au bani, dar au basini. De ce cumpara romanul parfumuri scumpe?
Acum nu sariti pe mine eu am-hmmm, last count- 8 parfumuri de firma in casa. Cu un singur amendament-3 le-am primit, iar restul mi le-am luat din Berlin, sau dela dutyfree-ul din Tel Aviv.
Caci parfumurile in Romania sint scumpe.Ca o fana inraita a aromelor ametitoare STIU ca e mai iefitn sa-ti iei de dincolo. In Buka sint firme de unde poti sa-ti iei parfumurile la jumate de pret.Ei zic ca sint shutite. Noi stim ca-s din Turcia, da' miros la fel
.
Ce fel de mentalitate au oamenii care prefera sa se inglodeze pina in cap in datorii la banci numai ca sa miroasa frumos in lift, si sa moara vecinul de oftica?
Si mai vin alegerile.Deja ma ingrozesc.Nu credeam ca se mai poate.
Oare o sa ajungem sa ucidem pentru a obtine aroma perfecta, si nu dragul artei ca in film, ci pentru a fi cei mai... hummm... DEOSEBITI?



HOROSCOP. Cele 22 de semne ale zodiacului original


Catherine Tennant sustine in cartea ”The Lost Zodiac: 22 Ancient Star Signs – What They Mean and How to Find Them in the Night Sky”, publicata in 1995, ca horoscoapele actuale sunt incomplete pentru ca nu se mai folosesc toate semnele zodiacului original, fapt care explica de ce nu ne regasim mereu in descrierile horoscoapelor clasice.

HOROSCOP
Cele 22 de semne ale zodiacului folosite in antichitate de catre greci si babilonieni
sunt:

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: PEGAS (13 martie – 1 aprilie) – cei nascuti sub acest semn al inspiratiei au o imaginatie bogata, dar pot intampina greutati in a face diferenta dintre real si fictiune. Un nativ din Pegas isi face intotdeauna mari sperante si uneori este greu pentru ceilalti sa traiasca alaturi de el. Se indragosteste usor, dar este un partener pretentios. Se impaca bine cu Vulturul, Lira, Perseu

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: ANDROMEDA (2-9 aprillie, 19 aprilie – 8 mai) – copiii “printesei inlantuite” sunt loiali, saritori si sensibili la sentimentele celorlalti. Ei vad numai ce-i mai bun la cei pe care-i iubesc si adesea ignora greselile. Nativul din Andromeda are tendinta de a se autocompatimi atunci cand soarta nu ii este pe masura asteptarilor, si poate fi de asemenea arogant, dominator si dornic de a-si stapani propriul destin. Se intelege bine cu Perseu, Orion, Coroana Vantului de Nord

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: RAUL NOPTII (1-12 martie, 10-18 aprilie, 9-15 mai) - Nativii nu se lovesc niciodata de obstacole frontale, iar cand pornesc pe un drum sunt de neoprit. Sunt eternii optimisti, siguri ca intotdeauna exista o cale atunci cand exista si vointa. Niciodata nu critica sau emit o judecata morala. Raul, numit dupa vechiul Babilon, se potriveste cel mai bine cu Lebada, Lira, Barca si Orionul.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: PERSEU (16-31 mai) – cei nascuti sub semnul “eroului puternic” au tendinta sa se miste repede, sunt spirituali si au multa energie. Au tendinta sa faca multe planuri, iar plictiseala le poate cauza depresii. Sunt foarte curajosi, de acea sunt putine lucruri de care se tem. Nativul este foarte loial si dupa ce se indragosteste o face pentru totdeauna. Se potriveste cu Andromeda, Dragonul si Vulturul.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: ORION (1-7 iunie, 17-27 iunie) -Nativii sunt foarte largi la suflet. Ca rezultat al puterii si energiei lor sunt intotdeauna in miscare. Au un simt ascutit al dreptatii si uneori nu pot accepta slabiciunile celorlalti. Pot fi dificili in unele relatii. Orionul se intelege cu Marele Urs, Ingrijitorul de Ursi, Cainii, Raul .

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: CARUL (8-16 iunie) - sunt bine chibzuiti si nu fac nimic fara a se gandi bine inainte. Sunt rezonabili, logici, drepti, intreprinzatori, creativi si disciplinati. Desi se straduiesc din greu pentru a echilibra emotia cu ratiunea, uneori au tendinta de a ascunde sentimentele neplacute, ceea ce le provoaca confuzie, si uneori o stare depresiva. Situat la nord de Oion, Carul se impaca bine cu Ingrijitorul de Ursi, Pegas, Perseu.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: CAINE (28 iunie-7 iulie, 18-25 iulie) - acesti oameni au incredre in instrnct si in intuitie. Ei privesc lucrurile prin prisma celorlalti si nu sunt usor de pacalit. Loialitatea este cel mai puternic atribut al lor si se poate conta pe ei in afaceri si dragoste. Situati la calcaile lui Orion, cainii sunt protectorii celor pe care ii iubesc. Fac pereche buna cu Orion, Vantul de Nord, Vulturul.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: CORABIA ARGONAUTILOR (8-17 iulie, 22-28 septembrie) - sunt schimbatori, talentati si galanti in timp ce in interiorul lor sunt aspri si au o intuitie puternica. Intotdeauna populari si prietenosi, ei au multi prieteni. Se potrivesc bine cu Lira, Raul Noptii, Centaurul Intelept, Aceasta constelatie uriasa este de 1200 de ori mai stralucitoare decat soarele.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: DRAGONUL (26 iulie-7 auguat, 16-23 decembrie) - intelepti si puternici, acesti nativi sunt fie ei insisi creativi, fie cultiva acest talent la altii. Sunt secretosi si tin la propriul lor spatiu, dar au de asemena nevoie de relatii apropiate. De obicei, aprinsi si emotionali, pot fi distructivi in exprimarea sentimentelor. Dragonii adesea cad intr-o dispozitie proasta si au tendinta sa fie suspiciosi si pesimisti. Se potrivesc cu Sarpele, Carul si Cupa

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: MARELE URS (8-15 august, 24 august-10 septembrie) - este semnul conducatorilor, judectorilor si regilor. Pot face previziuni si poseda o larga varietate de priceperi si talente. Sunt puternici, afectivi, loiali si curajosi. Sunt compatibili cu Ingrijitorul de Ursi, Orionul.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: SARPELE DE MARE (16-23 august) - dispozitiile acestor nativi sunt in continua shimbare. Serpii sunt amanti grozavi, indrazneti, senzuali si erotici. Sunt foarte creativi, cu simtul umorului. Adesea sunt deschisi si increzatori. Sarpele de Mare este o pereche potrivita pentru Delfin, Vantul de Nord, Andromeda.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: CUPA (11-21 septembrie) – nativii din cupa sunt viata si sufletul fiecarui grup. Spirite libere se detestand limitarile, nu au rabdare pentru reguli sau rutina. Daca nu au spatiu sa se desfasoae, devin nervosi. Amuzanti si creativi, isi fac multi prieteni si sunt niste amanti pretiosi. Sunt compatibili cu Vantul de Nord, Corbul, Sarpele de mare.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: CORBUL (29septembrie-11octombrie) - intuitia este marea sa forta, la fel de bine ca si intelegrea si rezolvarea problemelor complexe. Multi nativi tind sa devina clarvazatori. Pentru ca se bizuie prea mult pe intuitie, adesea fac greseli serioase si au tendinta sa priveasca viata alb-negru. Uneori sunt atat de pesimisti, incat devin profeti ai judecatii de apoi. Corbul, care sta in spatele Sarpelui de Mare, se potriveste cu Lebada, Cainele.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: INGRIJITORUL DE URSI (12-26 octombrie) - acestia sunt visatorii ce par tot timpul sa lucreze la un plan maret. Cinstiti, liberali si intelegatori, ei vor binele tuturor. Sunt de asemenea fiinte inalt creative si inventive in gasirea solutiilor la problemele mai vechi. Au multi prieteni, dar se incred in altii prea mult. Sunt compatibili cu Marele Urs, Carul, Orion.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: COROANA VANTULUI DE NORD (27 octombrie-10 noiembrie) - mari admiratori ai frumosului, acestia sunt eleganti, moderni, gratiosi si au un simt rafinat al modei. Admiraori ai cunoasterii si capabili sa discute orice subiect inteligent, curiozitatea lor este nelimitata. O slabiciune importanta este aceea ca stiu prea mult si timd sa cantareasca cu exagerare orice decizie. Se potrivesc cu Andromeda, Vulturul.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: SARPELE (11-19 noiembrie, 24-28 decmbrie) - acesti oameni sunt subtili, sofisticati si e dificil sa-i cunosti si sa-i intelegi. Intelepti, populari si carismatici au tendinta de a se lasa condusi. Slabiciunea lor este aceea ca isi fac planuri mari si adesea au reputatia de a fi nesimtitori. Serpii se impaca bine cu Ophiuchus, Sarpele de Mare, Perseu .

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: CENTAURUL INTELEPT (20 noiembrie-5 decembrie) - intelepti, nobili, blanz, practici si grijulii, iubesc si se impaca exceptional cu animalele. Vindecatori naturali care adesea devin doctori. Centaurii adora marile iesiri si pot fi atleti inzestrati. Intelepciunea lor este cautata de altii, de aceea ei adora sa dea sfaturi. Fac partida buna cu Lira, Corabia, Ophiuchus.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: OPHIUCHUS (6-16 decembrie) – cei nascuti sub acest semn, care inseamna mesagerul sarpelui, sunt terapeutii naturali, vindecatorii, invatatorii si actorii. Sensibili, intuitivi, simpatici si intelegatori, ei sunt fanatici pentru sanatatea lor si pot deveni ipohondri. Semnul este compatibil cu Centaurul Intelept, Sarpele, Carul.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: LIRA (29 decembrie-13 ianuarie) - romantici, cu viziuni largi asupra frumusetii si perfectiunii, imaginatia lor poate fi atat putere, cat si slabiciune. Cand lumea nu izbuteste sa se afle la inaltimea notiunilor or despre dragoste, se ascund in spatele viselor. Amanti perfecti si parteneri loiali, au tendinta de a se plange tot timpul. Semnul este compatibil cu Centaurul Intelept, Barca, Lebada, Delfinul.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: VULTURUL (14-28 ianuarie) – sunt extrem de isteti, cu puteri intelectuale mari. Inteligenta ii face sa fie dispretuitori cu cei mai putin isteti decat ei. Neinduatori in urmarirea succesului, aroganta lor le furnizeaza multi dusmani. De aceea, adesea sunt paranoici. Pot fi oricum si prieeni loiali si pasionati. Invecinandu-se cu Calea Lactee, acest semn se potriveste cu Pegas, Perseu, Sarpele.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: DELFINUL (29 ianuarie-8 februarie) – ei cauta perfectiunea in ei insisi si in altii. Prietenosi si directi, ei stiu instinctiv atunci cand cineva sufera. Desi puternici, sunt pasnici si usor de condus, in afara da cazul in care se infurie, cand pot deveni dusmani periculosi. Sunt genul de parinti iubitori si loiali, prieteni grijulii. Compatibili cu Vulturul, Corbul, Sarpele de Mare.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: LEBADA (9-28 februarie) – nobili, gratiosi si aratosi, acestia sunt visatorii care adesea se invaluie n propriile ganduri si vise. De aceea, devine usor ca altii sa profite de ei. Usor de condus, chiar pasivi, pot, oricum, deveni cranceni, nu lipsiti de ferocitate atunci cand finta iubita este amentintata. Se impaca bine cu Raul, Andromeda, Lira, Dragonul.

sursa : ScienceLine.ro

PROTOCOALELE DE LA TORINO

Cand printr-o simpla intamplare, planurile celor care vor sa instaureze Noua Ordine Mondiala cad pe mana opiniei publice, pedeapsa pentu cel care le-a dezvaluit este una singura, Moartea. Nimeni nu se joaca cu planurile Ocultei Mondiale… Iar cand vreun detaliu din plasa de otel cu care vor sa prinda omenire ajunge la cunostinta celor multi, “greseala” este remediata printr-o crima rituala perfect camuflata intr-o moarte accidentala sau naturala. Aceasta a fost si trista soarta a lui Serge Monast. Daca Oculta nu a actionat atunci cand temerarul ziarist canadian a dezvaluit in premiera detalii despre Proiectul Blue Beam, o alta masinatiune a celor din umbra, furia stapanilor lumii nu ar fi avut margini in momentul in care Serge Monaste a dezvaluit partial manuscrisul cunoscut in cercurile oculte sub numele de Protocoalele de la Toronto.



Moartea si dezvaluirile lui Serge Monaste


Dezvaluirile lui Serge Monaste sunt printre putinele documente considerate de o parte din cercetatorii in domeniul conspiratiilor si comploturilor mondiale, drept o sursa de relatari autentice cu privire la planurile de viitor ale celor care stapanesc lumea. Serge Monaste a fost un jurnalist in cadrul publicatiei canadiene de limba franceza L’Enquette din Quebec. Tot el a fondat si agentia de presa independenta – International Free Press Network. A fost unul dintre pionierii dezvaluirilor privitoare la asa-zisele planuri si documente ale Ocultei din ultimii ani. Serge Monaste a murit in conditii cel putin suspecte la scurt timp dupa dezvaluirea documentelor Proiectului Blue Beam, Protocoalelor de la Toronto si Aurora Rosie. Spus mai clar, inca din anul 1994, Serge Monaste declara intr-un interviu dat unei televiziuni americane, cum ca primise deja toata gama de amenintari posibile de la apropouri voalate pana la ultimatumuri directe. Amenintarile si reprosurile au venit inclusv din partea guvernului canadian din acea perioada, precum si de la Vatican. Autoritatile canadiene l-au declarat irensponsabil, dezicandu-se de toata activitatea lui.

Cu toate ca se bucura de o sanatate de fier, urma un regim de viata naturist si nu suferise niciodata de probleme cardiace, Serge Monaste a avut un neasteptat atac de cord in urma caruia si-a pierdut viata. La scurt timp un alt ziarist, prieten si colaborator care il ajutase in investigatiile sale cu privire la stapanii din umbra, a murit in urma unui atac de cord la fel de suspect. Ca un paradox ironic-amar al vietii, Serge Monaste insusi arata in unele din documentele sale diferite modalitati de a provoca astfel de atacuri de cord sau alte tipuri de “morti accidentale” unor persoane incomode. Relatare corecta sau simpla fabulatie a unui ziarist, textul socheaza pe oricine. Chiar daca este rolul unei simple plasmuiri literare cu iz apocaliptico-conspirational, ideile textului par a fi uluitor de actuale. Documentele in care Serge Monaste relateaza modul in care a intrat in posesia acestor planuri au disparut in mod straniu din locuinta sa in decursul aceleiasi zile in care a avut atacul de cord.

Ce anume contine textul Potocoalelor?


Conform declaratiilor lui Monaste, Protocoalele de la Toronto au fost stabilite in urma unei intruniri din anul 1967. In luna iunie a aceluiasi an, capetele Ocultei se intrunesc la Toronto pentru a stabili directia si ultimele detalii ale planului “Caderii Natiunilor”. Actorii acelei reuniuni secrete de cel mai inalt grad erau membrii grupului “6.6.6”. Serge Monaste era convins, fara vreo dovada palpabila, ca acest for cu rezonante satanice continea la acea data conducatorii primelor 6 banci din lume, ai primelor 6 multi-nationale energetice si primii 6 producatori agroalimentari de pe planeta. Planurile lor mergeau doar in trei directii principale fara de care nu ne putem imagina societatea moderna. Pe scurt, controlul asupra tuturor factorilor de natura politica, economica si sociala din deceniile anilor 1970, 1980, 1990, va duce in cele din urma la preluarea tuturor formelor de putere mondiala prin instaurarea mult trambitatei “ Noi Ordini Mondiale”. Punctele urmatoare sunt printre cele mai interesante din textul Protocoalelor de la Toronto. Planul ar continua si in prezent nestingherit de nimic. Ideile par desprinse din sumbrul roman 1984 al lui George Orwell…

1. Vom amplifica asa zisa “Societate a Distractiilor si Placerilor Instinctuale” care va dirija generatiile tinere in directia dorita de noi. Ne vom folosi de aparitia si dezvoltarea tehnologiei audio-video precum si de jocurile de calculator pentru a perverti tineretul. Satisfacerea instantanee a tuturor instinctelor primare este ideala pentu a face oamenii slabi si manipulabili. O persoana cazuta in robia simturilor nu are idealuri nici tarie de caracter. Este “Individualista” si “Independenta” prin natura sa si reprezinta tipologia ideala pentru formarea omului viitorului.

2. Ne vom concentra atentia pentru incurajarea “contestatiilor studentesti” si protestelor anarhiste ale tinerilor. Vom asocia aceste rabufniri violente ale tinerilor cu toate cauzele referitoare la Ecologie. Aceasta dupa ce in prealabil vom forta statele sa adopte politici economice bazate pe exploatarea salbatica a naturii. Asa zisa Protectie a Mediului se va intoarce in avantajul nostru in momentul in care vom obliga statele natiune sa-si rascumpere intreaga “Datorie Interna” cu 33% din propriile lor teritorii ramase in stare naturala de salbaticie.

3. Tot acest “vid interior” al tinerilor si adolescentilor va fi umplut cu o stiinta falsa si virtuala. Vom initia generatiile urmatoare in universul computerelor. In acest scop ne vom servi foarte bine de sistemele de educatie. Vom ajunge in final la un sclav in slujba altui sclav si toti vor fi controlati de noi.

4. Pe o alta directie, vom edifica “Liberul Schimb International” ca pe o prioritate absoluta pentru supravietuirea natiunilor-state. Acesta noua conceptie economica ne va ajuta sa grabim declinul tuturor “Nationalistilor” din toate statele lumii. Astfel vom izola nationalistii in grupari si partide diverse. La momentul oportun o sa-i silim sa se lupte intre ei cu salbaticie, in razboaie intestine care vor slabi si discredita notiunile de patriotism si nationalism in conceptia generatiilor tinere. In final, natiunile stat vor cadea de la sine…

5. Pentru a ne asigura de reusita acestui plan, ne vom planta agentii de influenta in posturile cheie ale Ministerelor de Afaceri Interguvernamentale si de Emigrari ale natiunilor-state. Acolo, agentii nostri vor proceda incetul cu incetul la modificarea legilor acestor ministere. Aceste modificari vor urmari in principal deschiderea portilor tarilor occidentale unui numar crescut de imigranti din Africa, Asia si America de Sud. In paralel vom provoca o serie de conflicte armate in “ Lumea a Treia” pentru a starni exodul saracilor. Prin campanii de presa bine orchestrate si camuflate care vor viza opinia publica din natiunile-stat, vom provoca un aflux din ce in ce mai mare de refugiati. Aceasta va avea ca efect principal destabilizarea economiilor interne si cresterea tensiunilor rasiale. Pentru a amplifica acest efect vom avea grija ca in aceste torente de emigranti sa se afle inclusiv organizatii extremiste religioase care vor incerca sa-si implanteze in mod agresiv-militant propriile religii, obiceiuri si traditii, chiar in mijlocul societatii natiunilor-stat. Cu atat mai usor vom ajunge la destabilizarea sociala, economica si politica a natiunilor luate in tinta noastra.

6. Mult trambitatul “Liber Schimb International” in realitate nu este deloc liber deoarece este coordonat de noi din varful ierarhiei economice mondiale. In scurt timp se va ajunge la escaladarea somajului asociat cu restructurarile multinationalelor noastre.

7. Treptat, vom transfera incet dar sigur multinationalele in tari noi castigate pentru “Economia de Piata”, tari precum cele din Europa de Est, Rusia si China. Pentru moment nu ne intereseaza daca popoarele lor reprezinta un vasta piata de consumatori. Ceea ce ne intereseaza este sa avem acces, in primul rand la o “Mana de Lucru Inrobita” – ieftina si nesindicalizata.

8. Vom crea o “Economie Globala” la scara mondiala, care va scapa controlului statului-natiune. Noua economie mondiala va fi intangibila, nicio presiune politica sau sindicala nu va avea influenta asupra ei. Ea va dicta propriile politici si va obliga omenirea la o reorganizare pe toate planurile. Reorganizare conform principiilor si directiilor noastre, evident.

9. Prin “ Economia Viitorului” care nu are alte legi decat vointa noastra, vom pregati o “Cultura de masa mondiala”, un talmes-balmes in care vom amesteca religii, stiinte, traditii, legi, obiceiuri, totul pentru a dezbina si confuza societatile umane. Prin controlul asupra tuturor mediilor de presa si informare vom lansa o “Noua Cultura” uniforma pentru toti, strict nivelata. Nicio creatie artistica nu va scapa controlului nostru. Artistii viitorului se vor supune hotararilor noastre sau vor muri de foame in deplin anonimat.

10. Prin intermediul aceleiasi “Economii Globale” vom avea puterea de a ne folosi de fortele militare ale statelor-natiuni in scopuri declarat umanitare. De fapt, aceste forte armate vor fi trimise in tari care nu se supun vointei noastre. Prin urmare, tarile sarace sau rebele nu vor mai fi in masura sa evite vointa noastra de a ne servi de populatia lor ca de o mana de lucru in sclavie.

11. In acesta directie vom lucra pentru a reorganiza “Mandatul International al Natiunilor Unite”. De la statutul de “Forta de Mentinere a Pacii” slaba si fara putere decizionala, o vom aduce la stadiul de “Forta de Interventie” in care se vor contopi si omogeniza toate armatele Natiunilor Unite. Prin acesta manevra vom efectua fara lupta dezarmarea tuturor acestor state, astfel incat pe viitor nicio tara din lume nu va fi suficient de puternica pentru a contesta autoritatea “Puterii Mondiale”.

12. Ultimele etape ale planurilor noastre au in vedere inclusiv folosirea la scara mondiala a “Armelor Electromagnetice”. Cu ajutorul acesteia vom putea provoca cutremure de pamant in cele mai importante regiuni industriale din natiunile-state. Vom putea produce inclusiv “Schimbari Climatice” care vor distruge recoltele, falimenta producatorii agricoli si vor denatura in ultima instanta alimentele. Toate acestea vor duce la ruinarea agriculturii statelor care nu ne accepta. Viitorul “Controlului Demografic” este in mainile noastre din simplul motiv ca avem control absolut asupra productiei alimentare la scara mondiala, precum si asupra principalelor circuite alimentare de pe Pamant. Din nou stiinta Electromagneticii ne va ajuta pentru destabilizarea climei in statele cele mai productive pe plan agricol. Toti vor cumpara cand vrem noi, ce vrem noi si cu pretul impus de noi. Poluarea mediului va fi tot mai accelerata deoarece populatia infometata se va crede indreptatita sa-l exploateze fara nicio restrictie. Masa de oameni de pe Terra va fi inca mai usor de manipulat si condus.



Adevar sau fictiune apocaliptica de taraba?


Pana in acest moment, derularea celor mai importante protocoale prezinta o situatie de cosmar cu rezonante apocaliptice pentru viitorul omenirii. Aici apar insa o serie de contra argumente, unele dintre acestea fiind destul de solide. Serge Monaste a fost atacat de foarte multi confrati de breasla care au pus sub semnul intrebarii veridicitatea Protocoalelor expuse de acesta. O alta critica vine din partea jurnalistilor care afirma ca Monaste era o persoana introvertita, fatalista si care avea ca singura preocupare denuntarea “comunismului, masoneriei, fortelor oculte, guvernului din umbra si a bancherilor internationali”. Mai mult decat atat, autori precum Pierre Andre Taguieff si Emille Poulat, declara ca Protocoalele de la Toronto nu sunt altceva decat o copie a Controversatelor Protocoale ale Inteleptilor Sionului, un alt fals celebru aparut in 1905. Protocoalele in varianta din Toronto nu ar fi decat un scenariu modificat pe ici pe colo si modernizat de catre Serge Monaste in persoana, cu unicul scop de a atrage publicitate asupra sa, si a-si vinde astfel cat mai multe exemplare din cartea sa omonima. Alti specialisti in teoriile conspirative afirma ca au gasit asemanari frapante intre modalitatea expunerii narative a Protocoalelor Inteleptilor Sionului si documentele despre care Monaste pretindea ca sunt insusi planul de actiune al Guvernului Mondial. In prezent, opiniile amatorilor de conspiratii cu privire al autenticitatea “dezvaluirilor” lui Monaste, sunt extrem de variate si controversate.

sursa : descopera.ro

Tablitele cerate de la Rosia Montana












Rosia Montana este o comoara de aur nu doar pentru spatiul romanesc, dar si pentru istoria Europei. Atat de putin mediatizate, tablitele cerate gasite intamplator in galeriile minelor reprezinta o pagina de istorie care rastoarna teoriile ilogice ale celor care sustin ca dacii nu exploatau aurul, ca nu stiau sa il prelucreze, deci nici un tezaur scos la lumina de-a lungul timpului, nici macar faimoasele bratari de aur, nu pot fi dacice. Teoria originii latine a romanilor sta, si ea, cu greu in picioare, pentru cine cerceteaza tablitele de la Rosia. Ele demonstreaza, de pilda, ca minerii peregrini iliro-dalmatini, din marele neam al tracilor
ca si “autohtonii”, adica dacii, se intelegeau foarte bine cu romanii, in limba latina vulgara. In tablite se stipuleaza clar ca, desi aproape nimeni “quia se litteras scire negavit” – “nu stia a scrie literele” -, partile se intelegeau verbal asupra obiectului contractului. Si asta, in anul 131 (dupa cum este datat in scris cel mai vechi triptic), ceea ce naste o intrebare legitima: cand anume invatase neamul trac limba latina vulgara?

Cat despre vechimea exploatarii in subteran, datarile cu C14 au adus dovezi indubitabile ca dacii extrageau aurul cu 300 de ani inainte de a fi partial cuceriti de romani si ca acestia nu au facut altceva decat sa intre in galeriile sapate de daci. Rosia Montana, dupa explorari care dureaza din 1999, este inca o sursa inepuizabila de istorie adevarata, nefalsificata, care supara pe multi academicieni. Si inca rezerva surprize, cum a fost cea de la Neagra, unde, intr-o neinsemnata valcea si intr-un mic paraias, s-a descoperit aurul cel mai fin, poate din toata lumea cunoscuta, aur de 24 carate. Istoria tripticelor (carti cu trei foi de lemn cerat, legate intre ele) de la Rosia Montana a fost povestita in detalii, in cartea “Romanica”, de G. Popa-Lisseanu, editata in 1926, la tipografia Ion C. Vacarescu.

Contracte in limba latina vulgara

La Rosia s-au gasit 50 de piese (tablite), dintre care jumatate au fost distruse integral sau partial, din nepricepere, ignoranta, sau rea-credinta, pastrandu-se intregi sau parti doar 25. Cele mai multe au fost scoase din tara si se afla la Budapesta, Viena, Berlin.

Prin continutul si destinatia lor, tripticele reprezinta contracte intre “proprietari” de mine romani si “arendasi”- baiesi priceputi -, un edict de dizolvare a unui colegiu funerar (cel mai important document despre colegiile funerare din antichitate), o lista de bucate pentru un ospat al unui colegiu de meseriasi, contracte de vanzare-cumparare de sclavi si asocieri in vederea exploatarii unor “gauri de mina”. Am pus in ghilimele “proprietari”, pentru ca in tablite, formularea este deosebit de interesanta. Dam un exemplu: “Ulpius Valerius, nestiutor de carte, inchiriaza o groapa de aur, despre care zice ca e a sa, lui Socratio Socrationes, de asemenea nestiutor de carte”. Este cel putin ciudat ca Ulpius nu este trecut ca proprietar categoric, ci doar ca unul care pretinde ca aurofodina era a sa! Atunci care era proprietarul adevarat? Nu cumva un localnic dac?

In anul 1873, cele 25 de tablite au fost publicate integral, cu comentarii si ilustratie grafica, de catre eruditul german Theodor Mommsen. Ceea ce sustin toti cei care le-au studiat este faptul ca tripticele sunt documente extrem de rare si de o foarte mare importanta, ele constituind o dovada despre raspandirea limbii latine vulgare in secolul II d.Hr., despre scrierea in aceasta limba, pana la descoperirea tablitelor de la Rosia Montana, cu totul necunoscuta in lume. Iar faptul ca aceste triptice au fost descoperite accidental, existand posibilitatea sa existe multe altele, ascunse in galeriile dacice, ar trebui sa constituie un argument fundamental pentru oprirea proiectelor de exploatare care ar distruge orice vestigiu de o asemenea importanta culturala. Scrisul pe tablite cerate este socotit o inventie greceasca. Aristofan pomenea ca atenienii isi scriau contractele pe ceara, la fel ca in tablitele cerate de la Rosia Montana.

Ascunse in subterane

Tablitele cerate de la Rosia Montana

Tripticele au fost semnalate prima oara in anul 1835, la Munchen, ca fiind gasite in minele de aur de la Rosia.

Ele au fost descoperite accidental, prin surparea unor galerii, in minele numite Larnic, unde, pe langa tablite, s-a gasit si un stil, pe care oamenii din zona il numesc condeiu si pe care astazi il folosesc ca instrument pentru a incondeia ouale de Pasti; in minele din Letea, unde langa triptice a fost gasit si cadavrul unui barbat cu barba lunga, cu varsta apreciata la 40 de ani; intr-o mina din Carnicul Mare, intr-o odaie subterana, care era mobilata cu o masa si mai multe scaune, avand si o vatra (11 triptice); langa Rosia Abrudului, in mina numita Sf. Ecaterina, la o adancime de 277 metri, unde au fost gasite cele mai multe, impreuna cu obiecte casnice.

Povestea tablitelor descoperite in minele Letea s-a pastrat in detaliu. In anul 1788, un baies caruia nu i s-a pastrat numele a gasit trei triptice intr-una din minele de aur restaurate de catre Societatea Sf. Iosif, al carei conducator (magister) era Paul Laurentiu Kovacs din Abrud. Unul din triptice a ajuns la Kovacs, iar despre celelalte doua nu se mai stie nimic. Kovacs a daruit tripticul cumnatului sau, Stefan Lazar, superintendentul Unitarienilor din Cluj, scriindu-i ca s-a gasit impreuna cu o multiume de alte obiecte casnice. Stefan Lazar, cunoscand valoarea tripticului, l-a daruit la randul sau Colegiului Unitarienilor din Cluj, unde s-a pastrat ca o curiozitate pana la 181l, cand Stefan Lazar a murit. Fiul sau, Samuel, colectionar de antichitati, l-a cerut inapoi si i-a fost returnat, apoi fiul lui l-a vandut, in anul 1834, librarului anticar Samuel Nemes. Se pare ca la acest anticar au ajuns si unele tablite in limba greaca, pe care a incercat sa le falsifice. Una dintre acestea a ajuns la Muzeul National din Pesta, care a achizitionat exemplarul cu pretul de 1000 florini.

Falsificarea grosolana

G. Popa-Lisseanu scrie in “Romanica” despre incercarea grosolana de falsificare a unor tablite: “Pe alocuri, ceara fusese topita atat cat sa se stearga literele initiale si, pe langa unele vorbe barbare, fara de nici un inteles, scrise cu litere pseudo-scitice si cursive neo-grecesti rau formate, au aparut numele mai multor “eroi” din migratiunea huno-ungarica”, asa-zisi sclavi adusi de romani pentru a munci in mine. Timotheiu Cipariu, membru al Comisiei pentru Conservarea Monumentelor Vechi ale Transilvaniei, a avut doua exemplare de astfel de tablite falsificate, unul in original, altul in copie, amandoua comunicate de un profesor de la Craiova. Din cauza acestor falsuri care au circulat in mediile europene de profil, doi paleografi francezi, Natalis de Wailly si Letronne au publicat, pe buna dreptate, in “Journal des Savants”, niste disertatii total nefavorabile despre tablitele cerate, pronuntandu-se in contra autenticitatii lor. Partea buna este ca cei doi au devenit curiosi cu privire la modelele ce au stat la baza falsurilor studiate de ei. Mai ales dupa ce, in 1875, tablite asemanatoare au mai fost descoperite intr-un cufar din casa bancherului Cecilius Jucundus din Pompei, toate fiind chitante scrise cu acelasi fel de litere, cursive, in latina vulgara. Acestea sunt anterioare tablitelor de la Rosia Montana cu aproape un secol, dar impreuna constituie singura dovada a vechimii scrierii cursive in latina vulgara. Cele de la Rosia Montana sunt insa mult mai valoroase, pentru ca ele nu sunt simple chitante, ci documente care ofera indicii nepretuite despre relatiile sociale dintre oamenii de rand, care constituiau o clasa aparte fata de conducatorii vorbitori de limba latina culta.

Ciudateniile lingvistice

Textul documentului incrustat in astfel de table cerate se scria de doua ori, iar numarul sigiliilor martorilor (cu exceptia unui singur contract) era, obligatoriu, de sapte.

Scopul dublei transcrieri era sa se poata sti cuprinsul textului, fara a se desface sigiliile, iar scopul contractului era, dupa cum stipula cel ce le scria, sa se fixeze si in scris obligatiunea verbala. Fiecare triptic este scris de aceeasi mana, de la cap la coada, inclusiv semnaturile celor sapte martori obligatorii, deoarece este specificat in contract ca nici cei care sustineau ca sunt proprietari, nici baiesii arendasi, nici martorii “quia se litteras scire negavit” (nu stiau sa scrie literele). O “ciudatenie” a limbii latine vulgare utilizate in contracte o constituie folosirea “oltenismelor”, pe care lingvistii le considera tipic romanesti. De exemplu, la un contract de vanzare al unei femei, un martor se subscrie cu formula segnai, in loc de signavi, adica perfectul simplu romanesc sau “oltenismul” semnai. In alte parti, gasim iarasi o forma “autohtona”, “siesi”, scrisa “sies” sau “sues”. Aici trebuie sa amintim de toporul gasit pe Valea Mozacului, care poarta inscriptia in limba latina vulgara “SVI MI PIE”, “al meu, patriarhul”! Datarea acestui topor este uimitoare: 1500-1375 i.Hr. Si atunci, cine pe cine a “latinizat”? Printre monumentele epigrafice de la Rosia Montana se afla si o stela inchinata zeului Ianus, cel cu doua capete, considerat patriarhul latinilor (vezi foto). Acesta este incadrat de cuvintele “IM” si “PIO”, “patriarhul imortales, nemuritor”. Acest zeu misterios cu doua capete a fost adorat din timpuri stravechi la Tartaria, sub numele de Su, sau Saue, fiind o divinitate al carei simbol era soarele. El apare si pe monedele dacice, sub denumirea de Ianus. Isidor, in lucrarea sa “Origini”, ne spune ca “limba prisca (vulgara), adica limba batrana, a fost aceea pe care au folosit-o locuitorii cei mai vechi ai Italiei, in timpul lui Ianus”. Iar limba latina culta, folosita de patura conducatoare, il supara pe Catilina: “Ispraviti cu atatea grecisme in limba, ca nu ne mai putem intelege cu poporul!”. Iata de ce tablitele cerate descoperite pana in prezent, si poate multe altele ramase prin galeriile din Rosia Montana sunt dovezi nepretuite ca latina vulgara se vorbea cursiv de catre neamul trac, probabil cu diferente mici de pronuntie, dupa cum demonstreaza “greselile gramaticale” din texte.

Protagonistii contractelor

Dintre semnatarii contractelor, vreo suta de nume sunt de origine romana, aceia care pretindeau ca “gaurile de mina” pe care le inchiriau erau ale lor. Cei mai multi dintre “arendasi” erau baiesi din tribul dalmat al Pirustilor, asezat in Rosia Montana in “vicus Pirustarum”. Dintr-un contract aflam ca o sclava, Passima, a fost cumparata de “Dasius Verzonis”, care “pirusta e”. In Muntii Apuseni traia un alt trib, al pirustilor daci. Se poate presupune ca cele doua “neamuri” se aflau in bune relatii. Alti baiesi, vreo cinsprezece, au nume grecesti si nu este exclus ca si acestia sa se fi avut bine cu dacii, asa cum s-au avut intotdeauna. Vreo patruzeci de nume pomenite de tablite sunt “barbare”, originare Daciei , dar si altor neamuri de traci, iliri indeosebi. Este important sa aflam cine erau arendasii si cei care scriau contractele pentru romanii nestiutori de carte, pentru a intelege de ce documentele n-au fost tinute la centrul tuturor minelor stapanite de romani, la Zlatna, acolo unde se tineau socotelile referitoare la toate exploatarile aurifere!

Afaceri dubioase

Istoricii sustin ca minele “romane” erau exploatate direct de catre imparat, prin “procuratori aurari”. Tablitele ne spun ca majoritatea procuratorilor erau doar niste liberti, dar de conditie mai buna. In afara de acestia, exista o multime de “particulari” romani, tot liberti, care pretindeau ca stapanesc “gropi de aur”. Intregul personal al minelor era format din liberti, in functiile superioare, din sclavi in cele inferioare si din baiesi priceputi, colonizati in tinutul aurifer, in numar relativ mic. Contractele scrise pe tablite par cel putin dubioase, pentru ca cei care le incheiau erau in afara organizarii exploatarilor de catre procuratorii romani, iar cei care le scriau cursiv in latina vulgara nu erau functionari romani, pentru ca acestia foloseau latina oficiala, culta. Si de ce au fost “ingropate” tablitele in galeriile miniere greu accesibile? S-a spus ca din cauza atacurilor triburilor germanice ale marcomanilor, aliate cu triburile sarmate, fratii dacilor, si ale dacilor liberi. Cu atat mai mult acestea ar fi trebuit sa fie puse la adapost la centru, pentru ca erau niste acte pe care proprietarii n-ar fi vrut sa le piarda! Se poate presupune fie ca erau “furtisaguri”, facute pe la spatele comenduirii romane, nefiind vorba de minele mari, ci doar de “gropi” aurifere, fie ca “scribii” erau in bune relatii cu dacii si nu au vrut ca romanii sa fuga cu astfel de acte de proprietate.

Monumente unice

Din cele 25 de tablite cerate, noua dintre documente au fost redactate la Alburnus Maior, doua in cazarmile Legiunii a XIII-a Gemina de la Apulum, iar restul in localitatile neidentificate pe teren deocamdata: vicus Deusara, Immenosum Maius, Anssium, Resculum, Baridustarum, toate, in afara de Immenosum, purtand denumiri autohtone. Incepand cu 1999, la Rosia Montana cerceteaza o echipa de arheologi si specialisti francezi de la “Centre National de la Recherche Scientifique”, de la “Unite Toulousaine d’Archeologie et d’ Histoire (UTAH)” si de la Universitatea “Le Mirail”, plus geologi de la Universitatea Tehnica Babes Bolyai din Cluj si de la Universitatea Tehnica din Mnchen. La UTAH exista un departament de arheologie miniera, foarte avansat ca metode de cercetare. La inceput, misiunea stiintifica a fost sponsorizata de statul francez, apoi 40% din cheltuieli au fost preluate de S. C. “Rosia Montana Gold Corporation”. Rezultatele cercetarilor laborioase au fost publicate in volumele “Alburnus Maior” I si II. Conform acestor specialisti, Alburnus Maior era o “structura de sine statatoare, cu un statut juridic incert, deocamdata, in cadrul municipalitatii romane, iar toponimele amintite ori reprezinta cartiere, ori asezari pe criterii etnice, de tip vicus si castella”. Aceste asezari, locuite de liberti romani si de mineri peregrini iliro-dalmati, au fost parasite simultan, undeva in sec. III. “Stilul monumentelor epigrafice este unic, specific pentru Rosia Montana: banda superioara decorata la colturi cu doua spirale si un fronton triunghiular la mijloc”. Este vorba de simboluri stravechi, folosite de populatia autohtona din cele mai vechi timpuri, pe ceramica, si inca pastrate ca motiv decorativ pe costumele populare. Un opait catalogat ca “ceramica romana atipica” este decorat central cu un frumos simbol solar, la fel de vechi pe aceste meleaguri ca si spirala si triunghiul.

Dacii, initiatorii exploatarii in subteran

Citam in continuare din concluziile francezilor, pentru ca suna altfel cand o spun ei: “In opinia noastra, este foarte posibil ca Rosia Montana sa fi cunoscut o activitate miniera chiar din epoca bronzului. Filoanele bogate au fost cu siguranta exploatate initial la suprafata, apoi in subteran. In campania din 2000, a fost descoperita o sustinere miniera din lemn in situ in reteaua de galerii Tarina, datata cu C14 la mijlocul sec.I i.Hr. sfarsitul sec. I d.Hr. Nimic nu ne impiedica sa credem ca exploatarea miniera a fost initiata de daci. Campania din 2002 a furnizat noi datari dacice”.

In capitolul “Retelele miniere antice” din volumul I “Alburnus Maior” se propune in repetate randuri deschiderea unor galerii foarte vechi, zidite nu se stie de catre cine, pe care cercetatorii francezi le banuiau “si mai interesante” decat cele cercetate. “Sectorul Habad este renumit ca gazduieste lucrari foarte vechi. Mai multe intrari apar relativ usor de redeschis manual sau cu excavatorul. Daca sectorul este amenintat de extinderea exploatarii de suprafata, s-ar impune demararea acestor investigatii”. Aveau si de ce sa recomande acest lucru. “Pe santierul Carnic I datarea dacica obtinuta cu C14 are o cronologie intre 265 si 90 i.Hr. De fapt, dupa diferitele faze de sapare observate in plan si topografia lucrarilor acestei retele, nu este posibil sa se distinga importante schimbari in tehnica miniera. Singura noutate pe care o aduce romanizarea se pare ca rezida in introducerea opaitului, pentru care sunt sapate nise in pereti. Inainte se foloseau bete de lemn pentru iluminat. Toate acestea ne duc la ideea ca activitatea miniera dacica era bine dezvoltata in subteran la Rosia Montana, atat la Tarina, cat si la Carnic, in cursul celor trei secole care preced cucerirea romana. Apoi, dupa cucerirea si relansarea activitatii miniere, s-au reluat lucrarile deja sapate in epoca preromana si vor fi fost date in utilizarea probabila a acelorasi familii de mineri indigeni. Acesti ultimi pastratori ai unui mestesug ancestral vor continua sa-si deschida santierele lor, in aceeasi maniera de abataj, atat de caracteristica, cu proportii regulate, calibrate si foarte geometrice, probabil o tehnica miniera dacica”. Recomandam aceste volume si “academicienilor” care sustin ca dacii nu extrageau aurul din subteran si nu il prelucrau!

formula-as.ro

Catrenele lui Nostradamus si anul 2012-FILM

image

Nostradamus (14 decembrie, 1503 – 2 iulie, 1566), pe numele sau real Michel de Nostredame, a fost un faimos medic si farmacist francez.

Celebritatea sa se datoreaza lucrarii Les Propheties, a carei prima editie a aparut In 1555. De la publicarea sa, a devenit foarte populara In toata lumea, Nostradamus creeand In jurul sau cult. In literatura tuturor timpurilor i s-a acordat titul de prevestitor a tuturor marilor evenimente care se desfasurau sau urmau sa se intample In lume.

Lucrarile lui Nostradamus sunt realizate din catrene, care au fost de-a lungul timpului intrepretate gresit sau traduse gresit.

Nostradamus este o figura proeminenta a Renasterii Franceze si profetiile sale sunt strans legate de aplicarea Codului Bibliei cat si a altor lucrari despre profetii.

Timp de 3 ani, Nostradamus a scris peste 900 de catrene si centurii despre prezicerea viitorului. In aceste lucrari, Nostradamus prevesteste despre viitorul lumii, 70 % din ele fiind Implinite pana In prezent.Prevesteste despre domnia lui Napoleon, despre Al doilea razboi mondial, despre ascesiunea lui Hitler, despre asasinarea Presedintelui american John F. Kennedy, aselenizarea omului pe Luna. Intr-un catren Nostradamus ne vorbeste despre “cerul In flacari”, “new city”, “traznet urias” si “doi frati rapusi”. Multi care au analizat acest catren au concluzionat ca ar fi vorba chiar despre atentatele din 11 septembrie 2001.

El mai relateaza ca va fi si cel de-al Treilea Razboi Mondial, care va dura 27 de ani, mentionand si venirea Antichristului din Orientul Mijlociu. Se crede ca al 3-lea Razboi Mondial va Incepe dupa moartea ultimului Papa (cel ce va urma dupa moartea Papei Benedict al XVI) care va fi asasinat de anticrist

.

Bucatarie basarabeana


Bucatarie basarabeana
Vremea conservelor (I)

Fasole verde cu rosii

Ingrediente: 4 kg fasole verde, 2 kg rosii, 1 l apa, l ulei, 100 g zahar, 100 g sare, pachet conservant, telina si patrunjel verde cat mai mult.
Mod de preparare
: Se curata bine fasolea de codite si ate, daca le are (e de dorit sa fie cat mai frageda), rosiile la fel, si se spala. Dupa ce s-au scurs, se pun intr-o oala mare, rand pe rand, in straturi (rosiile se pot taia feliute sau toca), apoi un strat de verdeata. Se adauga si celelalte ingrediente. Se fierb la foc domol, o ora si jumatate. Cand se racesc putin, se iau usor, sa nu se faramiteze, se aseaza in borcane si se mai ste
care borcanele se ermetizeaza.

rilizeaza la cuptor 1ora (se pun intr-o tava mai adanca, in care permanent se toarna apa fiarta), dupa

Agica


Ingrediente: 3 litri suc de rosii fara seminte, 1 kg ardei dulce, 5-6 ardei iuti, 300 g usturoi (toate date prin masina de tocat), 5-6 mere trase pe razatoare, 5 radacini hrean, 5 radacini patrunjel (tot prin masina de tocat), marar si patrunjel verde, sare, zahar, condimente.
Mod de preparare
: Se spala si se curata de seminte si coaja toate ingredientele, mai apoi se toaca. Sucul de rosii se prepara din timp ori se trec rosiile prin razatoare. Se fierb ardeiul dulce, cel iute si merele in sucul de rosii pana la o consistenta medie (usturoiul se adauga spre sfarsit, dar sa fiarba si el). In aceasta compozitie se pune sarea dupa gust, putin zahar si condimente. Se adauga apoi radacina de hrean si patrunjel, verdeata, se mai fierb 1-2 minute, se toarna in borcanele bine pregatite (sterilizate) si se inchid ermetic.

Tort de vinete

Ingrediente: 5 kg vinete, 3 kg ardei, 2 kg ceapa, 5-6 kg rosii, 300 g usturoi, 5-6 ardei iuti, ulei pentru prajit ceapa, ardeiul si vinetele, condimente, sare.
Bucatarie basarabeana
Mod de preparare
: 300 g de usturoi se curata si se dau prin masina de tocat, la fel si ardeii iuti. Vinetele, proaspete si sanatoase, se curata, se spala si se taie rondele uniforme, dupa care se tin in apa cu sare, vreo doua ore, sa iasa amareala. Numai dupa aceasta se scurg bine si se prajesc pe ambele parti. Ceapa se taie fidelute si se caleste in ulei, apoi i se adauga rosiile trecute prin masina de tocat ori prin razatoare si se mai lasa 10-15 minute. Ardeii se taie fidelute si la fel se calesc in ulei. Se amesteca mai apoi aceste ingrediente ceapa calita cu rosiile, ardeii prajiti, usturoiul si ardeii iuti. Se aseaza in straturi consecutiv, un strat de compozitie, unul de vinete, astfel ca stratul de deasupra sa fie tot compozitie de legume, apoi se sterilizeaza 35-40 de minute si se capseaza.

Ghiveci
Ingrediente: Pentru un borcan de un litru 0,8 kg ardei dulce, 0,8 kg vinete, 1 kg rosii, 400 g ceapa, 200 g morcovi, 200 g ulei, sare, condimente.
Mod de preparare
: Se spala si se usuca cu un servet vinetele, apoi se coc, se trec sub jetul de apa rece si se curata de coaja. Se lasa pentru 2-3 ore sub teasc sa se scurga zeama amaruie. Ardeii se spala la fel, se sterg, se curata de seminte si se coc. Rosiile se trec prin razatoare sau masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, dupa care i se adauga rosiile, mai tarziu morcovii dati prin razatoare. Vinetele se taie cubulete, iar ardeii fasii si se lasa in compozitia initial pregatita. Se pun sa mijoteasca intr-un cazanel la foc slab, iar apoi se aseaza in borcane si se mai sterilizeaza 30 de minute.

Tocanita de legume

Ingrediente: 5 kg rosii, 0,5 kg pastai de fasole verde, 10 ardei dulci, 15 gogosari, 3 dovlecei, o conopida, 1 kg de varza, 4 morcovi, 4 vinete, 4 capatani de usturoi, 0,5 kg ceapa, 0,5 kg ulei, 100 g zahar, frunze de telina, patrunjel, sare, condimente.
Mod de preparare
: Din 5 kg de rosii se prepara un bulion. Pastaile se fierb in apa sarata pe jumatate, se scot si se zvanta. Separat, se fierb pe jumatate 4 morcovi taiati felii, se scot din apa si se zvanta, apa se pastreaza. Ceapa maruntita se prajeste in ulei si cand se rumeneste putin, se adauga ardeii si gogosarii taiati fidelute, care se lasa sa se inmoaie. Se adauga bulionul de rosii. Cand a inceput sa fiarba, se adauga pe rand, spalate bine si taiate bucati, varza, dovleceii, conopida, fasolea, morcovii, vinetele curatate de coaja si taiate in cuburi (initial se tin in apa sarata), usturoiul pisat, zaharul, frunzele de telina si patrunjel maruntite, sare dupa gust. Daca tocanita e prea densa, se rareste cu zeama in care a fiert morcovul. Se toarna in borcane de 0,5 litri, care se sterilizeaza o ora (cele de 1 litru 1,5 ore).

Retete din Basarabia de PARASCOVIA MAMALIGA


Bucatarie basarabeana
Vremea conservelor (II)

Icre de dovlecei

Ingrediente: Pentru un borcan de 1 l - 1kg dovlecei, 0,5 kg rosii, 300 g ceapa, 200 g morcovi, 100 g ulei, sare dupa gust, o foaie dafin, 3-4 boabe piper negru, 2 cuisoare.
Mod de preparare
: Dovleceii se spala, se zvanta si se curata de coaja, daca sunt prea mari. Se taie in bucati si se trec prin masina de tocat. Rosiile, la fel, se toaca. Ceapa se caleste in ulei, taiata cat mai marunt, si cand incepe a se rumeni, se adauga morcovii trecuti prin razatoare. Cand s-a inmuiat si morcovul, se adauga rosiile si se fierb cam 20 de minute. Mai apoi se amesteca in aceasta compozitie dovleceii, se potriveste de sare, se adauga condimente si, eventual, frunze de patrunjel. Se lasa sa mijoteasca in cazanel pana scade, se toarna in borcanele pregatite din timp (pentru siguranta, se mai sterilizeaza borcanele de 0,5 l - 20 minute, cele de 1 l - 30). Se inchid ermetic, se intorc cu capacul in jos si se acopera cu o perna sau plapuma.
Preparatul iese foarte gustos, daca dovleceii se prajesc separat, in rondele, dar procedura e mai migaloasa.

Castraveciori semimurati

Ingrediente: 10 kg de castraveti proaspeti, de preferinta tineri si marunti, 1 kg de telina cu frunze si radacini, 300 g usturoi, 500 g marar uscat (sau verde, dar cu seminte), 6-7 morcovi, frunze de visin, stejar, artar, hrean, 800-850 g sare grunjoasa, foi de dafin, boabe de piper, coriandru, cuisoare, o caldare apa.
Bucatarie basarabeana
Mod de preparare
: Castravetii se spala bine si se lasa in apa rece 8 ore. Pe fundul borcanelor de sticla (de 1, 2 sau 3 litri), pregatite din timp, se aseaza spalate si maruntite mararul, telina cu frunze si radacini, usturoiul, morcovii taiati rondele, frunzele de visin (stejar, artar) si hreanul, condimentele si, dupa dorinta, o bucatica de ardei iute. Peste acest strat se aseaza castravetii, se mai repeta un strat-doua de ingrediente. La gura borcanului se pun cateva frunze de visin ori stejar. Se prepara mai apoi saramura astfel: se fierbe apa si se adauga sarea, se amesteca sa se dizolve bine, apoi fierbinte se rastoarna peste castraveti. Se lasa 24 de ore la cald, dar nu in soare. Se scurge zeama, se fierbe iar si la fel se toarna peste castraveti. A treia oara, la acelasi interval de timp, procedura se repeta, si borcanele se capseaza cu capacelele sterilizate din timp (daca s-au lasat putin castravetii in borcan, murandu-se, inainte de a treia procedura, se completeaza cu castraveti murati din unul din borcane). Apoi se intorc cu gura in jos, se acopera cu o plapuma si se lasa asa 24 de ore, dupa care li se gaseste loc in beci sau camara la rece. Murati astfel, nu se inacresc prea tare, se pastreaza crocanti toata iarna. Nu se foloseste nici un fel de concentrat! (Astfel se pot mura si dovleceii, taiati rondele sau intregi, daca sunt foarte marunti. Se poate face si asortiment intre castraveti si dovlecei.)

Ardei umpluti cu orez si legume in sos de rosii

Ingrediente (Pentru borcane de 1 l): 800 g ardei nu prea mari, 0,5 l suc de rosii (extras din rosii foarte coapte), sare dupa gust, o lingurita zahar, condimente. Pentru umplutura: 200 g orez, 200 g ciuperci din conserva, 2 morcovi medii, un mar aromat, 3 cepe, un cartof mare, o bucatica de varza alba, 3 rosii, un sfert dintr-o radacina telina nu prea mare, 100 g ulei, cate o legaturica de marar si patrunjel, 2-3 fire telina, sare, busuioc sau menta, cimbru, rozmarin, piper rosu macinat picant (un varf de cutit).
Bucatarie basarabeana

Mod de preparare
: Mai intai se prepara sucul de rosii si se fierbe mai multisor, sa scada, sa prinda culoare si aroma. Se adauga in el sare, putin zahar, daca vi se pare acrisor, foi de dafin, cuisoare. Mai apoi se spala si se curata ardeii de seminte si cotoare, se oparesc putin in apa cu sare si se lasa la racit. Se trece la pregatirea umpluturii. Ceapa taiata se caleste in ulei si, cand s-a rumenit, se adauga rosiile tocate. Se taie ciupercile, varza, se maruntesc verdeturile, se dau prin razatoare morcovii, cartoful, marul, telina. Apoi se amesteca toate componentele, se adauga verdeata si condimentele, se sareaza dupa gust si daca nu e suficient, se mai introduce ulei. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, se aseaza in cazanel si se fierb in apa cu sare pana sunt gata. Apoi, se pun in borcane, se toarna deasupra sucul de rosii, se sterilizeaza o ora, dupa care se inchid.
sursa formula as

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites