Saturday, April 4, 2009

TE INVITAM LA PLIMBAREA INTITULATA "EVACUAT DIN PROPRIUL ORAS"Duminica, 5 aprilie 2009, intre orele 12:00 - 14:00, va avea loc o plimbare demonstrativa pentru spatiile verzi si urbane! Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov si Targu Mures s-au aliat pentru a transmite un mesaj deschis autoritatilor locale. Dezvoltarea orasului inseamna sa respectam nevoile cetatenilor, sanatatea noastra cat si conduitele de bun simt si buna practica in amenajarea teritoriala!

Cu aceasta ocazie se vor strange copii, profesori, liceeni, studenti, salariati, locatari de bloc sau pensionari, toti pentru a arata ce inseamna pentru ei orasul lor!

Din programul acestei demonstratii, va prezentam:

  • taierea de copaci (mimata de cetateni si actori)
  • realizarea unor desene de catre scolari pe tema: cum arata orasul meu; ulterior acestea vor fi facute cadou cetatenilor care conduc autoritatile locale.
  • strangerea de monede de la cetateni pentru a le trimite ulterior autoritatilor locale sa plateasca greselile
  • fiecare participant va revendica (la portavoce) dreptul constitutional de a beneficia de un mediu sanatos, aer curat si oras civilizat
  • orice cetatean este liber sa ni se alature, aducand cu el un obiect cu care asociaza orasul si plimbandu-se alaturi de noi prin oras

Locurile pentru eveniment, in fiecare oras:

  • Bucuresti - Parcul Herastrau (intrarea de langa metrou Aviatorilor)
  • Cluj-Napoca - Piata Stefan cel Mare (in spatele Teatrului National)
  • Brasov - Primaria Brasov
  • Targu Mures - Bulevardul Cetatii (langa intrarea in Cetate)

Mai multe informatii gasiti pe blogul EVACUAT DIN PROPRIUL ORAS


Parlamentul se pregateste sa respinga ordonantele OUG 114/2007 si OG 27/2008 - singurele care ar putea proteja DREPTUL TAU constitutional la un mediu sanatos, spatii verzi, aer curat, si care ar putea apara ORASUL TAU de constructii abuzive!

Vino sa sustii votarea acestor ordonante ca legi!
O actiune la nivel national, duminica, 5 aprilie, intre orele 12.00 si 14.00.
Duminica, 5 aprilie, intre orele 12.00 si 14.00, avem ultima sansa de a ne opune evacuarii noastre din propriul oras!

Vino la actiunea de duminica, 5 aprilie 2009


IA-TI PRIETENUL, PRIETENA SAU TOT GRUPUL DE PRIETENI,
SI VINO LA CEA MAI NEOBISNUITA PLIMBARE IN ORASUL TAU!

sursa ecoassist


FILMELE DE WEEKEND-SUBS IN ROMANA

AGENDA ASCUNSA


si continuarea sa KYMATICA

Friday, April 3, 2009

Din apoftegmele părintelui Dionisie Ignat


Despre mândrie: Mândria e cea mai primejdioasă patimă. Toate patimile, toate păcatele se iartă foarte lesne, şi te îmbrăţişează Dumnezeu şi te duce în Împărăţia Cerului. Însă la Împărăţia Cerului sub nici un motiv nu poţi înainta cu înălţarea minţii, cu mândria. Ispititorul, satana cel mare, e foarte deştept, şi ştie lucrul asta. De aceea seamănă în omenire înălţarea minţii şi tulburarea, adică mândria, ca să nu poată înainta omul la Împărăţia Cerurilor. Căci Sfintele Scripturi aşa spun, că, din bunătatea Lui, Dumnezeu vrea ca acolo unde a fost împărăţia satanei cea atâta de înfricoşată şi mare, care a căzut din cauza mândriei, acolo să completeze locurile acelea cu sufletele bunilor creştini şi ale călugărilor care s-au aflat la Dumnezeu. Dar acolo nu poţi ajunge dacă ai înălţarea minţii, sub nici un motiv! Doar cu smerita cugetare poţi ajunge acolo! De aceea, ispititorul instalează în sufletul copilului, de mic, înălţarea minţii, mândria, lucru care zicem că nu-i nimic, şi de fapt acela-i cel mai dăunător, cel mai primejdios pentru mântuirea sufletelor noastre.

Despre televizor: Televizorul e un izvor nesecat al răutăţilor, al tuturor răutăţilor.

Despre mântuire: Lucru simplu: cum ne vom aşterne, aşa ne vom odihni! Odată ce suntem fiii Bisericii Ortodoxe şi suntem creştini ortodocşi, români creştini ortodocşi, mult-puţin, ştim ce trebuie să facem ca să ne mântuim şi de ce trebuie să fugim ca să nu ne pierdem minţile. Ştim. Mult-puţin, ştim. Să ne osârduim să mulţumim pe Părintele ceresc şi să nu-L amărâm mai mult.

Despre veacul al VIII-lea: Noi suntem în al VIII-lea veac. În al VIII-lea veac zice că or să fie mari greutăţi şi mari schimbări în lume, spre răutatea şi spre dărâmarea vieţii sufleteşti şi duhovniceşti. Eh!... Fiindcă Bunul Dumnezeu a orânduit ca să fim creştini ortodocşi, mulţi-puţini, să nu ne depărtăm de poveţele Bisericii Ortodoxe, de sfaturile Sfinţilor Părinţi cei îndumnezeiţi şi să sperăm că o să căpătăm mântuirea.

Despre oamenii nemulţumitori: Acum, daca omenirea şi-ar pune toată speranţa în bunătatea lui Dumnezeu, nu-i cu putinţă să nu te audă Dumnezeu, nu-i cu putinţă ca să nu te vadă Dumnezeu. Dumnezeu este în tot locul şi vede şi gândul tău. Vedeţi că noi cu ocazia asta ne depărtăm de Dumnezeu. Lumea dacă ar trăi mai simplu, aşa, să aibă doar cele trebuincioase... Dar nu!... că propaganda asta a venit, a intrat in omenire, că: "De ce eu să am casa asta aşa mică?... E mică, am de toate şi am trei-patru copii, da� am de toate. Da� de ce să n-am mare, ca a celui de colo?". De acum îl trimite pe bărbatu-său: "Du-te şi adu bani să facem şi noi casa mai mare, să facem moda, moda, moda..." Asta-i o propagandă mistică a satanei, ca să nu fie omul niciodată în pace, să nu se mulţumească cu atâta. Da� nu vezi cum spun bătrânii: "Întinde-ţi picioarele cât îi plapuma, că dacă le întinzi mai mult răceşti"? Aşa, de exemplu: "Iată, acela are mai mulţi bani, a făcut casa mare, e pentru el, treaba lui, bine că poate... Dar eu sunt mulţumit că am una mică, chiar dacă mai prost mănânc, mai prost mă îmbrac, dar sunt stăpân în casa mea".

Despre răbdare: Răbdarea niciodată nu ruşinează, răbdarea totdeauna are harul ei, căci te bucură. Da� oamenii sunt neputincioşi: "Cât o să mai rabd?". Până la sfârşit, căci spune: "cel ce va răbda până la sfârşit, acela se va mântui".


Aceste texte sunt extrase din interviurile apărute în Vestitorul Ortodoxiei, nr 302/2002, 303-304 /2003

MIC PATERIC DIN ATHOS 1


Bătrânul Ilie Vulpe (+8 decembrie 1928)

Bătrânul Ilie s-a născut în România, la Brăghicea - în regiunea Orhei (Basarabia), în 1851, fiu al lui Ilie şi al Melaniei Vulpe. El a fost botezat Eftimie şi a primit o educaţie aleasă, fiind crescut în tradiţia ortodoxă a ţării sale. Părinţii săi erau producători de vinuri. A fost educat într-o şcoală particulară, într-o perioadă în care cărţile erau încă scrise cu litere slavone.

În 1877 a servit în armată şi a lucrat la transportul proviziilor. La puţin timp după întoarcerea acasă, el a intrat în Mănăstirea Frumoasa, în care a stat numai un singur an, înainte de a pleca la Muntele Athos, unde a venit în vara lui 1879.

După vizitarea mănăstirilor athonite, el s-a aşezat în nou-înfiinţatul schit isihast Lacu, aflat sub ocrotirea Maicii Domnului, alături de întemeietorul schitului, schimonahul Iustin. Aici el a fost tuns în monahism, primind numele Ilie, şi a fost repede hirotonit diacon şi apoi preot în 1880. În total, el a stat la Lacu zece ani.

În 1889, părintele Ilie s-a mutat la Schitul Vigla, mai departe, înspre sud (lângă schitul Prodromu) şi s-a aşezat într-o altă chilie închinată Maicii Domnului, unde a rămas timp de cinci ani, împreună cu trei ucenici, dintre care doi veniseră cu el de la Schitul Lacu.

În 1894, Părintele Ilie, deja binecunoscut ca un experimentat părinte duhovnicesc şi practicant al Rugăciunii lui Iisus, a venit la Colciu şi s-a stabilit în Chilia Naşterii Înaintemergătorului împreună cu cei trei ucenici.

Când a restaurat coliba, s-au adunat în jurul lui cinci ucenici � Eftimie, Andrei, Paisie, Gherasim şi Ioan Guţu � alcătuind o renumită familie duhovnicească. Nevoinţa ieroschimonahului Ilie consta în tăcere şi rugăciune neîncetată, şi a devenit cunoscut ca un lucrător al rugăciunii inimii. El urma rânduiala Bisericii şi săvârşea Sfânta Liturghie cu multă smerenie. Când slujea în zilele de peste săptămână, în afară de Sfânta Împărtăşanie el mânca numai prescură, primind vreun alt fel de hrană numai sâmbăta şi duminica. Când nu săvârşea Sfintele Taine, el mânca numai o dată pe zi, excepţie făcând miercurea şi vinerea, când nu mânca nimic. Dormea foarte puţin şi citea zilnic din Sfintele Scripturi şi omiliile Sfinţilor Părinţi.

Pentru smerenia şi nevoinţa sa, dragostea dumnezeiască şi harul Sfântului Duh s-au sălăşluit cu prisosinţă în inima acestui părinte. Ieroschimonahul Ilie Vulpe a fost un părinte iubitor şi blând, renumit pretutindeni în Athos pentru că era primitor de străini, milostiv, sincer ca un copil şi înţelept în cuvânt.

Pentru mai bine de treizeci de ani, părintele Ilie a fost unul dintre cei mai experimentaţi părinţi duhovniceşti din Muntele Athos, pregătind şi îndrumând pe calea mântuirii sute de fii duhovniceşti � români, greci, ruşi, bulgari şi sârbi. Cu toţii îl căutau şi se foloseau de cuvintele sale. Dacă vedea că cineva se ruşinează înaintea lui, el îl încuraja imediat, spunându-i: "Îndrăzneşte, fiule, căci şi eu, la rândul meu sunt un păcătos!". Astfel el a adus multe suflete la pocăinţă.

Câteodată, el îşi sfătuia ucenicii, spunând: "Fiii mei, nu uitaţi că ne aflăm în Sfântul Munte, unde Maica Domnului ne-a chemat să facem fapte bune. Neîncetat să ne rugăm lui Dumnezeu pentru mântuirea lumii şi a întregului neam creştinesc!".

Altă dată a zis: "Părinţilor, nu uitaţi cuvântul din Pateric, pe care avva Iosif l-a rostit către avva Lot: ŤNu poţi să te faci călugăr de nu te vei face ca focul, arzând totť. Aşa trebuie inimile noastre să ardă de dragostea pentru Hristos."

Odată, un călugăr a venit la el pentru spovedanie şi i-a zis: "Părinte, daţi-mi binecuvântare să mă fac nebun pentru Hristos!". Dar bătrânul i-a răspuns zâmbind: "Nu-ţi ajunge că deja eşti nebun? Vrei să continui să fii un nebun?". Atunci monahul s-a ruşinat şi a făcut o închinăciune înaintea lui, zicând: "Iertaţi-mă, cinstite părinte, căci am păcătuit!". Dar bătrânul, sărutându-l, i-a dat drumul în pace.

Cuviosul părinte Ilie Vulpe s-a nevoit în Sfântul Munte timp de cinci zeci de ani, slăvindu-L pe Dumnezeu zi şi noapte şi povăţuind mulţi fii duhovniceşti. Apoi, văzându-şi sfârşitul apropiindu-se, i-a binecuvântat pe toţi. A adormit întru Domnul în pace, pe 8 decembrie 1928 şi a fost plâns şi condus la mormânt de mulţi călugări athoniţi.

Înaintea sfârşitului său, bătrânul Ilie a devenit un povăţuitor duhovnicesc al monahilor de pe tot cuprinsul Sfântului Munte. Mulţi ucenici s-au adunat în jurul lui, între care şi bătrânul Ioan Guţu, care a trăit cel mai mult, fiind contemporanul nostru.

Sursa danion vasile

UN EDITORIAL care se potriveste ocupantilor Romaniei: Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, aveti libertatea de a disparea!

Musulmanilor care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca Australia , in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.

Imgrantii si nu australienii trebuie sa se adapteze. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.
Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri (nota mea - la noi in doua milenii), incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.
Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, rusa sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!
Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.
Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica.
Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare libertate australiana, LIBERTATEA DE A PLECA.
Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.
Prim Ministrul Australiei Kevin Rudd
Nota mea: Materialul de mai sus circula si ii este atribuit pe internet prim-ministrului Australiei. Dupa mine, pare mai curand o compilatie. Oricum, suna bine!

sursa victor roncea

DACA AS FI BOGATA question I received: What will the relationships be like in a corrected society, and how will the intention “for bestowal” change them?
Cum vor fi relatiile intr-o societate corecta si cum le va schimba intentia de a darui?

My Answer: If I were rich, I would buy out all the businesses, banks, and everything possible, and leave all the people at their jobs so they would have an opportunity to study. Let them produce 10 to 20 percent of their normal daily output, since the world doesn’t need any more than that anyway. This would also reduce the environmental pollution.
Daca as fi bogat as cumpara toate afaverile, bancile si tot ce e posibil, si as lasa ca oamenii la slujbele lor sa aiba posibilitatea de a studia. Lasa-i sa produca 10-20% din cit produc acum, caci oricum lumea nu are nevoie de mai mult. Aceasta ar reduce si poluarea mediului.

The remainder of their time at work would be spent studying, like little children in nursery and elementary schools. People would play all kinds of games of goodness, intended to teach them the answer to the question, “What does it mean to bestow?” This way they would learn what the quality of bestowal is, the reason it’s necessary, why it’s necessary to give, and the fact that we have no other choice.

In restul timpului ce le-ar ramine la lucru, sa studieze, ca copiii de la cresa sau scolile elementare. Oamenii ar juca atunci tot felul de jocuri ale bunatatii, intentionate pentru a-i invata sa raspunda la intrebarea, "Ce inseamna sa daruiesti?". In acest fel ar invata ce este calitatea de daruire, motivul pentru care este necesara, de ce e necesar sa dam, si faptul ca nici nu avem alta alegere.

sursa rav laitman

RETETE DE POST-TORT DE ANANAS SI MORCOVI


Ingrediente:
1 cana faina
1 lingurita praf de copt

3/4 lingurita bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita sare
1
/2 lingurita scortisoara

1/2 cana zahar brun

1 morcov ras foarte mare, sau doi mai mici

200 gr ananas zdrobit

1/4 cana nuci

1/2 cana stafide

5 linguri ulei

1 cana fulgi de cocos

3 linguri Completa

Proces Tehnologic
Amestecati faina, praful de copt si bicarbonatul impreuna cu sarea intr-un bol foarte bine. Adaugati zaharul, morcovii, fructele si nucile, amestecati-le, apoi adaugati completa amestecata cu putina apa calduta pentru a da compozitiei un pic de fluiditate. Adaugati uleiul. Coaceti intr-un cuptor aprins dinainte la foc moderat, in forma pe care o doriti, timp de 35-40 minute. Scoateti si ornati cu fulgi de cocos si lamiie rasa, dupa ce s-a racit. (Puteti face si o crema din Completa si margarina daca doriti pentru ornare).

DEJA S-A AJUNS PREA DEPARTE!!!

NOU Apel al Parintelui Justin Parvu: Chemare la Referendum!


Chemare la Referendum

Iubiţi fii ortodocşi,

Cu multă durere asist, în ultima vreme, la ultimele pătimiri ale Creştinătăţii. Acest cip care vrea să substituie chipul lui Dumnezeu din om este un război la adresa Creştinătăţii şi a persoanei umane, în general. Războiul a început din plin şi ne-a găsit, se pare, nepregătiţi, încât deja am obosit şi suntem istoviţi de atâta confuzie şi polemică pe seama acestui subiect. Dar uităm un aspect, dragii mei. Oare Mântuitorul, când S-a rugat în grădina Ghetsimani să I se îndepărteze paharul pătimirilor, şi nu a fost ascultat, a pierdut? Oare care este biruinţa noastră? Oare nu crucea ne deschide porţile învierii? Am luptat deja până la sânge şi am simţit cuiele piroanelor încât să nu mai putem striga către Tatăl ceresc şi să renunţăm la luptă? Nu este uşor deloc, cum nici Însuşi Mântuitorului Iisus Hristos nu I-a fost. Dar ce a făcut Hristos în vremea pătimirii Sale pe cruce? A ridicat privirea către Tatăl ceresc şi a răbdat toate cu dragoste. De unde mai primea Mântuitorul putere să rabde pe cruce? Din inima iertătoare faţă de toţi cei ce L-au prigonit. Fără aceste două arme, nu putem rezista pe acest front, dragii mei: nădejdea, având ochii aţintiţi asupra Dumnezeului nostru şi dragostea faţă de toţi, şi faţă de cei ce ne prigonesc.
Inamicul a căutat prin mijloace diversioniste şi prin dezinformare să împingă la descurajare atât în forţele noastre, cât şi în viaţa politică şi cea religioasă. Bineînţeles că încrederea noastră nu vine de la nici un partid politic, ci numai de la Părintele luminilor, de unde vine toată înţelepciunea.
Reprezentanţii ţării noastre, care au căpătat voturile acestui popor prin cerşetorie şi de multe ori minciună, au trădat astăzi pe fraţii lor, dându-ne pe mâna vrăjmaşului cip, arma diavolului prin care se urmăreşte o înrobire atât a trupului cât şi a sufletului unei puteri străine, potrivnică Dumnezeului nostru.
Atât de mult ne iubesc conducătorii noştri, încât nu au binevoit să informeze câtuşi de puţin acest popor cu privire la introducerea cipurilor în actele noastre de identitate. Fraţi români, este totuşi identitatea noastră! Cui ne-o vindem? Ce încredere să mai avem în conducătorii noştri când ei, în timp ce noi luptam cu râvnă împotriva paşapoartelor cu cip, au votat „tacit” buletinele cu cip? Să vedem ce argumente ne vor mai oferi acum! Dacă paşaportul era un drept şi nu o obligaţie, oare buletinul tot un drept va fi? Vedeţi cât de mult ţin conducătorii noştri la părerea unui popor? Ce drepturi ne apără ei? Şi ce drepturi mai avem, de fapt?
Dacă e corect şi cinstit ceea ce se face, de ce nu se mediatizează, de ce nu se face cunoscut acestui popor? Aceste probleme capitale, de o importanţă covârşitoare, se dezbat, însă, la întuneric. Oare ce au de ascuns? Oare ce dictatură ni se mai pregăteşte de data aceasta? Port în trupul şi în sufletul meu urmele unei dictaturi comuniste, care s-a arătat ca o fiară spurcată ce nu suferea nici cuvântul Dumnezeu să îl audă. Dacă eram închişi pentru nesupunere faţă de partid, ce aveau cu credinţa noastră? Căci, să ştiţi: În închisori nimic nu-i deranja mai mult decât Dumnezeul nostru şi principalul motiv de tortură de fapt acesta era: „Mai crezi, măi, banditule, în Dumnezeu?”. Dar dacă lupta împotriva Dumnezeului nostru şi a libertăţii noastre era pe faţă, acum vin cu vicleşug, cu crucea şi icoana în mână şi cu diavolul în suflet, pentru că ei sunt vânduţi puterilor străine, banilor şi puterii de stăpânire. După ce că ne-au vândut ţara, acum să ne vândă şi identitatea noastră? Şi de ce să ne-o dăm de bună voie? Ce drepturi îşi arogă ei? Oare ce suflet au avut parlamentarii care au vândut identitatea acestui neam, pentru care şi-au vărsat sângele strămoşii noştri? De ce să o vindem de bună voie pe preţ de nimic, precum odinioară Iuda L-a vândut pe Hristos pe 30 de arginţi? Nu se ruşinează în faţa mormintelor sfinte, ale lui Ştefan cel Mare, Matei Basarab, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu şi toţi vajnicii noştri voievozi şi conducători?
Prin urmare, dintre posibilele alternative legale, îndemn poporul: Să cerem referendum! Este pământul ţării noastre, al strămoşilor noştri, care au luptat cu jertfă şi dăruire de sine ca să ne predea nouă acest testament al unei ţări creştine, libere. Avem dreptul să decidem asupra sorţii acestui pământ în care ne-am născut şi asupra acestui suflet, pe care ni l-a dat Dumnezeu şi nu omul. Aici, la mănăstirea noastră, s-au adunat în jur de patru sute de mii de semnături împotriva actelor biometrice. Oamenii vin disperaţi şi îmi cer sfatul. Să cerem de data aceasta referendum! Aşadar vom face tabele cu noi semnături, în care să cerem să ne împotrivim actelor electronice prin referendum! Să semnăm cu convingere sinceră, încercând să mai salvăm ceva din căderea în care ne aflăm. Anul acesta sunt alegeri şi campania electorală deja a început. Toate pregătirile pentru alegeri, toată maşinaţia aceasta în care se folosesc sume enorme de pe spinarea unui popor sărăcit şi minţit, nu este decât un alt scenariu pregătit după ani de cârdăşie murdară cu interese străine poporului nostru.
Cu toate că ne aflăm într-o situaţie anevoioasă, nimeni nu explică poporului – nici presa, nici televiziunea, nici predicile din faţa sfântului altar – adevărul care stă în spatele acestor lucruri. Toţi au ajuns la o tăcere asemenea unei trădări evidente, încât nu în zadar spune Psalmistul: „Toţi s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut, nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.” (Psalmi 13:3) Împingerea acestui popor spre păgânism, spre necredinţă, şi în acelaşi timp spre pierderea identităţii lui şi înstrăinare de obiceiurile şi tradiţiile lui, cât şi înrobirea faţă de nişte concepţii străine care nu ne-au aparţinut niciodată nouă, românilor, şi nici ortodocşilor, va aduce numaidecât judecata aspră a lui Dumnezeu asupra noastră. Şi cu cât vom fi noi mai laşi, cu atât şi mustrarea va fi mai aspră.
Aşadar, fiecare creştin botezat în numele lui Iisus Hristos este dator să îşi apere credinţa cu preţul vieţii, fără să aştepte dispoziţii oficiale. Ci, temându-ne mai cu seamă de judecata lui Dumnezeu decât de a oamenilor, să facă fiecare după puterea sa tot ce îi stă în putinţă, să lupte împotriva instaurării acestui nou sistem de dictatură!
Am spus-o şi o repet: Atunci când nu va mai fi cine să apere credinţa predată de însuşi Sf. Apostol Andrei, acea credinţă e moartă, după cum moartă va fi şi soarta acelui popor. Noi am încercat, aşa nevrednici cum suntem, să păstrăm neştirbită predania Sf. Apostol Andrei, care a sfinţit cu picioarele sale pământul acestei ţări, propovăduind Evanghelia păcii. Noi altă predanie nu vom primi decât aceasta. Şi înger din cer de ar veni să ne spună că Sf. Andrei s-a înşelat când ne-a învăţat creştinismul, noi nu îl vom primi, ci ca un lepădat şi spurcat îl vom socoti. Nu osândim pe nimeni care trăieşte paşnic în credinţa lui, chiar dacă este potrivnică Evangheliei lui Hristos, ci numai pe aceia care încearcă cu neruşinare să ne schimbe nouă credinţa pecetluită cu Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Dacă alţii s-au spălat pe mâini de sfânt Sângele Lui, noi binevoim mai degrabă să ne spălăm în Sângele Lui şi să ne îmbrăcăm în cămaşa Lui, în care ne-am şi botezat.
Fraţi români, nu sfâşiaţi cămaşa lui Hristos! Nu vă spălaţi de Sângele cu care El ne-a pecetluit şi ne-a făcut moşteni Împărăţiei Lui.
Ci mai degrabă să ne rugăm ca prin rănile Lui să se tămăduiască rănile noastre; prin sângele Lui să se curăţească sângele nostru; ca prin capul Lui cel aplecat pe Cruce, să se înalţe capetele noastre pălmuite de cei potrivnici; ca prin sfintele Sale mâine pironite de cei fărădelege să ne tragă şi pe noi din prăpastia pierzării, precum Însuşi a făgăduit.
Aşadar nu prin forţele noastre stinse vom nădăjdui, ci în puterea Dumnezeului nostru, a Căruia este cinstea şi slava, în veci. Amin!

Arhim. Justin Pârvu, Mănăstirea Petru Vodă
1 aprilie, la prăznuirea Sf. Cuv. Maria Egipteanca

sursa victor roncea

SEMNATI IMPOTRIVA ACTELOR CU CIP si luati picatura de har de la Dumnezeu pentru a marturisi mai departe.

Materiale de care aveti nevoie pentru referendum aici:

NOUL TABEL PENTRU SEMNATURI

FOAIE INFORMATIVA

UN NOU PLIANT

RUGACIUNE IMPOTRIVA PECETLUIRII

AFIS PENTRU REFERENDUM

Marijuana poate combate tumorile cerebrale-LEGALIZE WEED!


Potrivit unui nou studiu, substanţele canabinoide, printer care şi componentul activ al marijuanei (THC), au un efect anti-cancer asupra celulelor din zona creierului uman.
Foto simbol NorthfotoCercetătorii de la Universitatea Complutense din Spania au descoperit că THC-ul induce moartea reţelelor de celule cancerigene din creier printr-un proces denumit autofagie. În timpul experimentelor, oamenii de ştiinţă spanioli au constatat că şoarecii cu tumori umane au înregistrat o încetinire a creşterii tumorilor şi declanşarea procesului de autofagie la nivelul celulelor bolnave, după ce li s-a administrat THC. Experimente au fost efectuate şi pe doi oameni cu forme agresive de tumoare cerebrală. După ce au primit doze de THC, organismul acestora a dat semne de autofagie în zonele afectate. Autorii studiului au precizat că administrarea substanţelor canabinoide ar putea deveni baza unor noi tratamente împotriva cancerului.

sursa libertatea

UNII SINT MAI EGALI DECIT ALTII-JUSTITIA ROMANA IL ELIBEREAZA PE PUIU SI IL RETINE PE BECALI

După audieri- maraton care au durat mai bine de zece ore, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis ca omul de afaceri Gabriel “Puiu” Popoviciu (foto), fostul şef al Serviciului Secret al Internelor, Cornel Şerban, şi fostul şef al Diviziei Operaţiuni de la DGA, Petre Petcovici, să fie cercetaţi în libertate. Sentinţa dată miercuri seara de judecători ai instanţei supreme e definitivă. Pe parcursul audierilor, Pitcovici a susţinut că iniţiativa de a-l contacta pe poliţistul DNA pentru a afla cum decurge ancheta în cazul Popoviciu a aparţinut lui Şerban. La rându-i, fostul spion-şef respinge acuzaţiile, spunând că vinovat ar fi ofiţerul de la DNA, care îl înregistra.

sursa libertatea

Guvernanţii ne vor şobolani cu cip implantat. O să ajungem sclavii Satanei?


Nepăsarea a ajuns să ne cuprindă şi să ne acapareze vieţile. Acest lucru nu este ceva prin care am putea să caracterizăm poporul român, lumea întreagă se cuibăreşte în această tipologie. Avem cârmuitori servili care pentru un euro ar fi în stare să pună amanet pe propriile mame. Noi, poporul, stăm şi ne zgâim la televizor şi aşteptăm să treacă criza finaciară, criza din portofel şi crizele care l-au acaparat pe şeful suprem care ne miluişte cu bani fictivi. Suntem serviţi cu tocăniţă de telenovele şi ciulama de manele, suntem fericiţi şi nu avem nici o greaţă. Am ajuns să vegetăm şi să ne complacem în această stare de fapt, cine calcă linia de demarcaţie este considerat nebun şi marginalizat de turmă.

Ne vând precum animalele la târg

Caraghiosul Boc, inofensivul şi de pamfletari scuipat prin articole prăfuite de gazetă, ne-a vândut la târgul de vite. Da, cel care face trosc şi-a pus semnătura pe „Hotărârea de Guvern nr. 55/2009 privind dispozitivele medicale implantabile active”. Mai pe înţelesul nostru, o să avem implantat un cip, în corp, prin care o să fim monitorizaţi. Pentru început vor fi însemnaţi cei ce se vor oferi voluntar şi cei care suferă de anumite afecţiuni medicale.

Din „OM” am ajuns un simplu „ORGANISM”

Dacă o să citiţi „Hotărârea de Guvern nr. 55/2009” o să constataţi că suntem catalogaţi drept „organisme”, un titlu steril pur medical. Ce o să mai urmeze fraţilor? Eu cred că ne vor ataşa şi brăţări în jurul gâtului, dacă am greşit cu ceva să explodeze şi să ne trimită pe o altă lume. Filmele au început să se împletească cu realitatea sau acestea a fost o etapă pregătitoare pentru un control total?

A fi nebun într-o lume turbată

Sute de oameni au protestat în faţa Parlamentului, ieri, pe o ploaie rece care prevesteşte anomaliile ce vor urma. Nu sunt o persoană credincioasă care să stea cu apa sfinţită şi crucea în sân, dar... nu pot să nu le dau dreptate acestor oameni. Ascultarea telefoanelor, paşapoartele biometrice şi acum introducerea acestor cipuri în corpul uman, sunt lucruri care ar trebui să ne pună pe gânduri. Sunt consideraţi nebuni şi extremişti, dar care este oare nebunul în această ecuaţie? Ce am ajuns? Cine suntem? (A.G.)

sursa click
INCEPUTUTL SFIRSITULUI

Lupte de strada la G20 din cauza globalizarii

Au intrat cu forta in banca

vineri, 03 aprilie 2009
Alerta. Furia celor care protesteaza impotriva globalizarii, dar si a crizei economice i-a pus pe jar pe politistii de la Londra.
Participantii la summitul G20 s-au confruntat chiar din prima zi a reuniunii cu proteste in masa, mii de persoane luand cu asalt strazile Londrei si devalizand mai multe cladiri, printre care si sediul Royal Bank of Scotland, unde au spart ferestrele si au distrus calculatoarele. Incidentele s-au soldat cu un mort si 86 de arestati.

Alina Creanga-cancan.ro

Prima zi a summitului G20, de la Londra, nu a decurs deloc pasnic, asa cum s-ar fi asteptat autoritatile din capitala Marii Britanii. Inca de la primele ore, mii de persoane au iesit pe strazile orasului pentru a protesta impotriva globalizarii, dar si a crizei economice. Situatia a scapat de sub controlul celor 5.000 de politisti insarcinati cu asigurarea ordinii in timpul mitingului, dupa ce zeci de persoane, acoperite cu cagule, au atacat cateva cladiri din centrul Londrei, printre care si sediul Royal Bank of Scotland (RBS). In doar cateva minute, ferestrele cladirii au fost sparte si zeci de computere au fost aruncate in strada. In urma interventiei in forta a politistilor, 86 de persoane au fost arestate, iar o alta a murit in timpul mitingului in circumstante neelucidate inca. Dintre manifestantii arestati, doi au fost acuzati de furt si doi de incendiere voluntara in sediul bancii RBS.

Au bagat spaima in politicieni

Speriati ca ar putea ajunge oricand pe mana protestatarilor, liderii politici invitati la summit si-au comandat de urgenta costume antiglont, produse de Miguel Caballero, columbianul care i-a creat presedintelui american Barack Obama hainele purtate in ziua ceremoniei de investire in functie. Realizate manual si rezistente la foc, costumele in cauza pot tine la distanta chiar si gloante de calibrul noua milimetri. Pretul, insa, nu este deloc mic, in conditiile in care un simplu tricou antiglont costa 7.500 de dolari.

LEGATURA DINTRE POPOVICIU SI ARESTAREA LUI GIGI

Descinderea mascatilor la casa din Pipera a lui Gigi Becali poate parea o surpriza pentru oricine, mai ales cand reclamantii sunt niste hoti. Omul de afaceri l-a acuzat pe seful Politiei ca a facut pact cu hotii pentru ca a refuzat sa cedeze unui sandaj. Adica, hotii i-au cerut intial 30.000 de euro sa-i returneze masina, apoi 50.000 pentru a nu face plangere pentru lipssire de libertatea si lovire. Evident ca Becali nu a cedat. Deci cine se afla in spatele acestei reglari de conturi? Este evident daca ne aruncam o privire spre retinerea lui Puiu Popoviciu si a sefilor de la DGIPI. Legatura este simpla: Becali a facut plangere pentru ca oferta sa pentru terenul de la Baneasa (miza imobiliara care s-a lasat cu dosar penal) a fost ignorata in favoarea unui trio dubios. Dupa ani de zile, DNA l-a retinut pe Popoviciu, partenerul de afaceri a lui Radu Dimofte - care n-a avut nici o problema cand amicul sau era dupa gratii, fiul unui securist ce a fugit in SUA si s-a intors dupa ‘90 cu o afacere la care s-a asociat si Nicolae Badea, de la Dinamo. Avem asadar si politia la mijloc. Perchezitia si cercetarea lui Becali reprezinta razbunarea trioului Popoviciu-Dimofte-Badea. UPDATE1: La cateva minute dupa ce am postat, singurii care au facut legatura timid intre cele doua evenimente au fost ziaristii de la Antena 3, prima televiziune care a transmis imagini de la descinderea din Pipera. UPDATE 2: La cateva minute, Realitatea tv a facut si ea legatura intre retinerea lui Popoviciu si anchetarea lui Becali.

sursa reporter virtual

BRANZA LU'GIGI SI JEGUL SECURIST-CARE PUTE MAI TARE?

Eu nu-l suport pe Becali. De ce? E nesimtit, oligofren, grandoman si prost. Se da Razboinicul luminii, dar uita sa faca cel mai elementar gest de bun simt, pe care vecinii mei din Ierusalim il fac in fiecare an de Ayd el Adha, cind la prima ora a diminetii lasa la poarta familiilor nevoiase cite un miel si alte bunuri, sunind la usa si apoi fugind. Ca sa nu fie vazuti, ca sa nu fie cuoscuti, ca sa nu li se dea vreun merit.
Gigi se da mare ca da bani la lume, dar, on the other hand, pierde milioane la cazino. Nashpa. Nu o sa discutam acum de unde si cum a facut Gigi banii astia si cu cine s-a imbirligat ca sa-i faca, pentru ca, in rromania nu-i asa, daca nu ai coaie si relatii la nivel inalt nu faci bani.
Dar bomba mediatica la care asistam zilele astea a fost lansata IMEDIAT DUPA CE COMUNISTUL- SECURIST SEF PUIU POPOVICIU A FOST SI EL LUAT LA OCHI.
Nu vi se pare coincidenta cam mare? Nu vi se pare prea cusut cu ata alba faptul ca neica Popoviciu, securist cu cadre vechi, care a facut o casatorie de convenienta cu Doinita-securista fetita lu' tatuca Ion Dinca a fost si este in razboi de interese pentru terenurile din Pipera cu Jiji?
De 2 zile deja nu se mai vorbeste de Puisor, acum toata lumina reflectoarelor e pe Jiji.
De punctul 8 de la Timisoara, pentru care am stat luni intregi in piata Universitatii ca sa fie semnat, nu se mai stie nimic. Recapitulez. Prin punctul 8 de la Timisoara, noi, cei ce supravietuisem revolutiei, ceream ca sa NU MAI ACCEADA IN NICI O FUNCTIE FOSTII COMUNISTI SAU SECURISTI. Si acum ce vedem noi....O panarama intrega, ca un teatru al absurdului, in care toate functiile politice si bancare sint luate tot de EI.
Eu stiu sigur ca Puisor o sa scape basma curata pentru ca prea multi oameni o sa fie santajati ca el sa scape.
Iar Jiji, care, vai, oroare, si-a facut dreptate in momentul in care i-a fost furata masina pentru ca POLITIA NU E IN STARE SA GASEASCA NIMIC, Jiji spun, este acum dus cu catusele la miini pentru ca si-a recuperat masina (nu este cercetat pentru cum a intrat in posesia terenurilor, trafic de influenta, etc asa cum ar fi fost normal). Intr-o tara araba, porcilor alora care dupa ce ca i-au furat masina au mai avut si tupeul sa-l santajeze cerindu-i bani, li se taia mina. In Rrominika jegosii au tupeul sa il reclame pe cel care le-a fos victima, dupa ce ca Becali, in loc sa-i reclame la politie, i-a iertat spunindu-le ca le da drumul ca sint tineri si ii e mila de ei ca au familii acasa.
Nu il fac victima pe JIji si, again, nu tin cu el. Dar daca nici acum nu vedem ce se intimpla in jurul nostru, si NU LUAM ATITUDINE, atunci ne meritam soarta.

Thursday, April 2, 2009

Semn dumnezeiesc in favoarea canonizarii dreptslavitorilor marturisitori din prigoana comunista

MINUNEA DE LA IASI

"Din temniţe spre Sinaxare", CAMPANIA "NU CATUSELOR ELECTRONICE"

- la 12 ani de la trecerea la Domnul a lui Virgil Maxim -

Joi, 19 martie 2009, ora 22.00, la Teatrul Luceafărul din Iaşi a avut loc conferinţa „Noul Babel european şi prigoana împotriva creştinilor”, susţinută de ieroschimonahul Hrisostom Manolescu şi scriitorul Danion Vasile. Sala – de 500 de locuri – a fost arhiplină, mulţi stând în picioare. S-a vorbit despre direcţiile în care Uniunea Europeană prigoneşte credinţa ortodoxă (cerând intrarea femeilor în Sfântul Munte Athos, scoaterea orelor de religie din şcoli, promovarea ecumenismului prin controversata Chartă ecumenică, adoptarea legislaţiei privitoare la drepturile homosexualilor, dezincriminarea incestului, introducerea actelor biometrice cu microcip). Spre sfârşitul conferinţei s-a făcut referire la cinstirea mărturisitorilor ortodocşi anticomunişti, modele de rezistenţă creştină pentru vremurile noastre.

După conferinţă, credincioşii s-au putut închina la moaştele unor mărturisitori ortodocşi din temniţa Aiudului, aflate într-o răcliţă adusă de Danion Vasile (au putut săruta o parte din craniul unui mărturisitor, dăruită de părintele Justin Pârvu. Sub această părticică se află şi părticele din moaştele altor patru mărturisitori, trei dintre acestea fiind primite de la Aiud de părintele Serafim de la Mănăstirea Căşiel).

La 10-15 minute după ce mulţimea de credincioşi a început să se închine la sfintele moaşte, s-a întâmplat o minune: părintele Hrisostom, care ţinea răcliţa în mână, a observat următoarele: „Înclinând puţin răcliţa, am simţit un lichid uleios curgându-mi pe degete. Concomitent am simţit o puternică mireasmă, ca mai apoi, privind la osemintele din răcliţă, să constatat că deasupra moaştelor se afla o impresionantă cantitate de mir, circa două trei linguriţe. Surprins peste fire, le-am arătat credincioşilor racla cu mir. Unii dintre cei care sărutaseră deja moaştele s-au întors uimiţi, mărturisind că, cu puţin timp înainte, în raclă sfintele moaşte se aflau uscate. Pe dată creştinii s-au strâns în jurul răcliţei, din care se vedea cum izvorăşte mirul. Mulţi dintre cei de faţă au fotografiat sau filmat racla cu mirul.”

Ca semn de mulţumire pentru milostivirea arătată de Dumnezeu prin sfinţii Săi, poporul a cerut să se facă o rugăciune către sfinţii închisorilor. Părintele Hrisostom a citit Acatistul Noului Mărturisitor Valeriu Gafencu şi Rugăciunea de proslăvire a noilor mărturisitori. În timp ce creştinii se rugau, din raclă, o dată cu înmulţirea mirului s-au răspândit valuri de mireasmă, fapt simţit de mulţi dintre cei de faţă, fără a se fi consultat între ei. Anunţăm pe cei sceptici că mirosul emanat de mirul osemintelor întrecea ca intensitate şi ca obişnuitul miros al mirului de la pangare. Danion Vasile a spus: „Mi se pare că e mai mir decât mirul obişnuit, mirosul era de mir dar şi de altceva, mai profund…” „E chiar greu de spus cum era mirosul, era nepământesc. Nimic n-ar fi de ajuns pentru a descrie mirosul, e greu de exprimat în cuvinte. Mireasma era îmbătătoare”, a spus o credincioasă.

Câteva zeci de credincioşi, rămaşi până după ora 23.00, când s-a terminat citirea acatistului, au ţinut să întărească prin semnătură – pe liste făcute ad-hoc – cele petrecute. La sfârşit au venit să se închine la această slăvită minune doi părinţi cunoscuţi ai vremii noastre – ieroschimonahul Ioan de la Rarău şi părintele Mihail Popescu de la Piatra Neamţ, împreună cu un grup de credincioşi veniţi de la altă conferinţă. Ei au fost impresionaţi de cele întâmplate, închinându-se cu multă evlavie.

Credem că această minune vine în sprijinul canonizării sfinţilor din închisori şi al rezistenţei împotriva apostaziei şi desfrâului promovat de Uniunea Europeană, dovedindu-se un argument care spulberă îndoielile privitoare la sfinţenia mărturisitorilor secolului XX.

Se cuvine ca poporul drept-slăvitor, în frunte cu întâi-stătătorii Bisericii, să ia aminte la acest semn dumnezeiesc, sporind evlavia faţă de mărturisitorii ultimei prigoane”.

„Maxim intuia perfect starea de lucru. De altfel, mulţi o intuiau, dar el o şi prezenta cu toate virgulele, cu tot înţelesul ei. Despre el a spus cineva, de mare competenţă, că e singurul care ar putea fi patriarhul ţării. Eu, care l-am cunoscut de tânăr, am încuviinţat.” Părintele Arsenie Papacioc (mărturie din volumul îngrijit de monahul Moise: Sfântul închisorilor - mărturii despre Valeriu Gafencu).

sursa danion vasile

VOCEA PROOROCULUI CE VESTESTE IN PUSTIE

Nu, parintele Iustin Parvu nu este un mos batrin decrepit zarghit sclerozat si so passe. Parintele Iustin este, ca si Ioan Botezatorul, vocea profetului ce vorbeste in pustie. Sintem moderni, sintem tineri, sintem trendy. Ce naiba mai vrea si asta cu aberatiile lui? Normal ca credem, ne mai facem o cruce grabita cind trecem pe linga o biserica, un doamne ajuta, un tatal nostru la repezeala cind sintem covirsiti de anxietati. Si asta e destul. Nu, nu o sa fiu tocmai eu avocata mersului la biserica, etc,etc. Dar am o singura intrebare. Daca miine muriti si o sa fiti intrebati CIT ATI IUBIT ce o sa raspundeti?
Pentru ca dragilor a iubi inseamna a fi fierbinte, nu caldicel si Parintele Iustin este fierbinte ca fierul incins. A iubi, nu a fi infatuated cum spun englezii- a fi amorezat pentru ca ti se pare ca o persona iti da ceea ce ai tu nevoie in momentul respectiv. Iubiti? Sinteti fierbinti? Ardeti in spirit pentru cine vreti voi-Iisus, Maica Domnului, Buddha, Allah, Kali? Plingeti indragostiti si pieriti in extazul prezentei sacre?
Caci daca nu, atunci nu mai vorbiti despre cei care o fac, despre cei care au suferit si au renascut in Duhul, despre cei care sint vii. Sintem atit de preocupati de propria noastra socializare incit nu vedem semnele vremurilor ce or sa vina. Si aici nu ma refer nici la apocalipsa, nici la inaltare, nici la 2012, nici la calendarul mayas ce intra intr-un nou ciclu. Ci la ziua de miine. Noi nu traim pe deplin ziua de azi, nu sintem zen, nu sintem atenti la ceea ce facem. Atunci cum o sa infruntam timpurile ce or sa vina?
Parintele Iustin, ca unul ce a facut pirnaie grea comunista, stie ca singurul drept inalienabil al omului daruit de natura, Dumnezeu, Creator, oricum vreti voi sa-i spuneti, este LIBERTATEA. Si in momentul in care libertatea incet, subtil, perfid, miseleste si prin invaluire ni se ia fara ca nimeni sa observe-aproape nimeni- atunci omul ca fiinta sacra inceteaza sa existe. In locul sau, masina teleghidata, sclavul perfect va construi pentru stapinii sai o noua lume, si mai intunecata, si mai pradatoare, si mai goala.

O MAMA

In pofida aparentelor intens mediatizate, de MILf ce se da la carne tinara, Mihaela Radulescu, pe care nu o simpatizez in mod deosebit, este totusi o mama. Ce daca Elan o insela cu toate boarfele care ii veneau in casa, se dadeau prietene cu ea, ii mincau icra de Manciuria si ii beau whiskyul- dupa aia borfetele isi faceau ochiade cu Elan si se carau la hotel pentru o firma, doua. Ce daca Mihaela statea singura acasa cind Elan era in Londra cu curvele, acum ne place sa dam cu mucii tot in ea si sa il slavim pe sfintul Elan cel preavoslavnic. Mi-e greata. Indiferent cit de crizata, frumoasa, curva, desteapta sau proasta e MIhaela ea este in primul O MAMA si a demonstrat-o.
A fi mama nu inseamna sa stai capra o data si sa primesti sperma masculului in perioada fertila. A fi mama inseamna a cara carutul puradelului oribil de greu pe scara 3 etaje. A fi mama inseamna a te umfla de plins cind ala micu are 38 de grade. A fi mama inseamna a nu putea sa maninci cind copilasu' adorat are o mica diaree si a face atac de apoplexie cind ala intirzie 5 minute de la scoala. A fi mama inseamna sa iei bita in mina si sa spargi usa vecinului de la 1 cu piciorul cind copilul ti-a fost amenintat cu bataia.
A fi mama nu inseamna a da ochii peste cap, a te da victima, a afirma ca nu-ti poti creste singura copilul si ca ai nevoie de la vecini, rude, pritenii pritenilor, etc. A fi mama nu insenmna a evidentia defectele copilului tau pentru a ti le ascunde pe ale tale. A fi mama inseamna a deschide ochii la cea mai mica modificare de comportament a copilului tau si a-ti pune intrebarea DE CE?
A fi mama inseamna a purta durerea milioanelor de femei ce au nascut pe pamint si au suferit pina au inchis ochii de grija copiilor lor,indiferent cit de mosi sau babe ajunsesera aceia. A fi mama inseamna a ierta iara si iara si iara si iara. A fi mama inseamna a face ORICE pentru ca copiii tai sa nu moara de foame, in timp ce ei nu vad cita durere aduni tu.
A fi mama nu este o binecuvintare, nici o placere, nici un moft, nici un extaz si nici un merit automat.A fi mama insemna a sta pe cruce 24 de ore din 24.


ZEITATI MINIOASE SI PROTECTORI IN BUDISM


Vajrakilaya este aspectul minios al lui Vajrasattva si este o practica raspindita in buddhismul vajrayana pentru inlaturarea obstacolelor interioare, exterioare si secrete ce apar in calea practicarii Dharmei. In mod traditional Vajrakilaya se practica inaintea anului noui tibetan-Losar-pentru a inlatura negativitatile acumulate in timpul anului.
Miniosul heruka Vajrakilaya este yidamul care incarneaza activitatea iluminata a tuturor buddhas si a carui practica este faimoasa pentru ca inlatura obstacolele distrugind fortele ostile compasiunii si purificind marasmele poluate ale acestei epoci. El este una dintre cele opt zeitati protectoare ale liniei KArma kAgyu.

Sfintia Sa Sakya Trizin spunea:
"Din oceanul infinit si profund al invataturilor lui Guru Padmasambhava, Vajrakilaya este cel mai important. Imputernicirea sa, invataturile si instructiunile aferente i-au fost date unuia dintre cei mai importanti discipoli ai sai, Khön Nagendrarakshita (Lü'i Wangpo Sungwa), care apoi a practicat pina cind a atins siddhisurile obisnuite si pe cele supreme. Ca un semn al marii sale realizari, a reusit sa arate marele miracol al mentinerii clopotului(compasiunea diivna) si vajrei(principiul masculin) suspendate in spatiu. Guru Padmasambhava a declarat ca discipolul sau a atins cel de al 8lea stagiu al boddhisatvvasilor. De atunci aceasta linie de maestri este neintrerupta, si eu la rindul meu primind aceasta initiere de la tatal meu."
H.H. Sakya Trizin, Newquay, Cornwall, 29th March 1989

Vajrapāṇi (din Sanskrit vajra, "tunet" sau "diamant" si pāṇi, lit. "in mina") este unul dintre primii bodhisattvas din Mahayana. El este protectorul si ghidul lui Buddha, si simbolizeaza puterea lui Buddha. El a fost folosit intens in iconografia budista ca unul dintre cei 4 protectori ce se afla intotdeauna in jurul lui Buddha, simbolizind puterea acestuia. Fiecare simbolizeaza una dintre virtutile lui Buddha: Manjushri simbolizeaza manifestarea intelepciunii lui Buddha, Avalokiteshvara compasiunea sa, Tara este activitatea miraculoasa a lui Buddha si Vajrapani puterea sa. In Sutra luminii aurii el este denumit "Marele general al yakshas"
Postura sa agresiva este cea a luptatorului si se aseamana cu postura en garde din scrima. Mina sa intinsa-dreapta-tine un vajra, iar stinga un lassou cu care ii leaga pe demoni. El are o coroana de cranii si parul sau este ridicat de minie. Expresia sa feroce si cel de-al treilea ochi in frunte, impreuna cu un colier de serpi in jurul gitului si o piele de tigru in jurul soldurilor, ii completeaza aspectul fiors.

Conform scripturilor tantrice Pancavimsatisahasrika si Astasahasrika Prajnaparamita orice Bodhisattva pe calea catre atingerea formei de Buddha beneficiaza de protectia lui Vajrapani; aceasta il face invincibil in fata oricarui atac al oamenilor sau spiritelor malefice.

Mantra

Om Vajrapani Hum. Bija mantra sa este Hum.

Vajrapani nu pare, multor nou veniti in buddhism, foarte budist, dar el este Boddhisatva care reprezinta energia mintii iluminate si mantra sa are aceeasi calitate.
Vajrapani este pictat dansind salbatic intr-un halou de flacari, ce reprezinta transformarea.
El tine in mina vajra care subliniza puterea sa de a taia prin intunericul iluziei si inselarii de sine. Figura sa este minioasa, dar, ca reprezentare a mintii iluminate este complet liber de ura.

P.S.- am scris acest articol pentru colegii mei, elevii lui lama Tanpai Rimpoche, care in retreatul pe care il va tine in Romania a anuntat ca o sa dea aceasta initiere.

IMPREUNA SPRE O NOUA REALITATE


Treptat, putin cate putin, o luam de la capat. Dupa ce destul de multe suflete apartinand dimensiunilor mai joase ale lumii vechi, au avut timp suficient si posibilitate sa aleaga daca vor sa ramana in urma sau sase indrepte spre o noua realitate, la o vibratie mai inalta, urmatorul pas pentru intreg, multi dintre noi am trecut la o noua treapta a realitatii noastre.Cand am plecat, am simtit o completare, un sentiment de pierdere a identitatii si a unui scop si, probabil, o puternica senzatie ca nu apartinem niciunde. Am finalizat o etapa foarte importanta, si pentru ca aceasta etapa a fost finalizata de catre destul de multi, noi cu siguranta am incheiat o misiune foarte importanta.

Aceasta a fost o realizare imensa. Si pentru ca am finalizat-o, acum suntem pregatiti sa trecem mai departe ... sa experimentam o mare renastere si noi inceputuri.

De indata ce intram in spatiul nostru foarte nou, sau dimensiune mai inalta, putem simti mari dureri musculare si fizice, pentru ca am fost storsi de tot ce am lasat in urma in dimensiunile mai joase. Dar odata ajunsi, dispare orice disconfort intr-un mod miraculos.

Inaintarea spre o dimensiune mai inalta creeaza teme comune care sunt mereu prezente. Unele includ: o toleranta foarte scazuta fata de vibratiile mai joase si moduri de a fi, o stare acuta de singuratate, pierderi de memorie, un puternic sentiment de dezorientare, detasare de foarte multe, oboseala extrema si un sentiment puternic de a nu face nimic doar odihna, apatie, somnolenta, stari schimbatoare, o mare bucurie, pace, o legatura mai profunda cu Sursa si cu sufletele noastre, un sentiment mai puternic de iubire, si o constientizare mai profunda de tot ce este in jurul nostru.

Ce vor sa spuna toate acestea, mai exact?

O toleranta scazuta fata de vibratiile mai joase: Vibratiile mai joase sunt mult prea dense pentru cei care au o vibratie mai inalta. Ele pot parea foarte impovarate, neplacute si, de-a dreptul, mizerabile. Aceste energii ne incurajeaza sa pornim spre un tarm cu o vibratie mai inalta de care apartinem , si sa cream o realitate la o vibratie mai inalta undeva in alta parte. Noi nu mai facem parte si nici nu mai apartinem de dimensiunile mai joase.

Refugiul in propria noastra fiinta
si natura sunt remedii pentru aceste stari dificile, la fel de mult ne ajuta creativitatea si alte vibratii mai inalte (iubirea, grija, respectul, arta, muzica, etc.)

Senzatia unei imense singuratati: Cu cat avem o vibratie mai inalta, cu atat mai mult iesim din vria energiei mai joase aflate in interiorul nostru precum si in jurul nostru. In cele din urma, nu a ramas prea mult cu care sa fim inconjurati.

Astfel, putem deveni singuratici datorita faptului ca suntem inaintasii, cu exceptia cazului in care trebuie sa toleram energiile mai joase pentru perioade mai lungi de timp, care devine aproape imposibil. In cele din urma, ni se pare ca am ramas singuri (dar acum lucrurile se schimba).

Legatura noastra cu copii (ei in mod natural au vibratia mai inalta), precum si intalnirea unor cercuri restranse de prieteni si cu cei dragi in jurul nostru, care ne iubesc cu adevarat si le pasa de noi (chiar daca acestia nu impartasesc convingerile noastre), si vice versa, sunt cei care ne ajuta. Iubirea adevarata si autentica are o vibratie mai inalta si acest lucru este suficient pentru a mentine legatura, chiar daca nu avem nimic altceva in comun.

Pierderi de memorie: Ne desfasuram in pura energie si, de asemenea, lasam multe in urma noastra, lucruri de care ne aducem aminte destul de greu. Ceea ce este in prezent este tot ce exista. Vibratia mai inalta este intr-o continua miscare, foarte rapida, si exista in momentul prezent. De asemenea, devenim energie pura.

In acest fel, specificatiile si detaliile devin o parte a discutiei dupa un timp. Primesc in continuare corespondenta de la cititori care simt nevoia sa-mi corecteze ortografia, gramatica si semnele de punctuatie.

Ce se intampla aici, este ca eu scriu ortografic si nu tin cont de regulile detailate ale gramaticii, etc. Obisnuiam sa fiu foarte atenta la toate detaliile de ortografie si sunt foarte meticuloasa in ceea ce priveste gramatica si semnele de punctuatie, dar acum pur si simplu nu este posibil, si mi-ar lua prea mult timp sa trimit la corectat fiecare text care urmeaza sa fie postat pe WINGS. Detaliile si analizele pot veni in discutatie, dar iubirea si energia sunt cele care conteaza pana la urma.

Senzatia ca nu ne gasim locul: Aceasta experienta este foarte obisnuita si ea exista ori de cate ori urcam o noua treapta a scarii de inaltare. Noi nu mai apartinem dimensiunilor mai joase, iar cea noua inca nu a sosit. In acest fel, inca nu ne potrivim nicaieri. Nu exista nimic de ce sa ne conectam si niciunde sa ne ducem.

Exista posibilitatea sa ne simtim pierduti, putin speriati, nesiguri, si probabil ne pierdem increderea pentru ca nu mai avem ritmul cel vechi. Stiind ca aceste stari sunt trecatoare este un mare ajutor pentru noi. De asemenea, ne ajuta daca suntem in prezent cat mai mult posibil si ramanem ocupati si detasati.


Detasarea de foarte multe lucruri: Multi parasesc spatiul nostru in timpul procesului de inaltare. Incepem sa vibram diferit fata de altii si, prin urmare, este necesar sa ne indepartam, sau, poate, prietenii nostri mai vechi ne parasesc pentru ca au o misiune foarte noua si diferita de a noastra.

Nu ne mai putem acomoda sau sa devenim o parte a vechiului sistem. Chiar iubitele noastre animale de companie se pot indeparta, daca nu sunt pregatiti sa calatoreasca cu noi spre noua dimensiune (ei intotdeauna se vor intoarce intr-o alta forma!).

Conectarea la nou este un remediu aici si ne poate face sa ne simtim cu adevarat mult mai bine.

Apatie, epuizare si somnolenta: Avem o stare de apatie, atunci cand suntem reporniti, resetati, sau oscilam, in timp ce asteptam noile noastre conexiuni sau noile noastre roluri. Epuizarea vine de la rebobinare, avem corpurile ajustate pentru o frecventa mai inalta.

Starea de somnolenta apare atunci cand trecem de la o dimensiune la alta (de asemenea, putem avea senzatia de frig, incapabili sa ne incalzim). Nu exista niciun remediu, doar acceptati aceste etape si sa luati aminte ca ele sunt intotdeauna temporare!

Stare sufleteasca schimbatoare: Ne simtim minunat sa avem vibratiile mai inalte in jurul nostru si nu atat de bine in prezenta celor joase. Trebuie sa ne straduim sa ramanem cat se poate de mult in aceste vibratii mai inalte si intr-o stare de iubire si acceptare, atunci cand apar (pentru perioade mai scurte) cele mai joase.

Bucurie, pace, o legatura mai profunda cu sufletele noastre, si sentimenetele de iubire: Acestea au loc atunci cand ne indepartam de cel vechi sau de vibratiile mai joase. Daca reusim sa ne distantam cat se poate de mult, atunci ne este mult mai usor cu dimensiunile mai joase in jurul nostru in acele perioade scurte peste care trebuie sa trecem.

Si cand suntem in jurul vibratiilor mai inalte de unitate, de grija, respect, creativitate, iubire si bucurie, chiar si atunci cand suntem in lumea veche, ne simtim mult mai bine.

O constientizare profunda a ceea ce este in jurul nostru: Cu cat avem vibratia mai inalta, cu atat experimentam mai multa unitate. Separarea se produce in vechea realitate, si daca o intalnim atunci cand avem o vibratie mai inalta, ne simtim absolut ingrozitor.

Suntem constienti de tot ce este in jurul nostru, si stim ca suntem un intreg si toti suntem unul, si acesta devine si mai evident pe masura ce evoluam. In acest fel, se pare ca exista o mare separare si usi blocate chiar in propriul balon si, astfel, pare ca exista o lume ciudata, in propria lume.

Acest lucru mi-a fost intotdeauna cel mai dificil, sa nu ne vedem sau sa nu ne recunoastem pare deosebit de neplacut pentru mine. Totul afecteaza totul si, cu cat realizam mai devreme ca acest lucru se intampla pe planeta, cu atat ne va fi mai bine.

La sfarsitul de saptamana care a trecut (sfarsitul lunii februarie si inceputul lunii martie), am atins o alta piatra de hotar si apoi am fost pregatiti sa mergem un pic mai departe. Acest proces s-a manifestat sub forma unor stari de somnolenta, zapaceala si pentru unii o rotatie, si o dorinta puternica pentru somn, odihna si adapost.
Astfel, am fost eliberati de tot ce inseamna vechi ... de toate neplacerile trecutului .... de legaturile dificile si provocatoare ... si de vechile responsabilitati de a ridica vibratiile lumii vechi si ale locuitorilor sai. (Daca va simtiti mizerabil si inca mai simtiti nevoia de evadare, sa parasiti lumea, si, eventual, va simtiti mai mult in iad decat in rai, trebuie sa stiti ca aceasta stare se datoreaza unei legaturi mai profunde cu lumea veche . Cu cat ne lasam mai prinsi in plasa realitatii vechi, cu atat ne va fi mai greu si ne vom simti mai rau. Lucrurile se vor indrepta spre bine daca lasam vechea lume in urma noastra, sa spunem un NU hotarat cailor si persoanelor neplacute si atunci cand suntem dispusi sa plecam si refuzam sa participam, vom fi intotdeauna protejati. A lasa cu adevarat sa plece tot ce nu ne mai apartine este intotdeauna un mare avantaj, care ne ajuta in timpul inaltarii.)

Noua noastra realitate si noua noastra lume va fi cu noi. Se va incepe cu unul. In curand (daca deja nu s-a si intamplat), fiecare dintre noi va intalni lucruri noi, persoane noi. Apoi, vom avea in noua noastra realitate atat relatii noi, cat si relatii din trecut, care raman in continuare, dar acum la un nivel mai ridicat. Acesta va fi inceputul unor noi comunitati. Stim, de asemenea, faptul ca eliberarea vechiului a luat un timp destul de indelungat, asa ca, crearea lumii noi va dura un timp, dar cu siguranta nu atat de mult cat a luat eliberarea celei vechi!

In plus, am invatat ca trebuie sa fim hiper-vigilenti in legatura cu hotarele. Trebuie sa stim foarte exact pe cine lasam sa intre in noua noastra lume si in noua noastra realitate. Nu oricine poate intra, dar cei care nu pot intra, totusi, pot fi intalniti (daca doresc acest lucru) la frontiera dimensionala. Cei care nu doresc inseamna ca nu au ajuns inca la frontiera dimensionala. Iar cei care solicita, de cele mai multe ori vor fi asteptati la intrarea in spatiul nostru, la frontiera, in timp ce noi vom avea sederea pe partea cealalta, avand toate nevoile noastre indeplinite, intr-un mod minunat.

Ceea ce se intampla acum cu economia face, de asemenea, parte din plan. Trebuia sa fie asa. Lumea veche trebuia sa se termine. A fost un timp alocat ca sa se prabuseasca. Astfel, aceasta tranzitie masiva este intr-adevar conform unui Plan Divin si perfect … si se stie, de asemenea, ca vom fi protejati. Am parasit acea lume.

Trecand peste aceste sentimente confuze, ciudate, ale sfarsitului si pierderea unui scop, sunt pur si simplu o dovada ca noi nu mai apartinem acestei trepte inferioare a realitatii (care sa prabuseste) si, in acest fel, am ajuns, intr-adevar, intr-un loc in care lucrurile sunt foarte diferite. Daca putem avea incredere ca asa este, si daca reusim sa ne detasam de vechea lume, cat mai mult posibil, vom experimenta mult mai usor bucuria, pacea, iubirea si armonia Pamantului Fagaduintei.
Inaintam cu precizie acum.

Sentimentele de greutate, blocare, primejdie, depresie si de panica, sunt indicatiile unei rezidente ale lumii vechi sau unor interactiuni cu metode vechi si vibratii mai joase. Stand in centrul fiintei noastre, sau in centrul furtunii, ne simplificam viata cat se poate de mult si ne poate tine deoparte de calea cea rea.

Sa ramanem linistiti, in timp ce lasam sa treaca si sa avem incredere, ceea ce ne va permite sa trecem spre dimensiunile mai inalte. Suntem, de asemenea, mult mai centrati acum si pregatiti pentru o noua realitate, chiar aici. Toata asteptarea si separarea de-a lungul anilor, si izolarea multora, in curand, vor lua sfarsit.


sursa Karen Bishop
traducere-editura foryou

Wednesday, April 1, 2009

PROTECTII BUDISTE IN VAJRAYANA SI PRACTICI TANTRICE


Kilaya (Sanskrit; Tib. Phurba) este un cutit cu 3 taisuri ce este asociat ritual cu zeitatea protectoare Vajrakilaya in Bon sau Vajrayana. In tibetana Dorje Phurba reprezinta gindul-forma divin ce guverneaza creatia.Una dintre formele de lucru cu Kilaya este infingerea sa in pamint pentru a-i actualiza calitatile-esenta. In traditiile shamanice din Himalaya, a penetra vertical, cu virful in jos un cos, un bol de orez sau alte grine, daruieste sacralitate acestor ofrande, kilaya avind rolul de axis mundi-axa ce uneste cele 3 lumi-cerul, pamintul si lumea de jos si de a darui stabilitate rugaciunilor.

Energia sa este feroce, minioasa, patrunzatoare, paralizanta si hipnotica.

In biografia lui Padmasambhava este scris ca atunci cind a calatorit in nordul Indiei, cultul lui Dorje Phurba era foarte extins. In timp ce medita in pestera sa asupra lui Yangdak Heruka, demonii au inceput sa ii saboteze meditatia asa ca, pentru a-i subjuga, a cerut ajutorul lui Phurba din tantra Vitotama. Din acest motiv, prima transmisie pe care a dat-o ucenicilor sai a fost invatatura din Vajra Kilaya Tantra si initierea in acest ydam care taie toate obstructiunile pe Cale.

Ca un obiect folosit in exorcizari, kilaya poate fi folosit pentru a tine pe loc demonii si gindurile/forma, o data ce acestea au fost deja trimise de la anumiti oameni spre practicant. In acest fel gindurile/forma pot fi redirectionate inapoi catre vrajitor si /sau transmutate.

Kilaya este deobicei reprezentarea fizica a zeitatii Vajra Kilaya , o zeitate minioasa care este deseori pictata alaturi de consoarta sa Vajra Varahi (Dorje Phagmo). El isi are resedinta in kilaya ca o modalitate de a distruge, elimina si elibera violenta, ura si agresiunile legindu-le de lama sa si apoi transmutindu-le cu virful. Minerul poate fi folosit pentru binecuvintari. De aceea kilaya nu este o arma fizica, ci o implementare spirituala ce poarta denumirea de Pumnalul de Diamant al Vidului.
Folosirea tantrica a phurbei cuprinde vindecarea de boli, exorcisme, uciderea demonilor, meditatii, consacrari si schimbarea vremii. Cu toate ca taisul este folosit pentru distrugerea demonilor, minerul si partea de sus sint folosite pentru binecuvintari. Pentru a recapitula, kilaya este identificat cu constiinta si radacina perceptiei, natura de buddha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites