Friday, February 10, 2023

Why fasting bolsters brain power: Mark Mattson at TEDxJohnsHopkinsUniver...

Domnișoara Christina -1992-MIRCEA ELIADE

Parintele Argatu - Despre Farmece Vraji si Puterea Diavolului partea 1 d...

Profetia Infricosatoare A Parintelui Argatu - Habar Nu Avem Ce Ne Asteap...

Thursday, February 9, 2023

Sa incepem astazi-CELE 15 JOI DEDICATE SFINTEI RITA- SFINTA IMPOSIBILELOR

Sfinta Rita este sfinta lucrurilor imposibile. Daca aveti o dorinta grea, o problema care va apasa, puteti incepe astazi exercitiul spiritual al celor 15 joi dedicate sf Rita. Ne spovedim si impartasim in decursul acestei perioade ce culmineaza cu sarbatoarea sfintei Rita pe 22 mai, si in fiecare joi facem o fapta buna.
 Se tine post in fiecare joi, daca alaptati puteti bea lapte si minca lactate, cu moderatie.
Pina in ziua de azi milioane de credinciosi se roaga sf Rita, si se duc in pelerinaj in Cascia, unde moastele sale se afla expuse intr.o racla de cristal.



PRIMA JOI
 

Cele 15 Joi ale Sfintei Rita
Originea celor 15 joi ale sf Rita

Inainte de a incepe seria acestor exercitii spirituale, le vom explica pe scurt originea si intelesul.Aceasta ne va ajuta sa o cunoastem oe aceasta sfinta, si a o imita in viata de zi cu zi. Darul Spinului pe care Iisus crucificat i l.a oferit celei care l.a slujit cu iubire,, a fost cu siguranta un har insolit. Rita l.a primit ca o marca vizibla a Iubirii si patimilor Mintuitorului sau.

Ea a purtat aceasta rana vizibila in ultimii 15 ani ai vietii sale terestre. In onoarea acestor ani, s.a instituit practica celor 15 Joi, care se tin in cele 15 saptamini dinaintea sarbatorii sale de pe 22 mai.Aceasta devotiune se propaga din ce in ce mai mult si invita credinciosii sa primeasca darurile sfinte ale impartasaniei si iertarii, a trai o viata crestina, a medita, a se ruga, a sluji aproapele si pe Domnul, dar mai ales a aprofunda misterul lui Christos Crucificat si al Patimilor sale, mister care a marcat.o pe sf Rita in mod supranatural.

RUGACIUNE PREGATITOARE-care se citeste in fiecare JOI, la inceputul fiecarui exercitiu spiritual

in numele Tatalui, al Fiului si al Sf. Duh, Amin!
O Doamne, a carui Putere umple cerul si pamintul, cred ca esti aproape de mine, in mine, si recunoscind cit de mic sint in fata Ta, Te ador profund, si Te iubesc! Iti multumesc pentru nenumaratele haruri pe care mi le.ai acordat, si pt. Cele pe care mi le pregatesti, pt a ajuta slabiciunii mele.Iarta.mi greselile nenumaratepe care le.am facut pina acum.Implor ajutorul Harului divin, pentru a onora promisiunile Botezului, pe care le reinnoiesc astazi. Sfinta Fecioara Marie, sfinti celesti, si in mod special tu , sfinta Rita, ajutati.ma sa implinesc acest demers al credintei, pentru a obtine Lumina sfinta si putere de a obtine mintuire vesnica. Amin!

RUGACIUNE FINALA
A se recita la sfirsitul fiecarui exercitiu spiritual, in fiecare JOI

Zdrobit sub greutatea durerii si angoasei, vin la tine, glorioasa sfinta Rita, cea care esti numita sfinta cauzelor imposibile si disperate.Pentru aceasta te rog sa ma eliberezi de raul si durerile care ma coplesesc, si daruieste.mi calm si bucurie. Am incredere totala in putere ta de a intercede in fata lui Dumnezeu. Daca pacatele mele sint un obstacol in indeplinirea dorintelor mele, obtine.mi de la Domnul mila si iertare, ca si harurile necesare de a nu mai cadea sub puterea raului. Binevoieste sfinta plina de compasiune si bunatate, sa raspunzi increderii pe care o am in puterea ta, iar eu in schimb voi face cunoscuta tuturor bunatatea ta catre cei napastuiti care te invoca. O glorioasa sfinta Rita, mireasa sfinta a lui Iisus Crucificat, roaga.te pentru mine, si ajuta.ma in toate nevoile mele, mai ales in aceasta problema..x…Amin!

PRIMA JOI-RITA, SAU PERLA PRETIOASA DINTR.O LUME ARIDA

RITA! Acest nume frumos vine din latina si inseamna “perla”. Este un nume providențial, caci Rita a fost in secolul 15, unul dintre cele mai pretioase giuvaieruri ale bisericii.Ea a fost contemporană cu sf Ioana d’Arc.Cind aceasta a fost arsa la Rouen, sfinta noastra avea in jur de 50 de ani. In Franta se petrecea Razboiul de O suta de ani, rivalitatea fara mila intre clanurile Armagnac si Bourguignon. Nici in Italia nu era mai bine- Guelfii impotriva Ghibelinilor, ultimii partizani ai imparatului, si ceilalti ai Papei. In momentul nasterii sfintei Rita, Biserica insasi era foarte divizata. Dupa trei ani Marea Schisma s.a produs.Timp de 40 de ani, au existat doi papi care s.au opus unul altuia, , si pina la urma chiar trei. Musulmanii au profitat de aceasta situatie, si patru ani dupa moartea sfintei Rita au cucerit Constantinopole, unde au proclamat ca isi vor hrani caii in Bazilica sf. Petru din Roma. Dezmatul domnea peste tot pe fata, chiar si clericii erau foarte indulgenti, procesul sfintei Ioana d’Arc fiind o dovada in acest sens. 

Cascia in acest timp, era o mica comunca izolata in muntii Apenini; unul dintre satucele sale se numea Roccaporena. Acest satuc aflat intr.o vale obscura si strimta, la picioarele unui masiv stincos seamana cu satele din Provence. Si azi putem vedea locul de nastere al sfintei Rita, casuta modesta aflata intr.un loc saracacios, dar atit de bogat din punct de vedere spiritual! Cascia apartine diocezei de Nurcia, patria sfintului Benedict.Locul se afla la jumatatea drumului dintre Roma si Lorette, aproape de Assissi, locuri in care suflarea Duhului Sfint se simte. Acesta era un loc predestinat pentru marea sfinta care va fi Rita.

MEDITATIE-CHEMAREA CATRE SFINTENIE

In biserica, toti sint chemati catre sfintenie. Al doilea conciliu de la Vatican, a consacrat un intreg capitol chemarii catre sfintenie. Botezul implica aceasta vocatie, comuna tuturor oamenilor credincioși, fie ei laici sau nu, fie ca traiesc in lume, sau intro comunitate religioasa, fie ca sint barbati sau femei, casatoriti sau celibatari.

Oricare ar fi condiția sa fizica, culturala, intelectuala sau sociala, barbat sau femei, copil sau batrin, orice persoana botezata face sa straluceasca regatul domnului prin sfintenia vietii sale. 
Prin fidelitate fata de botez, credinciosii raspund acestui apel, perseverind in rugaciune si aducind laude Domnului, oferindu.se ei insisi si viata lor ca un sacrificu sfint, bineplacut Domnului, prin Iisus, cu El si intru El, in uniune cu Duhul Sfint, pentru gloria lui Dumnezeu Tatal. Aceasta sfintenie se manifesta prin acte caritabile, si darul lui Dumnezeu care este Iubirea sfinta.

Acte caritabile catre frati dar si catre oricare fiinta umana, caci Dumnezeu ii iubeste in mod egal pe toti. “Voi, deci, alesii lui Dumnezeu, sfintii sai si mult iubitii sai, invesmintati-va in sentimente de compasiune, tandrete, bunavointa, umilinta, dulceata si rabdare; sprijiniti-va unii pe alții, si iertati-va mutual. Daca cineva are o plingere impotriva altcuiva, Domnul v-a iertat, asa ca faceti si voi la fel. Dar mai presus de toate este Caritatea, in care se regaseste Perfectiunea divina(Coloseni 3, 12-14)

RUGACIUNE-Sfintii si sfintele din toate  timpurile

Sfinti si sfinte ale familiilor noastre, soti, sotii, multiubiti apropiati noua, tati, mame, bunici si bunice multiubiti, fii, fiice, nepoti, nepoate, nasi si fini, parinti duhovnici, frati si surori, unchi si matusi, veri, verisoare, prieteni sinceri, vecini binevoitori, colegi de munca, de studii si de joaca, sfinti si sfinte din Biblie, apostoli, discipoli si martori ai lui Iisus, oameni sfinti din toata lumea si toate timpurile, imensa multime pe care nimeni nu o poate cuprinde ca numar, rugati-va pentru noi si pentru dorinta..x…Amen!





,

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Monday, February 6, 2023

Nefertiti: Facial Reconstructions & History Documentary

Sunday, February 5, 2023

Jerusalema (LYRICS) - Master KG Ft. Nomcebo With English Translation

Corruption of Pharma Industry Revealed in Pfizer Project Veritas Video, ...

Meghan & her new BILLIONAIRE/paying BOTS/Psychiatrist's condemnation/Opr...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites