Wednesday, February 24, 2010

Happiness In Slavery




Ignorance is bliss, stay the way you are, stop listening, don't change anything. You will 4ever be stuck in a ignorant-blind-slave state of mind but don't you worry my friend, you simply won't realise it and if you survived the transition, at least you will be happy. Let's be honest; sometime, i say, sometimes ... i envy you.

WARNING; Disturbing lyrics and images.

slave screams he thinks he knows what he wants
slave screams thinks he has something to say
slave screams he hears but doesn't want to listen
slave screams he's being beat into submission

don't open your eyes you won't like what you see
the devils of truth steal the souls of the free
don't open your eyes take it from me
I have found
you can find
happiness in slavery

slave screams he spends his life learning conformity
slave screams he claims he has his own identity
slave screams he's going to cause the system to fall
slave screams but he's glad to be chained to that wall

don't open your eyes you won't like what you see
the blind have been blessed with security
don't open your eyes take it from me
I have found
you can find
happiness in slavery

I don't know what I am I don't know where I've been
human junk just words and so much skin
stick my hands through the cage of this endless routine
just some flesh caught in this big broken machine ( moins )

The Great Below -Nine Inch Nails


Staring at the sea
Will she come?
Is there hope for me
After all is said and done
Anything at any price
All of this for you
All the spoils of a wasted life
All of this for you
All the world has closed her eyes
Tired faith all worn and thin
For all we could have done
And all that could have been

Ocean pulls me close
And whispers in my ear
The destiny I've chose
All becoming clear
The currents have their say
The time is drawing near
Washes me away
Makes me disappear

And I descend from grace
In arms of undertow
I will take my place
In the great below

I can still feel you
Even so far away ( moins )

PURIM-SARBATOAREA BUCURIEI







Incepe Purimul...yay

AH, THE SWEET LIFE-BOONDOCK SAINTS 2

Sequel al filmului independent “The Boondock Saints” din anul 1999, “Boondock Saints II: All Saints Day” ii are in centrul actiunii pe fratii gemeni Murphy si Connor MacManus, care au imbratisat misiunea de a salva planeta de oamenii rai si de a-i razbuna pe cei care au cazut victime Mafiei din Boston. Desi s-au retras de cativa ani in vaile linistite ale Irlandei, departe de trecutul lor tumultuos si de tehnologia moderna, Connor si Murphy MacManus decid sa se intoarca in Boston pentru a razbuna asasinarea unui preot la care tineau foarte mult. Fiind vanati de catre fiul mafiotului Yakavetta pe nume Concezio si avand-i pe urme pe criminalul Romeo si pe agenta FBI Eunice Bloom, fratii MacManus pornesc o cruciada sangeroasa si violenta impotriva crimei organizate din statul nord-american Massachusetts, cu scopul de a reinstaura justitia si dreptatea.

Probleme cu vizualizarea filmelor? Citeste aici!


Trimite unui prieten pe messenger

Tuesday, February 23, 2010

Desene preistorice cu OZN-uri

Desene preistorice cu OZN-uri si extraterestri descoperite intr-o pestera din India

Un grup de antropologi care desfasurau cercetari in sanul unui trib dintr-o regiune izolata a Indiei a facut o descoperire uluitoare: complexe reprezentari grafice preistorice ilustrand extraterestri si nave de tip OZN pe peretii unei pesteri.

Desenele au fost identificate in regiunea Hoshangabad din statul Madhya Pradesh, situata la numai 70 kilometri de centrul administrativ local Raisen. Pesterile sunt ascunse adanc in jungla luxurianta.

O imagine clara a ceea ce ar putea fi un extraterestru imbracat intr-un costum spatial poate fi vazuta in imediata vecinatate a unui OZN de forma unei farfurii zburatoare, care emite un soi de raze, in ceea ce ar putea sugera un antic scenariu de rapire pe raza tractoare. Ceva ca un camp de forta sau o dara poate fi observat in urma OZN-ului.

Este, de asemenea, vizibil un alt obiect putand insemna o "gaura de vierme", explicand felul in care extraterestrii reusesc sa ajunga pe Pamant. Imaginile i-au facut pe unii entuziasti ai misterelor de acest fel sa conchida ca ele ar fi putut fi realizate chiar prin concursul direct al unor fiinte extraterestre.

Arheologul local, Wassim Khan, pretinde ca obiectele din imaginile rupestre sunt o anomalie totala in raport cu natura altor exemple de arta preistorica ce descriau viata acelor locuri si a acelor vremuri. Ca atare, specialistul crede ca ele ar putea sugera ca fiinte venite de pe alte planete au interactionat cu oamenii inca din vremuri foarte indepartate; ceea ce adauga greutate mai vechii teorii ce postula ca civilizatia umana ar avea la baza implicarea activa a unor creaturi din spatiu.

Sursa: Archaeologydaily

PALATUL ILUZIILOR



"The Art of dissolving boundaries is what living is all about."-Chitra Banerjee Divakaruni

Tocmai am terminat de citit-in lacrimi-"Palatul iluziilor' exceptionala carte a Chitrei Banerjee Divakaruni.
Ok Nu auzisem niciodata de aceasta scriitoare, si am cumparat cartea de la
Steimatzki pentru ca avea sclipici pe coperta. Stiu, pitzipoanca intelectuala din mine isi aratase coltii vopsiti in roz cu aplicatii de Swarowski, in acea dupa amiaza de acum o luna, si totusi, enigmatic, Krishna -cel care tese iluzia cosmica visind-o- a fost cel ce m-a indemnat s-o iau.

Prin ce mistere de neinteles creierului uman obosit de minciunile ego-ului, am ajuns sa citesc-intr-o perioada in care obosita de
certurile de familie- I gave in to my obsession for the Mother? O perioada in care purificarile karmice au devenit atit de intense incit a muri parea bliss.
Ca intotdeauna am realizat ca nu exista coincidente si ca mina ferma a dharmei ne ghideaza in orice facem.

"Palatul iluziilor" nu este palatul pe care yakshas l-au creeat pentru Panchaali-un palat de o frumusete nemaintilnita, nemaivazut pina atunci si nici de atunci incoace pe pamint, ci acest trup, cel ce gazduieste actorii care sintem cu totii, mastile pe care Krishna-sau orice alta forma a divinitatii vreti-le imbraca pentru a genera iluzia si visul din care trebuie sa ne trezim, pentru a ne aduce aminte ca sintem perfecti-buddhas by nature.

Baghavad Gita, este repovestita in carte, prin ochii lui Panchaali, regina ce s-a casatorit cu 5 frati si l-a iubit pe al 6lea, cel care ii era interzis, cauza razboiului ce a dus la disparitia unei dinastii si cauza salvarii lor.

"Palatul iluziilor' este cea mai tare carte pe care am citit-o vreodata- si citesc de la 4 ani- zguduitoare prin sinceritate si exceptional redata de o scriitoare al carui talent nu vine din minte, nici din inima, ci din spirit.



SUTRA INIMII-HANNYA SHINGYO

MODERN INDIA

BEAUTIFUL ASIA

RUGACIUNEA REDUCE CRIMINALITATEA

Foto simbol: EPAUn înalt oficial din cadrul poliţiei britanice susţine că a găsit soluţia pentru reducerea criminalităţii: rugăciunea.

Inspectorul Roger Bartlett este liderul Asociaţiei Creştine Poliţieneşti din Barnstaple, Devon şi organizează din 2007, întâlniri în mod regulat cu scopul de a se ruga pentru poliţiştii care acţionează în zonă. Se pare că metoda a dat rezultate, în condiţiile în care accidentele rutiere mortale din regiune au scăzut de la 97 la 32 într-un singur an. Şi numărul cazurilor rezolvate de către oamenii legii a crescut exponenţial cu aproximativ 26%.

"Mulţi care nu au credinţă spun că este doar o coincidenţă. Dar din experienţa mea, cu cât mă rog mai mult, cu atât mai multe coincidenţe apar", a spus Bartlett.

PALO MONTE

ROSSLYN CHAPEL-DA VINCI CODE LATER EDIT

PALO MAYOMBE

MISA

Monday, February 22, 2010

BAR MITZVAH LA ZIDUL PLINGERII


Fiind io deprimata din fire, am simtit azi ca ar trebui sa ma duc la Kotel, nu de alta, dar de fo' saptamina nu prea am iesit din casa. Rezolutie salutara, avind in vedere ca azi la Kotel era agitatie mare...intru in curtea furnicar de oameni si bang o bomboana in cap..mai fac doi pasi, poc alta bomboana.
Cind colo vreo 4 bar mitzvah-uri erau going on.
Intru in Shul si printre copiii ce se tirau printre picioarele noastre ca sa pescuiasca bomboanele de pe jos, apuc sa vad in curtea interioara a Templului -sectiunea barbatilor, un alai vesel ce inconjurau tinarul ce era serbat si care citea Torah pentru prima oara.

In afara de chiote, strigate, cintece, bubuit de tobe si sunetele ascutite ale shofarului, m-a frapat atitudinea vesela a celor prezenti. Si mi-am adus aminte ca riturile de trecere, ca acesta, sint aproape disparute in lume. Si ca avem nevoie de rituri de trecere, aceste ritualuri care subliniaza importanta trecerii de la o virsta la alta, si il fac pe cel care pina ieri era copil sa simta ca este acceptat in societatea adultilor, sa participe responsabil la toate problemele comunitatii si sa fie mindru el.

Romanii au uitat sa se mindereasca cu ce au mai bun; din pacate adevaratele valori sint inlocuite cu porcarii, si aici stau si ma gindesc ce are crestinismul ca inlocuitor pentru bar/bat mitzvah?
In societatile catolice la 7 ani copilul ia prima impartasanie si asta este interesant pentru ca i se ofera micutului posibilitatea de a constientiza actul religios. In ortodoxie-pe care o consider absolut minunata in general-nu mai exista insa rituri de trecere, in afara de moarte si dintr-un punct de vedere, nunta.

Bar Mitzvah se celebreaza cind baiatul a impinit 13 ani, iar Bat Mitzvah cind fata face 12 (logic, fetele sint mai egale decit baietii). Acum copiii devin responsabili pentru faptele lor si sint privilegiati prin a participa la toate hotaririle comunitatii(si ritualuri). De acum inainte tinarul poate participa la citirea Torei si la Minyan-serviciul public de rugaciune.
De acum inainte daca doreste, se poate casatori, poate detine proprietati si trebuie sa urmeze cele 613 legi ale Torei-Mitzvot.

Lasind la o parte teoria, mi s-a parut extrem de interesant faptul ca toata lumea participa si se bucura din suflet, nu de complezenta, chiar daca nu cunosteau familiile respective.
De cind nu am mai vazut o fata zimbitoare intr-o biserica? In general vad doar babe posomorite si acre si barbosi cu fata in pamint, gindindu-se ca nu cumva doamne fereste sa vada din greseala curul strins in blugi al vreunei gagici din fata lor.

Nu sustin superioritatea unei religii in fata celeilelate, tocmai io, care sufar atit pe plan personal din cauza nebuniei iubitului meu ultrareligios, dar riturile de trecere si bucuria in comunitate, sint atuuri clare are iudaismului, si poate ar trebui si altii sa ia exemplu la acest Conglomerat, Stup, Corp comun care este sufletul iudaic-ala comun de ai si tu o parte in PLUS de shabbat-as in two souls.


Din 2011, românii vor avea cărţi de identitate cu cipuri RFID şi date biometrice!

În timp ce românii protestează pe străzi împotriva paşapoartelor biometrice, politicienii au aprobat introducerea cărţilor electronice de identitate

de Mihai Vasilescu

În toiul scandalului legat de introducerea paşapoartelor biometrice – protestele cetăţenilor, oricât de puţin mediatizate de presă, fiind cu siguranţă cunoscute politicienilor – Parlamentul României a adoptat legea 69/2009, prin care impune cărţile de identitate electronice, formularea vagă incluzând cipurile RFID şi datele biometrice.

Remarcăm încă o dată modul alambicat de formulare a diferitelor legi, hotărâri, ordonanţe, care ascund de multe ori adevărata intenţie şi finalitate a actelor normative. Astfel, legea 69/2009 are următorul text: „Articol unic. – Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 184 din 25 noiembrie 2008 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 69/2002, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 803 din 2 decembrie 2008.” Evident, nu se precizează care este de fapt conţinutul acestei ordonanţe.

Căutând Ordonanţa de Urgenţă nr. 184, aflăm că aceasta la rândul său modifică Ordonanţa Guvernului nr. 69/2002 privind regimul juridic al cărţii electronice de identitate, (republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 844 din 15 septembrie 2004). Ordonanţa 69/2002 aparţine guvernului Năstase şi impunea introducerea paşapoartelor electronice în România de la 1 ianuarie 2009, stabilind totodată termene precise pentru acoperirea întregii ţări.

În decembrie 2008, sub pretextul că este imposibil să se respecte acest termen şi datorită timpului extrem de scurt până la expirarea acestuia (de parcă nimeni nu ar fi putut observa aceasta cu câteva săptămâni sau luni înainte), guvernul a impus Ordonanţa de urgenţă 184, prin care, în aparenţă, se modifică doar termenele de implementare ale ordonanţei anterioare. În realitate însă, textul ordonanţei se referă vag la „necesitatea luării în considerare a tuturor elementelor care să asigure realizarea funcţiilor cărţii de identitate, cu referire atât la utilizarea sa ca document de călătorie în spaţiul Uniunii Europene, potrivit recentelor modificări legislative în materia liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cât şi la perspectiva utilizării în cadrul sistemelor privind identitatea electronică şi serviciile electronice.” În continuare se menţionează şi „posibilitatea implementării unor soluţii tehnice optime”.

Pe înţelesul tuturor, dacă aceste cărţi de identitate trebuie să joace rol de documente de călătorie (paşaport), trebuie să includă toate datele biometrice (fotografie, scanarea retinei, amprentă digitală etc.) ca şi paşapoartele biometrice din generaţia a doua. De asemenea, „soluţiile tehnice optime” care să permită „utilizarea în cadrul sistemelor privind identitatea electronică şi serviciile electronice” se referă cu siguranţă la tehnologia RFID şi la bazele de date care stochează informaţiile individuale. Este foarte important faptul că toate aceste legi nu acordă nicio altă opţiune. Altfel spus, vom fi obligaţi să ne supunem acestor impuneri, să ne lăsăm amprentaţi şi supravegheaţi ca nişte potenţiali criminali.

În concluzie, conform legii 69/2009, din 2011 românii vor avea obligatoriu cărţi de identitate electronice cu tehnologie RFID, care pot fi citite la distanţă, inclusiv din buzunar sau din geantă, fără ca posesorul să ştie sau să consimtă. În acest mod vom putea fi identificaţi şi urmăriţi permanent, fără măcar a bănui aceasta. Folosirea unei tehnologii comune pentru toate actele de identitate dovedeşte că afirmaţiile celor care sprijină legea (vezi dezbaterea din Comisia pentru Drepturile Omului a Camerei deputaţilor din 2 aprilie) cum că aceste aparate vor fi folosite doar la punctele de trecere a graniţei sunt nişte minciuni sfruntate.

Citiţi şi:
Paşapoartele cu microcipuri. Românii, amprentaţi pentru paşaport
Nu vreau să fiu un număr!


yogaesoteric


TAPAS

TAPAS
A trai in separare; a trai in sclavie; a trai fara a ne realiza natura divina
Nu mai este nevoie de altceva. pradoxal, nu?

Sunday, February 21, 2010

SUTRA INIMII

-
PURIFICA CELE TREI CORPURI

MUZICA POP TIBETANA

Noi cu manelele, ei cu muzica devotionala

PEDEAPSA DOMNULUI?



De unde se vede ca evrei, crestini si musulmani, sintem toti loviti de plaga hamsinului, asa cum va zic de fo' saptamina.
Nu trece o ora fara sa aud un prieten care se plinge de dureri insuportabile in corp, la care subscriu....daca mai dureaza mult cred ca o sa incepa lumea sa-si dea in cap pe strada, deoarece toti au nervii riciiti la max.
Ce nu inteleg io, daca hamsinu' e ramasita plagilor din Egipt, de ce e TOATA lumea afectata indiferent de religie?

DIXIT!Cu toate ca e o dulce voluptate, nu-i asa, in a-ti vedea vecinul plingindu-se de aceleasi lucruri si fiind in spume....io am noroc de un baiat de zahar care vinde rozarii linga mine pe Via Dolorosa si care, ca sa ne mai indulceasca amarul cumpara din ora in ora ciocolatele minunate. In ritmul asta n-o sa mor de hamsin ci de supraindopare, precum claponii de Pasti din curtile ciocoiesti d'antart..
I'll keep u posted.

THE DREAM FLAG

Karmapa's Dream Flag

Since the Twelfth Century, people in the Kagyu tradition of Tibetan Buddhism have revered the Karmapas as spiritual leaders, just as people in the Gelugpa tradition are devoted to the Dalai Lamas. The Sixteenth incarnation, H.H. Rangjung Rigpe Dorje, helped to save thousands of people and many sacred texts and art treasures from the Communist invasion of Tibet. He died near Chicago in 1981.
The 16th Karmapa saw this flag in a dream. He called it Namkhyen Gyaldar -- "Victorious Flag of the Buddha's Wisdom" -- and announced "Wherever this banner is flown, the Dharma will flourish."

Historically, the Karmapas' predictions have been correct.

The Meanings of the Dream Flag

The Ocean of Wisdom
Tibetan: gyalwa or Mongolian: dalai
as in Gyalwa Karmapa or Dalai Lama

At the level of relative truth, the blue is the sky (heaven), symbolizing spiritual insight and vision, and the yellow is the earth, the actual world of our everyday experience. The symmetry of the wave pattern shows how we come to understand their interdependence when we practice the dharma.

As a reminder of absolute truth, the blue symbolizes the wisdom, or emptiness aspect of awakened being, while the yellow stands for the compassion aspect. The wavy intermingling of the two colors represents their inseparability.

The interdependence shown in the flag can also be seen as the wisdom of Mahamudra, the ultimate realization of ones true nature..


Aspiration for Mahamudra
(excerpt)

All dharmas are projections of mind.
As for mind, there is no mind; mind's nature is empty.
Empty and unceasing, mind appears as anything.
Investigating it well, may I settle the basic points.

Projections which never existed in themselves, have been confused as objects.
Awareness itself, due to ignorance, has been confused as a self.
Through the power of dualistic fixation I wander in the realm of
existence.
May ignorance and confusion be completely resolved.

It doesn't exist: even buddhas do not see it.
It doesn't not exist: it is the basis of samsara and nirvana.
No contradiction: two-in-one, the middle way.
May I realize the Nature of Mind.


VINDECARE PE TOATE NIVELELE-BUDDHA AL MEDICINEI




Om Bekandze Bekandze Maha Bekandze Radza Samudgate Soha

Sutra lui Buddha al Medicinei







BUDDHA BY NATURE ~3~ IT IS YOUR MIND THAT MAKES THIS WORLD

CHOICE

We are what we think.
All that we are arises with our thoughts.
With our thoughts we make the world.

Speak or act with an impure mind
And trouble will follow you
As the wheel follows the ox that draws the cart.

We are what we think.
All that we are arises with our thoughts.
With our thoughts we make the world.

Speak or act with a pure mind
And happiness will follow you
As your shaddow, unshakable.

DHAMMAPADA (translation by Thomas Byrom


IMPERMANENCE

BUDDHA BY NATURE-EVERYTHING IS A MOMENT

WHAT DE BLEEP DO WE KNOW DIN PERSPECTIVA KABBALEI

AM UITAT SA IUBIM

Eu nu cunosc nici o casatorie fericita.Dar voi? I walked my feet off the world si absolut nimeni dintre cunoscutii mei, si am sute, nu este fericit in casatorie. No one. Sau in cuplu, prin cuplu intelegind o relatie lunga in care ambii sint implicati.
O.K. poate Hayah cu Stelutul ei, dar traiesc separat de 10 ani, si poate ca asta e secretul-se vad cind au chef, nu trebuie sa-si suporte basinile si sint fericiti asa cum sint.

Ce ni s-a intimplat ca rasa? De ce ne e frica sa iubim?
Vad cupluri care stau impreuna din interes: el are bani, ea frumuste; ea e tinara, el o stoarce de energie; ambii sint interesati de a-si face afaceri impreuna pentru ca impreuna au construit un monolit care merge ca model de business; ea sta cu el de frica de a nu ramine fata batrina; el face compromisuri pentru ca nu vrea sa ramina singur si sa zica lumea ca nu s-a casatorit pina la 40 de ani; ei stau impreuna ca sa zica vecinii si familia ca s-au asezat la casa lor; ea se marita pentru ca nu mai suporta presiunea societatii si replicile nesimtite ale cocalarilor de pe strada; ei stau impreuna pentru ca nu vor sa fie singuri si sint prieteni si oricum dragostea exista doar in filme si altceva mai bun nu au gasit; el sta impreuna cu ea pentru ca e sclavul ei sexual; ea locuieste cu el pentru ca a facut-o sa-si piarda mintile.

Unde e dragostea in jurul nostru? Ce este dragostea? Unde este loc de a trai cu inima deschisa fara sa ne fie frica ca vom fi raniti? Unde putem sa daruim dragoste atunci cind simtim, fara ca ea sa fie aruncata la gunoi ca un corn stricat? Mai putem iubi? Mai putem primi iubirea altora-o problema la fel de mare ca si prima? Ne respectam partenerul? Celebram fiecare zi cu ea/el ca pe un dar de sus?

Traim intr-o lume atit de bolnava incit si tarimul diavolilor, mie personal mi se pare mai bun. Sa detaliez:
diavolii traiesc in clanuri si au legaminte de apartenente; ei nu se tradeaza intre ei; diavolii au doar o sigura pereche cit traiesc; ei nu se ataca intre ei-oare a devenit lumea oamenilor mai joasa ca vibratie decit iadul?

Unde ne este onoarea, loialitatea, gingasia, iubirea, compasiunea care nu asteapta nimic in schimb?




SAREA-N BUCATE


Intr-un basm romanesc, o fata de imparat ii spune tatalui
> ei ca-l iubeste ca "sarea-n bucate". O declaratie
> ciudata in aparenta, dar care ascunde un adevar, pe care
> medicina populara il stie demult: sarea este un element
> esential al vietii. Cu conditia sa fie neaparat naturala si
> sa nu fie folosita in exces.
>
> Ca mancarea n-are nici un gust fara ea se stie. Dar ca
> sarea este si un medicament redutabil mai stie azi cineva?
> Cu toate astea, nelipsita sare-n bucate este unul dintre
> cele mai vechi remedii din lume, cuprins in celebre tratate
> medicale ale Antichitatii, intens studiat apoi de
> alchimistii Evului Mediu, apreciat in medicina populara ca
> leac de capatai. Toate astea pana la inceputul veacului al
> Xx-lea, cand trufia medicamentelor atoatevindecatoare au
> impins-o in uitare. Cine sa creada astazi ca praful acesta
> alb, superprocesat, combinat cu antiaglomeranti, numit
> "sare de masa" are proprietati vindecatoare? Nici
> n-are! Vindecatoare cu adevarat este doar sarea naturala,
> sub forma de cristale mari, care erau macinate inainte vreme
> in casa. O sare care contine mai mult de 80 de substante
> minerale, pe langa clorura de sodiu, si care avea o multime
> de proprietati terapeutice. Un vechi tratat medical chinez
> (Peg-Tzao-Kan-Mu), scris cu 2700 de ani inainte de
> Hristos, mentiona nu mai putin de 40 de tipuri de sare,
> fiecare cu indicatiile sale, cu modul de administrare si cu
> efectele sale specifice. Ei bine, taranii romani merita sa
> figureze in cartea recordurilor. In medicina noastra
> populara sunt mentionate peste o suta de utilizari
> terapeutice si, mai ales, magice ale sarii, care era
> considerata un adevarat panaceu impotriva spiritelor rele si
> a impregnarilor malefice ale obiectelor, locurilor sau
> fiintelor. O zona extraordinara de investigatie, pe care va
> propunem sa o cercetam impreuna.
>
> Terapia interna cu sare
>
> (toate recomandarile privesc exclusiv
> sarea naturala, grunjoasa, numita si sare gema,
> si nu sarea "fina" de masa)
>
> Digestie dificila, constipatie, slabiciune corporala
> subponderalitate) - se consuma hrana condimentata cu sare
> gema sau sare marina (se gasesc in comert), care au un gust
> mult mai intens. S-a constatat ca sarea naturala are un
> efect mult mai puternic de stimulare a secretiei de sucuri
> gastrice si ca este un excelent activator al
> peristaltismului gastrointestinal, fireste - cu conditia sa
> fie consumata cu moderatie. De altfel, inca de acum 500 de
> ani, celebrul medic si alchimist al Evului Mediu Paracelsus
> observa intr-un tratat ca digestia si excretia sunt mult
> perturbate de absenta sarii din alimentatie.
>
> Hipotensiune arteriala, aritmie cardiaca - dimineata, pe
> stomacul gol, se administreaza un sfert de cutit de sare
> marina (aproximativ 0,25 g), care se inghite cu o cana
> (250-300 ml) de apa plata. Tratamentul se face vreme de
> minimum o jumatate de an. Studii recente arata ca se obtin
> rezultate deosebit de bune, cu conditia ca tratamentul sa
> fie asociat cu alimentatia predominant vegetariana.
> l Osteoporoza, crampe musculare - se vor sara alimentele
> exclusiv cu sare gema neiodata, care este foarte bogata in
> oligoelemente implicate in procesele de asimilatie a
> calciului..
>
> Intoxicatii cu substante luate pe cale orala - intr-un
> litru si jumatate de apa calduta se pune o lingura de sare
> si se amesteca bine. Se bea rapid, pe nerasuflate. Imediat
> dupa ingerare, se va produce o senzatie puternica de voma.
> Vom evacua continutul stomacului, aplecandu-ne in fata,
> gadiland cu inelarul si aratatorul mainii drepte glota
> (omusorul) si presand cu mana stanga cu putere stomacul.
> Reflexul vomitiv va aparea imediat.
>
> Tuse persistenta, tuse uscata - se tin pe limba cat mai
> mult timp cateva granule de sare gema (nu mai mult de un
> varf de cutit). Reactia de stopare a tusei se va declansa
> prin doua mecanisme: prin salivatie, care va deveni mult mai
> abundenta, si prin stimularea directa a sistemului nervos
> central, prin intermediul papilelor gustative.
>
> Contraindicatii la
> administrarea interna a sarii
>
> Aportul masiv de sare este contraindicat in cazurile de
> hipertensiune si tromboza grava, precum si in fazele acute
> ale gastritei hiperacide si ale ulcerului gastroduodenal.
>
> Tratament extern cu sare
>
> Calculi renali, colici renale - un saculet de panza plin cu
> sare gema se pune pe un calorifer sau pe alta sursa de
> caldura si se lasa sa se incalzeasca, pana la 50-60 de grade
> Celsius. Se aplica apoi pe sale (zona lombara), unde se tine
> vreme de o jumatate de ora.
>
> Ulceratii pe piele - in doua linguri de miere de albine se
> pune o jumatate de lingurita de sare si se amesteca bine,
> pana cand se omogenizeaza. Se aplica apoi acest preparat pe
> zonele afectate. Rezultatele terapeutice sunt uimitoare,
> acesta fiind un stravechi remediu mentionat in tratatele
> medicale grecesti.
>
> Arsuri de gradul I si Ii - pe zona afectata se presara sare
> grunjoasa din belsug. Aceasta aplicatie va spori pe moment
> senzatia de usturime, dar apoi edemele vor fi mult reduse,
> iar vindecarea va fi considerabil mai rapida. Nu se aplica
> sare pe arsurile grave, cu rana deschisa, intrucat produce o
> usturime insuportabila.
>
> Nas infundat (rinita cronica) - la un pahar de apa calda se
> pune o lingurita de sare gema sau marina si se amesteca bine
> pentru a se omogeniza. Se pune aceasta apa sarata calda in
> palma si se trage pe nara stanga si pe nara dreapta,
> alternativ, pentru desfundarea cailor nazale. Acest procedeu
> este bine sa se faca in fiecare dimineata, pentru drenarea
> cailor respiratorii, inlaturarea surplusurilor de mucus,
> marirea acuitatii olfactive.
>
> Dureri de gat (faringita, laringita, amigdalita) - se pun
> doua lingurite de sare naturala intr-un pahar cu apa
> fierbinte, dupa care se amesteca bine cu o lingurinta, pana
> cand sarea se dizolva complet. Se face gargara cu acest
> preparat cat mai fierbinte, lasand apa sarata sa ajunga cat
> mai mult pe gat. Se reia acest tratament de 2-3 ori pe zi,
> pana la disparitia completa a afectiunii.
>
> Baile cu apa sarata
>
> Sunt un remediu traditional de medicina populara, care se
> aplica si acum, in clinici moderne din Austria sau Germania,
> cu un succes extraordinar. Se prepara prin punerea la o cada
> de apa calda (aproximativ 150 de litri) a doua kilograme de
> sare (amestecata in prealabil cu apa fierbinte, pentru a se
> dizolva mai usor). Baia dureaza 20-30 de minute si este
> important ca temperatura apei sa fie mentinuta mereu peste
> 37 de grade Celsius, pentru ca actiunea terapeutica sa fie
> maxima. Cercetatorii au observat ca aceste bai, care se fac
> de regula o data la 3-4 zile, au efectele cele mai puternice
> in preajma lunii pline (de preferat cu 2-3 zile inainte),
> cand este de altfel recomandat sa fie incepute. Iata
> indicatiile acestor bai:
>
> Dermatozele infectioase - se fac bai partiale, inmuind doar
> segmentul afectat, vreme de 15 minute, in apa sarata calda,
> preparata prin punerea a 7 linguri de sare la litru. Imediat
> dupa baie, pielea nu se sterge, ci se tamponeaza putin si se
> lasa sa se usuce. Este excelent acest remediu in tratarea
> infectiilor bacteriene si micotice (produse de ciuperci
> parazite).
>
> Reumatismul - se fac de doua ori pe saptamana bai complete
> cu apa sarata fierbinte. Cele mai eficiente sunt baile
> preparate cu sare marina, dar efecte foarte bune s-au
> obtinut si cu sarea de mina, cu cristale mari (nemacinata).
>
> Cistitele, infectiile urinare - se fac bai complete sau bai
> de sezut cu apa ceva mai sarata: 5 linguri de sare la litru.
> Baia va fi facuta in fiecare seara, pana la vindecarea
> afectiunii, iar apa trebuie sa fie cat mai fierbinte, insa
> suportabila (peste 38 de grade). Imediat dupa baie va veti
> sterge si va veti relaxa la caldura, evitand ferm expunerea
> la frig sau curent.
>
> Anexita, metro-anexita - se aplica procedura de la
> infectiile renale. Suplimentar, se va adauga in apa sarata
> de baie putina tinctua de iod. Este un tratament eficient ca
> adjuvant si in anumite infectii genitale.
>
> Raceala si gripa - se fac bai ale picioarelor (talpi si
> glezne) cu apa fierbinte cu foarte multa sare (10 linguri la
> litru). Baile vor dura 10 minute, dupa care ne vom incalta
> cu sosete groase si ne vom aseza la caldura, asa incat sa
> transpiram.
>
> Sarea si bioenergia
>
> S-a constatat experimental (prin fotografierea aurelor cu
> dispozitive Kirlian) si deductiv (prin rezultatele practice
> obtinute) ca sarea naturala, netratata prin nici un fel de
> procedeu chimic sau termic, are o misterioasa influenta
> asupra corpului bioenergetic al fiintei umane. Toti
> cercetatorii din acest domeniu de frontiera sunt de acord ca
> sarea naturala este un excelent agent de purificare a aurei
> umane. La fel ca si apa, sarea absoarbe - se pare -
> radiatiile bioenergetice nocive, curatand - din punct de
> vedere energetic - zonele in care este aplicata. Iata cateva
> aplicatii practice ale acestor proprietati bioenergetice ale
> cristalelor de sare:
>
> Radiatiile electromagnetice sunt o puternica sursa de
> perturbare a biocampului fiintei umane. Se pare ca foarte
> multe tulburari ale omului modern, de la durerile de cap la
> oboseala sau de la sensibilitate marita la stres, sunt
> accentuate de campurile electromagnetice pe care le emit
> aparatele si dispozitivele electrice, cu care el
> interactioneaza practic permanent. Punerea unor cristale
> mari de sare de mina (extrasa din pamant) in preajma locului
> in care dormim sau in care lucram (de exemplu, intre noi si
> calculator) are un efect de absorbtie, de atenuare a
> influentelor nocive ale campurilor electrice.
>
> Oboseala - o procedura de medicina populara romaneasca ce
> si-a dovedit adesea eficienta este sa punem un saculet cu
> sare calduta pe ceafa atunci cand suntem obositi. Acelasi
> saculet cu sare era pus in leaganul copiilor ca sa nu se
> deoache si sa aiba somnul lin, intre haine, ca sa le asigure
> durabilitatea, precum si pentru a le impregna cu o
> misterioasa capacitate de protectie impotriva
> "facaturilor de tot felul".
>
> Bijuteriile - mai ales cele vechi - se spune ca poarta cu
> ele foarte multe din impregnarile negative ale celor care
> le-au purtat de-a lungul timpului. Din acest motiv, ele se
> lasa o perioada de minimum 49 de zile sa stea in sare gema,
> inainte de a fi purtate. La fel se procedeaza si cu
> cristalele sau cu pietrele semipretioase.
>
> Toxicitatea sarii iodate si a celei fine
>
> In urma cu un an si jumatate, Guvernul Romaniei a emis o
> ordonanta care cerea in mod expres ca sarea din comert sa
> fie iodata. De ce? Se spunea ca in acest fel vor fi
> combatute afectiunile tiroidiene produse de deficientele de
> iod. Urmarea: in scurta vreme, rafturile din magazine au
> fost invadate numai de sare iodata. Reactiile nu au
> intarziat. Cercetatori si medici familiarizati cu aceasta
> problema nu s-au multumit cu versiunea oficiala a efectelor
> benefice ale acestei operatiuni, facand studii minutioase in
> acest sens. Iata ce au aflat: consumul sporit de iod
> sintetic adaugat in alimente creste incidenta unor afectiuni
> tiroidiene autoimune, favorizeaza supradezvoltarea si chiar
> aparitia unor procese inflamatorii la nivelul glandei
> tiroide. Consumul de iod produce alergie si mareste
> intoleranta la substantele care contin acest element (de
> exemplu, cele folosite in radiologie). In fine, in Tasmania,
> tara care a "beneficiat" de iodarea obligatorie a
> sarii
> si a altor alimente, s-a remarcat faptul ca rata
> cancerului tiroidian a crescut de trei ori.
> O alta varietate a acestui condiment, sarea fina, prezenta
> adesea pe mesele noastre, ascunde un lucru pe care putini
> dintre noi il stiu: este tratata cu E 535, adica...
> ferocianura de sodiu, un fel de Rosia Montana in
> avanpremiera, o substanta despre a carei toxicitate nu mai
> este necesar sa vorbim. Si inca un lucru: sarea fina nu
> contine aproape deloc magneziu (spre deosebire de sarea
> gema), un mineral esential pentru sanatatea sistemului
> cardiovascular. Unii cardiologi sustin chiar ca anumite
> maladii ale inimii si sistemului vascular s-ar datora in
> mare masura acestei "sari fine", saracita de acest
> mineral esential.
> Nota: In magazinele naturiste putem gasi atat sare gema
> neiodata, cat si sare marina care nu a fost supusa la acest
> tratament. Consumati si utilizati numai aceste tipuri
> naturale de sare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites