Saturday, October 15, 2011

Der Kish - The Kiss - דער קיש


An award winning short film by Paul Fischer, featured in multiple festivals worldwide.

A young girl seeks a kiss from her father who is too preoccupied with his religion to notice her.
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Sukkot: Back to Basics



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

VIATA SECRETA A FLORILOR

Share/Bookmark

Fun-Da-Mental - Mother India

Natacha Atlas - "One Brief Moment"/"Mon Amie La Rose"



Share/Bookmark

Lu Zijian the Yangtse River

A performance of the Great Yang Tse River, well known for his longevity, his Bagua and his Taiyi Hua Long Palm. As he is still alive, he must be around 117 years old and still teaching.

Friday, October 14, 2011

Piramidele tăcute de la Teotihuacán

Autor: Claudia Moşoarcă

Piramidele tăcute de la Teotihuacán

Primele trei poziţii din topul celor mai mari piramide ale lumii sunt ocupate, în ordine descrescătoare, de piramida lui Keops din Egipt, de cea de la Cholula, Mexic şi de Piramida Soarelui de la Teotihuacán.

Dacă acest ultim nume vă spune puţine lucruri, momentul este potrivit pentru a afla că se referă la unul dintre cele mai importante situri arheologice din lume şi la cel mai vizitat din Mexic.

Exploatat abia la începutul secolului XX, complexul de piramide de la Teotihuacán îmbină construcţiile maiestuoase cu arta murală de înaltă fineţe, ascunzând totodată firul istoriei sale reale, desfăşurat de-a lungul a câtorva secole.


Drumul spre Teotihuacán

Din capitala Mexico City, autostrada străbate aproape 55 de kilometri spre nord-vest pe platoul de la 2300 metri altitudine, până la intrarea în situl de la Teotihuacán, deschis zilnic dis-de-dimineaţă, la ora 9, când soarele abia mijeşte deasupra lui.

Şi chiar este recomandată o vizită matinală, căci mai târziu aerul se încinge, iar absenţa refugiilor răcoroase se resimte puternic, umbra cactuşilor din decorul arid fiind dedicată exclusiv insectelor!

Pe departe, cel mai confortabil şi chiar foarte rezonabil ca preţ rămâne turul de o zi cu o agenţie de turism, iar oferte se găsesc pretutindeni nu doar în capitală, ci şi în oraşele din împrejurimi.

În acest mod, de pe scaunul autocarului pornit din Mexico City poţi admira fără griji întinderile mari ale periferiei metropolei, acoperind colinele blânde. Înainte de ieşirea din oraş, o scurtă oprire se face pentru vizitarea frumoasei Biserici Maria de Guadalupe, cel mai important loc de pelerinaj catolic din lumea latino-americană.

O inspirată introducere în atmosfera locală cotidiană o realizează un simpatic mexican atunci când, la micul atelier meşteşugăresc din apropierea Teotihuacánului, turiştii sunt chemaţi să aibă răbdarea de a-l asculta timp de câteva minute.

Mai întîi, în faţa unei agave uriaşe cu frunze cărnoase şi ţepi pe margini, acesta enumeră posibilităţile de utilizare a plantei având denumirea comună de maguey: extragerea din frunze a fibrelor naturale subţiri şi foarte rezistente, producerea vestitei băuturi fermentate pulque şi obţinerea siropului de zahăr cu indice glicemic scăzut.

Apoi, prezentarea trece la un alt element important din economia precolumbiană: obsidianul, o rocă vulcanică având o duritate crescută ce o făcea potrivită în special pentru confecţionarea uneltelor şi a armelor, comerţul cu aceste obiecte contribuind la înflorirea oraşului Teotihuacán.

Date fiind culorile sale în străluciri misterioase, astăzi ea se şlefuieşte doar sub forma unor minunate obiecte de artă ori bijuterii.

Marele oraş

Undeva la începutul secolului XIII, aztecii descopereau piramidele de la Teotihuacán adormite printre alte construcţii din piatră, fără să ştie ceva despre zidarii lor. Impresionaţi de măreţia oraşului părăsit, ei l-au numit "locul unde oamenii devin zei", iar cele două piramide le-au atribuit cultului Soarelui şi al Lunei.

Conchistadorul Cortes, după ce cucereşte Mexicul în 1521-1522, trece nepăsător pe lângă locul unde regii azteci veneau să se închine, iar cu timpul zona este complet lăsată în uitare.

Abia de la sfârşitul secolului al XIX, săpăturile arheologice încep să furnizeze primele dintre puţinele informaţii despre oraşul pierdut şi creatorii săi.

Se ştie doar că un popor a întemeiat în jurul anilor 150-100 î.e.n. o aşezare ce va deveni peste cinci secole al şaselea mare oraş al lumii şi cel mai mare şi mai aglomerat al Lumii Noi (având peste 200.000 de locuitori).

Centru economic şi religios, Teotihuacán se întindea pe mai mult de 20 km², cuprinzând în mijlocul său cele trei mari piramide, dintre care cea mai mare (numită ulterior Piramida Soarelui) se pare că era acoperită în culoarea roşie.

În 650 e.n., un mare incendiu distruge oraşul ce atinsese apogeul dezvoltării sale, ultimele descoperiri indicând că locuitorii săi au fost cei care l-au provocat, din motive încă necunoscute.

Piramida Lunii

Deşi există mai multe intrări în site, ghizii preferă începerea turului dinspre Piramida Lunii, căci de pe platforma acesteia poţi să-ţi imaginezi cel mai bine grandoarea oraşului de altădată.

De la mai mult de 40 metri înălţime, se vede cum impresionantul Bulevard al Morţilor pleacă din faţa piramidei şi se întinde drept până la Templul Şarpelui-cu-pene (Templo del Quetzalcóatl), lăsând pe partea stângă Piramida Soarelui.

Alte temple şi edificii însoţesc cei 2,5 km de şosea largă, aliniată după stele şi părând a-şi pierde capătul în munţii din zare.

În aceeaşi Piaţă a Lunii, alături de piramida ce juca în trecut un rol important în ceremonialurile religioase şi constituia mormânt regal, se mai află alte 15 mici construcţii cu aspect asemănător.

În apropiere, Palatul lui Quetzalpapálotl are curţi interioare cu stâlpi din piatră cubică şi decoraţi cu basoreliefuri reprezentând fluturele-pasăre cu pene(de unde vine şi numele) sau doar pasărea quetzal.

Piramida Soarelui

Cu o bază la fel de largă ca cea a Piramidei lui Keops, Piramida Soarelui are o înălţime aproape înjumătăţită, de 70 m, cu 248 de trepte care urcă abrupt pe platforma superioară, cândva locul unui templu.

Trei milioane de tone de piatră formează corpul construcţiei încă din jurul anului 100 e.n, vremuri în care nici uneltele de metal, nici animalele de tracţiune şi nici roata nu erau cunoscute de către populaţiile locale.

Sub piramidă, arheologii au descoperit un tunel ce duce spre o grotă plină cu artefacte religioase, astfel că se presupune că Soarele era venerat aici înainte ca marele edificiu să se ridice.

Imediat lângă bază, după ce ameţitoarea vizită a înălţimilor a împlinit imaginaţia fiecăruia, se poate sta în două grădini special amenajate sau în restaurantul La Gruta, pentru o binemeritată pauză de efort ori soare.


La Ciudadela

Este numele unui complex arheologic de formă pătrată, cuprinzând Templul lui Quetzalcóatl (Şarpele-cu-pene, zeul fertilităţii, al renaşterii naturii şi al apei) şi numeroase edificii, toate înconjurate de ziduri largi susţinând mai multe piramide.

Oamenii de ştiinţă apreciază că aici a fost reşedinţa conducătorilor oraşului, alături de birourile administrative, iar spaţiul larg din interiorul complexului se folosea pentru diferite ceremonii religioase.

Capetele de şerpi din piatră, reprezentările zeului Tláloc (al ploii) şi cochiliile cu pene sculptate pe ziduri impresionează prin frumuseţea lor cenuşie.

La final

La finalul zilei, turistul cu rezerve de energie poate intra în celelalte palate răspândite prin oraş, ori se poate opri una dintre micile galerii de artă. Muzeul sitului de la Teotihuacán, aflat la sud de Piramida Soarelui, expune artefacte, fresce şi un model la scară al oraşului, acoperit de o podea transparentă.

Centrul de Studii Teotihuacane găzduieşte o expoziţie permanentă a istoriei sacrei pulque, folosită de către elite în ritualurile importante din timpul anului.

Se spune că piramidele generează energie, ceea ce face ca oamenii să mediteze pe suprafaţa plană superioară a acestora. Greu de ştiut dacă este sau nu aşa, căci cei ajunşi sus oricum admiră priveliştea largă şi tăcută a depărtărilor semideşertice, într-o şedere prelungă pe pietrele încălzite.

Nu este exclus ca unii să fie doar epuizaţi de urcuşul pe treptele abrupte, iar gafâitul lor să fie risipit în şuieratul moale al vântului. Într-adevăr, pe platforma largă, fiecare se retrage cât mai departe de cei deja în popas, doar pentru a fi singur cu gândurile lui, oricare ar fi acelea.

Orizontul crenelat de munţii în ceaţă uneşte toate privirile pierdute, la fel cum o face de mii ani neîncetat, păzind misterul piramidelor de la Teotihuacán.

sursa descopera.ro

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

codul lui oreste - "Rolul manipulatorului in istorie. De la religie la politica"



Share/Bookmark

ECONOMICS OF HAPPINESS-ECONOMIA FERICIRII

THE ECONOMICS OF HAPPINESS-FULL HERE

REALIZED BY A STUDENT OF NOAM CHOMSKY, THIS DOCUMENTARY DESCRIBES A WORLD TORN APART...WHEN THE NEW COLLAPSES WHAT WILL BE REBORN?


Acest film documentar, realizat de Helena-Norberg-Hodge, fostă studentă a lui Noam Chomsky, descrie o lume care se îndreaptă simultan în două direcţii opuse.

Pe de o parte, alianţa coruptă dintre guverne şi marile corporaţii continuă să promoveze globalizarea şi consolidarea puterii corporatiste.

În acelaşi timp, populaţia se opune acestor politici, cerând revizuirea reglementărilor comerciale şi financiare şi, departe de planurile vechilor instituţii ale puterii, încearcă să-şi croiască un viitor diferit. Comunităţile se unesc pentru a reconstrui o scară mai umană a valorilor, economii ecologice bazate pe o nouă paradigmă – o economie a localizării.

Filmul documentar arata modul în care globalizarea duce la auto-respingere culturală, la competiţie şi divizare. Ea stimulează dezvoltarea ghetourilor şi decimarea democraţiei.

Vizionare online film documentar subtitrat Economia fericirii

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Something unknown is doing we don't know what (2009)


A GREAT DOCUMENTARY ABOUT PSYCHICS, PARANORMAL HEALING, PSYCHOKINESIA,AND TELEPATHY, SCIENTIFICALLY PROVED..FULL HERE (ENGLISH LANGUAGE)
"Un documentar interesant despre fenomenele psihice paranormale (vindecarea spirituală, telepatia, psihokinezia, clarviziune, premoniţia) şi autentificarea lor ştiinţifică. "


Renée Scheltema, realizatoarea documentarului, a călătorit în SUA pentru a se întâlni cu oameni de ştiinţă de top, parapsihologi, psihologi, fizicieni, medici din domeniul cercetării cum ar fi prof. Charles Tart, prof. Gary Schwartz, dr. Larry Dossey şi dr. Dean Radin.

Pe drum, ea colectează povestiri anecdotice de la celebrităţi din domeniu, cum ar fi Nancy Myer (detectiv psihic), Arielle Ford (autor), Dr Edgar Mitchell (astronaut) şi intuitiva Catherine Yunt.

Oamenii de ştiinţă din documentar prezintă o serie de cercetări şi experimente ştiinţifice, de laborator, care atestă că aceste puteri paranormale” sunt de fapt ”normale” şi fac parte din înzestrarea noastră nativă.

Documentarul ne arată într-un mod pragmatic, cum ştiinţa şi spiritualitatea se întâlnesc într-o colaborare fructuoasă, pentru viitorul omenirii. Deasemenea este prezentată într-un mod riguros legatură dintre dintre mintea umană individuală şi conştiinţa colectivă, demonstrându-ne astfel, că axioma spirituală “Toţi suntem Unul” nu este doar o speculaţie mentală.

Iar ca idee-forţă, în încheierea scurtului sinopsis, merită să menţionăm replica din documentar a prof. Gary Schwartz…“Puţină ştiinţă te îndepărtează de spiritualitate dar multă ştiinţă te apropie de spiritualitate”.

SURSA: Echipa SpiritualPsy

Multumim Echipa SpiritualPsy!



Ceva Necunoscut face ceva ce noi nu pricepem... from Spiritual Psy on Vimeo.cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

ROMANIA-DACIA: Cea mai veche civilizatie, in Romania

ROMANIA-DACIA: Cea mai veche civilizatie, in Romania: Un adevarat Eden egalitarian ar fi inflorit in partea central-estica a Europei acum aproximativ 7 000 ani. Savantii occidentali se declara f...

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Thursday, October 13, 2011

UFO Spiral Seen in Western Canada - Several Angles.

Monday, October 10, 2011

In Pestera Movile, descoperiri fenomenale in premiera mondiala. Descoperiri care au berbecit lumea academica. America Mon Amour, de ce ma furi?

Romania megalitica: In Pestera Movile, descoperiri fenomenale in premiera mondiala. Descoperiri care au berbecit lumea academica. America Mon Amour, de ce ma furi?

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Red Riding Hood [2011] - The Wolf (Fever Ray) + lyrics [HD]

Fever Ray 'When I Grow Up'



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

My Tehran for Sale1 - تهران من حراج1


ACTRITA PRINCIPALA TOCMAI A FOST CONDAMNATA LA UN AN INCHISOARE SI 90 DE LOVITURI DE BICI..
Share/Bookmark

Prof. dr. Iamandescu: "Pe muzică barocă, neuronii capătă un ritm specific geniilor"


show details 2:38 PM (1 hour ago)









Preferinta pentru muzica de calitate nu tine cont doar de educatie, ci mai ales de inteligenta, iar ascultarea muzicii are aproape numai efecte benefice.

Profesorul Iamandescu a realizat primele studii de muzicoterapie
din Romania, in cadrul catedrei de Psihologie Medicala si Psihosomatica a
UMF "Carol Davila" din Bucuresti.


Este adevarat ca muzica ne poate face sa simtim mai putin durerea?


Muzica joaca un rol mult mai important decat am putea crede. In Antichitate
se mergea chiar pana la folosirea flautului in dreptul zonei afectate de
lumbago.

Dincolo de asta, muzica si-a dovedit posibilitati terapeutice in
plan psihologic si somatic. De exemplu, efectul antalgic, de combatere a
durerii, a fost evidentiat intr-un mod spectaculos la femeile care faceau
chiuretaj uterin. Cele care au ascultat numai muzica au simtit mai putin
durerea decat cele care au luat calmante.

Muzica se utilizeaza foarte mult in ginecologie, acum si in chirurgie.


*Ati studiat efectele muzicii asupra organismului si ati scris un tratat de
muzicoterapie in acest sens.*


Am scris primul tratat de muzicoterapie receptiva, iar peste o
saptamana-doua va aparea o noua editie a acestui tratat, care a fost
imbunatatit prin contributia a noua personalitati din domeniul
muzicoterapiei internationale.

Aceste personalitati m-au ajutat sa largesc
cadrul acestei abordari si sa incerc sa introduc muzicoterapia la noi in
tara ca specialitate muzicala, lucru care este pe cale sa se realizeze si cu ajutorul cadrelor didactice de la Universitatea de Muzica din Bucuresti si al mai multor psihologi.

Numai ca este un domeniu foarte pretentios, care
cere cel putin trei ani de formare si acum este o tatonare in aceasta
directie. Cartea despre care va vorbesc se adreseaza in primul rand
melomanilor.


*Este eficienta orice melodie care ne place sau gusturile se discuta?*


Orice muzica este eficienta, in mod sigur, dar s-a dovedit ca piesele din
repertoriul clasic si romantic activeaza cel mai mult creierul. Chiar daca
exista asa-numita muzica preferata (unul vrea romante, unul vrea rock),exista tomografia cu emisie de pozitroni care arata cum muzica lui Mozart activeaza 99%-100% din scoarta cerebrala.

Si, in general, muzica simfonica si de camera activeaza creierul in proportie de 90%, spre deosebire de muzica usoara sau tangoul, de exemplu, care activeaza creierul in proportie de 50%.


Mai mult, nicio muzica nu poate depasi pragul pe care il atinge muzica
baroca, de exemplu, ale carei unde sonore au frecvente care se inscriu in zona de activare optima a activitatii cerebrale.

Daca ascultam muzica baroca, neuronii capata un ritm de activitate ciclica intre 8 si 12 cicli pe secunda, ceea ce se intampla numai in cazul geniilor!

Numai ca geniile il au permanent, in vreme ce omul care asculta muzica il are doar cat asculta muzica, dar este suficient, pentru ca imbunatateste memoria.


*Inseamna ca ar trebui sa ascultam muzica in timp ce invatam?*


Da, muzica in stil baroc in special, adica Bach, Telemann, Handel. O
doctoranda a mea, psihologul Liliana Neagu, a dovedit ca persoanele care invata folosind acest fundal sonor obtin performante cu 40% mai mari la testele de memorie.

Poate ca mai tarziu se va putea ca in salile de clasa sa
se puna muzica in surdina ca fundal sonor, care sa nu distraga atentia, dar care sa favorizeze memoria.


*In afara de stimularea memoriei, ce alte efecte mai are muzica? Si ce
tipuri de muzica clasica sunt cele mai indicate?*


Muzica baroca are efecte foarte bune, slava Domnului, si pentru relaxare, si pentru terapie, dar aici, sigur, ii putem include si pe Mozart, pe Beethoven, pe Wagner.

De asemenea, efectul antalgic este mare si la muzica preferata. in studiile mele, am pus muzica pe care a vrut-o fiecare, chiar
si muzica populara gen "Uhai, bade". Si aceasta a avut efect antalgic.

Dar am pus si muzica clasica si aceasta a avut mai mult succes! Stiu acest lucru pentru ca am avut un aparat care te ciupea si provoca durere, iar intensitatea senzatiei era inregistrata, aparatul spunea cat te doare.

Eu va pot spune ca am avut Zona Zoster, cu dureri mari localizate la ureche, am crezut ca am otita. Am ascultat la casti "Amurgul zeilor" de Wagner - sase ore, de la ora doua la opt dimineata. Ma mai durea foarte putin cand am ajuns la medicul ORL-ist.


In alta ordine de idei, o cercetare recenta a colectivului nostru a
demonstrat o scadere considerabila a glicemiei pe fondul auditiei muzicii
clasice.

Toate aceste cercetari nu au alt rol decat sa convinga marele
public, dar si lumea medicala, de valoarea muzicoterapiei si sa pregateasca atmosfera in tara noastra pentru introducerea muzicoterapiei ca specialitate complexa, pe care trebuie sa o practice fie un muzicolog cu pregatire de psihologie, fie un psiholog cu educatie medicala, fie un medic care sa aiba o cultura muzicala deosebita si notiuni de psihologie.


*Se spune ca plantele cresc mai bine, ca vacutele dau mai mult lapte pe
muzica de Mozart. Este adevarat?*


Da. Si nu numai Mozart, muzica clasica, muzica armonioasa. Pe de alta parte, ascultand un discurs al lui Hitler, plantele s-au chircit, s-au ofilit.


*Difera impactul pe care il are muzica asupra noastra daca o ascultam in cadrul unui concert la Ateneu, de exemplu, sau acasa, la casti?*


La un concert, efectul este maxim, deoarece sunt trei factori implicati: in primul rand, concentrarea este mult mai buna, te duci la concert ca sa asculti muzica.

Pe de alta parte, este vorba de actiunea sunetelor asupra
corpului, intregul corp este invaluit de aceste efluvii sonore la modul
direct. Si apoi, conteaza caracterul emotiei colective. Este vorba de
fenomenul de contagiune emotionala care potenteaza trairile.

Si caracterul de eveniment pe care il are participarea la un concert este important.


*Sunt artistii, in general, si persoanele care canta, in special, mai
sanatosi, mai fericiti sau mai putin stresati decat ceilalti?*


Aici este vorba despre muzicoterapia activa pe care eu nu am analizat-o, deoarece este mult mai putin la indemana oricui sa cante in casa, sa cante la un instrument chiar, poate cel mult sa cante intr-un cor.

Nu sunt studii foarte exacte in acest sens, inca nu avem o statistica si in stiinta nu poti sa mergi numai pe impresii. Dar se pare ca muzicienii traiesc mai mult - cu unele exceptii regretabile, desigur. Uitati-va la marii zei, Herbert von Karajan, Arthur Rubinstein, la 94 de ani canta la pian, Pablo Casals.

Muzica stimuleaza imunitatea, iar cine are o imunitate mai buna traieste mai mult. Cel putin din punctul acesta de vedere se poate spera. Dar ascultand muzica, efectele sunt cu siguranta benefice.


*Sa revenim la gusturile muzicale.*


Vreau sa retineti un lucru. Nu exista obstacol pentru a beneficia de
efectele muzicii asa-zise grele. Nu este valabila ideea ca-ti trebuie
neaparat o educatie muzicala.

O educatie muzicala favorizeaza un contact mai usor cu aceasta muzica, dar oamenii care sunt foarte inteligenti apreciaza
un astfel de gen indiferent de cultura lor muzicala.

Dovada stau notele pe care ei le dau pieselor din repertoriul simfonic si de camera.

Cele mai noi cercetari pe care le-am facut pe plan international sunt in domeniul muzicodiagnosticului, este un concept prin care reusesc sa imbogatesc examenul psihologic prin felul in care bolnavul descrie, pe baza impresiilor personale, ce ii sugereaza muzica pe care o asculta, fara sa stie cine este compozitorul sau cum se numeste piesa.

O sa va dau un exemplu: o femeie de serviciu, cand a ascultat un fragment de Wagner, "Calatoria lui Siegfried pe
Rin", o muzica accesibila, frumoasa, a fost extrem de impresionata si a
descris exact ce a vrut sa spuna Wagner, dar intr-o forma modificata,
adaptata secolului: si-a amintit de o calatorie a ei nu cu luntrea, ci cu
autobuzul, in care vedea locuri frumoase.

I-am spus ca are un nivel de inteligenta ridicat si mi-a zis ca a fost buna la carte, dar n-a putut sa continue. Insa copilul ei este olimpic! Deci avea gena aceasta, dar nu s-a putut realiza.


*''Muzica lui Mozart activeaza aproape 100% din scoarta cerebrala.''*
*Ritmul trezeste instinctele, melodia emotiile, iar armonia inteligenta*
*Ce le transmiteti tinerilor care asculta muzica "suparata", zgomotoasa?*


Sa nu devina prizonierii ei, sa incerce si altceva. Sa asculte la petreceri, mai ales muzica usoara de buna calitate, muzica de film. Si mai ales, sa cante ei insisi, intr-un cor, la un instrument. Ii dezvolta mult. Anihileaza efectul stresului si le finiseaza personalitatea. Ii face mai complecsi.


*Dar manele?*


Manelele, daca vreti, sunt foarte bune pentru exacerbarea instinctelor. Si am spus tot. Dar exacerbeaza si instinctul de agresivitate, nu doar pe cel sexual, care e bun. Muzica manelelor activeaza toate organele si aparatele "de la buric in jos", ca sa zic asa, in timp ce muzica cealalta - "de la buric in sus".


*De ce se intampla asa?*


Manelele inseamna in primul rand ritm, iar ritmul stimuleaza instinctele.
Melodia stimuleaza afectivitatea, emotiile, le rafineaza, iar armonia
sonoritatilor, orchestratia stimuleaza inteligenta.

"Bolero"-ul lui Ravel,
dupa parerea mea, este exemplul de muzica completa: are un ritm obsedant, este melodic si are o orchestratie care creste progresiv. Acesta este exemplul de muzica in care gasesti toate cele trei trasaturi.


*Risca sa devina oarecum "autisti" cei care asculta muzica la casti in
mijloacele de transport si in toate momentele in care vor sa evadeze?*


Nu inseamna ca muzica ii face autisti, ci ca aceia care au aceasta
inclinatie spre introversie se izoleaza cu ajutorul muzicii. Unii evadeaza
si pe calculator. Si eu zic ca in lumea muzicii e mai bine decat in cea a
calculatorului. Iar muzica poate fi un ecran foarte folositor pentru studiu, dupa cum spuneam.

Revenind insa la casti, atentie la riscul hipoacuziei! in
Germania, o treime din tineri sunt hipoacuzici.


*Aveti un compozitor preferat?*


Imi place foarte mult Haydn. Mi se pare un rezervor de optimism extraordinar, o baterie care te incarca. Preferintele acestea sunt insa si in functie de starea de spirit si de activitatea pe care o faci. Sigur, si Mozart, si Bach, si Wagner. Beethoven ramane insa Beethoven.

Reprezinta omul cu toate dimensiunile lui, cu toate calitatile si cu toate defectele lui. Pe langa el, toti ceilalti sunt ingeri. Iar Bach este... cum sa zic. Bach este infinitul.


*''O educatie muzicala favorizeaza un contact mai usor cu muzica grea, dar oamenii care sunt foarte inteligenti apreciaza acest gen indiferent de cultura lor muzicala.''*

*''Manelele exacerbeaza instinctele. Activeaza toate organele si aparatele , ca sa zic asa, in timp ce muzica cealalta actioneaza . ''* *Una din doua*


- Instrument sau voce? Ce preferati sa ascultati?

Instrument. Dar si opera sau liedul.


- Muzica clasica sau ambientala? Care ne relaxeaza mai bine?

Muzica clasica (pe cei inteligenti!).


- Concert in sala sau la casti? Ambele, cu preferinta pentru concertul in
sala.


- Beethoven sau Mozart? Care compozitor ne ajuta sa ne concentram mai bine?


Bach (rade). Poate si Mozart.


CV


- Medic si psiholog
- Data si locul nasterii:11 decembrie 1942, Bucuresti
- Studiile si cariera:
- Licentiat in medicina si in psihologie
- Presedintele Societatii de Psihosomatica Aplicata si Medicina
Comportamentala din Romania
- Seful catedrei de Psihologie Medicala si Psihosomatica a UMF "Carol
Davila" din Bucuresti pana in martie 2011, actualmente profesor asociat
- Medic primar alergolog la Clinica Gral Medical Colentina
- Autor a 22 de carti in domeniul psihosomaticii generale si
psihoneuroalergologiei
- Autorul monografiei "Muzicoterapia receptiva"(foto) in 2004, reluata si
imbogatita impreuna cu un colectiv interna­tional in 2011. http://www.ceascadecultura.ro/ServesteArticol.aspx?idart=2694

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

SECRETELE VATICANULUI-SECRETS OF VATICAN

PARTIALLY FILMED WITH A HIDDEN CAMERA, THIS DOCUMENTARY DIGGS INTO THE SECRETS OF THE (IN)FAMOUS VATICAN

FULL HERE

Sfântul Oraș este învăluit în mistere și intrigi de secole. Cu excepția cardinalilor și episcopilor din vârful ierarhiei, nimeni nu are avut acces la ceea ce se petrece în măruntaiele Bisericii.

Se spune că în arhivele Vaticanului există anumite lucruri care, dacă ar ajunge la cunoștința publicului larg, ar schimba pentru totdeauna fața credinței.

Secretele Vaticanului a fost filmat parțial cu camera ascunsă, cu misiunea de a revela aceste lucruri. Iată unele întrebări la care acest a încercat să găsească un răspuns: Ascunde Vaticanul informații potrivit cărora crucificarea lui Isus a fost o farsă?

Există o cabală de sataniști în interiorul Vaticanului? Doar câșiva aleși știu că în dimineața înmormântării Papei Ioan Paul câteva OZN-uri au apărut deasupra Vaticanului.

Documentarul ne invită să examinăm rapoartele despre conspirațiile de la Vatican și legăturile axcestuia cu scufundarea Titanicului, asasinarea lui Abraham Lincoln, ritualuri satanice, posedări demonice și alte lucruri despre care Orașul Sfânt ar prefera să nu se știe niciodată.

Vizionare online Secrets of the Vatican cu subtitrare

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Busuiocul - planta dragostei



de M. Arjoca, vegetalshapes.com

Busuioc

Busuiocul (Ocimum basilicum) provine din India si din regiunile tropicale ale Asiei. Aceasta planta deosebit de aromata care poate creste pana la 60 cm inaltime, face parte din familia Lamiaceae din care apartine si menta.

Exista multe soiuri de busuioc, cu frunze diferite ca marime, forma si aroma. Unele de exemplu, au miros de lamaie sau scortisoara. Exista soiuri cu frunze purpurii, insa majoritatea au frunzele verzi.

Busuiocul este foarte mult utilizat in bucataria italiana, mai ales la preparatele din rosii (ofera o aroma deosebita sosurilor din rosii). Insa el se consuma mult si in bucataria asiatica atat ca mancare, cat si ca bautura racoritoare.

Pe langa proprietatile sale culinare, busuiocul are si calitati medicale, fiind utilizat la tratarea tulburarilor digestive, respiratorii si la inlaturarea stresului.

In medicina traditionala Indiana (Ayurveda) el este folosit pentru tratarea multor boli fiind considerat o planta ce echilibreaza functiile si procesele corporale.

In afara calitatilor sale alimentare si medicinale, busuiocul, in special soiul Ocimum tenuiflorum, are si valoare culturala si spirituala, ca de altfel toate plantele considerate sacre.

In India, unde se cultiva de peste 5000 de ani, busuiocul este una dintre plantele sfinte, fiind venerat ca si lotusul sacru. In Hinduism el reprezinta reincarnarea lui Lakshmi, consoarta lui Vishnu, cel care se afla in toate si pretutindeni, iar Lakshmi aduce bunastare, noroc si fericire. Intrupare a acestei zeite hinduse, busuiocul poarta numele de “Inegalabilul” (Tulsi) si este celebrat anual prin festivalul Tulsi Vivah, care simbolizeaza uniunea lui Vishnu cu Tulsi. Acest festival deschide sezonul in care sunt permise ceremoniile de nunta.

Intrucat se considera ca busuiocul este foarte apreciat de Vishnu, credinciosii poarta siraguri de margele din lemnul sau, ard frunze sau consuma aceasta planta.

Fiind de bun augur, hindusii considera ca o familie nu este cu adevarat familie daca nu are in gradina sau in casa aceasta planta. Astfel, ei o cultiva in gradina sau in vase pentru a avea binecuvantarea lui Vishnu.
In Romania busuiocul este planta cea mai iubita si cea mai cantata, fiind simbol al dragostei si al norocului. Parfumul sau patrunzator are rolul de a-i proteja pe cei care il miros sau poarta crengute si are puterea de a-i ajuta in dragoste si de a le aduce noroc.

Astfel, el este folosit in multe ritualuri magice cu scopul de a-i purifica pe cei care participa la ele si de a-i ajuta sa obtina fericirea in dragoste si in viata.

Datorita mirosului sau deosebit si a proprietatilor conservante, busuiocul este folosit de catre biserica ortodoxa la producerea apei sfintite (agheasma).

Aceasta apa sfintita are rolul de a alunga duhurile si gandurile rele, bolile, de a ajuta la iertarea pacatelor si la limpezirea mintii. Astfel, cei care o beau conform traditiei si a ritualurilor bisericesti, se purifica sufleteste si trupeste si primesc binecuvantare.

Apa sfintita capata putere deosebita la sarbatoarea de Boboteaza, sarbatoare care marcheaza botezul lui Iisus de catre Sf. Ion in apele Iordanului (06 ianuarie).

Atunci, casele, animalele, oamenii si tot ceea ce le apartine sunt stropite cu ea de catre preot, pentru a alunga spiritele rele, a primi binecuvantare si a avea parte de bunastare. In acea zi oamenii iau de la biserica apa sfintita din care pot sa bea tot anul pentru a avea noroc. Apa se pastreaza in vase curate in care se pune busuioc.

Insa pe langa proprietatile sale purificatoare, romanii considera ca busuiocul este in primul rand planta dragostei, avand puteri afrodisiace deosebite. El simbolizeaza atractia sexuala, fecunditatea, fertilitatea si protectia fata de rau.

Astfel, in cantecele populare si in literatura este des pomenit ca simbol erotic, iar aproape toate ritualurile prin care se urmareste implinirea in dragoste si obtinerea casatoriei, folosesc aceasta planta pentru a spori puterile magice.

In satele romanesti fetele si baietii care merg la hore (dansuri locale), daca vor sa cunoasca un potential iubit sau daca vor sa faca pe cineva sa se indragosteasca fara scapare de ei, poarta o crenguta de busuioc la ureche, in san sau prinsa de camasa.

Busuiocul sporeste puterea de atractie fata de cei de sex opus si creste sansele de a cunoaste pe cineva.

In noaptea de Sf. Ion (06 ianuarie), fetele tinere isi pun sub perna pe care vor dormi, o crenguta de busuioc pe care au luat-o in ajun de la preotul ce a stropit cu apa sfintita casa si oamenii.

Insa in aceasta zi ele trebuie mai intai sa posteasca si inainte de a se culca sa manance o paine foarte sarata. Noaptea se presupune, daca ritualul a fost implinit cum trebuie, ca vor visa ca cel cu care se vor casatori le va aduce apa ca sa isi ostoiasca setea. Astfel, ele pot sa vada in viitor pe cel care le este ursit.

In unele sate din Oltenia (sudul Romaniei), inainte de nunta, mireasa insotita de alaiul de tineri si lautari, strabate pe jos localitatea respectiva pentru a-i invita pe sateni la petrecere dandu-le sa bea alcool dintr-o plosca.

Plosca (o sticla de lemn) este impodobita frumos cu crengute de busuioc. Insa pe acest drum alaiul se opreste la 3 fantani asezate la rascruce de drumuri. Aici, cumnatul de mana (cavalerul de onoare), scoate apa din fantana cu o galeata frumos impodobita cu flori si bani.

Mireasa inmoaie un buchet din ramuri de busuioc in aceasta apa, apoi stropeste fetele si baietii din alai asezati in cele 4 directii cardinale, ca si ei sa aiba noroc in dragoste, sa-si gaseasca pereche si sa se casatoreasca.

Stropitul se face de 3 ori dupa care mireasa rastoarna cu piciorul galeata de apa catre rasarit, locul de unde rasare soarele si incepe o noua zi.

Acestea fiind spuse, fie ca atunci cand va aplecati fata ca sa mirositi parfumul magic al busuiocului din ghiveci sau din gradina, sufletul sa vi se purifice si atingerea dragostei sa va cuprinda inima.

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

UFO DOCUMETARY I Know What I Saw 2011



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

CE'NU'SE INTIMPLA ACUMA PE WALL STREET-POZA SCOASA DIN MEDIA-SHARE!


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

REVOLUTIA GLOBALA SE MUTA IN ROMANIA-



MAI MULTE AICI

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Peaceful warrior - Words of wisdom



Share/Bookmark

Sunday, October 9, 2011

PINK MONDAYS-ON MEN AND UNIVERSE





LUNEA ROZ va invita sa postati orice va inveseleste ziua de luni si va da energie pentru a incepe minunat o noua saptamina...azi despre oameni si univers..



cybershamans
(karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

the doors - summer's almost gone

Prophetic Pillars on St. John the Divine Cathedral? | The Vigilant Citizen

Prophetic Pillars on St. John the Divine Cathedral? | The Vigilant Citizen

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

FACEBOOK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites