Saturday, November 12, 2016

Tree Church - A living, breathing church in New Zealand



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Tuesday, November 8, 2016

PESTERA IALOMICIOARA ”TAINA DACILOR” / Bucegi Romania – documentar



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

FILM INTERZIS de cenzura comunista Romania 1985 - documentar de arhiva



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark




Filmul a fost interzis de cenzura comunista. Filmul „Intr-o zi ca oricare alta”, a fost realizat la solicitarea unui combinat avicol din judetul Bacău. Titlul iniţial al filmului a fost „Intr-o zi ca oricare alta”, redenumit "Va veni o zi”. Viziunea distopică a lui Moscu asupra unei lumi segregate în funcţie de gen, în care femelele sunt crescute strict pentru reproducere, în vreme ce masculii sunt fie transformaţi în făină de oase imediat după naştere, fie sacrificaţi la maturitate pentru consumul populaţiei, e cu atât mai acută la mijlocul anilor 80, când statul naţional-comunist pare a se fi permanentizat în România.

Sentimentul de imutabilitate asociat cu experienţa zilnică a absurdului şi violenţei politice a sistemului traversează întreaga producţie documentară a lui Copel Moscu, dar atinge punctul culminant în Va veni o zi. Insistenţa camerei de filmat asupra strălucirii ouălor crescute în incubatoarele combinatului precum şi fragmentele de interviu decupate magistral din declaraţiile făcute de personalul instituţiei (vezi referinţele la „comportamentul social al curcii” şi la necesitatea unui conducător capabil să indice comunităţii de curci „direcţia corectă”) invită analogia cu societatea românească a momentului, aflată în umbra decretului 770/1968, care criminalizase contracepţia, împingând femeile pe drumul maternităţii obligatorii.

Potenţialul exploziv al filmului lui Moscu va necesita un set de măsuri speciale în studio, cu complicitatea conducerii: editoarea filmului original va realiza din materialul căzut la montaj un al doilea film, cu acelaşi titlu, dar fără contribuţia regizorului. Filmul va fi prezentat comisiei ideologice şi va fi aprobat fără modificări. Versiunea originală va fi păstrată până în 1990, când va fi prezentată public." (Adina Brădeanu)

Monday, November 7, 2016

Leonard Cohen - You Want It Darker-THIS MY FRIENDS IS GENIUS













cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites