Saturday, August 28, 2010

Amazing Lailat al Qadr Dua by Sa'ad AL Ghamdi part 1 of 2Share/Bookmark

Laylatul Qadr (Special Night of Greatness) تعلم ما هي ليلة القدرShare/Bookmark

The Right To Be MeShare/Bookmark

Analog Pussy: "Alive" (Animation)Share/Bookmark

DRACULA IZ A PERSON BAD


Share/Bookmark

Thursday, August 26, 2010

Programarea Mentală - «Asul din mânecă» al organizaţiei criminale a «Iluminaţilor» (2)

Share/Bookmark
Dezvăluirile şocante ale unei foste programatoare MKULTRA-MONARCH din cadrul grupării malefice a „Iluminaţilor” francmasoni
de Daniela Voicu
Citiţi aici prima parte a acestui articol.
În ultimii ani au început să apară unele mărturii ale fiinţelor care au fost supuse programării mentale şi, de asemenea, ale unor fiinţe care au jucat rolul de „programatori mentali”. În majoritatea situaţiilor, aşa-zişii programatori sunt formaţi la rândul lor prin tehnici de mind control, fiind ei înşişi victimele unor traume şi abuzuri psihologice, mentale şi fizice, care le-au anulat discernământul. Acest articol cuprinde câteva fragmente din relatările şi mărturiile unei femei care a fost programatoare MKULTRA-MONARCH şi de asemenea instruia programatori în organizaţia criminală a „Iluminaţilor”. Pseudonimul sub care ea face aceste dezvăluiri este Svali.

Fosta programatoare MONARCH a ales să folosească un pseudonim deoarece se teme pentru viaţa copiilor şi a soţului său. Ea s-a născut în 1957 în Alexandria, Virginia. Atât mama sa cât şi tatăl vitreg aparţineau grupării „Iluminaţilor”. Mama sa făcea parte din consiliul regional al Washingtonului, ocupând „scaunul pentru spiritualitate”. Svali relatează că „Iluminaţii” au şase „scaune” în consiliul maeştrilor cu rang înalt: ştiinţe, guvern, conducere, învăţământ, spiritualitate şi militar (desigur că aşa-zisa lor spiritualitate nu are nimic în comun cu spiritualitatea autentică şi cu iubirea de Dumnezeu).

Atât ea, cât şi familia ei, au făcut parte din această grupare ocultă până în urmă cu 15 ani, când au reuşit să o părăsească şi au început terapia de deprogramare mentală. În ultimii ani, Svali a fost consultant al unui grup de supravieţuitori ai acestor experimente, care se ocupă de problemele legate de programarea mentală în cadrului cultului şi de abuzurile ritualice.

Svali este scriitoare şi soră medicală. Ea a publicat o carte intitulată „Illuminati: despre cum cultul programează oamenii”. Mai mulţi experţi în domeniu au spus că dezvăluirile lui Svali sunt „informaţii nepreţuite”. Vă oferim scurte fragmente din relatările ei.

„Ritualurile oculte erau doar o parte a lucrurilor pe care le-am învăţat în această organizaţie, iar celelalte cinci zone de interes aveau parte de aceeaşi atenţie. Am petrecut mai mult timp învăţând istorie, limbi străine, ştiinţe, decât participând la ritualuri, deşi acestea erau importante pentru grup. În plan educaţional am studiat ca să devin asistentă medicală şi de asemenea am obţinut şi un certificat de cunoscător al limbii spaniole. După absolvire, în anul 1981 am început să lucrez în «scaunul» de conducere din regiunea San Diego. Consiliul de conducere din San Diego se întâlnea în Ramona Ca., pe proprietatea unui bărbat numit Jonathan Meiers. Unul dintre numele sale din interiorul cultului era «Mâna Neagră» deoarece purta mănuşi negre atunci când lucra cu oamenii (adică, atunci când îi programa). Era instructorul principal al grupului şi unul dintre cei mai sadici şi brutali indivizi pe care i-am întâlnit. Îi «termina» pe aproape toţi instructorii cu care lucra, dar eu am reuşit să îi subminez autoritatea, deoarece aveam o cunoştinţă în consiliul de conducere care era în conflict cu el şi care m-a ajutat.

«Iluminaţii» sunt un grup politic tipic de oameni care «te fac pe la spate», având o mentalitate de «care pe care»; toţi vor să urce cât mai sus în ierarhie. După 12 ani de lucru cu Jonathan, am ajuns în poziţia de secund al său. Deşi se pregătea să se retragă, totuşi, din cauză că nu ne agream deloc unul pe celălalt, mi-a făcut o înscenare pentru ca să fiu retrogradată din funcţia pe care o deţineam. Acesta este unul dintre motivele pentru care am părăsit gruparea în anul 1995, fiind dezgustată de minciunile, înşelătoriile şi politica lor şi totodată temându-mă pentru viaţa mea. Am început terapia în Texas cu Dr. Mundgaze care nu a ştiut cum să mă ajute şi să mă deprogrameze. Mi-a spus: «ai un rang mai înalt decât cei pe care i-am mai tratat şi eşti mult mai bine şi mai profund programată».

Deoarece îmi aduceam aminte totul şi puteam evoca aceste amintiri în timpul activităţilor zilnice (nu aveam nevoie de pase hipnotice sau regresii temporale, ca alte fiinţe care au suferit programări mentale), am început să lucrez cu mine însămi, singură. Am petrecut un an întreg deprogramându-mă intens, de una singură. Fusesem programator la nivel înalt şi mi-am putut folosi toate cunoştinţele pentru a desface ceea ce fusese făcut asupra mea. Treptat am început să realizez ce gen de abuzuri am îndurat şi ce le-am făcut altora, înţelegând de-abia acum că acestea nu erau normale şi erau utilizate doar în scopul manipulării, iar acest lucru m-a revoltat din ce în ce mai mult.”

Fritz Springmeier, un binecunoscut cercetător al Iluminaţilor şi modalităţilor lor de programare mentală, afirmă: „Acţiunea celui care programează mental este mult mai «curată», dar în acelaşi timp este la fel de distructivă pentru programator, ca şi pentru victimă. De cele mai multe ori cel care programează este de asemenea programat şi controlat la nivel mental. Niciuna dintre cele două părţi nu este conştientă de activitatea pe care o desfăşoară şi, totuşi, ambele sunt implicate în perpetuarea acestui program diabolic de sclavie care îşi are rădăcinile în lagărele de concentrare naziste. Acest program a fost iniţat de nazişti, sub comanda Dr. Josef Mengele, care a fost pus în poziţia de operare maximă chiar aici în SUA cu ajutorul OSS/CIA, prin operaţiunea Paperclip.”

În urma conştientizării rolului pe care l-a jucat, Svali mărturiseşte: „Am fost unul dintre criminali şi acum regret imens acest lucru. Doresc să fac aceste dezvăluiri despre gruparea «Iluminaţilor» în semn de recunoştinţă faţă de DUMNEZEU. De asemenea am scris cartea pentru cei care fac terapie, pentru a-i ajuta să înţeleagă organizaţia şi metodele ei.”

Aceste tehnici se perpetuează în mod insidios, prin intermediul familiilor. După cum relatează şi alte persoane care au reuşit să părăsească acest mediu ocult, „formarea” copiilor începe de la o vârstă foarte fragedă, iar atrocităţile la care sunt supuşi unii dintre ei sunt de neimaginat. Iată ce relatează Svali despre consecinţele pe care le-au avut aceste tehnici de mind control asupra apropiaţilor ei:

„Acum doi ani, copiii mei mi-au vorbit despre abuzurile la care au fost şi ei supuşi, la rândul lor. Înainte să părăsesc gruparea, «Iluminaţii» îmi spuneau că, copiii mei vor fi lideri în Noua Ordine Mondială. Ambii mei copii visează noaptea în limba germană (limbă pe care o cunosc «Iluminaţii»), deşi în timpul zilei nu au auzit niciodată limba germană şi nici nu o vorbesc, nici nu o înţeleg. După ce am scăpat, fostul meu soţ a venit într-o zi să ia copiii înapoi şi a vorbit cu ei. Mi-a spus apoi: «tu chiar nu vrei să te întorci înapoi în „familie”, copiii au refuzat să vină cu mine». După aceea a luat avionul către California, şi-a dat demisia, s-a mutat în altă parte şi în prezent face terapie pentru personalitate multiplă şi abuz ritualic. Fiul meu de 12 ani este acum aproape complet reintegrat şi este mai fericit decât a fost vreodată. Fiicei mele de 16 ani îi este mai greu. Dar îmi păstrez credinţa în DUMNEZEU, care ne-a ajutat pe toţi să ne vindecăm. Acum îmi dau seama că ceea ce am făcut a fost greşit.

Sora mea îşi aminteşte abuzul ritualic de când avea trei ani şi despre cum bunica din partea tatei o ducea între vârsta de trei şi cinci ani la nişte cunoştinţe care se foloseau sexual de ea. A devenit apoi alcoolică la vârsta de 13 ani şi a încercat de mai multe ori să se sinucidă. Fratele meu mai mare nu are nicio amintire despre absolut nimic până la vârsta de 20 de ani. Şi el a încercat să se sinucidă când avea opt ani. Fratele meu cel mai mare este mereu pe fugă, îi este frică să trăiască oriunde mai mult de câteva luni deoarece este convins că «vor să îl prindă». Şi el a încercat să se sinucidă de mai multe ori atunci când era copil.”

Brice Taylor, „model prezidenţial”, una dintre victimele MONARCH care a avut norocul să scape din program, aminteşte într-un interviu: „Mai mulţi politicieni sunt încurajaţi să apeleze la escorte CIA pentru sex. În acest fel nu se vor regăsi în poziţia vulnerabilă de a spune secrete naţionale cuiva din exterior. «Elita», care doreşte să introducă o Nouă Ordine Mondială şi un singur Guvern Mondial, susţine faptul că planeta este prea populată şi că ceva trebuie făcut: un război psihologic şi biologic. «Elita» (adică francmasonii «Iluminaţi») consideră programarea mentală «asul din mânecă», ceva la care lumea nu se aşteaptă, o armă invizibilă.”

Scopul organizaţiei criminale a „Iluminaţilor”

Înainte de a prezenta tehnicile de control mental şi modul în care pot fi recunoscute victimele, este important să înţelegem la modul esenţial „ideologia” pe care se bazează „Iluminaţii” atunci când programează mental fiinţe umane.

Fără îndoială, toate organizaţiile urmăresc anumite scopuri. În cazul „Iluminaţilor”, scopul urmărit depăşeşte cu mult avantajele financiare. Ei vor, nici mai mult nici mai puţin, decât să conducă lumea, prin instaurarea „Noii Ordini Mondiale”. Ei cred că s-au născut ca să conducă. Sunt aroganţi şi consideră populaţia ca pe nişte „oi proaste” care vor fi foarte uşor de controlat de lideri cu o mână de fier.

Planul lor este, pe scurt, următorul: mai întâi vor crea un colaps financiar, care se va propune să fie soluţionat prin intermediul structurilor suprastatale (de tipul Uniunii Europene). Apoi, la un moment dat, va urma cucerirea militară, regiune după regiune, urmărindu-se crearea unei anarhii, iar atunci guvernul va declara stare de urgenţă şi va impune legea marţială.

Svali afirmă că majoritatea dintre supravieţuitorii MONARCH cu vârsta sub 36 de ani vorbesc despre programarea militară care li s-a făcut. „Illuminaţii” îşi antrenează „sclavii” pentru a fi pregătiţi pentru orice fel de reacţie a fiinţelor umane care le vor rezista. Multe victime ale programării mentale vor fi atunci chemate „la datorie” prin anumite coduri şi parole specifice. Aceste coduri de acces ale sclavilor MONARCH sunt menite să creeze în programarea lor un sistem complet loial organizaţiei. Apoi vor fi folosite parole specifice pentru a distruge complet alter-egourile care nu sunt loiale organizaţiei.

Svali aminteşte că atunci când a părăsit gruparea Iluminaţilor, cam 1% din populaţia SUA ori făcea parte din „Iluminaţi”, ori simpatiza cu ei, ori era o victimă a programării mentale. Deşi nu sună mult, imaginaţi-vă 1% din populaţie ca fiind bine antrenată în folosirea armamentului, a controlului asupra maselor de oameni, a tehnicilor psihologice şi comportamentale şi având legături cu grupări paramilitare. „Illuminaţii” consideră că pot cu uşurinţă să „ia pe sus” restul de 99% din cetăţeni.

Agenda „Iluminaţilor” francmasoni conţine mult mai multe „alineate” dar ceea ce am prezentat mai sus este baza pe care aceştia se sprijină. Pentru ei este foarte important să transmită această agendă generaţiilor care urmează. Svali afirmă că atunci când făcea parte din gruparea malefică a „iluminaţilor” aceştia îi spuneau că, copiii ei vor vedea această instaurare a Noii Ordini Mondiale cândva în secolul 21. În prezent, „Iluminaţii” pregătesc în tăcere planul agendei lor prin infiltrarea în: mass-media, sistemul bancar, sistemul educaţional, guvern, ştiinţe, biserici.

Ei au urmărit de-a lungul ultimelor sute de ani să preia controlul acestor domenii. „Iluminaţii” nu merg la o instituţie spunând „Bună, sunt francmason, membru al «Iluminaţilor» locali şi aş vrea să preiau controlul băncii dumneavoastră”. Ei încep prin a investi fonduri, de-a lungul anilor, prin mai multe persoane. Gradat, ajung să cumpere din ce în ce mai multe acţiuni ale băncii (sau a altor instituţii pe care doresc să le controleze) până când deţin un control financiar majoritar în cadrul instituţiei respective.

Pentru „Iluminaţii” francmasoni este foarte importantă imaginea în societate. Aceştia ar face orice pentru ca să îşi întreţină o aparenţă respectabilă, normală. Niciodată nu vorbesc în mod deschis despre agenda lor sau despre activităţile din cadrul cultului. Adesea ei par să fie amnezici faţă de acestea.

Svali relatează în cartea sa: „Într-un comitet de conducere a cărui membră eram, al unui oraş foarte important, metropolitan din SUA, făceau parte:
- un director al administraţiei locale a micilor investitori
- un director şi acţionar al unei firme guvernamentale de apărare
- un director al unei şcoli Creştine
- un vice primar al oraşului
- un jurnalist
- o soră medicală
- un doctor
- un psiholog comportamental
- un colonel de armată
- un comandant al marinei
Cu o singură excepţie, toţi mergeau la biserică săptămânal. Toţi erau foarte respectaţi în societate. Niciunul dintre ei nu părea a fi «rău» sau «diferit».”

Svali consideră că mulţi dintre „Iluminaţi” sunt nişte oameni plăcuţi, chiar charismatici în timpul zilei şi că unii dintre ei sunt complet inconştienţi de răul în care sunt implicaţi pe timpul nopţii.

(va urma)

Citiţi şi:
Interviu cu Leo Zagami, fost francmason de grad 33 în cadrul lojii Propaganda Due
Illuminati-i şi sinistra aristocraţie neagră a planetei

Bibliografie
Cathy O'Brien (with Mark Phillips), Trance Formation of America, 1995.
Carol Rutz, A Nation Betrayed (The Chilling True Story of Secret Cold War Experiments Performed on Our Children and Other Innocent People), Fidelity Publishing, 2001
Brice Taylor Trust, Thanks For The Memories ... The Truth Has Set Me Free! The Memoirs of Bob Hope's and Henry Kissinger's Mind-Controlled Slave, Brice Taylor Trust, 1999
Svali Speaks! http://svalispeaks.wordpress.com/category/interview-with-svali-the-illuminati-in-america/

yogaesoteric
3 iulie 2010

Dacă nu luăm atitudine împotriva răului, suntem părtaşi!

Share/BookmarkPrintre mailurile şi comentariile primite pe adresa redacţiei pentru Nicu Catrina, în urma publicării articolelor sale recente care aduc în lumină anumite aspecte care îl privesc pe Claudiu Trandafir şi ceilalţi din grupul conspiratorilor ridicoli, se regăseşte şi întrebarea: „De ce ai scris aceste articole? Nu mai bine pur şi simplu ignorai acţiunile lor?”

Citiţi aici articolele respective:
«Preţioasele ridicole» într-o sui-generis versiune «yoghină» chixo-comică
Atunci când un sărman orb îl conduce pe un alt orb, mai devreme sau mai târziu vor cădea amândoi în prăpastie...
Atunci când un sărman orb îl conduce pe un alt orb, mai devreme sau mai târziu vor cădea amândoi în prăpastie... (partea a doua)

Cităm câteva fragmente din aceste scrisori.
De exemplu, Teodor Tzurcan ne-a scris:
„Stimată redacţie!
Am citit şi citesc de mai mulţi ani cu mare plăcere multe articole de pe site-ul vostru! Totuşi unele m-au lăsat puţin nedumerit şi uimit, ca de exemplu articolele despre Cecilia Tiz, despre Claudiu şi Simona. Nu mi-a fost de o prea mare utilitate articolul despre călătoria Simonei şi a lui Claudiu în India, un articol în care se explică amanunţit despre ratările unor personaje care nu par a fi demne de o asemenea atenţie sporită.”
La rândul lui, Gabriel Şerban a trimis un email în care scrie:
„Draga Nicu,
Trebuie să mărturisec, am citit articolul nu fără a mă amuza, căci inepţiile care abundă în tot locul sunt cu adevărat delicioase. Dar ce râs a fost acesta? Unul amar la sfârşit, gogolian, Am vazut o palidă cariatură tragicomică a ceea ce ar fi trebuit să fie doi oameni pe care nu i-am cunoscut personal niciodată, însă de care ceilalţi yoghini vorbeau mereu cu mare consideraţie. S-a dovedit o eroare însă.
[...]
Totuşi, de ce să te deranjezi a mai scrie măcar, a mai ridica încă o dată degetul spre aceşti „Trandafiri”. De ce să îi mai ironizăm? De ce totuşi un articol de prima pagină? Să lăsăm propriul lor ridicol să îşi spună replica. N-ar fi mai demn pentru oricare yoghin să nu mai răspundă acestor idioţenii, chiar dacă are dreptate?”

Iată acum răspunsul transmis de Nicu Catrina pentru aceste mailuri şi pentru toţi cei care au pus întrebări similare:
„Atât în tradiţia indiană (spre exemplu, mesajul lui Krishna în Bhagavad-Gita) cât şi în tradiţia creştină sau budistă etc., se indică foarte clar că trebuie să avem întotdeauna curajul de a lua atitudine împotriva răului, mai ales atunci când acesta are tendinţa să prolifereze şi să pervertească tot mai multe fiinţe umane. În caz contrar – menţionează, la unison, toate tradiţiile înţelepciunii – devenim (din laşitate sau indolenţă, indiferenţă, egoism etc.) complici, tăinuitori sau părtaşi la acţiunea răului respectiv!

Analogic vorbind, într-o asemenea situaţie, este ca şi cum am asista la o crimă (sau la o tâlhărie, hoţie, etc.) şi nu am face absolut nimic ca să împiedicăm acel eveniment malefic, deşi ne-ar fi în totalitate cu putinţă să facem aceasta sau cel puţin să anunţăm persoanele abilitate, care ar fi capabile să intervină la timp pentru ca acel eveniment tragic să nu se mai producă.

Aşadar, ne spune cu claritate orice tradiţie spirituală autentică, în situaţia în care asistăm la tentativele perfide ale unor fiinţe umane decăzute din punct de vedere spiritual de a deturna alte fiinţe umane de pe calea spirituală pe care ele o urmează, trebuie să fim în primul rând perfect conştienţi de faptul că intervenţia noastră oportună ar putea salva una sau mai multe conştiinţe de la alunecarea în abisul infernurilor (ca urmare a influenţării lor de către agenţii răului – fiinţele preponderent demoniace sau satanice) şi apoi să acţionăm cu curaj, fermitate, hotărâre, dar şi cu compasiune (fără să întreţinem deci nici-un fel de gânduri de ură la adresa acelui om demoniac care a devenit un inconştient instrument al răului) în sensul contracarării răului respectiv.” – instructor yoga Nicu Catrina
yogaesoteric
10 iulie 2010


ANUNŢ IMPORTANT: Program de meditaţii pentru contracararea unui posibil cutremur

Share/Bookmark


Deoarece există posibilitatea catastrofală a declanşării unui cutremur (despre care unele previziuni afirmă că s-ar putea declanşa în această vară, în perioada iulie - octombrie, cel mai probabil de Lună Plină), vă propunem să realizăm la unison o serie de meditaţii speciale pentru contracararea acestei posibilităţi. Meditaţiile se vor realiza la unison zilnic în intervalele orare
9.00-9.10
12.00-12.10
15.00-15.10
18.00-18.10
21.00-21.10
Se va realiza meditaţie de comuniune cu sfera de forţă a Marii Puteri Cosmice TARA (LAYA YOGA cu Mantra Marii Puteri Cosmice TARA sau concentrare pe YANTRA, pentru cei care nu au primit iniţierea).
Sunt rugaţi să participe la această iniţiativă toţi cursanţii şi simpatizanţii acestei şcoli de YOGA.

De asemenea vă anunţăm anticipat că începând cu luna octombrie va intra în vigoare un program spiritual special de contracarare a evenimentelor catastrofale prezise de celebra profeţie de la Fatima, program în care vom urmări să angrenăm cât mai multe persoane de pe această planetă, deoarece pericolul declanşării unor explozii solare catastrofale este enorm şi este deja confirmat de cercetătorii de la NASA.

yogaesoteric
23 iulie 2010

COMENTARII LĂMURITOARE CU PRIVIRE LA MOMENTUL OCULT DE HIATUS ANUAL 2010

Share/Bookmark
Momentul de maxim al hiatusului solar din 27.08.2010, 19h07 (EEDT=+3h00GMT) - Costineşti, România (coordonate: 28E38-43N57)
- sistemul de Case Egale occidentale, zodiac tropical, geocentric -
- redactarea finală a textului a fost realizată de instructor yoga Nicolae Catrina –

La momentul de hiatus solar de anul acesta, Ascendentul (AS) se află în Semnul zodiacal Vărsător, situaţie foarte favorabilă, declanşatoare de oportunităţi extraordinare în contextul marilor transformări planetare care au început deja să se manifeste cu o intensitate evidentă. Deoarece, în conformitate atât cu datele tradiţionale, cât şi cu opinia a numeroşi clarvăzători şi înţelepţi, ne aflăm deja, din punct de vedere energetic, în Era Vărsătorului, vom oferi mai întâi, înainte de interpretarea propriu-zisă a temei momentului de maxim al hiatusului solar din anul acesta, anumite elemente şi semnificaţii esenţiale (atât de ordin ezoteric, cât şi de ordin astrologic şi astronomic) ce sunt specifice acestui influx astral – respectiv, acela al Semnului zodiacal Vărsător – cu care – fie că ştim, fie că nu ştim – suntem predominant în stare de rezonanţă ocultă® în fiecare an, pe întreaga durată a tranzitului Soarelui prin el (aproximativ în intervalul 20 ianuarie – 18 februarie).

Constelaţia Vărsătorului
Zodia (sau Semnul) Vărsătorului este reflexia subtilă astrală a marii constelaţii astronomice omonime, care însă nu corespunde în momentul de faţă, din punct de vedere astronomic, nici ca întindere şi nici ca localizare cu acest Semn zodiacal. Constelaţia Vărsătorului taie ecuatorul ceresc de la 5° nord la 30° sud şi ocupă în această perioadă pe bolta cerească zona cuprinsă între 12° Vărsător şi 20° Peşti (este vorba aici de zodiile tradiţionale). O putem vedea toamna, spre sud, către orizont. În mijlocul ei se află un asterism (grupare de stele) în formă de Y, asterism pe care oamenii l-au botezat, din cele mai vechi timpuri, „vasul cu apă”.

El marchează partea centrală a constelaţiei. Ploile de meteori încep din această constelaţie la fiecare 27 iulie. Astronomii o consideră una dintre cele mai vechi constelaţii.

Steaua fixă principală este numită Sadalmelik (Alpha Aquarii), ceea ce în araba veche înseamnă „rege”. Ea este de aproximativ 3000 de ori mai strălucitoare decât Soarele nostru. Totuşi, nu ea, ci Sadalsuud (Beta Aquarii) a constituit cea mai importantă stea fixă a vechii lumi arabe: cunoscută sub numele de „cea mai norocoasă dintre stelele purtătoare de noroc”, răsăritul ei comun cu Soarele (sau altfel spus, conjuncţia acestei stele cu Soarele) însemna sfârşitul iernii şi începerea sezonului ploios, aducător de viaţă, rodnicie şi belşug.

În afara stelelor-pereche sau a stelelor duble, constelaţia Vărsătorului mai conţine şi roiul globular M2, aflat la limita vizibilităţii şi structurat ca o densitate stelară bine conturată, întocmai ca o minge, în partea vestică, precum şi două nebuloase planetare – Nebuloasa Saturn şi Nebuloasa Helix.

Tăbliţele cuneiforme de la Birs-Nimroud, probabil mult anterioare anului 3000 î.Hr., conţin hărţi detaliate ale Cerului şi o listă de 30 de stele fixe, care încep cu „Urna” (sau „vasul cu apă”) al Vărsătorului şi sfârşesc cu „Capra-de-Mare” (Capricornul). Ceva mai târziu (cam de pe la 3100 î.Hr.) stelele Urnei indicau solstiţiul de iarnă, perioada respectivă fiind marcată în cadrul dezvoltării scrierii sumeriene.

Din cele mai vechi vremuri ale Babilonului, constelaţia a fost reprezentată (şi imaginată) pe Firmament sub forma unui om vărsând apă dintr-un vas în formă de urnă, această imagine fiind numită ulterior de vechii greci „hydroxus” („vărsătorul de apă”). Deşi astrologia popularizată a aderat la ideea de „apă”, în realitate este vorba aici, din punct de vedere ezoteric şi iniţiatic, despre aşa-numita apă tainică a cunoaşterii: energiile mentale superioare şi energiile misterioase ale supramentalului, ce generează în fiinţa umană care îşi deschide plenar inima către Dumnezeu accesul la Graţia Divină iluminatoare, îndeosebi prin intermediul trezirii profunde a intuiţiei spirituale.

Pentru vechii sacerdoţi şi înţelepţi, constelaţia Vărsătorului era revelatoarea atât a astronomiei, cât şi a ştiinţei oculte a astrologiei. Anglo-saxonii o numeau la fel, „vărsătorul de apă”, figura umană a Semnului fiind considerată, simbolic, „pivnicerul zeilor”, cel care le oferă mereu cupa cu nectarul divin al nemuririi spirituale. Mitologia greacă povesteşte că Zeus, regele zeilor, l-a admirat atât de mult pe cel mai frumos dintre muritori, Ganymede, încât l-a adus în Olimp ca purtător al cupei sale de ambrozie dătătoare a nemuririi spirituale. Ulterior, el l-a transformat în constelaţia „purtătorul/vărsătorul de apă”. Este interesant de remarcat aici că, imediat deasupra acestei constelaţii se află constelaţia mai mică Vulturul sau Acvila, ca şi cum „purtătorul apei” ar urma mişcarea păsării atât de aproape, de parcă ar fi legat de ea cu fire nevăzute. Probabil că aşa se explică de ce mitul lui Ganymede a devenit atât de semnificativ, atât pentru constelaţia (astronomică) a Vărsătorului, cât şi pentru Semnul zodiacal Vărsător, el simbolizând astăzi faptul că inclusiv zeii au nevoie de apa forţelor uraniene ale vieţii celeste („apa” magică a nemuririi, care este numită în tradiţia indiană „soma” sau „amrita”). Frumuseţea lui Ganymede şi zborul său prin spaţiu au condus cu timpul la credinţa că zodia Vărsătorului conferă un mare farmec personal, precum şi o puternică aspiraţie de a „zbura” cu mintea către sublimele înălţimi spirituale ale Frumuseţii Divine şi ale Cunoaşterii Divine.

Despre figura umană a constelaţiei, vechii egiptenii credeau că ea îşi goleşte vasul în Nil. Ca parte a „spectacolului celest” alcătuit de totalitatea constelaţiilor, constelaţia Vărsătorului ocupă un loc mai spre sfârşitul acestuia, urna Vărsătorului lăsând apele siderale să „curgă” direct în gura Peştelui Austral (Peştele sudic), prin steaua fixă Fomalhaut.

Scrierile cuneiforme descriu constelaţia sub forma unui om cu o urnă. În schimb, unele pietre datând cam din aceeaşi perioadă şi care au fost gravate cu diferite constelaţii înfăţişează, în zona care ar delimita Vărsătorul, o femeie cu un câine: aceasta este zeiţa Pământului, Gula, „Marea tămăduitoare”, fiica lui Anu, zeul Cerului din mitologia mesopotamiană. „Dătătoare de viaţă” şi mare preoteasă, ea menţinea, prin puterea ei magică, starea de sănătate a trupului uman şi putea să ia instantaneu suferinţa prin simpla atingere a bolnavului cu mâna. Se spune însă că ea îşi putea folosi puterea atât în bine, cât şi în rău; de exemplu, atunci când oamenii o invocau ca să-i ajute să-şi înfrângă duşmanii, zeiţa îi pedepsea pe inamici, orbindu-i. În vremuri mult mai recente, Bernadette, o tânără fată de la ţară, a avut la un moment dat viziunea „frumoasei Doamne” (Fecioara Maria) într-o grotă din Lourdes (Franţa), care i-a spus să sape în pământ, la picioarele ei. Apa care a ţâşnit apoi ca urmare a săpării puţului de către Bernadette s-a dovedit a fi una cu extraordinare proprietăţi curative (acestea fiind foarte asemănătoare cu cele care erau deţinute de Gula din tradiţia mesopotamiană!), locul respectiv (de la Lourdes) devenind apoi vestit în toată lumea că un loc făcător de miracole.

Numeroase legende şi mărturii care au fost asociate de iniţiaţi constelaţiei Vărsătorului au făcut probabil ca, de la un moment dat, atât ea, cât şi zodia omonimă să fie asociate lunii februarie care, pentru români, era luna purificărilor şi a curăţeniei: imediat ce Soarele intra în acest Semn, oamenii începeau curăţenia de primăvară, atât în casă, cât şi pe ogoare, pregătindu-se pentru întâmpinarea primăverii.

Semnul zodiacal Vărsător
Semnul zodiacal Vărsător (reflexia subtilă astrală a constelaţiei astronomice cu acelaşi nume), este cel de-al unsprezecelea Semn al Zodiacului, penultimul dintre cele patru Semne considerate „bătrâne” (cele de la Săgetător la Peşti, inclusiv). În cele mai elevate aspecte ale sale, influxul subtil astral al zodiei Vărsătorului conferă, susţine şi amplifică în fiinţa umană care rezonează din plin şi în mod armonios cu acest influx subtil, libertate, originalitate, rafinament, simţ artistic, intuiţie, o mare capacitate relaţională armonioasă, o deosebită sferă de cuprindere mentală şi de deschidere faţă de sfera cunoaşterii superioare, o capacitate extraordinară de expansiune a conştiinţei, optimism, toleranţă, inventivitate, creativitate elevată (sau chiar divin inspirată), spontaneitate, independenţă, uşurinţa de a depăşi orice fel de limitări sau constrângeri. Expresia cea mai înaltă a acestei energii subtile astrale este reprezentată de acţiunea infailibilă a lui Dumnezeu în cadrul Manifestării, precum şi de curajul divin, ca forţe excepţionale ce inspiră, generează, alimentează şi în final înfăptuiesc marile transformări şi salturi evolutive, atât la nivel uman individual, cât şi la nivel planetar etc.

Din punct de vedere spiritual, acest Semn zodiacal reprezintă omul universal, deschiderea spirituală nelimitată, dez-mărginirea, disciplinele aşa-zise de frontieră, marile sinteze unificatoare, acţiunea divin integrată şi puritatea la modul absolut. El caracterizează epocile umane marcate de elanul nestăvilit către idealuri foarte elevate sau acele momente din dezvoltarea civilizaţiilor când sunt foarte importante grupurile, colectivităţile umane mari, acţiunea la unison a membrilor societăţii sub impulsul nevoii de reînnoire fundamentală, transformatoare şi evolutivă a lumii.

Datorită acestui influx astral avem de asemenea acces la diferitele forme superioare de curgere a timpului sau transcendem instantaneu limitările intelectului, înălţându-ne către conştientizarea şi percepţia universală a Creaţiei şi chiar a lui Dumnezeu Însuşi.

Într-o accepţie modernă, se poate spune că Semnul zodiacal Vărsător reprezintă într-un anumit sens chiar continuumul spaţio-temporal ce caracterizează realitatea secvenţială (din punct de vedere temporal) şi tridimensională (din punct de vedere spaţial) în care trăim şi care face ca fiinţele care au atins un înalt nivel de conştiinţă să se poată manifesta plenar ca purtătorii şi iniţiatorii energiilor novatoare ale lumii. Orice salt spiritual, orice ieşire din starea de ignoranţă, depăşirea diferitelor limitări, precum şi orice proces fulgerător de separare între vechi şi nou se realizează prin intermediul geniilor şi al marilor iniţiaţi. Ei se încarnează printre noi, fiind înzestraţi cu puterea ocultă de a transforma lumea, ei sintetizează şi actualizează toate aspectele benefice ale trecutului şi inspiră maselor umane forţa de a merge către un viitor net superior. Ei ne învaţă totodată cum să transformăm într-un mod genial problemele, eşecurile sau dezastrele în glorioase reuşite şi cum să devenim făuritorii unor impresionante valori artistice, culturale şi spirituale la dimensiuni titanice, colosale, care străbat veacurile.

La nivel social, Era Vărsătorului este caracterizată de setea de libertate şi de puterea de a răsturna regimurile totalitare. În plan spiritual, ea este marcată de triumful spiritului asupra oricărei forme de ignoranţă, de energia fundamentală a curajului, de iubirea nesfârşită de Dumnezeu, de sentimentul de profundă solidaritate umană, care inspiră şi crearea unor grupuri sau confrerii spirituale autentice (asemănătoare faimoaselor grupuri Kaula), de capacitatea de a ne pune cu toată fiinţa în slujba unui ideal sau chiar (dacă este cazul) de a ne sacrifica spontan, cu toată inima, pentru o cauză înaltă (adeseori planetară sau universală), de posibilitatea ca acţiunile, ideile sau realizările noastre să devină direcţiile fundamentale de acţiune ce vor caracteriza noile vremuri şi care vor constitui reperele esenţiale ale noii omeniri. Foarte caracteristic acestei Ere este de asemenea manifestarea unor naturi eroice, indiferent dacă este vorba de un individ, de un grup de oameni sau de o comunitate spirituală care acţionează întotdeauna în numele unui înalt ideal moral sau divin ce se cere apărat sau împlinit (plenar manifestat) prin fapte exemplare care presupun curaj, abnegaţie, putere de sacrificiu, nobleţe şi onoare. Asemenea acte de eroism spiritual poartă, simbolic vorbind, „flacăra” (esenţa creatoare şi transformatoare a) epocilor care urmează şi ele emană în mod constant (şi inconfundabil) puritate, iubire necondiţionată, deschidere către o stare de universalitate, eficienţă şi reuşită, pretutindeni unde se impune urgent necesitatea de a transforma ceea ce este învechit, impur şi limitativ, de a-i apăra pe cei neajutoraţi şi umili şi de a lupta pentru viitorul anunţat (profetizat) de clarvăzători, artişti, genii, profeţi şi iniţiaţi.

Sigla modernă a zodiei Vărsătorului întruchipează, într-o primă analiză, curgerea apei dar, în plan simbolic şi iniţiatic, şuvoiul de apă din urna Vărsătorului reprezintă, după cum am arătat, cunoaşterea spirituală ezoterică ce se transmite de la o generaţie la alta prin acţiunea libertăţii de nestăvilit a spiritului. Este important să mai precizăm aici şi faptul că unii astrologi interpretează această siglă ca simbolizând „valurile” (undele) invizibile ale electromagnetismului.
Semnul zodiacal Vărsător are doi guvernatori, unul aşa-numit tradiţional - Saturn, şi celălalt aşa-numit modern - Uranus care a fost descoperit în anul 1781 de către vestitul astronom britanic William Herschel. Există însă numeroase dovezi că civilizaţiile Antichităţii au cunoscut foarte bine şi existenţa planetelor aşa-zis trans-personale (este vorba de planetele trans-saturniene: Uranus, Neptun şi Pluto, care nu sunt vizibile cu ochiul liber).

Planeta Uranus, care conform celor mai recente descoperiri are 27 de sateliţi, realizează o mişcare de rotaţie completă în jurul Soarelui în 84 de ani pământeni iar în jurul axei proprii în doar 17 ore pământene. Metanul din atmosferă (care absoarbe culoarea roşie din lumină) îi dă planetei Uranus culoarea verde-albăstruie specifică. Uranus reprezintă, în astrologie, progresul, schimbarea bruscă şi imprevizibilă, invenţia, originalitatea, excentricitatea, genialitatea, impulsul, ineditul, noutatea, invenţiile moderne, televiziunea, electricitatea, comunicarea instantanee, pionierii sau exploratorii din orice domeniu, revoluţiile, căile ferate, automobilul, avioanele, rachetele, cinematograful etc.

Conform mitologiei greceşti, Uranus este creatorul Universului şi zeul Cerului infinit. El a generat în Olimp o revoltă ai cărei „lideri” au devenit copiii săi: Titan, Oceanos şi Cronos (Cronos fiind cunoscut în mitologia romană sub numele de Saturn, zeul Timpului). Acesta din urmă (Cronos/Saturn) a decis însă să-şi atace şi să-şi uzurpe tatăl. Înarmat cu o seceră făurită de către Hefaistos, el l-a pândit pe Uranus şi l-a castrat, aruncându-i organele genitale în mare. Din fertilizarea apelor primordiale Uranus dă naştere chiar şi aşa (separat de propria sa capacitate creatoare), mai multor entităţi, dintre care cea mai fermecătoare este Afrodita (Venus, la romani), zeiţa frumuseţii, a iubirii, a erosului şi a plăcerilor elevate, benefice.

Acest mit străvechi este, se poate spune, şi simbolul detaşării de plăcerile instinctuale grosiere şi al sublimării instantanee a energiei sexuale în forme de energie creatoare rafinată, sub acţiunea infailibilă a energiei misterioase a Timpului (Saturn), care încununează şi împlineşte reuşita tuturor eforturilor noastre spirituale.

De asemenea, Uranus este singura planetă a sistemului nostru solar orientată cu polul ei nord direct către Soare, ceea ce a făcut ca ea să fie asociată simbolic în tradiţia astrologiei cu fiinţele înzestrate cu o inteligenţă ieşită din comun, inovatoare, inventive sau geniale şi caracterizate mai tot timpul de o spontaneitate fascinantă, considerându-se din această cauză că ele sunt conectate într-un mod tainic şi direct la Sursa primordială a cunoaşterii şi a vieţii (Conştiinţa Divină Supremă).

Nonconformismul, deschiderea către universalitate, libertatea nesfârşită, excentricitatea, ieşirea din rutină, contestarea constrângerilor de tot felul, titanismul, capacitatea de a mobiliza grupuri foarte mari de oameni sau chiar colectivitatea umană în ansamblul ei sunt tot atâtea energii sau influxuri subtile uraniene care fac ca evoluţia rasei umane sau a indivizilor să cunoască, în anumite momente, salturi şi mutaţii aparent imprevizibile, care translatează dintr-o dată întreaga societate umană pe o treaptă evolutivă net superioară celei anterioare.

Saturn, guvernatorul tradiţional al Semnului zodiacal Vărsător, se află ca semnificaţie la extrema cealaltă. Energia sa inspiră şi susţine în general tendinţa către asceză, retragerea, tradiţia, interiorizarea, „contracţia” energiilor, disciplina, rigoarea, conservatorismul bazat pe respectul valorilor perene ale spiritualităţii universale, perseverenţa, responsabilitatea, autoritatea paternă sau spirituală, efortul constant pe termen lung, durabilitatea, stabilitatea de nezdruncinat în urmărirea scopului propus, maturitatea, înţelepciunea, starea de eternitate, profunzimea, seriozitatea, viziunea matură şi înţeleaptă asupra vieţii în ansamblu. Semnul zodiacal Vărsător este considerat domiciliul său diurn, solar. Energiile subtile astrale de natură masculină, emisivă, dinamică ale zodiei Vărsătorului sunt modulate de influxul subtil astral al planetei Saturn, realizând astfel stabilizarea (fixarea) aspectelor novatoare specifice energiilor subtile uraniene.


Citiți în continuare:
yogaesoteric
24 august 2010

Arabian Waltz, The Silk Road Ensemble with Yo-Yo Ma

Wednesday, August 25, 2010

10 locuri misterioase de pe Pamant

Share/Bookmark


10 locuri misterioase de pe Pamant

Traim pe o planeta minuscula care pluteste printre trilioane de stele, si totusi, chiar si in era minunilor tehnologice, realizam cat de putine lucruri cunoastem si putem explica despre Pamant. Inclusiv astazi, pe Terra exista numeroase locuri stranii, unele dintre ele fascinante prin frumusetea si legendele lor, care au puterea de a ne inspira si de a ne determina sa reflectam asupra tuturor minunilor inca neintelese ale lumii. In lista care urmeaza, descopera.ro va prezinta doar o parte a acestor locuri incredibile, o parte dintr-un intreg cu mult mai mare decat ne-am putea imagina...

1. Eaglehawk Neck - Tasmania

Situata in sudul Tasmaniei, limba de pamant care leaga doua insule este celebra din doua motive. Primul ar fi acela ca Eaglehawk Neck este cel mai elocvent exemplu al unui fenomen geologic extrem de rar intalnit, acela al aspectului de dale pe care il capata solul in urma eroziunii si a fragmentarii rocilor sub actiunea placilor tectonice. Practic, solul arata ca si cum ar fi format din zeci sau sute de dale cu forme geometrice perfecte, asemenea pavajului artificial.

Un alt motiv este acela ca de Eaglehawk Neck se leaga povestea macabra a primei inchisori pazita de caini uriasi, infometati inadins pentru a deveni cat mai fiorosi. Limba de pamant era singurul loc prin care detinutii britanici ai temutei inchisori din asezarea tasmaniana Porth Arthur puteau traversa catre libertate.Era nevoie ca detinutii sa strabata o lungime de circa 400 de metri pe istmul lat de nu mai mult de 30 de metri pentru a scapa. Trebuiau, insa, sa strabata un loc in care, alaturi de garzi inarmate, se aflau 9 caini extrem de fiorosi care fusesera legati cu lanturi lungi, la distante egale unul fata de celalalt, astfel incat sa nu se poata atinge unul pe altul, dar sa poata insfaca pe oricine ar fi incercat sa treaca printre ei.

Orice detinut s-ar fi aflat expus permanent, intr-o astfel de situatie, la bunul plac a doi dintre cerberii inchisorii. In plus, legenda apelor infestate de rechini ii impiedica pe prizonieri sa se aventureze in apele oceanului. In intreaga istorie a locului de detentie, doar trei detinuti au reusit sa evadeze ( Martin Cash, Lawrence Kavanagh si George Jones), eveniment care a avut loc in anul 1842. Desi au fost capturati dupa cateva luni, iar George Jones a fost spanzurat, detinutii au continuat sa incerce sa evadeze iar, singurul care a reusit aceasta performanta fiind acelasi Martin Cash.


2. Desertul Alb - Sahara

Cu numai 4.000 de locuitori si circa 200 de kilometri pana la cea mai apropiata localitate, oaza Farafra este una dintre cele mai mici si mai izolate asezari din Egipt. Si totusi, numerosi turisti vin aici an de an, in asa numitul Circuit Vestic, pentru a admira una dintre minunile geologice ale lumii... Desertul Alb din Sahara.Cu milioane de ani in urma, atunci cand Sahara de astazi era acoperita complet de ape, numeroase depozite de creta s-au depus pe fundul oceanului formand uriase aglomerari calcaroase. Odata cu retragerea apelor, vantul a modelat creta dand acesteia forme impresionante, desertul parand impanzit astazi cu uriase ciuperi albe. Anii de peregrinare iresponsabila a turistilor si a membrilor diferitelor formatiuni religioase care au tinut festivaluri in mijlocul acestor minuni geologice a dus la erodarea si deteriorarea, in special din cauza focurilor aprinse la baza formatiunilor de creta, a multora dintre "ciupercile" albe de calcar. A fost nevoie de interventia energica a mai multor grupari ecologiste si a arheologilor din tarile nord africane pentru ca autoritatile responsabile sa includa Desertul Alb pe lista zonelor protejate.

Astazi, Sahara el Beyda, asa cum il numesc localnicii, este un loc in care turismul este inca o activitatea principala, dar care se desfasoara numai sub atenta supraveghere a ghizilor si a persoanelor autorizate sa insoteasca grupurile de turisti.


3. The Big Hole - Africa de Sud

Creata in secolul al XIX-lea de catre cautatorii de diamante din Africa de Sud, The Big Hole este, intr-un clasament al celor mai mari gropi artificiale din lume, cea de a doua creatie de acest gen, fiind depasita doar de mina Jagersfontein din aceeasi tara. Totul a inceput in anul 1871, atunci cand unul dintre angajatii fratilor De Beers a descoperit primul diamant pe locul actualei mine.De atunci si pana in anul 1914, atunci cand mina a fost inchisa, peste 50.000 de lucratori au sapat pana la o adancime de un sfert de kilometru, scotand la suprafata aproximativ 3.000 de kilograme de diamante. Uriasa mina verticala, cu o suprafata de 17 hectare, a fost apoi inundata, nivelul apei atingand in prezent 40 de metri adancime.

Astazi, autoritatile sud-africane fac eforturi pentru a include The Big Hole pe lista monumentelor aflate in patrimoniul mondial UNESCO. Chiar si asa, fosta mina de diamante a devenit in timp una dintre principalele atractii turistice ale orasului Kimberly.


4. Lacul ucigas - Camerun

Nyos, pe numele sau adevarat, Lacul ucigas din Camerun si-a castigat acest trist renume dupa un tragic eveniment care a avut loc in anul 1986. Atunci, localnicii din satul Nyos aflat in apropierea lacului au fost alarmati de un zgomot puternic venit din interiorul apelor si de un puternic cutremur de pamant. Aproape instantaneu, o tromba de apa a tasnit din mijlocul lacului iar din acesta s-a ivit un urias nor alb cu o lungime de peste 100 de metri, dupa cum sustin martorii oculari. Imediat dupa acest episod, animalele si oamenii au inceput brusc sa isi piarda cunostinta.

Pe o raza de aproximativ 25 de kilometri, nimeni nu a rezistat atacului misteriosului nor, iar dinte sutele de persoane afectate, doar cateva si-au mai revenit la viata. Norul a disparut dupa aproximativ 2 zile, lasand in urma circa1.700 de victime umane si un numar aproape duble de animale moarte. Ca un sumbru exemplu, din satele Nyos si Kam, primele localitati atinse de norul ucigas, doar patru persoane au supravietuit.De atunci lacul si-a schimbat aspectul, apele odinioara albastre devenind intunecate si pline de plante moarte, un aspect sinistru care sustine numele de "lac al mortii" dat de localnici lacului Nyos. Se estimeaza ca atunci, din lacul aflat in craterul unui vulcan stins, au fost eliberate in aer circa 1,6 milioane de tone de dioxid de carbon.

Tragica poveste a aprins, insa, imaginatia amatorilor de turism negru iar lacul a devenit tinta a numerosi turisti din toate colturile lumii.


5. Dealurile de ciocolata - Filipine

Perfect conice, Dealurile de Ciocolata din Filipine, asa cum au fost numite, reprezinta unul dintre cele mai rare si mai misterioase fenomene geologice de pe Terra. Un ultim studiu arata ca pe o suprafata de circa 50 de kilometri patrati din provincia Bohol se afla nu mai putin de 1.776 de dealuri, ele fiind reprezentate si pe drapelul regiunii ca un simbol al frumusetilor naturale filipineze. In prezent, dealurile sunt considerate cel de al treilea monument geologic din Filipine si au fost propuse pentru includerea in patrimoniul UNESCO.Inaltimea dealurilor oscileaza de la 30 pana la 120 de metri in cel mai inalt punct, acestea formandu-se in Pleistocen, in urma cu aproximativ 2,5 miliarde de ani, sub actiunea placilor tectonice care au ridicat calcarul de pe fundul oceanului. O alta teorie sustine ca dealurile misterioase au aparut sub actiunea unui vulcan stravechi, acesta impingand la suprafata blocuri uriase de piatra acoperite de calcar marin. Acoperite in timp de vegetatie, dealurile capata in timpul sezonului secetos, din cauza lipsei ploilor, o culoare bruna asemanatoare cu cea a ciocolatei, de aici rezultand si neobisnuitul lor nume.


6. Antelope Canyon - Arizona, SUA

Este, de departe, cel mai cautat si mai vizitat canion din sud-vestul Statelor Unite, si asta in ciuda faptului ca frumusetea sa s-a dovedit de multe ori ucigatoare. Format din doua sectiuni, canionul se afla in tinuturile Navajo din Arizona iar recent a fost declarat monument al naturii, turismul fiind efectuat numai sub atenta supraveghere a ghizilor specializati.Numele sau original "Tse'bighanilini" vine din limba amerindienilor Navajo si inseamna "locul prin care apa curge printre pietre". De altfel, acesta este si modul in care superbul canion s-a format de-a lungul sutelor de mii sau chiar milioanelor de ani. Apa acumulata in timpul musonilor a erodat treptat roca, creand bazine subterane pe peretii carora sunt vizibile straturile de roca acumulate de-a lungul timpului.

Canionul este deosebit de periculos, mai ales in timpul ploilor, suvoaie ucigatoare de apa adunandu-se in camerele subterane intr-un timp incredibil de scurt. Nu mai departe de anul 1997, 11 turisti straini si unul dintre ghizi au fost inghititi de un torent de apa fara ca cineva sa sesizeze vreun pericol prealabil. Astazi, canionul este inchis turistilor pentru circa cinci luni pe an, si a fost dotat cu scari metalice pentru a preveni producerea altor accidente. Vezi aici cum arata si canionul Bryce, poate cel mai frumos canion al Terrei.


7. Valurile de piatra - Arizona, SUA


Tot in Arizona, si tot in tinuturile Navajo se gaseste un alt monument geologic extrem de bizar si de atragator totodata. Celebre printre cataratori si fotografi, valurile de piatra din acest colt de lume par rupte dintr-un peisaj extraterestru, ele formandu-se in urma cu circa 190 de milioane de ani din dune de nisip desertic care s-au solidificat sub actiunea ploilor si a vantului.Calcifierea s-a produs atat pe orizontala cat si pe verticala, transformand dunele preistorice in formatiuni ce amintesc de valurile unui ocean. Chiar si astazi, stratul solid este inca extrem de subtire, turistii fiind sfatuiti sa calce cu atentie pentru a nu sfarama marginile sensibile ale dunelor. Cel mai bun moment al zilei pentru a fotografia valurile de piatra este la amiaza, atunci cand umbra se reduce pana aproape de disparitie iar dunele capata o culoare rosiatica, asemanatoare solului martian.


8. Pietrele Moeraki - Noua Zeelanda

Legendele nativilor maori sustin ca misteriosii bulgari de piatra nu sunt altceva decat ramasitele cosurilor, tartacutelor sau cartofilor pietrificati pe care primii locuitori ai Noii Zeelande, uriasii, le-au pierdut in incercarea lor de a coloniza insula. (Afla mai multe despre misteriosii luptatori maori). In fapt, neobisnuitele pietre sferice reprezinta un fenomen rar intalnit de erodare a unor formatiuni de roci ce s-au format in Paleocen. Practic, namolul si aluviunile preistorice s-au solidificat, capatand in timp, in cea mai mare parte, forme perfect sferice.O treime dintre bulgari au diametre cuprinse intre 0,5 metri si 1 metru, in timp ce restul de doua treimi ajung la un diametru de 1,5-2,2 metri. Fenomenul nu este, insa, unic. Roci asemanatoare se gasesc si pe alte plaje din Noua Zeelanda, celebre fiind cele din apropiere de Shang Point, asa numitele Pietre Katitki, in care s-au descoperit oase de mososauri si plesiosauri. Astazi, pietrele au devenit o atractie turistica principala in Noua Zeelanda, fiind descrise in cele mai multe ghiduri turistice precum si in paginile web care promoveaza turismul de la antipozi.


9. Muntii Sanqingshan - China

Parcul National Muntii Sanqinshan din China, cu o suprafata de 23.000 de hectare, a devenit recent, mai precis in anul 2008, cel de al 7-lea monument natural din China inclus in patrimoniul UNESCO. Loc asociat de obicei cu manastirile Taoiste, parcul este o adevarata capodopera a naturii, peisajele sale parand rupte dintr-un film science-fiction. Formatiuni uriase de granit, perfect verticale, se inalta catre nori, la inaltimi uriase, asemanandu-se cu siluete umane sau animale legendare.Tot cadrul este impanzit de copaci inalti, iar fenomenele meteo fac ca norii, curcubeele si ceata sa acopere adeseori stancile si putinele manastiri din acest loc. Muntii Sanqinshan au, realmente, un aer mistic, poate ca nu intamplator vechii preoti taoisti i-au ales drept loc de meditatie si rugaciune. Astazi, ei reprezinta una dintre cele mai valoroase si mai apreciate destinatii turistice din China, numarul celor care aleg sa viziteze salbaticele paduri crescand uluitor, mai ales dupa ce peisajele de aici au aparut in grandioasa productie hollywoodiana "Avatar".


10. Pu'u O'o - Hawaii

Vulcanul Pu'u O'o din Parcul National Vulcanic din Hawaii a devenit celebru in toata lumea dupa ce a fost catalogat drept cel mai longeviv vulcan din ultimele cinci secole. Practic, din anul 1983 si pana in prezent, vulcanul a erupt permanent, acoperind o suprafata de 117 kilometri patrati din exoticul arhipelag american.

Legendele nativilor hawaiieni sustin ca zeita vulcanilor, Pele, si-a folosit bagheta magica pentru a deschide acest vulcan, numele O'o desemnand tocmai acest instrument cu puteri supranaturale al zeitatii. Suvoaiele de lava se ridica uneori si la 460 de metri inaltime, cea mai distrugatoare eruptie fiind cea din anul 1990, atunci cand lava a acoperit 2 localitati, distrugand peste 100 de case din alte doua asezari.

Citeste aici 50 de lucruri pe care nu le stiai despre Hawaii!

Dupa 3 ani de la prima eruptie, in 1986, lava a atins apa oceanului in care se varsa si astazi, la mai bine de 12 kilometri distanta de crater. Si cu toate acestea, vulcanul, pe langa interesul major starnit in mijlocul vulcanologilor din toata lumea, a devenit o atractie uriasa pentru turistii amatori de senzatii tari. In fond, imaginea spectaculoasa a unui vulcan atat de violent nu este una cu care te intalnesti in fiecare zi, iar fotografiile realizate aici au aparut pe copertile unora dintre cele mai pretigioase publicatii de stiinta din toata lumea.


Guns N' Roses - Don't CryShare/Bookmark

MIKA - RainShare/Bookmark

Guns N' Roses - November RainShare/Bookmark

MAJESTY

Share/Bookmark

Baiatul asta, Robert Buras, a murit, din niciun motiv aparent, acum vreo doi ani. Poate ca s-a consumat prea mult in cantecul asta si asta a fost.


de la lamiie citire

FLOTA STELARA A SUA

Share/Bookmark
ADEVARUL IESE LA SUPRAFATA LA FEL CA ULEIUL IN APA!
DECLARATIE SOC!
Statele Unite ale Americii detin o intreaga flota  stelara


Este declaratia soc a unuia dintre cei mai cunoscuti hackeri din toate timpurile, scotianul de 48 de ani, Gary McKinnon. In prezent, McKinnon este judecat pentru spargerea codurilor de securitate ale Pentagonului si ale NASA intre anii 2001-2002, insa autorul acestei fapte este de cu totul alta parere. El sustine ca SUA vrea sa faca din el un exemplu pentru oricine ar mai divulga secretele guvernului american cu privire la existenta vietii extraterestre.

Scotianul sustine ca a patruns in bazele de date ale celor doua organizatii in incercarea de a gasi dovezi cu privire la existenta extraterestrilor. In schimb, sustine acesta, a gasit mult mai mult decat se astepta.

McKinnon a declarat in fata judecatorilor si a presei ca a gasit dovezi ale tehnologiilor de origine extraterestra, a existentei energiei capabile sa stopeze procesul de incalzire globala, ale dispozitivelor antigravitationale si, peste toate, a existentei unei adevarate flote stelare, capabile sa strabata distante uriase prin spatiul cosmic.


In mod bizar, niciun reprezentant al acuzarii nu a negat spusele lui McKinnon. Ceea ce isi doresc, insa, autoritatile americane este ca scotianul sa fie extradat si sa primeasca o pedeapsa maxima de 60 de ani intr-o inchisoare de maxima securitate din SUA.

In prezent, Mckinnon s-a adresat Curtii Europene pentru Drepturile Omului si autoritatilor britanice pentru a refuza extradarea. Mai mult, Partidul Conservator Britanic a si demarat un proiect prin care cazul scotianului sa devina varful de lance in schimbarea legislatiei si a legii extradarii, sustinand neconditionat apararea acestuia.

Lesser Banishing RitualShare/Bookmark

The Whore of Babylon (6 of 6)Share/Bookmark

The Whore of Babylon (5 of 6)Share/Bookmark

The Whore of Babylon (4 of 6)Share/Bookmark

Fenomen bizar în Brazilia! S-a produs o tornadă de foc !

Share/Bookmark


Seceta prelungită, vântul puternic şi incendiile de vegetaţie din Brazilia au provocat apariţia unei tornade de foc înaltă de câţiva metri.

>

Vârtejul s-a răsucit pe loc, minute în şir, pe un câmp în apropiere de Sao Paolo şi a fost la un pas să dea peste cap traficul auto din zonă.


De trei luni încheiate, în regiune n-a mai căzut o picătură de ploaie şi specialistii spun că în Sao Paolo umiditatea din aer a ajuns la acelaşi nivel ca în deşertul Sahara.


The Whore of Babylon (2 of 6)Share/Bookmark

The Whore of Babylon (1 of 6)Share/Bookmark

Tuesday, August 24, 2010

Vajra Guru 7 line Prayer

Tibetan and Central Asian Throat Singing Music

The Flying Mystics of Tibetan Buddhism

מחזירים את הפרפרים לעיר Returning Butterflies to the CityShare/Bookmark

Dengue Fever - Hold My HipsShare/Bookmark

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites