Saturday, April 18, 2009

DE CE IISUS


Pentru ca a fost un copil adorabil care facea vrabiute din lut si apoi le sufla duh de viata si le trimitea in inaltul cerului. 

Pentru ca la 12 ani le dadea infatuatilor aia de farisei din Templu, care credeau ca sint cei mai tru, lectii de religie si aia stateau cu gura deschisa, pocniti in cap de Duhul sfint.

 Pentru ca s-a smerit ca sa implineasca scripturile, nascindu-se intr-o pestera, alaturi de animale (atentie la miel), ca sa ne atraga atentia noua, cei mindri, ca smerenia si simplitatea inimii este virtutea suprema. 

Pentru ca o iubea pe Maryam, maica Sa, asa cum putini dintre noi o facem, cu inima lui de copil etern. 

Pentru ca Il ajuta pe sfintul Iosif sa faca mese de lemn, si cind mai gresea intindea lemnul taiat prea scurt prin cuvintul Sau sacru. 

Pentru ca l-a iubit si l-a inteles pe Iuda, si l-a asteptat insetat pe cruce ca sa-l ierte, sperind pina in ultima clipa ca acesta se va intoarce la El. 

Pentru ca torturat pe cruce, s-a gindit la noi si ne-a unit mistic cu El prin Ioan, ucenicul iubit si prin Maica Sa inlacrimata. 

Pentru ca prima fiinta careia i s-a aratat inviat a fost Maria Magdalena, cea iertata pentru ca a iubit mult, cea intocmai cu apostolii, ucenica ce L-a inteles cel mai bine. 

Pentru ca a spart portile iadului si i-a scos pe toti de acolo, lasind dracii cu buza umflata, in lacrimi de nervi. 

Pentru ca si azi, ca in fiecare an, ne trimite Lumina Sa Sfinta la Ierusalim, ca sa vedem ca El e cu noi mereu si ca a biruit. 

Pentru ca El, fiul omului ne arata cum putem sa redevenim fiii lui Dumnezeu. 

Iisuse lumina lumii Te iubesc. Ramii cu miine!

si Credinciosii din Brasov si Sibiu vor putea lua in acest an Lumina adusa direct de la Mormantul Sfant

Credinciosii din Brasov si Sibiu vor putea lua in acest an lumina adusa direct de la Mormantul Sfant de la Ierusalim, doi preoti din cadrul Protopopiatului Brasov urmand sa plece cu un elicopter la Aeroportul International Henri Coanda, unde va sosi, de la Ierusalim, o delegatie a Patriarhiei Romane.

"La initiativa, cu sprijinul si cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Parinte dr. Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, Lumina Sfanta care se pogoara odata pe an la Mormantul Sfant la Ierusalim de Pastele ortodox va fi adusa si in Mitropolia Ardealului, la bisericile din Sibiu si Brasov“, a declarat preot profesor Aurelian Reit, preot paroh al bisericii „Sfanta Treime“ din Scheii Brasovului.

Parintele Reit, impreuna cu parohul de Bran, Gheorghe Coltea, vor prelua Lumina Sfanta de la Otopeni si, cu un elicopter, o vor aduce intai la Sibiu si apoi la Brasov, unde va fi preluata de preotii tuturor bisericilor din Protopopiatul Brasov, relateaza NewsIn.

"Este pentru prima oara cand Lumina Sfanta de la Sfantul Mormant va ajunge la Brasov. Ne bucuram ca, datorita Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane, credinciosii nostri vor avea ocazia de a primi Lumina Sfanta pogorata peste Sfantul Mormant de la Ierusalim“, a mai spus parintele Reit.

Duminica, in prima zi de Pasti, dupa terminarea slujbei celei De-a Doua Invieri, in bisericile brasovene va avea loc si un pelerinaj, organizat la initiativa I.P.S. dr. Laurentiu Streza, pelerinaj in cadrul caruia credinciosii si preotii de la patru-cinci biserici se vor aduna la una dintre acestea, unde se va savarsi o slujba speciala.

Lumina Sfanta este considerata un miracol al ortodoxiei, care se petrece, in fiecare an, de Pastele ortodox, la Ierusalim. Acolo, in timpul Vecerniei Mari din Sambata Mare, Sfanta Lumina se aprinde deasupra Mormantului Sfant, ca un „un foc venit din cer“, dupa cum spun reprezentantii Bisericii Ortodoxe.

Thursday, April 16, 2009

SA NU-L LASAM SINGUR PE IISUS DESEARA


Deseara Iisus va fi singur in gradina Ghetsemani. Infrigurati si inspaimintati, bintuiti de presimtiri sumbre, ucenicii Sai vor adormi, cautind in uitarea somnului alinare. Cu capul plecat, ingenunchiat pe o piatra, Domnul Iubirii va plinge cu lacrimi de singe, vazindu-si agonia, durerea, povara. Ingerii, singurii ce ii tin companie, ii intind cupa amara a sacrificiului suprem. Indepartat in cerul Sau, Tatal il lasa sa aleaga moartea pe cruce pentru a ne scoate din acest univers pradalnic prin forta Iubirii, sau lupta armatelor ceresti in fruntea caruia Iisus tine stindardul dreptatii, cu fariseii si stapinii lor reptilieni. Dar si acum, ca si atunci, Iisus va alege moartea infama pe cruce, ca a ultimului criminal, pentru ca El, mielul alb ca zapada, jertfa fara de prihana sa fie primit ca rascumparare pentru greseala celor ce au vindut lumea, greseala noastra, cei lacomi si nepasatori. La noapte Iisuse o sa ma furisez linga Tine, in gradina maslinilor, si cu toate ca nu o sa ma vezi pentru ca lumina lunii ma va invalui, voi fi acolo ca sa soptesc cu Tine: "Faca-se voia Ta Tata!" Veniti si voi?

sursa foto lia

JERUSALEM ADDICTION-DE PASTI

Soarele fierbinte, mare si galben care iti arde ochii atunci cind vrei sa urmezi cararea aurie ce te imbie in timpul zilei. Vintul parfumat de aprilie ce iti aduce miresmele uitate ale unor flori mitice ce infloresc o data la 7 ani. Noaptea in desert cu luna nebuna si mare atirnata deasupra capului ce te urmareste obstinat in vis si iti trimite stelele cu praf de zine ca sa te poarte dincolo de zari. Manastirea Karantaniei care iti arata ca odinioara diavolul lui Iisus, toate imparatiile pamintului. Marea Moarta cu apele ei blestemate care totusi, daca le suporti, te tamaduiesc de multe boli stiute si nestiute. Soldatii sexy si nepasatori ce vegheaza ca arabii sa nu te injunghie in piete. Arabii tineri ce pling si striga in biserica invierii chemindu-l in syriani pe Unicul Dumnezeu; lacrimile lor si siroaiele de singe ce tisnesc spontan atunci cind isi izbesc capul de marmura rece, daca Dio nu trimite lumina sfinta in simbata invierii.


Sunetul obesdant si rapid al tobelor lor, ce te baga in transa si te cheama sa-L slujesti intr-un ritual arhaic pe Dumnezeul Luminii si al Extazului. Maicile venite din tote colturile lumii si babele romance si grecoaice ce isi fac cruci tifnose cind ii vad pe tinerii bahayin syrianii cum isi duc imperturbabili la sfirsit ritualul fara de care lumina nu vine de 2000 de ani. Araboaiecele frumoase ce se strecoara din casa prefacindu-se ca se duc la piata, dar venind de fapt sa ia si ele lumina sfinta de la Issa-Iisus. Tinerii ucenici greci blonzi si cu ochi de azur, pogoriti din picturile lui Fra Angelico. Turistii rusi nesimtiti, galagiosi, ce ii fac pe romani tigani, dar se poarta ca in mahalele vechi ale Bucurestiului. Mishtaraua, politia israeliana ce patruleaza prin biserica pentru ca nimeni sa nu se bata, dup ce in prealabil li s-a facut instructajul religios ca nu cumva sa creada ca lumina sfinta e pe bune si sa se converteasca(dar nu reusesc intotdeuna). Isteria pelerinilor cind li se pare ca vine lumina sfinta si flashurile sutelor de aparate fotografice care te orbesc, dindu-ti impresia ca lumina a venit. Inca o data.Rugatorii ce dupa postul indelungat au dormit din vinerea mare in basilica pentru a prinde momentele sacre, unice, irepetabile ale pogoririi luminiii sfinte. Chipurile lor emacite ce se umplu de duhul sfint in momentul in care lumina se pogoara peste ei ca un porumbel, ca un val, ca o ploie de foc. Racnetele rabinilui injunghiat intr-o simbt de pasti la poarta damascului si privirile nepasatoare ale trecatorilor ce fac poze. Mirosul pregnant, obsedant de mirodenii, aur, menta si singe specific Ierusalimului. Bucuria Invierii Domnului ce a stat atirnat pe cruce inca o data si inca o data pentru o lume nebuna nebuna nebuna.

RELICVELE MARIEI MAGDALENAMicul sat Saint Maximin a fost centrul crestinismului timpuriu din Provence si Franta. Basilica monumentala a fost construita de Charles II d'Anjou in onoarea sfintei Maria Magdalena. Conform traditiei vechi, ea a ajuns in Provence si a predicat Evanghelia, traind intr-o grota din zona. Se spune ca de 7 ori pe zi ingerii ii aduceau hrana din paradis si simbata si duminica sfinta Impartasanie. Moastele sale au fost gasite in 1279 si mormintul ei a devenit un loc de pelerinaj.
Basilica este ce mai inalta din Provence, avind 33 de metri inltime si are multe comori si opere de arta care sint martore ale gloriei sale trecute. Pe zidul de vest, desupra intrarii principale exista o magnifica orga construita de fratele Jean-Esprit Isnard in 1772-1775. Aceasta este una dintre orgile istorice extrem de rare ce au supravietuit revolutiei franceze. Se spune ca atunci cind miniosii revolutionari au ajuns aici, organistul de atunci Mr. Forcade, a cintat Marseieza salvind astfel orga de la distrugere.


TRADITII DE PASTI IN LUME

Paştele este sărbătorit deja de catolici. Pe ortodocşi îi mai despart câteva zile de sărbătoarea Învierii. Dincolo de semnificaţiile religioase ale Paştelui, acesta presupune şi anumite tradiţii, mai mult sau mai puţin sacre, pe care popoarele lumii le respectă însă cu conştiinciozitate. Dintre acestea, britanicii de la Daily Mirror le-au selectat pe cele mai ciudate.

1. Cehia, Ungaria şi Slovacia
– în a doua zi de Paşti, luni, femeile sunt “biciuite”, “pălmuite” de bărbaţi; aceştia aruncă cu apă peste ele şi le lovesc uşor cu biciuri din salcie, ornamentate cu fundiţe; scopul ar scuza mijloacele - se spune că această “pălmuire simbolică” le-ar ajuta pe femei să rămână frumoase şi sănătoase peste an;

2. Finlanda – copiii se costumează, se dau cu funingine pe faţă, se urcă pe cozile măturilor şi încep să colinde străzile, din Vinerea Mare până în Duminica Învierii; sărbătoarea seamănă mult cu Halloween-ul;

3. Spania
– în Joia Mare, spaniolii participă la “dansul morţii”, un spectacol care se desfăşoară pe străzile oraşului medieval; participanţii sunt nişte schelete ambulante (oameni mascaţi), care poartă cutii cu cenuşă; dansul înspăimântător începe la miezul nopţii şi ţine trei ore;

4. Polonia – tradiţia spune că, dacă bărbatul casei ia parte la coacerea pâinii de Paşte, mustata acestuia va albi, iar coca nu va creşte; astfel, “cocoşul casei” este un privilegiat al pregătirilor de Paşte;

5. Franţa – pe străzile oraşului Haux, se pregăteşte o omletă uriaşă, din cel puţin 4500 de ouă; din aceasta se vor hrăni la masa de prânz aproximativ 1000 de persoane;

6. Elveţia
– la sate, oamenii îşi decorează fântânile cu fâşii de hârtie, flori şi ouă vopsite; această tradiţie este închinată apei, un element sfânt în zonele aride ale Alpilor;

7. Germania – aici tradiţia este să se aprindă un foc mare de Paşte, din brazii uscaţi folosiţi la Crăciun; semnificaţia acestuia este triumful zilelor însorite de primăvară asupra celor friguroase de iarnă;

8. Australia
– dacă în restul lumii, simbolul Paştelui este iepuraşul, aici acesta este înlocuit cu bilby, autohtonul marsupial de talie mică; în Australia, iepurii nu sunt foarte îndrăgiţi, de vreme ce aceştia s-au înmulţit atât de mult, încât au dat peste cap fauna;


9. Marea Britanie
– în oraşul Hungerford, în cadrul Festivalului Hocktide, sunt aleşi doi bărbaţi care împart portocale femeilor, în schimbul unui sărut;

Sursa: click

Wednesday, April 15, 2009

RUGACIUNI CATRE SFINTUL ANTON DE PADOVA


Rugãciune de Recomandare

Sfinte Antoane, între toti sfintii lui Dumnezeu, tu ai fost înzestrat cu o putere deosebitã pentru a ocroti si ajuta pe toti cei care si-au pus nãdejdea în tine. Dumnezeu ti-a dat chiar puterea de a învia mortii, de a reda celor orbi vederea, celor bolnavi sãnãtatea, astfel încât toti cei care au alergat la tine au simtit mângâierea sprijinului tãu.
Aceastã grijã a ta fatã de suferintele oamenilor, mã umple si pe mine de încredere sfântã, cu care alerg la bunãtatea ta, cerându-ti ajutor. Pentru dragostea ta înflãcãratã cãtre Isus, care a voit sã coboare în bratele tale sub chip de prunc ceresc si pentru iubirea ta gingasã fatã de Maria, Mama lui Isus, te rog, aratã-ti acum puterea ta cea mare si ajutã-mã.
Tu esti tãria mea în suportarea pagubelor, în nenorocirile care mã lovesc, în întristãrile mele sufletesti, în boli si lipsuri, în necazuri si ispite de tot felul. Fii, deci, lîngã mine când patimile îmi rãscolesc sufletul si când duhul cel rãu unelteste împotriva sufletului meu ca sã-l piardã.
Sfinte Antoane, te rog, ajutã-mã în toate lipsurile mele trupesti si sufletesti. Alinã si mângâie sufletul meu în orice strâmtorare, pentru ca, îmbãrbãtat de tine, sã primesc cununa biruintei de la Dumnezeu în slava vesnicã a cerului. Amin.

Invocatii cãtre Sfantul Anton

Sfinte Antoane de Padova, Roagã-te pentru noi.
Sfinte Antoane, floare aleasã a vietii cãlugãresti, Roagã-te pentru noi.
Sfinte Antoane, preot plin de zel al Sfintei Biserici, Roagã-te pentru noi.
Sfinte Antoane, propovãduitor al adevãrurilor dumnezeiesti, Roagã-te pentru noi.
Sfinte Antoane, vrednic împãrtitor al sfintelor sacramente, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, pãstor rîvnic al sufletelor, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, mângâietor al celor întristati, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, ajutorul celor sãraci, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, alinãtorul celor bolnavi, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, sprijinul celor strâmtorati, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, protectorul copiilor, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, ocrotitorul sufletelor curate, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, sprijinitorul familiilor, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, mângâietorul bãtrânilor, al vãduvelor si al celor pãrãsiti, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, cãlãuzã a sufletelor spre Dumnezeu, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, luptãtor neînfricat împotriva spiritului rãu, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, cunoscãtor al constiintelor, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, îndrumãtor pe calea moravurilor bune, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, ajutor deosebit în aflarea lucrurilor pierdute sau furate, Roagã-te pentru noi
Sfinte Antoane, mare fãcãtor de minuni, Roagã-te pentru noi
Preot: Roagã-te pentru noi, Sfinte Antoane,
Toti: ca sã ne facem vrednici de fãgãduintele lui Cristos.
Preot: Sã ne rugãm. Doamne, Dumnezeule, ascultã cu bunãtate rugãciunea pe care o îndreptãm spre tine prin mijlocirea Sfintului Anton de Padova, Pãstor si Invãtãtor al Bisericii tale: dã-ne, te rugãm, ajutorul trupesc si sufletesc, pentru ca la sfârsitul vietii noastre pãmântesti, sã te putem lãuda împreunã cu el si cu toti sfintii tãi, în vecii vecilor. Amin.

Rugãciune pentru dobândirea unui har deosebit

La tine alergãm, Sfinte Antoane, care ai avut o inimã înflãcãratã de dragoste cãtre Dumnezeu si cãtre aproapele: pe tine te invocãm, puternicule fãcãtor de minuni, care ai tinut în bratele tale pe Isus Cristos sub chip de Prunc: cãtre tine ne îndreptãm plini de încredere, ca sã mijlocesti la bunul Isus harul pe care îl dorim din adâncul inimii.
( se spune dorinta... )
Sfinte Antoane nu privi la nevrednicia noastrã, ci la slava lui Dumnezeu, care va fi preamãrit prin tine, si la binele sufletelor noastre, precum si al acelora pe care îi vom ajuta la rândul nostru.
În semn de recunostintã vom cãuta sã ducem o viatã cât mai potrivitã cu învãtãturile Sfintei Evanghelii si sã imitãm virtutile tale, ajutându-i pe cei sãraci si muncind pentru rãspândirea binelui. Amin.

Rugãciune la un mare necaz

Sfinte Antoane, tu ai primit de la Dumnezeu darul de a ajuta mii de oameni în necazurile cele mai mari în care s-au aflat. Tu ai înviat chiar si mortii, ai întors de pe cãile rãtãcite pe cei pãcãtosi, ai vindecat pe cei bolnavi, ai înapoiat lucrurile pierdute sau furate si orice rãu, oricât de mare ar fi fost, s-a îndepãrtat prin puterea rugãciunii tale. Dar nu numai atât, tu ai împãrtit oamenilor bogãtiile harului lui Dumnezeu: prin tine mii de oameni s-au întors la credintã, au învãtat sã fie constiinciosi în împlinirea datoriilor, au ajuns la bunãstare si o viatã fericitã.
Si eu alerg la tine în necazul în care mã aflu. Nu am de unde sã primesc ajutor decât de la Dumnezeu dar sunt nevrednic sã apar în fata lui din cauza pãcatelor mele. Priveste la sufletul meu împovãrat si fie-ti milã de mine.
Te rog Sfinte Antoane, pentru dragostea ta fatã de cei sãrmani si pentru grija ta pentru binele lor trupesc si sufletesc, roagã-l pe bunul Dumnezeu sã mã ajute si pe mine. Amin.

Rugãciunea unui om bolnav

Sfinte Antoane, tu ai înteles cel mai bine cã sãnãtatea este un mare dar al lui Dumnezeu si de aceea ai mijlocit pentru multi oameni vindecarea de boli pe care medicii le declarau incurabile.
Priveste-mã si pe mine, care mã lupt cu boala si nu mã mai vindec. Doresc sã mã bucur de sãnãtate, pentru ca sã duc o viatã frumoasã si sã laud pe Dumnezeu prin munca mea, dar nu mã pot ruga asa cum se cuvine. Pentru trecerea de care te bucuri în fata lui Isus, vindecãtorul celor bolnavi, mijloceste-mi si mie însãnãtosirea prin puterea lui, pentru ca sã reiau datoriile mele de mai înainte.
Îti voi fi recunoscãtor si voi cãuta sã-mi folosesc viata pentru a face bine si pentru a-mi mântui sufletul. Iar dacã în planul lui Dumnezeu eu trebuie sã sufãr pentru ispãsirea pãcatelor mele si ale semenilor mei, te rog sã-mi dobîndesti rãbdarea si harul de a uni suferintele mele cu chinurile îndurate de Mântuitorul Isus pe cruce, pentru ca astfel sã am parte de rãsplatã, împreunã cu aceia care-si poartã crucea cu rãbdare pe urmele lui. Amin.

Rugãciune pentru un bolnav

O, milostive sfinte Antoane, care fiind plin de dragoste si de putere dumnezeiascã ai ajutat pururea si pretutindeni pe aproapele tãu, si cu rugãciunea ta ai vindecat chiar si pe acela pentru care nu mai era nici o nãdejde, încât lumea toatã te numeste “Sfântul minunilor”, te rugãm sã-ti arãti puterea si iubirea ta fatã de sãrmanul bolnav N..., care si-a pus toatã încrederea în tine.
Dumnezeu, o slãvite Antoane, ti-a dat în cer puterea de a face minuni spre vindecarea bolnavilor de orice fel. De aceea, vino din cer ca un înger de mângâiere la patul acestui bolnav; alinã-i durerea sau redã-i sãnãtatea deplinã, dacã aceasta va fi spre mântuirea sufletului sãu.
Dacã însã Dumnezeu în vointa sa de nepãtruns, a hotãrât ca el sã sufere mai departe sau chiar sã pãrãseascã aceastã vale de lacrimi, atunci fii de fatã în cel din urmã moment al vietii lui. Trezeste în sufletul lui o cãintã sincerã de pãcate, ca sã primeascã cu folos ultimele Sacramente; întãreste-l ca sã întâmpine moartea cu supunere fatã de vointa lui Dumnezeu si astfel sã treacã din aceastã viatã la fericirea raiului, unde sã laude pentru toatã vesnicia milostivirile lui Dumnezeu si bunãtatea ta. Amin.

Rugãciune pentru propria familie

Sfinte Antoane, neînfricat apãrãtor al adevãrurilor crestine, ca preot tu ai predicat deseori despre demnitatea si sfintenia familiei: ca împãrtitor al darurilor ceresti ai coplesit-o cu nenumãrate binecuvântãri: ca mare fãcãtor de minuni, ai apãrat-o de puterile spiritului rãu.
Cu umilintã vin si eu sã-ti cer ocrotirea ta pentru familia noastrã. Astãzi îti încredintez tie grija fatã de toti cei dragi. Crutã familia noastrã de toate necazurile acestei vieti.
Îndepãrteazã din familia noastrã paharul durerii si al amãrãciunii, iar dacã Dumnezeu a hotãrât altfel, dobândeste-ne rãbdarea si resemnarea la vointa sa preasfântã. Înlãturã-i pe toti aceia care vor sã strice casa noastrã, mai ales pe cei ce încearcã sã semene intrigi între noi.
Sfinte Antoane, ajutã familia noastrã sã trãiascã dupã legea lui Cristos: sã pãzeascã cu sfintenie poruncile lui Dumnezeu si ale sfintei Biserici, sã se bucure de pace si prosperitate, iar dupã aceastã viatã pãmânteascã sã ne gãsim într-o zi reuniti în cer, spre a ne bucura pentru toatã vesnicia de rãsplata si fericirea celor alesi. Amin.


Rugãciune cãtre Pruncul Isus care a binevoit sã coboare în bratele
Sfântului Anton


Isuse, Prunc ceresc, te ador în bratele slujitorului tãu credincios, sfântul Anton si doresc sã te cinstesc si sã te iubesc cu aceeasi dragoste ca a lui. Tu ai voit sã vii în bratele sale pentru cã el ti-a ascultat cuvântul si l-a împlinit cu fidelitate. În acea clipã Tu i-ai dãruit atâtea comori ceresti, încât o viatã întreagã a putut împãrti si altora din ele.

Întreaga omenire recunoaste aceasta când se închinã în fata icoanei sau a statuetei sfântului Anton cu pruncul Isus în brate. Isuse, Fiul lui Dumnezeu si Mântuitorul meu, mã închin tie si te ador ca si slujitorul si prietenul tãu, sfântul Anton. Ajutã-mã sã fiu statornic în aceastã supunere fatã de tine si s-o dovedesc mai ales prin faptele mele.

Acum îndrãznesc sã-ti arãt si necazul în care mã aflu pentru a depune la picioarele tale povara inimii mele (mentioneaza cererea). Nãdãjduiesc sã fiu ascultat pentru bunãtatea ta si mijlocirea sfântului Anton. Te implor asadar pentru mila ta nemãrginitã, pentru meritele Preasfintei tale Mame si pentru fidelitatea sfântului Anton, sã mã ajuti acum si totdeauna, iar la sfârsitul vietii sã mã faci pãrtas de fericirea vesnicã. Tu care vietuiesti si domnesti în vecii vecilor. Amin.Rugãciune pentru întoarcerea celor înstrãinati de Dumnezeu

Doamne Isuse Cristoase, tu ai venit în lume ca sã salvezi ceea ce era pierdut. Tu însuti ai spus: “Nu am venit sã salvez pe cei drepti ci pe cei pãcãtosi.” Tu ierti zilnic mii de oameni si-i faci sã se bucure din nou de darurile tale ceresti si pãmântesti, având din nou o constiintã curatã.
Dupã înãltarea la cer tu ai trimis pe slujitorii tãi în lume, ca prin puterea Spiritului Sfânt sã ierte pãcatele acelora care se întorc la Dumnezeu si-si mãrturisesc cu sinceritate pãcatele. Printre acesti slujitori ai iertãrii, un loc deosebit îl ocupã si sfântul Anton. El a alergat dupã cei pãcãtosi, i-a încurajat, si prin puterea preoteascã le-a dãruit iertarea ta.
De aceea alerg si eu la mijlocirea sfântului Anton. Priveste, Doamne la zelul si rugãciunile sale si ai milã de cei cufundati în pãcate si rãtãcire. Trimite-le pe Spiritul Tãu Sfînt, care sã le lumineze mintea, ca si ei sã vadã primejdia în care se aflã. Întãreste-le vointa ca sã se poatã ridica din starea lor asemeni fiului risipitor, spunând: “Mã voi ridica si mã voi întoarce la Tatãl meu.” Dã-le bucuria unei vieti curate, pentru ca sã rãmânã statornici în bine.
Iatã ei se pierd si iadul se umple cu sufletele lor. Ce voi oferi ca rãscumpãrare pentru sufletele lor? Ceea ce ai oferit Tu pe lemnul crucii: Sângele Tãu preascump pe care sfântul Anton, preotul tãu, l-a oferit la Sfânta Liturghie pentru întoarcerea celor rãi. Primeste, Pãrinte ceresc acest prinos desãvârsit si pentru el scapã de pierzarea vesnicã sufletele celor pe care i-ai creat dupã chipul tãu si care prin botez au devenit copiii tãi si fratii Fiului tãu preaiubit.
Ce sunt suferintele vietii acesteia în comparatie cu cele ale vietii viitoare? De aceea vin în fata ta si te rog din toate puterile mele pentru cei dragi ai mei cât si pentru toti cei pãcãtosi din lume ai milã de ei si condu-i pe cãile mântuirii. Amin.Rugãciune pentru a cere harul unei vieti crestinesti

Sfinte Antoane, ocrotitorul si mijlocitorul meu credincios, pe tine te rog sã-mi dobândesti de la bunul Dumnezeu, în numele suferintei si mortii Domnului nostru Isus Christos, harul de a-mi îndrepta viata pãcãtoasã, de a pãrãsi deprinderile mele rele, înãbusind poftele pãcãtoase si biruind ispitele. Astfel voi putea sluji cu dragoste tot mai mare lui Dumnezeu, rãmânându-i credincios în toate zilele vietii mele.
Spirite Sfânt, împãrtitorul harurilor, sprijinã-mã ca dupã exemplul sfântului Anton, sã duc o viatã plãcutã lui Dumnezeu, si sã mã întãresc zilnic în virtutile crestinesti.
Dumnezeule milostiv, ajutã-mã sã-ti cer cu stãruintã numai ceea ce-ti place, sã cunosc vointa ta si s-o împlinesc din toatã inima.
Dã-mi Doamne sã muncesc pentru tine, sã simt dezgust pentru comoditate. Ajutã-mã sã-mi înalt cugetul cãtre tine si sã mã rog muncind, sau sã muncesc rugându-mã. Dã-mi o inimã atentã la soaptele tale, sã îndepãrtez gândurile lumesti si sã nu mã las înfrânt de nici o încercare.
Dobândeste-mi luminã pentru a te cunoaste, spre a te cãuta mereu si întelepciune spre a te gãsi totdeauna. Mãreste-mi credinta, întãreste-mi nãdejdea, desãvârseste-mi iubirea, ca prin meritele Domnului nostru Isus Cristos si prin mijlocirea sfântului Anton, sã pot gusta, dupã aceastã viatã, bucuria vietii vesnice. Amin.Rugãciune prentru întoarcerea celor înstrãinati de familie

Dumnezeule vesnic, Creatorul cerului si al pãmântului, tu ai orânduit familia ca sub binecuvântarea ta oamenii sã se simtã fericiti. Dar iatã cã pãcatul i-a dezbinat pe cei dragi si i-a fãcut sã fie dusmanii propriei lor iubiri. Însã tu ai milã de cei ruinati sufleteste si-i întorci la datoria lor. Sfântul Anton a primit de la tine acest dar, de a împãca familiile dezbinate si de a-i readuce pe copiii înstrãinati de familie. De aceea alerg la mijlocirea lui, pentru ca rugãciunea lui cucernicã sã sprijine slãbiciunea si nevrednicia mea. Doamne, tu ai permis aceastã dezbinare, poate pentru a mã face sã vãd cã iubirea dintr-o familie este darul tãu. Fã ca necazul care s-a abãtut asupra familiei mele sã-mi fie o învãtãturã si un îndemn ca sã mã rog cu mai multã stãruintã de acum înainte pentru familia mea. Priveste, Doamne spre familia mea dezbinatã si adu înapoi pe (tatãl, sotul, copilul,...) meu pentru ca uniti din nou, sã-ti putem sluji împreunã aici pe pãmânt si la sfârsitul vietii noastre sã fim uniti în cer. Amin.Rugãciune pentru îndreptarea unei persoane scumpe (sot, copil, etc.)

Sfinte Antoane, tu care esti plin de dragoste sfântã fatã de cei pãcãtosi, si n-ai crutat trudã, rugãciune si fapte aspre de pocãintã pentru a-i readuce la Dumnezeu, vino în ajutorul meu ca sã îndrept o persoanã scumpã inimii mele, dar care este departe de iubirea lui Dumnezeu din cauza vietii ei dezordonate.
Tu stii cã aceastã persoanã nu este cu totul rea. Are o inimã bunã. Îsi iubeste familia si-i vrea tot binele. Dar, din nefericire se uitã pe sine si nu vede propria-i mizerie sufleteascã în care se aflã. Este ca un sãrman orb, iubite sfinte Antoane, si depinde de tine sã-i dobândesti luminã de la Dumnezeu. Adu-o înapoi în Casa Tatãlui ceresc, dar curând, cãci altfel este în primejdie sã cadã pradã diavolului.
Sfinte Antoane, dacã aceastã persoanã nefericitã si-ar cunoaste starea de plâns si dacã s-ar gândi la primejdia de a cãdea în orice clipã pradã osândei vesnice - la care se expune atât de usor - atunci desigur ca s-ar îndrepta. Binevoieste, deci, a-i deschide ochii. Fã-o sã înteleagã mizeria sufleteascã în care se aflã. Ridic-o din noroiul pãcãtelor în care s-a înglodat asa de adânc. Sfinte Antoane, nu te cuprinde mila când privesti acest suflet? Fã ca acest fiu rãtãcit sã înteleagã întreaga decãdere la care a ajuns. Întoarce-l la casa Tatãlui ceresc. Ia-l sub protectia ta si mijloceste pentru el ca Domnul sã-si deschidã bratele milei sale nesfârsite, sã-i dea sãrutul de pace si de împãcare, reasezându-l în drepturile pierdute. Sfinte Antoane, mare fãcãtor de minuni, îndeplineste-mi ruga. Este în joc sângele dumnezeiesc al lui Isus Cristos. Amin.Rugãciune pentru îndreptarea unui copil

Sfinte Antoane, ocrotitorul meu plin de râvnã pentru mântuirea sufletelor, fie-ti milã de durerea unui tatã (a unei mame) coplesit(ã) de nelinistea în care l-a aruncat (a aruncat-o) nepãsarea religioasã a propiului fiu (a propriei fiice).
Tu, care regãsesti lucrurile pierdute, fã ca fiul meu (fiica mea) sã regãseascã în sfârsit calea crestineascã pe care a rãtãcit-o. Flacãra credintei pare a fi stinsã în sufletul lui(ei). Pasiunile si indiferenta ce-l(o) împresoarã i-au întunecat mintea si i-au slãbit vointa. Tu de atâtea ori ai înfrânt puterile iadului.
Lumineazã-i mintea si dezvãluie-i înselãciunea diavolului, ca sã recunoascã primejdia în care se aflã sufletul sãu, si - asemenea fiului rãtãcit - sã se reîntoarcã în bratele tatãlui sau (mamei sale), spre bucuria Tatãlui ceresc. Amin.Rugãciune pentru a avea copii

Sfinte Antoane, mângâietorul sufletelor mâhnite, priveste cu îndurare si vezi cum trãiesc în întristare, pentru cã Dumnezeu nu mi-a dat harul de a deveni si eu mamã, sau dacã devin, îmi curmã bucuria, luându-mi copilul de la sân. Copiii sânt legãtura de iubire dintre soti: mijloceste, deci pentru mine la Domnul, ca El sã ne mângâie cu un copil si sã ni-l tinã în viatã.
Eu fãgãduiesc cã îl voi creste si educa în frica lui Dumnezeu. Sfinte Antoane, pentru dragostea pe care ai avut-o fatã de Pruncul Isus, dobândeste-mi acest har. Iar dacã Dumnezeu a hotãrât altfel, usureazã-ne, mie si sotului meu traiul, cu haruri deosebite, ca sã fim pururi resemnati în vointa lui Dumnezeu si sã ne folosim de starea noastrã pentru a spori faptele bune în folosul aproapelui. Amin.Rugãciune de apãrare împotriva geloziei

Glorioase sfinte Antoane, Dumnezeu a voit sã fii sfântul minunilor si în vremurile noastre. Toti cei necãjiti aleargã la tine. Iatã-mã si pe mine la picioarele tale spre a-ti deschide inima mea cea atât de zbuciumatã. Sfinte Antoane, eu nu mai am liniste. Mã zbucium fãrã a vedea vreo scãpare din suferintele mele, pe care le îndur fãrã vinã. Nu mai pot suferi necontenitele învinuiri nemeritate, ce vin tocmai din partea acelei persoane care ar trebui sã-mi fie cel mai bun sprijin pe pãmânt. Gelozia îi tiranizeazã inima, iar eu sufãr atât de mult de pe urma ei.
Sfinte Antoane, tu care cunosti nevinovãtia mea în aceastã privintã si credinta mea nestrãmutatã ce am jurat-o sotului (sotiei), vino în ajutorul meu asa cum, în viata ta pãmânteascã, ai ajutat pe cei ce se aflau în acelasi necaz. Lumineazã mintea sotului meu (sotiei mele), ca sã recunoascã dreptatea si adevãrul si-ti voi arãta recunostintã tot timpul vietii mele. Amin.

Rugãciune pentru reusita la examen


Sfinte Antoane, tu ai cãutat cu mare sârguintã adevãrul si ai stiut sã unesti credinta cu stiinta. Tu ai dobândit întelepciunea prin muncã si rugãciune. Din smerenie ti-ai ascuns priceperea, însã Dumnezeu te-a fãcut cunoscut, pentru ca sã fii luminã si altora.
Îndemnat de exemplul tãu vreau si eu sã progresez în viata crestinã si în stiintã. Mã adresez tie, mai ales cu ocazia examenului pe care trebuie sã îl dau. M-am pregãtit constiincios, dar mã tem ca nu cumva emotia sau neatentia sã lipseascã munca mea de roadele cuvenite. Lumineazã-mi mintea, întãreste-mi memoria si dã-mi priceperea necesarã, ca sã rãspund corect si cuviincios, spre edificarea examinatorilor mei. Fereste-i de orice rãutate omeneascã pentru ca sã tinã cont de capacitatea mea si de munca depusã, si sã nu fie influentati de alte considerente.
Ajutã-mã sã trec cu bine aceastã probã, care va fi un pas înainte pe drumul vietii mele si o rãsplatã meritatã pentru truda si grija pãrintilor mei. Ajutã-mã sã adâncesc cunostintele mele, ca ele sã nu se opreascã la suprafatã, ci sã ajungã la izvorul întelepciunii si al stiintei care este Dumnezeu. Amin.Rugãciune pentru obtinerea unui serviciu

Sfinte Antoane, tu ai primit de la Dumnezeu darul de a-i ajuta pe cei nevoiasi si sãraci, ajutã-mã sã-mi procur pâinea cea de toate zilele. Iatã în ce greutãti mã aflu eu (si familia mea). Nu stiu ce sã fac si încotro sã mã îndrept. Faptele tale minunate au aruncat o razã de sperantã si în sufletul meu si mã îndeamnã sã alerg la mijlocirea ta.
Stiu cã Dumnezeu, care orânduieste toate, cunoaste starea mea, dar nu sânt vrednic sã apar în fata lui. De aceea cer sprijinul tãu. Vin cu toatã încrederea la tine, Sfinte Antoane! Ai milã de mine (si de familia mea). Lumineazã mintea si miscã inima celor mai mari ca sã ia o hotãrâre bunã în situatia mea: fã-i sã înteleagã greutãtile în care mã zbat eu (si familia mea).
Locul de muncã potrivit înseamnã pentru mine câstigarea celor necesare existentei mele (si a familiei). De aceea te rog ajutã-mã sã gãsesc un serviciu potrivit, ca sã trãiesc cinstit din munca mea. Nãdãjduiesc cã mã vei ajuta. Voi stãrui în aceastã rugãciune pânã când ea se va împlini. Amin.

Rugãciune pentru o cãsãtorie fericitã


Sfinte Antoane, tu ai îndrumat pe atâtia tineri pe drumul vietii si le-ai dobândit ajutor de la Dumnezeu ca sã poatã întemeia o familie fericitã si astfel sã aibã parte de o viatã frumoasã.
Stiu cã si viitorul meu este în mâinile lui Dumnezeu, Stãpânul cerului si al pãmântului, dar teama de primejdiile care mã înconjoarã - uneltirile celor rãi, farmecele, descântecele - mã fac uneori sã mã clatin în credintã. De aceea alerg la ajutorul tãu. Toti cei care si-au încredintat viitorul în mâinile tale au fost cãlãuziti pe drumul cel bun.
Dobândeste-mi de la Dumnezeu rãbdare ca sã nu mã pripesc în alegerea mea; credintã, ca sã descopãr mereu vointa lui; supunere la aceastã vointã si seriozitate în pregãtirea mea pentru viata de familie.
Întãreste-mi convingerea cã Dumnezeu nu pãrãseste fãpturile sale si le conduce prin providenta sa. Domnul nostru Isus Cristos ne-a învãtat: “Cãutati mai întâi împãrãtia lui Dumnezeu si dreptatea lui si toate celelalte vor veni pe deasupra” (Mt 5, 35).
Bunul meu mijlocitor, eu sunt dispus sã duc o viatã cinstitã si supusã vointei lui Dumnezeu. Fereste-mã de orice rãu si ajutã-mã sã-mi gãsesc un tovarãs credincios (o tovarãsã credincioasã), pentru ca astfel, amândoi sã fim fericiti pe drumul vietii si sã ajungem sã ne bucurãm de slava cereascã. Amin.Rugãciune pentru câstigarea unui proces

Iubite sfinte Antoane, iatã-mã la picioarele tale cu sufletul îngrijorat, când mã gândesc la nenorocirea ce m-ar putea lovi pe mine si familia mea dacã justitia omeneascã ar comite o eroare în judecata ei. Tu ai apãrat pe cei nevinovati. Vino si în ajutorul meu, apãrã-mã ca pe un client al tãu. Nu-ti cer o minune, ci numai o favoare.
Te rog, cere luminã pentru judecatori ca sã cunoascã adevãrul si îndepãrteazã din mintea lor tot ce ar putea sã-i ducã în eroare. Fã ca nedreptatea sã nu poatã triumfa. Dacã însã Dumnezeu va îngãdui totusi ca sã mi se întâmple lucrul de care mã tem atât de mult, fã ca sã nu-mi pierd resemnarea sfântã, ci sã accept vointa Domnului, care ne loveste numai pentru binele sufletului nostru. Nu mã îndoiesc cã si în aceastã încercare grea tu nu mã vei pãrãsi. Amin.

Rugãciune de multumire

Sfine Antoane, tu ai avut o inimã simtitoare fatã de suferintele oamenilor si i-ai ajutat totdeauna. Si eu am simtit ajutorul tãu în viata mea.
Primeste recunostinta mea si darul pe care îl prezint la altarul tãu. Vreau si eu sã contribui, cu slabele mele puteri, la rãspândirea împãrãtiei lui Dumnezeu si la ajutorarea sãracilor. Ajutã-mã în continuare, ca viata mea sã fie demnã de un adevãrat crestin si niciodatã sã nu uit de binefacerea pe care am primit-o prin tine. Amin.

Rugaciune pentru indeplinirea dorintelor


Sfanta Inima a lui Iisus Hristos ajuta-ma grabnic,nu ma
lasa,caci eu te slavesc incunostiintind pe toata lumea de minunea
ce ai facut cu mine.
Iti sarut picioarele Tale sfinte sangerande,spal cu
lacrimile mele toate ranile primite si astept cu credinta in
suflet ca in aceasta rugaciune de 25 de zile sa iti apleci
ochii milostivi si asupra mea. Amin

Tuesday, April 14, 2009

S-AU GASIT URME DE EXPLOZIBIL IN WTC-CUM STIAM A FOST O INSCENARE A GUVERNULUI AMERICAN


O echipă de specialişti a publicat recent în „Open Chemical Physics Journal” rezultatele unui studiu asupra ruinelor de la World Trade Center. Steven E. Jones şi Niels Harrit, doi dintre cercetătorii care au efectuat analiza chimică a resturilor rezultate în urma atacului terorist de la 11 septembrie, au anunţat că printre uriaşele grămezi de moloz au fost identificate urme ale unui explozibil extrem de puternic, urme ce susţin teoria unei detonări din interior a celor două turnuri gemene. „Am identificat mai multe particule distincte de culoare roşie între ruinele WTC. În urma analizelor amănunţite, care au inclus observaţii făcute cu ajutorul unui microscop electronic, spectroscopia dispersivă cu raze X (XEDS) şi analiza efectelor termice asupra materialelor, rezultă că în timpul atacurilor structura turnurilor a fost supusă unei temperaturi extreme care nu poate fi atinsă decât în cazul folosirii unui exploziv ultra modern, aşa-numitul super termit nanostructurat”, afirmă unul dintre cei doi oameni de ştiinţă. „Costurile producerii unui asemenea material sunt enorme, de aceea el este folosit foarte rar în demolările controlate. De aceea putem concluziona că a fost nevoie de un efort financiar destul de mare pentru a duce la prăbuşirea turnurilor gemene”, concluzionează Niels Harrit.
sursa atac

PRECUM STIAM...TOTUL A FOST O INSCENARE CA IDIOTII SA NE REDUCA SI ULTIMELE DREPTURI LEGATE DE INTIMITATE CE MAI EXISTAU---ASTAZI TI SE PARE NORMAL SA TI SE VIOLEZE CORESPONDENTA SI SA NU AI DREPTUL LA ARME, SA NU AI DREPTUL SA SPUI NIMIC PENTRU CA POTI FI CATALOGAT DREPT TERORIST...DE CINE?DE AMERICANI, CEI MAI MARI TERORISTI EXISTENTI.

Atenţie! Margarina poate ucide!


Margarina este un aliment pe care îl consumăm de obicei la micul dejun şi despre care am fost învăţaţi că este bogat în vitamine. Dar v-aţi interesat vreodată ce conţine? Ei bine, este un aliment pe bază de... plastic. Greu de crezut, dar cât se poate de real! Produsul a apărut în al doilea război mondial, când untul era tot mai greu de găsit.

O echipă de cercetători americani a încercat să găsească un produs apropiat lui şi au încercat să îmbine diverse uleiuri vegetale. Le-au încălzit la 150ºC şi le-a adăugat hidrogen în prezenţa unor catalizatori de nichel, ca să se întărească. S-a obţinut margarina, un produs alb asemănător cu untul la consistenţă şi cu... plasticul la structura moleculară. Până astăzi, margarina a fost îmbogaţită cu tot soiul de coloranţi, aromatizanţi şi vitamine sintetice, devenind unul dintre cele mai toxice produse alimentare inventate vreodată. Grăsimile sintetice nu pot fi arse de organism, iar ele se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizându-l prin depozitarea în ţesuturi. Rezultatele pentru inimă, creier şi circulaţia sangvină sunt dezastruoase.

Rezultatul testelor? Moarte sigură...

Produsul a fost testat iniţial pe animale. El a fost folosit pentru îngrăşarea curcanilor, însă rezultatul a fost fatal. Cura cu margarină i-a omorât. Cei care au sponsorizat investiţia au vrut să-şi recupereze banii şi astfel au găsit o modalitate de a o scoate pe piaţă. Pentru un aspect atractiv, aceştia i-au adăugat o culoare galbenă şi au scos produsul spre vânzare în loc de unt. Cu timpul, „meniul” a fost diversificat, cercetătorii scoţând noi savori. Necunoscătorii s-au arătat de-a dreptul încântaţi, iar produsul a umflat buzunarele inventatorilor. Vănzările au crescut, iar consumatorii au fost intoxicaţi cu plastic.

Direfenţă uimitoare între unt şi margarină

Ambele au aceeaşi cantitate de calorii. Untul este uşor mai bogat în grăsimi saturate: opt grame, comparativ cu cinci grame pe care le are margarina. Potrivit unui studiu medical efectuat la Universitatea din Harvard. Consumul de margarină în locul untului creşte cu 53% riscul de îmbolnăviri coronariene la femei. Untul creşte absorbţia unei mari cantităţi de nutrienţi, care se găsesc în alte alimente, conţine beneficii nutriţionale proprii, în timp ce margarina are numai ceea ce i-au fost adăugate la fabricaţie.
Margarina: este foarte bogată în acizi graşi, care au început, de curând, să fie interzişi consumului. Prezintă un triplu risc de boli coronariene şi creşte de cinci ori riscul de cancer. Mai mult, aceasta micşorează calitatea laptelui matern şi reacţia imunologică a organismului. Este periculoasă în cazul bolnavilor de diabet deoarece micşorează reacţia la insulină.

O singură moleculă şi este... plastic!

Dacă nu v-aţi convins testaţi produsul acasă. Încercaţi următoarele: Luaţi un pic de margarină şi lăsaţi-o în garaj, sau într-un loc umbros. După câteva zile, veţi observa două lucruri: nu veţi găsi nici muşte şi nici măcar acei deranjanţi ţânţari. Spre uimirea voastră nu veţi simţi nici un miros urât sau diferit şi asta pentru că nu are nicio valoare nutritivă. Nici măcar cele mai mici microorganisme nu pot creşte în ea pentru că este formată aproape numai din plastic! Încă ceva! Luaţi o bucată de margarină şi aşezaţi-o pe grătar sau într-o tigaie la prăjit. Veţi observa că va ieşi un fum negru! (G.R.)

sursa atac online

REGIM TERORIST COMUNIST. Al doilea martir al Cruciadei Copiilor: Inca un tanar ucis in bataie la Chisinau


Martir de 22 de ani

Inca un tanar moldovean, in varsta de numai 22 de ani, a murit dupa ce a fost batut de politia de peste Prut iar reprezentantii ONU de la Chisinau au fost ingroziti de ceea ce au gasit in timpul vizitei la Penitenciarul nr.13, unde sunt detinuti tinerii care au protestat pe 7 aprilie.
Cadavrul lui Ion Tabuleac a fost aruncat in noaptea de 7 aprilie, in urma protestelor din centrul capitalei de peste Prut, in curtea Spitalului de Urgenta din oras. El avea coastele rupte, rani adanci in regiunea tamplelor si un picior fracturat. Martorii afirma ca trupul neinsufletit al tanarului de 22 de ani a fost aruncat dintr-o masina alba, marca Niva, apartinand Ministerului Afacerilor Interne, relateaza marti Jurnalul de Chisinau. A doua zi, părinţii Semion şi Tatiana Ţâbuleac au primit vestea îngrozitoare de la medicii de la Spitalul de urgenţă că fiul lor ar fi murit electrocutat. Exista rapoarte ca militienii lui Voronin au folosit electrosocuri impotriva manifestantilor.
Potrivit lui Semion Tabuleac, tatal baiatului, la morga nu li s-a permis sa vada corpul neinsufletit. Au vazut cadavrul doar dupa ce acesta a fost imbracat. "Unul din lucratorii de acolo mi-a spus ca a fost adus de o masina Niva, alba, apartinand Ministerului Afacerilor Interne, si a fost aruncat in curtea Spitalului de Urgenta. Era doar in maiou si pantaloni. Nu ne-au permis sa-l vedem in hainele in care a fost adus. Am constatat ca avea un picior frant, costele rupte. Avea rani adanci in regiunea tamplelor", spune cu voce tremuranda tatal baiatului.
Certificatul de deces constata ca moartea tanarului ar fi survenit in urma unei traume toracice. "Baiatul nostru nu avea nici-un document la el. Prima oara ne-au spus ca l-au gasit in strada. Daca ar fi fost gasit in halul acela intamplator in strada ne intrebam cum de-au reusit sa afle cine e si de unde e, ca a doua zi au si luat legatura cu noi si ne-au informat despre moartea lui", se revolta plangand mama baiatului, Tatiana Tabuleac. Ion a fost inmormantat sambata, 11 aprilie. Parintii n-au consultat un avocat si zic ca vor sa cunoasca adevarul despre moartea fiului lor, potrivit Jurnalului de Chisinau.

Reprezentantii ONU, ingroziti de bataile si conditiile in care sunt incarcerati tinerii

Consilierul pentru Drepturile Omului al ONU din Moldova, Edwin Berry, a declarat: "Nu am mai vazut asa ceva!" dupa ce a vizitat recent Penitenciarul nr. 13 din Chisinau, conform ziare.com. El a spus ca a vazut cel putin 40 de tineri care erau detinuti in diferite celule. "Cu totii aveau urme de batai si traume", a spus Berry, adaugand ca toate persoanele pe care le-a vazut aveau intre 18 si 24 de ani. Tinerii au declarat ca au fost batuti in sectiile de politie.
Ei au mai mentionat ca au fost detinuti acolo in celule mici de cate 8 metri patrati, in care se aflau cate 25 si chiar 28 de persoane. "Li se da foarte putina apa, iar hrana deloc. Majoritatea dintre ei s-au plans ca nu li se permite sa se intalneasca cu avocatii", au mai adaugat reprezentantii ONU.
Raportul mai arata ca exista si femei batute cu bestialitate. De asemenea, tinerii au fost somati sa semneze declaratii sau documente pe care nu au avut voie sa le citeasca. Responsabilul ONU a declarat ca au fost documentate urmele de tortura pe care le poarta acesti tineri, iar fotografiile si filmele colectate vor fi utilizate pentru a informa imediat comunitatea internationala despre ceea ce se intampla in Republica Moldova.

Procuratura Generala a Republicii Moldova: "Drepturile tinerilor sunt respectate"

Intr-un comunicat oficial, Procuratura din Republica Moldova afirma ca "tuturor persoanelor arestate le este acordata asistenta juridica si ca procurorii verifica in permanenta camerele de detentie in scopul excluderii unor eventuale abuzuri din partea oamenilor legii".
Insa tinerii povestesc cum au fost batuti si torturati fara mila. "M-au lovit pana la masina. M-au aruncat in masina... Ne-au pus pe toti acolo si au strigat: 'Mainile dupa cap!'. Ne-au batut pe drum tare. M-am trezit la Comisariatul de politie de la Buiucani. Acolo ne-au dat jos din masina si cand a inceput sa ne intalneasca politia ne-au batut cu bastoanele. Chiar acolo la perete mi-au tras trei bastoane aici, altul aici, in spate, in cap, peste picioare. La un moment dat, am cerut apa. Si mi-au dat acolo niste apa. Stateam asa, cu mainile dupa cap, si am cazut. Mi-am pierdut cunostinta. Mi se ducea limba inauntru! Apoi m-au scos afara si ma intreaba: 'Te-a batut politia?'... Eu ce trebuia sa spun... - clar ca am zis 'Nu!'. Ce, trebui,a sa ma ia inapoi sa ma ucida? Ei mi-au spus: 'Eu sunt procurorul la tine acuma. Fac ce vreau cu tine!'".

OSCE cere autorităţilor de la Chişinău să permită accesul presei internaţionale

Ministerul Afacerilor Externe salută demersurile realizate de către Reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei, Miklos Haraszti, pe langă autorităţile de la Chişinău in legătură cu incălcarea dreptului la informare al mediei internaţionale in context post-electoral. "Menţionăm că intervenţia Reprezentantului OSCE pentru Libertatea Presei este rezultatul demersurilor realizate de către MAE roman in legătură cu evenimentele recente de la Chişinău", se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.
Reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Miklos Haraszti, a cerut marţi autorităţilor moldovene să investigheze temeinic cazurile de obstrucţionare şi intimidare a presei pentru a arăta că reacţii guvernamentale exagerate nu vor fi tolerate pe viitor, potrivit unui comunicat de presă, citat de NewsIn. Miklos Haraszti i-a adresat ministrului moldovean de Externe, Andrei Stratan, o scrisoare prin care ii cere să asigure liberul acces al presei internaţionale in R. Moldova şi să permită relatările libere. "Oricare ar fi circumstanţele, restricţionarea accesului presei şi a liberei relatări incalcă diverse prevederi OSCE privind sfera media", i-a scris Haraszti lui Andrei Stratan. Miklos Haraszti le-a cerut, totodată, şi jurnaliştilor să respecte regulile profesionale privind detaşarea faţă de subiect, atunci cand relatează despre demonstraţii precum cele de săptămana trecută.
"Sper că vor fi demarate investigaţii temeinice şi eficiente in legătură cu pretinsele incălcări ale anumitor drepturi şi că cei care sunt găsiţi vinovaţi vor fi traşi la răspundere, in cazul in care jurnaliştii au fost vizaţi in scopul clar de a le fi obstrucţionată posibilitatea de a relata. Aceste demersuri ar transmite un mesaj puternic in legătură cu faptul că reacţiile guvernamentale exagerate nu vor fi tolerate pe viitor", a mai spus Haraszti.
In scrisoarea pentru Stratan, Haraszti a enumerat o serie de plangeri semnalate de jurnalişti străini şi moldoveni legate de abuzuri comise de forţele vamale sau cele cele poliţieneşti, agresarea unor jurnalişti şi reţinerea acestora, restricţii privind accesul la diferite servicii de internet, mai ales la paginile de socializare.
Concret, referirile oficialului OSCE cuprind: cazuri ale jurnaliştilor romani şi străini care nu au putut intra in R. Moldova la 7 şi 8 aprilie, agresarea şi reţinerea jurnaliştilor romani şi moldoveni care transmiteau in timpul manifestaţiilor din perioada 8-10 aprilie, cazul a cinci jurnalişti care au fost nevoiţi să părăsească ţara in ciuda faptului că deţineau acreditări de presă valabile, ca urmare a schimbărilor regimului de viză impus de autorităţile moldovene, şi blocarea accesului la unele pagini de internet in 7 şi 8 aprilie, in timp ce accesul la site-uri ca Facebook este in continuare restricţionat.
"In Actul Final de la Helsinki din 1975, statele participante s-au angajat să imbunătăţească condiţiile in care jurnaliştii işi pot exercita profesia in alte state participante, facilitand obţinerea vizelor de către jurnalişti", a arătat Haraszti. Acesta i-a atras atenţia lui Stratan că jurnaliştii care relatează despre demonstraţii neautorizate sau antiguvernamentale trebuie asistaţi de forţe de ordine.
"Recomandările noastre vizează şi jurnaliştii care relatează din R. Moldova şi cărora le cerem să işi indice in mod vizibil statutul lor profesional, să relateze obiectiv, fără să inflameze situaţia şi să se abţină de la a se implica personal in evenimente", a recomandat oficialul OSCE.
ZIUA Online

PARINTELE Iustin catre Băsescu: Răspândiţi lumina Învierii lui Hristos şi în suflete bieţilor basarabeni şi oferiţi-le cetăţenia română! Eu o ofer!


Părintele Iustin Pârvu către Traian Băsescu: Răspândiţi lumina Învierii lui Hristos şi în suflete bieţilor basarabeni şi oferiţi-le cetăţenia română! Eu îmi ofer cetăţenia mea unui basarabean prigonit!

Domnule preşedinte Traian Băsescu,

Cu multă durere în suflet vă adresez acest mesaj eu, nevrednicul şi smeritul monah din munţii Neamţului, care am jurat în faţa altarului lui Dumnezeu că voi apăra credinţa şi neamul românesc. Îndrăznesc să vă adresez acest cuvânt pentru că inima şi conştiinţa în faţa Evangheliei lui Hristos nu mă lasă să trec cu vederea necazurile şi durerile care s-au năpustit asupra fraţilor noştri basarabeni, acum în perioada aceasta a Patimilor Domnului.
Sub epitrahilul meu, la spovedanie, am ascultat multe din păsurile şi suspinurile fiilor basarabeni şi le înţeleg prea bine amarul şi suferinţa.
Astăzi, vrăjmaşul diavol s-a năpustit ca o fiară sălbatică asupra creştinilor ortodocşi basarabeni, în această săptămână frumoasă a Patimilor Domnului nostru Iisus Hristos, când fiecare creştin trebuia să fie la casa lui liniştit, să se pregătească duhovniceşte, să îşi spele păcatele prin Sf. Împărtăşanie, prin care îşi curăţă viaţa lui precum ograda şi locul unde sălăşluieşte de veacuri, cu părinţii şi strămoşii lui. Iată că vrăjmaşul a găsit mijloacele să tulbure toată liniştea şi pacea românilor noştri ortodocşi de peste Prut. Oare cum vom putea cânta noi Hristos a înviat, ştiind că fraţii noştri de dincolo nu pot să se mai bucure de frumuseţea Învierii lui Hristos?
Ştiţi, Domnia voastră, ce cântare este mai aleasă în aceste sărbători de Paşti, pe buzele tuturor credincioşilor? Se cheamă Ziua Învierii: „Ziua Învierii, să ne luminăm popoare şi unii pe alţii să ne îmbrăţişăm". Oare cu vorbe goale ne vom putea îmbrăţişa fraţii noştri suferinzi de peste Prut, mamele îndurerate care plâng fiii lor zdrobiţi şi internaţi în spitale, unii morţi, cum este cazul tinerilor martiri ai Cruciadei Copiilor Valeriu Boboc şi Ion Tabuleac? Aceşti tineri frumoşi şi curajoşi care s-au ridicat împotriva mârşăviilor roşii, zac sărmanii în patul spitalelor cu trupurile lor lovite şi maltratate de către urâciunea pustiirii pe pământ.
Acest sistem bolşevic îl cunosc prea bine, Domnia voastră! Acest sistem mi-a mâncat 17 ani din viaţă şi port în trupul şi în sufletul meu semnele şi rănile acestei fiare bolşevice, doar pentru că am iubit libertatea în Hristos. Ceea ce se întâmplă la ora aceasta pentru noi nu este nicio noutate. Ci este ceea ce s-a mai întâmplat prin 1946, 47, 48, pe străzile Bucureştiului când erau distruşi, maltrataţi şi urmăriţi cei mai buni fii ai neamului nostru, teroare care a continuat până în campania bolşevică de arestare a generaţiilor 1948, 1964. Cu toată ura şi răutatea s-au năpustit asupra tineretului nostru şi a lumii noastre creştin-ortodoxe, de care se temeau şi se tem şi acum, nu cumva să se reîntroneze viaţa noastră creştin ortodoxă pe planul acesta al Europei de Răsărit. Este aceeaşi mare Rusie de altădată ortodoxă şi care îşi întindea pretenţiile asupra Balcanilor cu forţele ei panslaviste sub firma ocrotitoare a creştinismului ortodox.
Iată, aceeaşi comunişti de atunci s-au năpustit şi asupra fraţilor noştri basarabeni acum, secerând cu secera bolşevică sufletele nevinovate ale acestor tineri curajoşi şi bătând piroane cu ciocanul roşu în inimile îndurerate ale sărmanelor mame care se frământă cu nelinişte neştiind ce urgie va mai aduce şi ziua de mâine sau chiar sărbătoarea Învierii Domnului, şi nu găsesc nicăieri o mângâiere... de parcă am fi neamul cel mai condamnat de pe lumea aceasta.
Domnule preşedinte, aduceţi acestui neam mângâiere! Aduceţi o veste bună mamelor şi tinerilor basarabeni!
Pentru că, să ştiţi, Domnule preşedinte: creştinii ortodocşi sunt temelia acestor neamuri din Răsărit! Nu uitaţi că Hristos S-a răstignit şi a înviat şi pentru românii de peste Prut!
Răspândiţi lumina Învierii lui Hristos şi în suflete bieţilor basarabeni şi oferiţi-le cetăţenia română! Dacă celelalte forme de guvernământ nu au făcut-o până acum, pentru că slujesc aceluiaşi sistem bolşevic, faceţi-o Dumneavoastră! Pe ei nu i-a interesat nimic decât să fie cât mai votaţi pe încă 4 ani, abuzând de ignoranţa unui întreg popor.
Aveţi curajul şi puterea, Domnule preşedinte, să vă împotriviţi fiarei comuniste! Ajutorul îl veţi primi de la Domnul nostru Iisus Hristos şi veţi avea sprijinul milioanelor de ortodocşi ai acestui neam. Să nu nădăjduim în puteri străine, că nu le pasă, Domnule preşedinte! Faţă de conflictul acesta din Basarabia, grăit-a vreun occidental? Grăit-a oare Comitetul European? Ne-a sărit Uniunea Europeană în ajutor? Oare nu cumva interesele şi unora şi altora sunt comune? Eu, ca om, la ora aceasta după vechimea anilor mei, nu mă mai gândesc la visul frumos al Reîntregirii, nu se mai pune problema teritorială, pentru că problema teritorială nu este decât un mijloc de scandal şi de nelinişte a popoarelor. Dar cetăţenia o puteţi oferi fiilor aceştia abandonaţi şi de mama România şi de celelalte mame vitrege, abandonaţi şi de păstorii laici dar şi de cei duhovniceşti care, în loc să aducă o găleată de apă şi să stingă focul care mistuie casa fratelui de lângă noi, preferă să arunce cu apă la moara bolşevică, la care s-au angajat. După atâţia ani de comunism am nădăjduit că se va face lumină şi în ţara noastră. Dar în loc să înflorim, a ajuns bietul român că nu mai are să ciocnească şi el un ou de Paşti; găina i-a pierit, oile nu mai sunt şi toate parcă au pierit încât nici în izvoarele apelor din România nu mai au unde să-şi spele capul obosit de trudă şi de necaz, bieţii români.
Să fim stăpâni la noi în ţară, Domnule preşedinte! Că ţara noastră are multe daruri şi este binecuvântată de Dumnezeu, a cărui Sfântă Înviere o prăznuim cu toţii, acum. Neamul nostru prin credinţă s-a clădit, prin credinţă va rezista! Bunul Dumnezeu a rânduit să fiţi conducător al acestui neam, şi poate veţi mai fi, în vremuri de restrişte şi mari încercări din toate părţile, pe de o parte din Răsărit vine teroarea stalinistă neschimbată, iar din Occident suntem asaltaţi cu dezmăţ şi imoralitate care încalcă orice principiu creştin şi etic, iar mai nou ni se impune un nou control totalitar prin introducerea microcipurilor de tip R.F.I.D. în actele noastre de identitate. Pământul acestui neam va dăinui numai cât se va afla sub binecuvântarea lui Dumnezeu, că altfel mânia Sa va veni negreşit asupra noastră şi ne vor înghiţi neamurile păgâne, după cum spune Proorocul Ieremia: „Poporul de sub conducerea conducătorilor s-a pierdut prin cuvintele lor. Aşa zice Dumnezeu prin glasul proorocului: «Păstorii şi-au ieşit din minte şi nu L-au căutat pe Domnul. De aceea toată păşunea le-a rămas necunoscută şi s-au risipit»(Ier. 10:2)”.
În mâinile Domniei voastre se află soarta acestui popor. Să ne facem părtaşi Dumnezeului Celui viu, şi nu altor dumnezei străini, pentru că unitatea unui popor stă în credinţa lucrătoare în Hristos!
Fiţi alături de fiii basarabeni ai acestui neam şi acordaţi-le cetăţenia! Alături de ceilalţi fraţi de suferinţă din asociaţiile foştilor deţinuţi politici şi luptatori anticomunişti îmi ofer cetăţenia mea unui basarabean prigonit. Harul Domnului nostru Iisus Hristos şi Sfânta Sa Înviere să ne găsească uniţi în cugetul adevărului lui Hristos, ca împreună să putem cânta: „Ziua Învierii, popoare să ne luminăm! Şi unii pe alţii să ne îmbrăţişăm! Să zicem fraţilor şi celor ce ne urăsc pe noi: să iertăm toate pentru Învierea Sa. Şi aşa strigăm: Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”. Amin!
Arhimandritul Justin Pârvu,
stareţul mănăstirii Petru Vodă, 14 aprilie, 2009,
Sfânta Marţi a Patimilor Domnului
sursa victor roncea

TRAFIC IDEALde la lialia

The Light Is Making the Whole World Change Their Views

what-does-the-torah-say-about-the-red-string1The world is swiftly progressing to the understanding that the source of the crisis is our egoism. People are beginning to realize that the world is integral and everyone is interconnected. No one wants this, but we’re beginning to accept this fact!

Look at what’s happening in America: President Obama is speaking out against AIG handing out bonuses to their employees. But it was not long ago that this was considered perfectly normal! But today, this can’t pass: “People are suffering, and you’re getting bonuses?!”

The general American approach used to be, “What do we care about all these people?! Let them burn!” But today everything’s different. And it’s not Obama that’s leading the revolution – it’s the changing times! Today he can say things he wasn’t able to say before, and this testifies to the fact that this is a new era and a very different situation.

So why is it that we can now tell the people with money that they can’t take more than what others have? It’s because there’s a general realization that we’re all interconnected and that we’re all in the same boat! The fact that this is happening is no accident. It is the revelation of the connection between all the segments of the universe.

Suddenly America has begun to care about the residents of a tent city! Of course, more could be done - a lot more. Nevertheless, this is a brand new phenomenon in its own right. Would anyone have cared about them before? The old approach was, “If you don’t have a house – that’s your problem! No one cares!” But today, this has become a national problem. The world is undergoing colossal changes.

But man can’t change on his own. It is the Light that is changing the people’s perceptions and worldviews.

www.laitman.com

Monday, April 13, 2009

RUGACIUNE CATRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOSDoamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, care ai plans pentru Lazar si lacrimi de intristare si de milostivire ai varsat pentru dansul, primeste lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindeca patimile mele.! Cu ranile Tale, tamaduieste ranile mele. Cu Sangele Tau, curateste sangele meu si amesteca in trupul meu mireasma trupului Tau, celui de viata facator. Fierea, cu care vrajmasii Te-au adapat, sa indulceasca amaraciunea cu care potrivnicul m-a adapat. Trupul Tau intins pe Cruce, sa intinda catre Tine mintea mea, cea trasa jos de diavoli. Capul Tau, pe care l-ai aplecat pe Cruce, sa inalte capul meu cel palmuit de potrivnici. Preasfintele Tale maini, pironite de cei faradelege pe Cruce, sa ma traga spre Tine din prapastia pierzarii, precum a fagaduit preasfanta gura Ta. Fata Ta, cea batjocorita cu palmuiri si cu scuipari, sa umple de stralucire fata mea cea intinata in faradelegi. Duhul Tau, pe care l-ai incredintat Tatalui cand erai pe Cruce, sa ma povatuiasca spre Tine, prin harul Tau. Nu am inima plina de durere ca sa te caut; nu am pocainta, nici umilinta, care intoarce pe fii la mostenirea lor; nu am lacrimi mangaietoare, Stapane. S-a intunecat mintea mea cu cele lumesti si nu poate sa caute spre Tine cu durere. S-a racit inima mea de atatea ispite si nu poate sa se infierbante cu lacrimile dragostei celei pentru Tine. Ci Tu Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule, vistierul bunatatilor, daruieste-mi pocainta nestirbita si inima indurerata, ca sa pornesc cu tot sufletul in cautarea Ta; caci fara de Tine ma voi instraina de tot binele. Da-mi asadar, Bunule, harul Tau. Tatal, Care Te-a nascut din sanurile Sale fara de ani si mai inainte de veci, sa innoiasca in mine inchipuirea icoanei Tale. Te-am parasit, Doamne; sa nu ma parasesti. Am iesit de la Tine; iesi in cautarea mea. Du-ma la pasunea Ta. Numara-ma intre oile turmei Tale preaalese. Hraneste-ma impreuna cu ele din verdeata dumnezeiestilor Tale Taine. Caci inima lor curata este salasul Tau si se vede intr-ansa stralucirea descoperirilor Tale. Stralucirea Ta este mangaierea si odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine in necazuri si in toate felurile de chinuri. Acestei straluciri ma invredniceste si pe mine nevrednicul cu harul si cu iubirea de oameni a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, in vecii vecilor. Amin.

Sunday, April 12, 2009

VIA DOLOROSA (DRUMUL CRUCII) - IERUSALIM


VIA DOLOROSA, NUMITA DRUMUL DURERII, SERPUIESTE PRINTRE STRADUTELE INTORTOCHEATE ALE ORASULUI VECHI AL IERUSALIMULUI, INCEPAND DE LA MANASTIREA "ECCE HOMO" PANA LA MANASTIREA SFANTULUI MORMANT. ESTE DRUMUL TRADITIONAL PARCURS DE IiSUS, PURTANDU-SI CRUCEA, DE LA SALA DE JUDECATA A LUI PILAT, PANA LA GOLGOTA, LOCUL RASTIGNIRII. DRUMUL CRUCII SE INTRERUPE CU 14 POPASURI, FIECARE DINTRE ELE MARCAND UN EVENIMENT SACRU.


PELERINII PASESC PE PIETRELE PE CARE A CALCAT IISUS.

GRADINA GHETSIMANI, LOCUL UNDE IISUS A PETRECUT JOIA MARE, ADICA ULTIMA SA NOAPTE IN LIBERTATE, ESTE DOMINATA DE OPT MASLINI NODUROSI, MACINATI DE TIMP, DESPRE CARE SE SPUNE CA SUNT MARTORI AI ISTORISIRILOR EVANGHELICE.


BISERICA AGONIEI, SAU A TUTUROR NATIUNILOR, UNDE MANTUITORUL ESTE INFATISAT MEDIIND LEGATURA INTRE DUMNEZEU SI UMANITATE.1. PRIMUL POPAS AL CRUCII MARCHEAZA INCEPUTUL CALVARULUI. UN MINARET REAMINTESTE LOCUL FORTARETEI ROMANE ANTONIA, UNDE IISUS A FOST CONDAMNAT LA MOARTE.

2. ARCUL "ECCE HOMO", UNDE PILAT L-A PREZENTAT PE IISUS MULTIMII, SPUNAND: "PRIVITI OMUL!". MANTUITORULUI I S-A PUS O COROANA DE SPINI SI A FOST IMPINS PE DRUMUL CRUCII.

3. IISUS CADE SUB POVARA CRUCII, PENTRU PRIMA OARA. O CAPELA POLONEZA SI UN BASORELIEF MARCHEAZA ACEST MOMENT.


4. TRADITIA SPUNE CA MAICA DOMNULUI SI-A INTALNIT AICI FIUL, SUB POVARA CRUCII. O CAPELA ARMENEASCA OMAGIAZA DUREREA TUTUROR MAMELOR CARE SI-AU PIERDUT COPIII.


5. AL CINCILEA POPAS, INSEMNAT CU UN PARACLIS FRANCISCAN, ESTE LOCUL IN CARE SIMON DIN CIRENA A FOST SILIT SA DUCA SI EL CRUCEA LUI IISUS.


6. MANASTIREA MICILOR SURORI ALE LUI IISUS S-A RIDICAT ACOLO UNDE VERONICA A STERS SUDOAREA DE PE FATA MANTUITORULUI.

7. CAPELA FRANCISCANA, CARE GAZDUIESTE O COLOANA ROMANA, REAMINTESTE A DOUA CADERE A LUI IISUS, LA IESIREA DIN ORAS.8. IISUS LE-A CONSOLAT PE FEMEILE DIN IERUSALIM: "NU MA PLANGETI PE MINE, CI PLANGETI-VA PE VOI INSIVA SI PE COPIII VOSTRI". O CRUCE LATINA PE ZIDUL MANASTIRII GRECESTI AMINTESTE POPASUL RESPECTIV.
9. IN FATA CRUCIFICARII SALE, IISUS A CAZUT PENTRU A TREIA OARA.
10. MANTUITORUL A FOST DEZBRACAT DE VESMINTE LA INTRAREA IN BAZILICA.

11. PRINCIPALUL SANCTUAR LATIN A FOST CONSTRUIT PE LOCUL UNDE IISUS A FOST BATUT IN CUIE, PE CRUCE, SUB OCHII MAMEI SALE.12. DUPA MOARTEA SA IISUS A FOST ASEZAT PE PIATRA DURERII.


13. ALTARUL GRECESC SE AFLA DEASUPRA ROCII CALVARULUI, UNDE AU FOST RIDICATE CRUCILE LUI IISUS SI ALE CELOR DOI TALHARI. INAINTE DE A MURI, MANTUITORUL A STRIGAT: "ELI, ELI, LAMA SABACHTANI ?" (DUMNEZEUL MEU, DUMNEZEUL MEU, PENTRU CE M-AI PARASIT ?)INTRAREA IN BISERICA SFANTULUI MORMANT.
14. LOCUL CEL MAI SFANT AL CRESTINATATII ADAPOSTESTE MORMANTUL SI MIRACOLUL INVIERII MANTUITORULUI.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites