Thursday, July 23, 2009

CE-MI MAI PLACE-LA SCENA































In peisajul pestrit al crismelor bucurestene La Scena are in inima mea un loc special. Au reusit sa NU ma enerveze aproape deloc, lucru rar pentru mine, clienta furioasa si dragon ce scoate foc pe nari din fire, deranajat de nesimtirea/lehamitea/prostia/aroganta chelnerilor bucuresteni.

Dar in La Scena am descoperit ca EXISTA. Exista in primul rind un loc destul de eclectic, in care-shock-nu am vazut pitzipoance si cocalari.Apoi muzica, chill si ambient este chiar super, perfecta pentru a te relaxa cu prietenii.
Favorita mea, camera rosie este un salon cu perne uriase rosii desigur, pe care ma trintesc cum ajung acolo, stind intr-un cot precum romanii la mesele lor fastuoase si visind ca sint in alte timpuri.Peretii rosu inchis si aerul suprarealist ajuta tripurile.
Desigur, daca am chef sa pretind ca sint in Micul Paris de altadata, salonul alb cu scaune satinate imi sta la dispozitie, la fel si felurile de mincare mestesugit denumite dupa diverse piese de teatru, piese ce se intimpla in sala alaturata, dar fara sa deranjeze mesenii ce vin doar pentru a minca sau a discuta cu prietenii.
SIngurul lucru care mie personal nu mi-a placut foarte este pretul destul de scumpicel, however nu foarte.
Did I mention buda?Buda e sublima..imi place foarte si trebuie sa recunosc ca este unul dintre primele lucruri dupa care judec o crisma.Aici, very vintage.
Afara, in gradina, sub acoperisul alcatuit din ramuri de copaci sau umbrele mari, poti admira stelele in timp ce un tango fusion iti susura incet la ureche.

All in all, I heart La Scena.
P.S.-adresa este

Calea Calarasi 55

VARA-VIVALDI

Destinul zodiilor in vara 2009-PART 2

Rac- Nici tu nu stii cum sa caracterizezi starile opuse prin care treci: esti cand bulversata si trista, cand exuberanta si gata sa infrunti lumea de una singura, cand atat de prinsa in singuratatea ta ca nu ai nici cea mai mica intentie de a scoate coada din ea, cand entuziasta si plina de speranta, pornind cu indrazneala in cautarea marii iubiri. Un singur lucru e cert insa: in sfarsit, soarele verii rasare si pe strada insingurata a Racului. Aceasta vara este vara sa. In grupurile de prieteni in care se invarte, va intalni o persoana deosebita de care se va indragosti pana peste cap si care il va scoate din starea sa de reverie si meditatie permanenta asupra trecutului.

O relatie frumoasa si de lunga durata va lua nastere pentru racii singuri, iar cei care au deja un partener vor simti ca s-au indragostit pentru a doua oara. Pesimismul incurabil al Racului nu are leac insa. Chiar si in aceste conditii va trai cu frica in san, avand impresia ca aceasta iubire este prea frumoasa ca sa nu se sfarseasca la un moment dat. De asemenea, in luna august, se intrevede posibilitatea unui nou job. Nu este unul extraordinar sau unul care sa aduca castiguri exorbitante Racului, insa ii va spori increderea in sine si ii va conferi sentimentul de utilitate. Va invata multe lucruri noi care ii vor starni entuziasmul.

Leu -Toata lumea este cu ochii pe gesturile si actiunile Leului si toti se asteapta ca acesta sa indeplineasca lucruri marete si fapte memorabile. Sa nu ne mire daca Leul va trebui sa dea socoteala in fata celorlalti pentru fiecare cuvintel pe care il rosteste sau ca aceasta ar putea fi interpretat intr-un mod gresit. Greselile savarsite in trecut, increderea pe care oamenii i-au acordat-o in urma cu ceva timp, egoismul si rautatea de care a dat dovada in relatiile cu ceilalti, toate acestea se sparg acum in capul Leului. Este randul lui asadar sa se revanseze, sa arate ca poate sa fie si altfel decat il considera toti cei din jur. In primele 10 zile din luna iunie, Leul se va simti singur impotriva tuturor, frustrat si tensionat, insa incepand cu cea de-a doua luna a verii, alinierea planetelor aduce pentru Leu impacarea cu sine si cu ceilalti, intelegerea rostului prieteniilor si reconciliarea cu persoana iubita. Pe plan profesional, in carca Leului vor fi aruncate noi responsabilitati si atributii carora va trebui sa le faca fata cu responsabilitatea si sarguinta care il caracterizeaza.

sursa

Cum îţi poţi comanda canabis de pe telefonul mobil-DIN PACATE DOAR LA EI

Persoanele care doresc să scape de stres şi să se relaxeze cu puţină „iarbă” în deplină legalitate pot încerca fără teamă aplicaţia “Cannabis”, disponibilă în exclusivitate în App Store , magazinul online Apple pentru dispozitivele iPhone şi iPod Touch. Deşi la prima vedere pare controversat, software-ul nu încalcă în vreun fel legea - el te ajută să găseşti locurile în care se comercializează canabis medicinal, pe baza reţetelor eliberate de către doctori.

Mai mult, în cazul unor neînţelegeri, programul îţi oferă şi informaţii despre cabinetele de avocatură existente în apropiere (adresă, numere de telefon, website) şi specializate pe rezolvarea problemelor legate de consumul de “iarbă medicinală”. După selecţia farmaciei dorite, aplicaţia te va ghida prin Google Maps pas cu pas către adresa respectivă.

Canabis

Din nefericire pentru românii dornici să încerce o asemenea experienţă, programul “Cannabis” nu este aplicabil decât în Statele Unite.

Wednesday, July 22, 2009

Meditations For Manifesting - Blueprint to Abundance

INVATATURI LA ZI

1. Nikita. Învăţături: banii e pentru şmecheri, eu fac 120 milioane pe lună, cine eşti tu să nu mă placi, dă-te-n pula mea, muie, sloboz, floci, naştere, iar m-ai atins acolo.
2. Naomi. Învăţături: oamenii sunt răi, nu le plac deviaţiile, eu sunt a doua Elvis, nimeni nu vrea să-mi recunoască valoarea, eu am nevoie de operaţie, nimeni nu mă ajută, mă duc să fac bani în Germania, că acolo scot mai mult pe luat pula în gură, românii sunt săraci şi n-au lovele de tariful meu.
3. Magda Ciumac. Învăţături: decât fruntaş la tine în sat, mai bine o panaramă proastă la oraş, idioţilor, nu mă înţelegeţi, da’ cine e paţachina asta domnu’ Dan să vorbească ea cu mine aşa, Ogică are pula proastă.
4. Roxy Manelista. Învăţături: când deschizi radioul sau televizorul, să fii întotdeauna cu mare băgare de seamă.
5. Marian Valorosu’. Învăţături: se aplică extrem de bine varianta de mai sus, cu specificarea faptului că unele mame nu ar trebui lăsate să procreeze.
6. Mihaela Rădulescu. Învăţături: am plecat din Piatra Neamţ ştiind doar să mă şterg cu coceanul la cur, acum am Porsche sub buci, daţi-vă dracului de români proşti, vai, futu-te-n gură Elan, ce nenorocit eşti că mă laşi să stau în vila ta de la Monaco.
7. Guţă. Învăţături: haoarde, să moară, pe sistem turbo, fratili meu, am agenţie imobiliară, am haur la gât, cânt la nunţi, dă-te dracului de român prost.
8. Monica Columbeanu. Învăţături: dacă sugi pula zbârcită, mâine vei fi fericită.

sursa demaio

ASTA INVATA COPIII NOSTRI DIN MASSMEDIA!!!

REFUGIU


KARMAPA KHEN NO
LAMA KHEN NO
IMI IAU REFUGIU IN KARMAPA
IMI IAU REFUGIU IN LAMA

DESTINUL ZODIILOR IN VARA 2009-PART 1

Berbec – Pentru Berbec, prima luna a verii se anunta a fi una dedicata contemplarii interioare. In locul actiunilor directe, preferi sa faci planuri, sa tragi linii peste linii, sa efectuezi calcule si socoteli, sa faci ordine printre prioritatile tale in viata. Pe plan intelectual, esti insa plin de energie si verva. Stii foarte bine ce ai de facut de acum incolo, insa amani pentru sfarsitul anului momentul in care efectiv te apuci de punerea in aplicare a planurilor. Activitatile tale sociale din aceasta perioada se vor concentra mai mult asupra intalnirilor cu prietenii si a cinelor linistite in familie. Gandurile de schimbare iti vor afecta si relatia cu partenerul de viata. Ai alte asteptari de la acesta si il privesti intr-un mod diferit, incercand sa aduci pasiunea inapoi in relatia voastra. Incepand cu mijlocul lunii august, evenimente importante vor gravita in jurul tau si vrand, nevrand te vei mobiliza pentru a le putea face fata.

Taur -Mintea, inima si inspiratia lucreaza mana in mana pentru ca Taurul sa-si realizeze in sfarsit toate visurile sale ambitioase de marire. In ciuda eforturilor sale profesionale, prima jumatate a verii se anunta oarecum dezamagitoare, iar dorintele de realizare si afirmare ale Taurului raman undeva la un plan idealist. Din iulie insa, adaptandu-se la schimbarile si cerintele celor de care depinde propria afirmare, Taurul va straluci. Va veni cu idei noi, usor de pus in practica, isi va uimi superiorii prin luciditatea si spiritul sau practic si foarte probabil ca va primi si o recompensa financiara. Pe plan sentimental insa, aceasta vara aduce Taurului multa confuzie si tendinta spre infidelitate. Sunt toate sansele ca o iubire din trecut sa revina cu aceeasi intensitate de atunci si sa bulverseze viata asezata si confortabila a familistului Taur. Taurul va intampina anumite probleme de sanatate cauzate de sistemul nervos si vor exista perioade in care va resimti fizic consecintele negative ale stresului si ale presiunii.

Gemeni – Vara lui 2009 nu este tocmai cea mai vesela perioada din viata ta, caci anumite evenimente survenite pe plan personal te vor da peste cap: fie despartirea de o persoana draga, fie o imbolnavire subita a unei persoane la care tii mult, fie vei fi pus in situatia de a face o alegere pe care iti este greu sa o iei, fie va trebui sa o iei de la zero intr-o anumita situatie. Va trebui sa-ti inabusi anumite sentimente si sa accepti situatii inconfortabile de dragul compromisurilor si al fricii de un nou inceput. Uneori, vei simti ca toate aceste probleme te depasesc si ca nu ai cum sa le faci fata. De aceea, ai tendinta de a te refula in munca sau de a evada in calatorii cat mai indepartate. Incepand cu luna septembrie a anului 2009, un nou val de motivare si curaj te va prinde, mai ales ca sustinerea si incurajarile vin din partea unei persoane de la care nu te-ai fi asteptat.

sursa

Jesus Prophecised in the Holy Vedas

PROBLEME IN PRACTICA-DEPRESIA, BOLILE, OBSTACOLELE

SFATURI DE LA LAMA ZOPA












Primul lucru la care trebuie sa ne gindim este ca a vea depresie este un lucru bun. Este buna, caci este un semn de purificare, pentru ca am practicat Dharma. De aceea karma negativa iese foarte repede la suprafata, pentru a fi terminata. La fel trebuie sa gindim si despre obstacole, boli, etc.Karma se manifesta prin acea problema astfel terminindu-se.

Karma negativa se poate purifica pe nivele diferite.

Cu primul nivel, nu experimentezi suferinta rezultata din actiuni, ACUM, ci timp de multi eoni, in iaduri.

La al doilea nivel rezultatul se manifesta in aceasta viata si ia forma problemelor, bolilor, despartirilor, criticilor, tradarilor, cosmarelor, depresiei sau esecurilor in afaceri si familie. Dar astfel nu vei mai experimenta suferintele dure din tarimurile inferioare foarte mult timp. De aceea aceste experiente sint un lucru pozitiv.

Exista doua practici pe care le recomand in aceste situatii: una este Buddha al medicinei-recitarea macar a unei mala de mantram.Apoi, recitarea numelor sale de 7 ori. Practica lui Buddha al medicinei este o practica pentru succes;toate dorintele tale se vor implini.Orice te-ai rugat in trecut se va implini acum, atit de importanta este aceasta practica.

Cealalta practica este Chenrezig (Buddha al compasiunii).Mantra sa este: OM MANI PADME HUM. Trebuie recitate macar 2 male din mantra sa.El este aici pentru a ne ajuta sa dezvoltam mintea si inima plina de compasiune-boddhichitta. Fara ea, nu putem atinge iluminarea si nu putem ajuta sa se ilumineze celelalte fiinte vii.

De asemenea este foarte important sa practicam guru yoga in fiecare zi. Aceasta este antrenamentul mintii:a-l vedea pe guru in unitate cu toti buddhas.Privindu-l pe Buddha il vezi pe guru.Apoi, avind devotiune ca guru este Buddha vei primi nenumarate binecuvintari si realizari spirituale.

Uneori, aceste stari negative sint induse de spirite. Incerci sa practici, sa fii motivata, sa traiesti moral, dar apoi spiritele cauzeaza atasamentele sa rasara in mintea ta, sau ginduri negative ce te opresc din practica. Oricit de mult incerci sa fii fericit, apar obstacole care te fac nefericit.Asa ca trebuie sa ai mare grija. Trebuie sa ai intelepciune, curaj si putere, pentru a putea judeca drept si a-ti continua practica.

Gindeste-te ca ai acest corp uman pretios, si ai putut auzi invataturile sacre. Acum este cel mai bun timp pentru a practica Dharma.Asa ca trebuie s-o faci! Mai ales ca nu stii daca miine vei mai trai!

In acest eon norocos exista 1000 de Buddha.Trei nu au predat tantra in aceasta lume; acum este prima data cind acest lucru s-a intimplat prin Buddha Shakyamuni.Nu ca ceilalti Buddhas nu cunosc tantra, dar fiintele simtitoare din acele timpuri nu au karma atit de buna incit sa o auda. De aceea este extrem de rar ca traim acum si primim sau auzim aceste invataturi.Profitati de ele!

Daca nu crezi ca esti in stare sa obtii iliuminarea in viata asta, sau ai o parere proasta despre tine si nu ai incredere in calitatile tale, gindeste-te ca ai acum o inima foarte buna si o dezvolti pentru a beneficia toate fiintele simtitoare. Ca si Buddha poti face la fel.Gindeste:"Pot obtine iluminarea, ca si Buddha. Chiar pot!"

Gindeste:"Sint incredibil de norocos. Pot sa o fac si chiar o sa o fac!"
In fiecare dimineata, cind iti incepi ziua fa o Intentie puternica si spune:"Orice problema intilnesc astazi, nu-mi voi lasa mintea sa fie deranjata de ea!Nu-mi voi permite sa fiu slab! O sa o iau ca pe o provocare!"


Meditatia pentru depresii si lipsa de incredere in sine este distrugerea egoului.Da-i depresia, boala, etc egoului spunind:"Sa o ia egoul. De ce sa experimentez eu asta?Lasa-l pe el sa o preia si sa fie distrus de ea."

Poti spune si:"Sufar acum aceasta depresie/boala/problema pentru beneficiul tuturor fiintelor vii. Sufar eu acum in locul lor, si pentru ele."Atunci iti folosesti problema pentr a atinge iluminarea.

Concluzia este ca depresia este ceva foarte pretios si care indeplineste dorintele ca nestemata mistica a lui Buddha.Este ceva de care avem nevoie.

RENASTEREA IN PARADIS-PRACTICA BUDISTA


Aceasta practica este data cu transmisie si permisiunea lui lama Zopa.Ea poate fi practicata de orice fiinta, indiferent de religie, care doreste pentru ea sau pentru o persoana iubita renasterea in paradis si purificarea karmei.







Mantra Razei de otel

Aceasta mantra profunda este foarte puternica in purificarea karmei negative. Buddha a explicat ca recitarea sa de 7 ori de dragul cuiva care a murit il poate elibera din tarimurile inferioare IMEDIAT si ii determina renasterea in Tarimul pur paradisiac.


NAMA SAPTANAM SAMYAK SAMBUDDHA KODINEN PARI SHUDDHE MANASI AH BHYA TSITAPA TIKTA TUNEN NAMO BHAGAVATE AMRITA AYUKASYA TATHAGATASYA OM SARVA TATHAGATA SHUDDHI AYUR BISHODHANI SAMHARA SAMHARA SARVA TATHAGATA BIRYA BALENA PARTI SAMHARA AYU SARA SARA SARVA TATHAGATA SAMAYA BODHI BODHI BUDDHA BUDDHA BODHAYA BODHAYA MAMA ^ SARVA PAPAM AVARANA BISHUDDHE BIGATA MALAM TSARASU BUDDHE BUDDHE HURU HURU SOHA OM SARVA TATHAGATA MALA BISHODHANI RUDHAVALE PARTI SAMSKARA TATHAGATA DHATU DHARE DHARA DHARA SENDHARA SENDHARA SARVA TATHAGATA ADHIKATANA ADHIKATATE SOHA OM HANU PASHA BHARA HE YE SOHA

UNITATEA EXTAZULUI TANTRIC


Ögyen Chenrézigs Yab-yum

este o forma a lui guru Padmasambhava si a lui Yeshé Tsogyel in uniune manifestindu-se ca yidam(zeitate personala) al compasiunii. Ei tin intr-o mina o scoica si in alta cristale si lotusi verzi.El este de culoare neagra si imbraca o roba de culoarea smaraldului.

Un corb zboara deasupra capului sau.Ea are parul de culoare flacarilor, imbraca ornamente de lapislazuli si cinta cu o voce de clopotel.


Ngak’chang Rinpoche spune despre Ögyen Chenrézigs:


El este yoghinul de culoare neagra stralucitoare in imbratisare extatica cu yoghina de culoare negru luminos. Roba sa verde smarald reprezinta cele 9 vehicule ale metodei tantrice si implinirea yogai supreme.


Consoarta sa Yeshé Tsogyel este goala ca si compasiunea activa ce nu poate fi ascunsa de socializare si normele lumii acesteia. Parul sau de flacari incalzeste inimile tuturor fiintelor vii si incita la curajul voios ce distruge nevoia de a ne refugia in depresie.

Ea are ornamente de lapislazuli al caror albastru viu ne arata abilitatea ei de a stapini incercarile de a actiona din punctul de vedere al lipsei de inima.Vocea ei de clopotel cheama toate fiintele simtitoare sa primeasca transmisia compasiunii nediferentiate.


Padmasambhava si Yeshé Tsogyel au ambii cercei in forma de scoica ce simbolizeaza ca si-au dizolvat atrofierea lipsei de inima ce zace in conformismul arogant. Bunatatea lor este neconditionata de conservatorism si libera de puncte de referinta. Picioarele lor goale arata contactul direct pe care il au cu pamintul si realitatea, ca si abilitatea lor de a-si deschide inimile fiecarei pozitii perceptuale .

Tuesday, July 21, 2009

Alicia Keys - Lesson Learned

FACEDANCER

OZN FILMAT IN VIRIGINIA

SECURITATEA E CU NOI, SECURITATEA NU NE LASA SINGURI

Informatorii din agentii

“Raport operativ scris /21 iulie 2009

Azi am avut 3 clienti. Un el si o ea, contabili ochelaristi amandoi, au dorit sa vada un apartament in Drumul Taberei de 80.000 de euro. Se gandesc sa obtina un credit Prima Casa si sa completeze suma cu bani obtinuti de la tatal fetei, care cica-i popa in Dragasani, Olt. Au semnat contractul de intermediere si mi-au pus la dispozitie ambele buletine, desi le cerusem doar unul. Am completat formularul cu datele lui, dar am comparat adresele din buletin si pot sa spun ca ele coincideau. Si am retinut ca numele tatalui fetei(popa din Dragasani) e Vasile, asta in caz ca doreste cineva sa verifice cum a strans preotul douaj”de mii de euro. Pot sa raportez ca nu mi-au parut suspecti, felul in care erau imbracati si masina detinuta (Dacia Logan cu motorizare mica, numar de inmatriculare B66DVL, rosu Ferrari) sugerau venituri modeste, conforme cu asteptarile imobiliare.

Al doilea client era un domn din provincie, insotit de fiica lui, aflat in cautarea unei garsoniere pentru copil. A pomenit suma de 55.000 de euro pe care spune ca o detine in numerar. Conform lui, banii ar proveni din vanzarea unui teren in Codlea, Brasov, teren mostenit de la o matusa defuncta (al carei nume n-am reusit sa-l aflu). A venit la agentie fara masina, spunand ca a sosit cu maxi-taxi in Bucuresti. Anexez copia buletinului de identitate.

Al treilea client mi-a ridicat suspiciuni, amintindu-mi de indicatorii de anomalie pomeniti in sedinta de prelucrare de acum trei saptamani. In primul rand s-a prezentat la intalnire la ora 12, fara sa arate stresat ca si cum ar fi fugit intr-o pauza de la serviciu. La intrebarile mele mestesugite s-a eschivat, astfel incat nu am putut afla daca e incadrat in campul muncii sau nu. Tinuta lejera, as putea zice estivala, masina scumpa (VW Passat, 2.0 TDI 4Motion, culoare negru, numar de inmatriculare B44DEW) si telefonul de ultima generatie de tip touchscreen mi-au indicat ca usor suspect individul (1.80, blond, ochi verzi, constitutie atletica, semn distinctiv o alunita pe pometele drept), din moment ce nu parea a fi integrat in societate ca fiind angajat sau intreprinzator privat. Adresa de mail furnizata a fost de tip yahoo, iar in momentul in care a semnat contractul a pretextat ca si-a uitat buletinul acasa. Mentionez ca m-a contactat pentru un apartament de 120.000 de euro in cartierul Aviatiei, suma pe care se pare ca o detine intr-un cont bancar. Am aflat ca este casatorit si nu are copii. Alte informatii a evitat sa-mi dea; in zilele urmatoare voi insista sa primesc copia buletinului si va voi trimite datele acestui individ ce, in mod clar, necesita o atentie sporita din partea organelor de stat.

Cu respect,

Mihnea Mateescu

agent imobiliar

nume de cod MeMe””

.

Am incercat cumva sa fiu amuzant, desi nu cred ca e cazul. Astfel de note informative sunt obligatorii, in virtutea legii 656/2002 privind prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si instituirea unor masuri de prevenire si combatere a actelor de terorism. Norma de aplicare a acestei legi zice ca in fiecare agentie imobiliara trebuie sa existe un om de legatura cu Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, iar agentii imobiliari trebuie sa intocmeasca rapoarte catre aceasta persoana privind toti clientii potential suspecti. Si cine devine suspect? Se dau niste indicatori de anomalie, unii lasati la indemana agentului care ar trebui sa stabileasca profilul economic al clientului. Care client trebuie sa furnizeze o serie de date personale, cat si copia actului de identitate. Nu prezinti actul (sa zicem ca l-ai uitat acasa), intri automat in raport, indiferent de profilul economic.

Nu comentez utilitatea acestei legi, ma amuz doar cum a fost lasat la cheremul unor indivizi (cu sau fara studii) posibilitatea de a stabili profilul tau economic si statutul de potential suspect de spalare de bani.

LE: Saptamana trecuta am asistat la o discutie intre proprietara unui apartament, o doamna de varsta a treia, si un agent imobiliar, angajat al unei firme cunoscute in Bucuresti. La solicitarea celui din urma de a primi o copie a schitei cadastrale, doamna a replicat ca a oferit deja copiile tuturor actelor de proprietate unei alte domnite angajate in cadrul aceleiasi agentii imobiliare. Da, a zis tanarul domn, dar fosta mea colega a plecat de la noi si a luat dosarele cu copiile actelor tuturor clientilor nostri. Eu m-am aratat intrigat: a facut copii sau le-a luat cu totul? A plecat cu toate dosarele, mi-a repetat agentul, cumva nelamurit ca nu stiu ca se practica ciordeala de date personale.

O concluzie? Datele dumneavoastra personale sunt de mult pe piata, adresa de mail activa e pe un cd de vanzare pe okazii, convorbirile telefonice sunt acum ascultate de tot felul de private investigators, secretul bancar e mort de mult (am vazut oameni care-si suna insider-ul din banca, de obicei un casier, sa afle cati bani i-au intrat in cont unui potential partener de afaceri); statul insa e ocupat sa dea legi prin care obliga diverse categorii socio- profesionale sa devina informatori cu patalama. Scrieti, baieti, numai scrieti…

Sursa blogdebucurestean

JIMI HENDRIX-THE UNCUT STORY

Ce se afla in padurea Baciu?


In inima Ardealului, intr-o zona cu aparenta atemporala, se gaseste, probabil, cel mai misterios loc din Romania. Multa cerneala a curs pe margine subiectului padurii Hoia-Baciu, la fel cum multi pasi ai curiosilor au strabatut aceasta poarta intre lumi, in speranta surprinderii unei farame de paranormal. Unii dintre ei au avut intr-adevar parte de experiente inexplicabile care provoaca fiori reci chiar si celor curajosi. Cercetatorii nu au incotro si ridica neputinciosi din umeri, lasand loc liber celor mai diverse speculatii care inflacareaza imaginatia amatorilor de fenomene paranormale.

Avertismente din vremea stramosilor

Padurea Hoia-Baciu, este cu siguranta cea mai faimoasa locatie din Romania, unde au fost investigate si analizate o serie de fenomene absolut inexplicabile. Zona in sine a devenit cu adevarat celebra pe mapamond de abia in anul 1968, cu toate ca localnicii stiau de existenta sa inca din cele mai vechi timpuri, ferindu-se de ea ca de un loc rau, unde se intampla lucruri peste puterea de intelegere a omului obisnuit. Toti stiau din mosi stramosi ca odata intrati printre copacii al caror fosnet venea parca din alta lume, toate spaimele subconstientului uman, prind brusc viata si apar in calea celui indeajuns de nesabuit incat sa se aventureze in acest loc . Din cele mai vechi timpuri, localnicii din jurul padurii de la Hoia-Baciu au observat pe propria piele ca odata ce au intrat in padure pentru a taia lemne, a cosi iarba pentru animale sau a culege fructe de padure sau ciuperci, ceva straniu se intampla cu absolut oricare dintre ei.

Inca de la primii pasi printre copaci, satenii se pomeneau asaltati de stari inexplicabile de greata, anxietate, senzatii de voma, dureri de cap si chiar arsuri aparute pe piele. Multa vreme, padurea Baciu din vestul orasului Cluj-Napoca a ramas un subiect tabu, oamenii temandu-se sa aduca vorba despre un loc pe care in sinea lor il credeau cazut sub un blestem greu, sau mai rau, insasi salas al Necuratului. Cel care a intreprins o adevarata munca de pionierat la aceea vreme in studiul fenomenelor paranormale din padurea de stejari, a fost biologul Alexandru Sift (1936-1993).

Profesorul Sift a fost atras de faima padurii Baciu, intrigat fiind de povestile si intamplarile incredibile pe care le auzea de la localnici. In decada anilor 1950, a intreprins numeroase calatorii in padure, observand la fiecare incursiune intre copaci, o serie de umbre ciudate care il insoteau. Fire curajoasa, nu a abandonat cercetarile, izbutind sa fotografieze”umbrele”. Surprizele si-au facut aparitia inca de la developarea cadrelor fotografice pe care se puteau observa, pe langa”umbrele” in cauza, multe alte forme, lumini si siluete pe care ochiul uman nu le putea vedea. Cercetarile lui Sift au continuat pana in pragul anilor 1960, cand tot mai multi cercetatori romani i-au preluat studiile si aveau sa fie atrasi de explorarea padurii Baciu.

OZN-uri in toata puterea cuvantului

Pe data de 18 august 1968, tehnicianul-militar Emil Barnea in varsta de 45 de ani, ignorand avertismentele satenilor, se afla in padurea Baciu pentru a petrece un sfarsit de sapatamana departe de stresul orasului. Impreuna cu el se aflau la acea data prietena sa, Zamfira Matea si alti doi prieteni de familie care au dorit sa-si pastreze anonimatul. In preajma orei 13.00, pe cand se afla in cautarea unor lemne pentru foc, Emil Barnea s-a pomenit brusc strigat de prieteni. Intors in poiana, alaturi de prietenii sai, Emil Barnea a apucat sa vada ceea ce parea un OZN care survola la viteza mica padurea Baciu, fara sa scoata niciun sunet. Straniul aparat zburator a inceput sa straluceasca brusc, facand in aer o manevra de rastunare. Fara veste, OZN-ul a accelerat spre cer intr-o directie usor oblica. Urmarindu-l prin vizorul aparatului foto, Emil Barnea a reusit sa-l mai surpinda in trei cadre. Dupa developarea filmului, tehnicianul clujean a contemplat cu stupoare fotografiile a ceea ce peste ani specialistii internationali ai fenomenologiei OZN aveau sa clasifice drept “ cele mai clare imagini ale unui OZN fotografiat in Romania si fara indoiala, unele dintre cele mai bune imagini ale vreunui OZN fotografiat vreodata in lume”.



Pana la acest moment, Emil Barnea intrase deja in contact cu Florin Gheorghita si Ion Hobana, probabil cei mai prestigiosi ufologi romani, care i-au confirmat autenticitatea fotografiilor. Dupa ce fotografiile au trecut si de “filtrul” autoritatilor vremii, au fost preluate de Agerpres, agentia nationala de presa, si facute publice inclusiv peste hotare. Celebritatea fotografiilor avea sa atinga noi culmi in decursul anului 1977 cand au fost prezentate de cate profesorul C.S. Vonkeviziczky in cadrul Congresului International de Ozenologie din Acapulco. Fotografiile au fost preluate imediat de toate cartile si revistele din lumea intreaga, care vizeaza cazuistica OZN.

Padurea Baciu continua sa fascineze, in special datorita relatarilor martorilor oculari care declarau ca se pot observa fenomene in cele mai stranii precum senzatii fizice inexplicabile, observatii de lumini de forme si culori diverse, umbre ciudate, voci si chipuri umane. Zona devine in scurt timp celebra printre specialistii in paranormal si ezoterism din intreaga lume, echipe intregi de cercetatori reputati din Germania, Franta, Statele Unite si Ungaria vizitand padurea Baciu in plina perioada comunista, si reusind sa prinda pe pelicula inexplicabilul de langa noi…

Cu paranormalul la fotografiat…

Odata intrat in padurea Baciu, ai senzatia foarte accentuata ca esti privit, ca de undeva din spatele fiecarui copac, mii de fiinte nevazute te privesc atent ca pe unul care a nimerit pe taramul lor. Aceasta senzatie este prezenta la toti cei care au pasit pragul straniei paduri. Vanatori, turisti, oficialitati, cercetatori, copii, persoane cu capacitate paranormala sau simpli curiosi. Cercetatorul Adrian Patrut din Cluj-Napoca si-a dedicat o buna parte din viata studierii si investigarii fenomenologiei paranormale din padure, fiind in prezent considerat cea mai autorizata persoana in ceea ce priveste misterele padurii Baciu.
Conform materialelor stranse de Adrian Patrut in zeci de ani de observatii, aparitiile fac parte dintr-un spectru larg al manifestarilor paranormale, ceea ce face dificila incadrarea lor intr-un singur subgen sau capitol al fenomenologiei necunoscutului.

In primul rand, padurea Baciu este faimoasa pentru aparitiile sale. Structuri imateriale sau materiale de forme diverse apar in fata ochilor curiosilor, fie ca este noapte sau miezul zilei. Majoritatea sunt invizibile pentru ochiul uman, fiind capturate insa de aparatele de filmat sau fotografiat. Unii ezoteristi considera ca sunt nimic altceva decat reprezentatiile spiritelor care populeaza universurile paralele. Urmeaza la rand anomaliile magnetice, fluctuatiile campului electromagnetic, emisiile infrasunet. Printre cele mai socante manifestari, se numara si urmele fara explicatie care apar pe pamant, zapada sau iarba, direct sub ochii privitorilor. Nici lumea vie nu a scapat neafectata de misterele padurii, efectele biologice manifestandu-se asupra plantelor si vegetatiei care prezinta forme de deshidratare, arsuri si necroze ale tulpinilor si frunzelor din anumite zone ale padurii.



Oamenii care trec accidental prin dreptul zonelor active (considerate de initiati ca fiind adevarate porti de trecere in alte planuri) se pomenesc cu arsuri de piele, roseata, iritatii, dureri de cap, senzatie amplificata de sete, anxietate, stari de lesin. Cele mai tipice aparitii sunt cele care se profileaza pe cerul de deasupra padurii. Din senin, apar pe cer, in zbor, figuri geometrice sub forma de piramide, sfere, cilindri, conuri, cuburi. Aceste forme geometrice care nu ar avea ce cauta pe cer in mod obisnuit, au fost fotografiate si filmate de sute de ori. Cele mai spectaculare sunt cele cu forma de OZN, pre-OZN sau qvasi-OZN. Padurea este celebra si datorita faptului ca intre hotarele sale, OZN-urile invizibile pentru ochiul uman, dar care pot fi fotografiate, sunt mai numeroase decat OZN-urile vizibile cu ochiul liber.

Nicaieri pe Terra nu a mai fost identificata o locatie cu aceste caracteristici. Aparitiile care produc cele mai mai mari temeri curiosilor sunt cele umanoide. Pare ca peste tot in padure exista capete umane care pandesc din invizibil. La fel ca in cazul OZN-urilor, marea lor majoritatea au fost observate in fotografii. Multi turisti care faceau poze de familie au cazut prada groazei cand le-au developat si au observat ca nu erau singuri in padure, zeci de capete inghesuindu-se uneori in fotografii. Pentru un plus de macabru, au fost identificate in fotografii inclusiv figuri ale unor persoane decedate…Un alt aspect care merita mentionat, este cel legat de starile tranzitorii intre radiatiile gama si beta, amplificate de distorsiunile magnetice asociate deseori cu aparitia unor siluete umanoide translucide, de culoare alba.

Poarta spre alte lumi

In anul 1993, cercetatorul Adrian Patrut a identificat in padurea Baciu o zona aparte pe care a denumit-o “Punctul 3 social activ”. Zona cu pricina pare a fi centrul de maxima activitate pentru fenomenele paranormale observate in inima Ardealului. Cercetarile de pana in prezent au dus la stabilirea urmatoarelor concluzii :

  • Fenomenele din padurea Hoia-Baciu sunt in mod general discrete dar continue in timp.
  • Padurea in sine, ofera mai multe date cercetatorilor decat amatorilor de spiritism.
  • Fenomenele sunt in mod clar evidente, fiind necontestate chiar si de cei mai sceptici oameni de stiinta.
  • Se pare ca exista o legatura intre prezenta in padure a persoanelor cu capacitate de medium si aparitia fenomenelor misterioase.

Frecventa fenomenelor paranormale este una fluctuanta, cauzele fluctuatiilor nefiind descoperite in totalitate. Exista, de asemenea, un consens general in randul specialistilor in parapsihologie, conform caruia Padurea Hoia-Baciu este o “poarta” interdimensionala prin care spiritele, fie ele ale celor decedati recent sau inca neincarnati, pot intra in dimensiunea material-fizica a planetei Terra. Initiatii in stiintele ezoterice sustin insa ca Padurea Hoia-Baciu ar fi un portal intre planul astral si cel teluric, zona intermediara similara cumva Purgatoriului lui Dante, unde sufletele decedatilor adasta timp de 40 de zile, in care li se hotaraste soarta si le se judeca faptele…

Fenomenele inregistrate in padurea Baciu nu sunt singulare pe mapamond. Harta locurilor de pe Terra care contin zone cu fenomene asemanatoare, cuprinde si Desertul Mojave si Gloful Breeze din Statele Unite, La Spezia-Arenzano din Italia, Valea Hessdalen din Norvegia, Belo Horizonte din Brazilia, Muntele Kailasa din Tibet. Cu toate acestea, padurea Hoia-Baciu este considerata de toti marii parapsihologi , drept cel mai important areal al manifestarii fenomenelor parapsihologice de pe intreaga planeta.

sursa descopera.ro

Monday, July 20, 2009

ZIMBETUL SI FERICIREA ZILNICA


Un psiholog britanic, Richard Wiseman, a descoperit cîă putem fi fericiţi indiferent de faptul că suntem săraci, ne simţim graşi, că te-ai certat cu certat cu consoarta sau ai pierdut portofelul. Wiseman a scris un manual simplu şi uşor de consultat, intitulat ''59 Seconds: think a little, change a lot'', în care recomandă cum să redevii surâzător.

El recomandă, în primul rand, să zâmbim cel puţin 20 de secunde. ''Un zâmbet trebuie să dureze între 15-30 de secunde şi aminteşte-ţi să zâmbeşti cu regularitate'', scrie autorul cărţii.

Wiseman afirmă că investiţia în experienţă este mai bună decât shopping-ul: mergi la un concert, încercă să faci bungee jumping, să încerci anumite restaurante şi localuri insolite.

Psihologul oferă şi un truc eficient pentru a mânca mai puţin: plasaţi o oglindă în bucătărie şi cu siguranţă veţi deschide de mai puţine ori frigiderul.

Cartea lui Wiseman oferă si alte sfaturi foarte potrivite în viaţa de zi cu zi.

Astfel, dacă vrei să placi nu-i face un serviciu celuilalt, fă să ţi se facă un serviciu; dacă vrei să te simţi încrezător în cursul unei discuţii de muncă, începe prin a vorbi de o slăbiciune de-a ta;

dacă ai nevoie de o schimbare începi să faci ceva nou sau întâlneşte-te persoane noi;

pentru a te determina să atingi un obiectiv, vorbeşte despre acesta cu prietenii tăi, cu colegii, cu familia ta, făcându-l astfel concret.

sursa click

Plata salariului pe card este ilegală

Obligaţia de primi plata salariului pe card este neconstituţională pentru că încalcă dreptul de proprietate, a decis Curtea Constituţională.

Obligarea personalului din instituţiile publice de a primi salariul prin intermediul cardului condiţionează folosinţa acestor 'bunuri' de existenţa bancomatelor şi automat de voinţa unor persoane juridice private (bănci), care percep pentru eliberarea banilor anumite comisioane. “În aceste condiţii, se ajunge la micşorarea drepturilor salariale ale persoanelor din instituţiile publice, fără a se ţine cont de consimţământul acestora. Mai mult, titularii cardurilor nu pot folosi şi dispune de drepturile lor salariale în orice situaţie, fiind ţinuţi de limitarea zilnică a retragerilor sumelor de bani al căror plafon este stabilit de bancă. Or, nici chiar legiuitorul nu poate limita un drept, decât doar pentru un interes de utilitate publică, şi nicidecum pentru un interes privat”, se afirmă în decizia Curţii.
sursa click

DE CE SA PLATESC LA STAT?

Beats me..ma depaseste, nu inteleg, de ce naiba trebuie sa platim pentru facultatile de stat.
Daca vreau sa platesc ma inscriu la o universitate particulara unde stiu ca sint tratata misto, ca nu studiez pe computere 368, si ca secretarele nu par ca tocmai au avut o partida nefericita de sex anal.

In Germania institutiile de invatamint sint gratuite. De ce?Pentru ca nemtii sa fie impulsionati sa dea la facultate. Acolo putem si noi romanii sa studiem GRATUIT, in engleza daca prindem un program Erasmus sau in germana , oricind, daca studiem of course mai intii limba.
De ce dracu sa vreau sa fac o facultate de stat in rromnika cind pot sa fac una dintre cele mai bune facultati din lume-clasata printre primele 100 in Germania?
Si on top of it muista de androneasca care e o fata lacoma lacoma, acum a pornit razboiul personal-pt. ca este clar personal, probabil nu s-au inteles la pret- cu Spiru Haret.

Rectorul instituţiei de învăţământ superior, Aurelian Bondrea, a declarat că toate facultăţile Universităţii 'Spiru Haret' 'sunt în regulă', aceasta primind controlul Ministerului Educaţiei. pentru că nu au nimic de ascuns. Bondrea consideră că decizia şefei de la învăţământ, Ecaterina Andronescu, este abuzivă şi ilegală.

"Ministerul vede Universitatea «Spiru Haret» un adevărat competitor şi de aceea, prin hotărârea de Guvern promovată, a vrut să elimine acest competitor lăsând loc instituţiilor private ale statului. Mă refer la faptul că instituţiile de învăţământ superior de stat organizează învăţământ cu taxă ceea ce contravine legislaţiei în vigoare", a spus lectorul.

Mi se pare culmea idioteniei sa le periclitezi oamenilor locurile de munca, numai pentru ca o pizda proasta vrea mai multa spaga-ma refer la cei care lucreaza deja, cu diplome de la Spiru, date acum 2 ani si pe care ministresa nefe vrea sa le anuleze.
Ii e frica de faptul ca Spiru le face universitatilor de stat CE SI-AU MARIT TAXELE concurenta?
I say chiar meritam ce ni se intimpla daca nimeni nu o pune de un protest.

Elena Ceausescu avea retete cu vrajitorii

PASIUNE. Elena Ceausescu era avida de practici oculte si vrajitorii
CURAJ. Stranepotul lui Dracula, strunindu-si cu greu calul in Balta Vrajitoarelor

Una dintre legendele mai putin cunoscute legate de Tepes-Dracula e povestea padurii Blodu-Creteasca, ramasita a vestitului Codru al Vlasiei.

Inainte de 89, Ceausescu organiza aici vanatori prezidentiale de fazani si caprioare. In inima padurii se afla o balta cu un diametru de aproximativ 25 de metri, denumita de localnici Balta Vrajitoarelor. Dupa cutremurul din '77 zeci de bascule cu moloz au fost descarcate aici, urmarindu-se asanarea ei. Totul era insa inghitit inexplicabil de apa tulbure, astfel ca operatiunea n-a reusit. De ce se intamplau toate astea? Se spune ca motivul e acela ca in acest loc a fost omorat Vlad Dracul. Capul domnitorului a fost trimis la Stanbul, ca dovada, iar corpul inmormantat in padurea Snagov.

Zona are o incarcatura malefica si, in mai toate timpurile, a fost bantuita de vrajitoare. Pe vremea cand avorturile erau interzise, femeile insarcinate care vroiau sa renunte la copii, petreceau cateva zile prin aceasta padure, apoi avortau spontan. Imediat se organizau echipe mixte de padurari si militieni care le puneau pe fuga. Extrem de interesant si relativ putin cunoscut: nici Elena Ceausescu nu era straina de practicile oculte din Padurea Boldu-Creteasca. In subteranele fostului CC au fost descoperite mai multe dosare in care sotia dictatorului isi tinea materialele si retetele vrajitoresti care circulau in zona respectiva. Poate de aici i s-a tras "tovarasei" si gustul binecunoscut pentru consultarea unor ghicitori celebre, mai apoi, in diverse probleme.

In Balta Vrajitoarelor nu traieste nici macar o broasca. Animalele gospodarilor din zona refuza sa intre si astazi in apa tulbure. Aici au fost semnalate deseori fenomene de poltergeist (aparitii sau miscari bruste de obiecte). Dintre acestea, cel mai semnificativ s-a petrecut in 1996 cand, in toiul verii, pe 1 iulie, a inceput sa ninga abundent pe o suprafata de 20 de metri patrati. Stefan Brandes-Latea, care se revendica urmasul lui Tepes, isi aminteste, intr-un dialog cu reporterii nostri, ca aceasta ninsoare parea o cutie alba. Ninsoarea a durat cateva minute, iar toti cei prezenti au ramas blocati. Cineva din echipa de cascadori a reusit sa filmeze vreo 20 de secunde evenimentul.
Stefan spune ca pe langa ceea ce se intampla aici, serialul Twin Peaks este o telenovela. Cateodata, din mijlocul padurii se aud urlete sinistre, voci venite din neant sau cantece.

Locuri misterioase din Romania














Polovragi – Adevarata pestera a lui Zamolxis?

Pe malul Oltetului, intr-o ambianta de vis, in mijlocul naturii ne priveste ochiul negru al unei pesteri in care a fiintat odinioara insusi Zamolxis, Zeul-Om atat de iubit de daci. Numita printre altele, pestera lui Zamolxis, Pestera lui Pahomie sau Pestera Polovragi, formatiunea carstica din muntii Olteniei ascunde taine nebanuite. Profesorul Nicolae Simionescu dezvaluie o parte din denumirea de Polovragi, sugerand ca se trage din existenta unei campii “Poleo” unde se adunau vracii si initiatii dacilor. Ermitii daci erau capabili sa vindece toate bolile vremurilor cu ajutorul plantei magice numita Polovraga, planta disparuta in zilele noastre. Polovragi este, de asemenea, pestera descrisa de Mihai Eminescu in poemul “Memento mori”.

Conform legendelor, Zamolxis era detinator al unor puteri uluitoare, fiind capabil sa-si schimbe dupa dorinta infatisarea din tanar in batran. Prin pestera Polovragi, zeul suprem al geto-dacilor intra in adancuri pentru a iesi peste munti la cetatea Sarmizegetusei. Cand speologii au cercetat pestera in premiera, acum circa 100 de ani, au fost uluiti sa descopere urme de picioare umane incaltate, vechi de 2.000 de ani, fara indoiala urme de daci.

Zvonurile despre comorile dacice ascunse in Polovragi au atras sumedenie de rauvoitori si aventurieri lacomi. Toti acestia au avut parte de morti tragice in incercarile lor nesabuite de a tulbura linistea locului. Se spune ca blestemul lui Zamolxis inca vegheaza locul. Stau marturie zecile de cazuri, povestite in popor, despre ciobani carora le-au disparut oile, vacari care au ramas fara vacile din fata ochilor, nuntasi carora le disparea de pe mese bautura si mancarea - lasandu-i muti de spaima si bolnavi de nebunie.

Entuziastii fenomenelor paranormale numesc zona “Triunghiul Bermudelor din Oltenia". O intamplare demna de retinut este acea care vizeaza cunoscutul obicei al lui Tudor Valdimirescu de a reveni pentru rugaciune in preajma zidurilor Manastirii Polovragi. O iscalitura a sa ramasa in manastire se adauga variantei neoficiale in care o sosie a sa ar fi fost ucisa de eteristi, pe cand Domnul Tudor, un initiat al vremii, a ramasa in manastire pentru a trai deghizat in calugar pana la sfarsitul vietii.


Sinca Veche & enigmele bisericii din stanca

Situat in frumoasa Tara a Fagarasului, Sinca Veche este un fascinant si stravechi sat romanesc care a avut candva patru biserici, trei de lemn si una din piatra; in prezent pastrandu-se doar biserica de piatra, care este si cea mai veche. Aceasta a fost construita pe locul unui strabun loc sacru despre care cercetatorii spun ca are o vechime uluitoare de circa 7.000 de ani. Cu toate ca exista numeroase voci care afirma ca biserica a fost unul dintre primele locuri de cult crestin din Dacia, o parte a specialistilor atrage atentia asupra inscriptiilor ne-crestine de pe unul dintre peretii altarului. Conform preotului Silvestru Popovici din Sinca Veche, acest perete face parte din biserica interioara, din pestera, care a fost in mare parte distrusa de catre cei care au sapat de-a lungul veacurilor in cautare de comori.

Incarcatura subtila a acestui loc se manifesta uneori prin aparitii inexplicabile de sfere de lumina, cruci si semne stranii. Pe unul dintre pereti se mai poate observa o sculptura a unui cap de dac cu barba, plete si cusma. Zona mai este celebra in randul initiatilor deoarece aici, in prejma marilor sarbatori religioase, unii oameni spun ca aud coruri care canta cantece de o frumusete nelumeasca. Toti cei care au auzit corul din alta lume au fost frapati de faptul ca, desi muzica parea bisericeasca, iar cuvintele se auzeau clar, nu reuseau sa retina sensul lor. Termenii nu sunau romaneste si totusi nu pareau straini de limba romana arhaica. Sa fi fost cantece in limba daca?

Despre sacralitatea acestui loc vorbesc numeroase intamplari, precum povestea lui Gheorghe Moldovan, un localnic urmarit de Securitate in anul 1953 pentru colaborare cu Rezistenta Anticomunista din Fagaras. Moldovan viseaza niste fiinte de lumina care-l avertizeaza si-l sfatuiesc unde sa se ascunda pentru a nu fi gasit. 43 de ani mai tarziu, in 1996, reporterul TVR Lucian Babeanu a intrat in pestera dorind sa traga cateva cadre si cu aceasta pentru o emisiune cand, spre stupoarea cameramanului, camera video a inceput sa porneasca si sa se opreasca singura, neraspunzand la comenzi. Crezand ca aparatul de filmat este defect, echipa a parasit pestera, iar in studiouri, cand au vizionat ceea ce se inregistrase, au avut surpriza sa observe sfere de lumina stralucitoare care roiau in adancul bisericii…

Blestemul comorilor din Baragan

Pentru majoritatea romanilor, Baraganul nu este altceva decat o campie nesfarsita unde iarna musca viscolul, iar vara soarele arde ucigator. Insa, foarte putini oameni cunosc suita de mistere care invaluie oceanul de campie dintre Marea Neagra, Carpati si Dunare, un taram evocat deseori de Panait Istrati si Fanus Neagu. Conform legendelor locale, in pamanturile campiei se afla ingropate numeroase comori pazite de blesteme crunte. Undeva intre Calarasi si Lehliu se gaseste satul Dor Marunt, celebru nu demult pentru frumosii armasari care alcatuiau cea mai mare herghelie de cai de rasa din Baragan. Aici se afla, insa, ingropate si comori stravechi strajuite de flacari ireale, de un albastru nelumesc care danseaza in puterea noptii pe necuprinsul campurilor.

Celebru in acest sens este locul denumit La Movila, unde, inainte de Revolutia din 1989, un satean a descoperit in timp ce ara, un ulcior plin cu bani de aur. Fire marinimoasa, localnicul i-a impartit frateste cu ceilalti sateni. Nu a durat mult pana cand despre aceasta isprava a aflat si Militia, care s-a autoinfintat si a confiscat taranilor toate monedele gasite.

Soarta blestemata a comorilor este intarita de povestea lui Gheorghe Prepelita, un satean care a descoperit peste 100 de monezi de aur. Prepelita nu a suflat un cuvant, dar satenii vedeau cum neamul lui isi construieste case si grajduri noi, se imbraca scump, isi cumpara turme de oi si vite. Blestemul comorii nu dormea: la 7 luni de la descoperirea averii, nevasta lui Prepelita se arunca fara motiv intr-o fantana. La cateva saptamani dupa, ginerele sateanului are aceeasi soarta, pentru ca, peste un an de zile, fiica lui Prepelita sa se spanzure de aceeasi fantana.

La fel de sinistru este - spun legendele - si blestemul comorii lui Pintecan, un alt satean care a gasit un butoias cu galbeni de aur ingropat la radacina unui nuc. In noaptea imediat urmatoare, “norocosul” Pintecan aude in vis o voce care-i porunceste sa construiasca o biserica pe locul unde a descoperit banii sau il va ajunge blestemul comorii. Dimineata, Pintecan a ignorat visul, grabit sa se imbogateasca. Si-a impartit comoara in familie si s-a apucat de afaceri prospere. La doi ani de la eveniment, cand se intorcea acasa si-a gasit baietelul de doi ani spanzurat intre gratiile de la patut. In noaptea nenorocirii, a visat din nou aceeasi voce care l-a avetizat ca daca nu face biserica, va fi lovit de necazuri si mai mari. Socat, omul a construit cea de-a doua biserica a satului, care este vizibila si astazi.

Fantomele de pe Dealul Luncanilor

Undeva in inima Moldovei, intre orasele Iasi si Pascani, se fla satul Sarca din care se poate ajunge in comuna Luncani. Faptele stranii petrecute aici avertizeaza orice drumet care vrea sa plece la ceas de seara spre Luncani. Mai ales daca drumetul este un om bun cu inima curata, deoarece fantomele pripasite in aceste locuri, pandesc in special pe cei cu suflet bun. Stau marturie in acest sens, intamplarile inspaimantatoare prin care au trecut destul de recent oameni precum Elena Surugiu, Petruta Muscalul, Maria Piper si altii.

Salasul fantomelor din zona este cantonat undeva la captul unui iaz secat, unde - conform povestilor - oamenilor le apar stafii care-i urmaresc cale de 3 kilometri pana in satul Goesti. Batranii povestesc ca in locul blestemat au fost ingropati fara imparatasanie si lumanare multi soldati ucisi in 1917, in decursul primului Razboi Mondial. Astfel se explica de ce zeci de drumeti spun ca au vazut odata cu caderea noptii, siluete translucide, albe si tacute care pluteau alaturi de ei, intotdeuna pe partea dreapta a drumului. Batranii spun ca soldatii-fantome, care acum sunt prinsi intre lumi, stafiile lor aparandu-le in special oamenilor cu suflet bun si copiilor, asteapta ca pe dealul Luncanilor sa se faca o slujba de pomenire a sufletelor si o sfintire a locului.


Costesti, locul unde duhurile dau cu pietre

Localitatea Costesti din judetul Arges a figurat acum cativa ani nu doar pe prima pagina a cotidianelor romanesti, din pricina Mineriadei care a trecut pe aici, ci si in toiul dezbaterilor specialistilor in paranormal. Cazul in sine a fost observat si filmat de numerosi martori oculari, ceea ce-i da un plus de credibilitate. Totul a inceput in noaptea zilei de 20 martie 1997, cand asupra casei familiei Panait Draghici s-a abatut din senin o ploaie de pietre de diferite dimensiuni, in urma careia atat proprietarii, cat si vecinii lor s-au ales cu o spaima sora cu moarte, precum si cu acoperisurile distruse si ferestrele sparte. Dupa prima seara “paranormala”, ploaia de pietre a continuat a doua zi, tot la lasarea serii. Pana in noaptea de 24 martie, inainte de sarbatoarea de Bunavestire, intamplarea s-a repetat consecutiv in fiecare seara, politia locala din Costesti rezumandu-se la a observa ciudatul fenomen alaturi de tot satul, dupa care a intocmit un raport de pagube si distrugere fara faptas. Dupa Bunavestire, ploaia de pietre a incetat brusc. Linistea a durat doar pana pe 29 august 1997, cand tirurile de pietre aruncate de maini invizibile au reinceput mai violent decat in primavara. Oamenii au apelat la Georgica Cretu, preotul paroh din Costesti care a venit in casa lor chiar in timpul unei ploi de pietre pentru a citi cu glas tare Moliftele Sfantului Vasile cel Mare. Spre surprinderea tuturor, pe intreaga durata a slujbei atacul a incetat, pentru a reincepe insa la scurt timp dupa aceea…

Culmea manifestarilor bizare din Costesti s-a inregistrat pe 4 septembrie 1997. In acea zi, mobilele au inceput sa se miste prin casa dintr-o camera in alta, mutate parca de niste carausi invizibili. Peste doar cateva zile, crestinii urmau sa sarbatoreasca Nasterea Prea Sfintei Fecioare Maria. Linistea s-a asternut de atunci asupra gospodariei familiei Draghici. Entuziastii fenomenelor paranormale sunt de parere ca atacul s-a datorat unor demoni sau unor furtuni magnetice. Altii inainteaza ipoteza unui fenomen evident de Poltergeist. Faptasa ar fi fost Achilina Marciuc, o femeie care pe parcursul intregii sale vieti s-a certat cu familia Draghici. Mai mult, in timpul acceselor sale de furie, batrana Achilina arunca cu pietre in casa vecinilor sai. Achilina Marciuc a murit singura intr-o mizerie crunta pe data de 11 august 1987. Se pare ca spiritul neadormit al batranei i-a urat atat de mult pe membrii familiei Draghici, incat a dat cu pietre in casa vecinilor atat in lumea acesta, cat si de pe lumea cealalta…

Poeni, satul blestemat de lupi…

Satul Poeni de la poalele Muntilor Poiana Rusca ascunde niste intamplari care ar face cinste oricarui roman de groaza marca Stephen King. Cazul cuprinde o serie de atacuri ale lupilor indreptate asupra mai multor sateni. O femeie, Maria Sarbu, a fost chiar omorata si devorata de ceea ce, la prima vedere, pare un lup. Insa toti zoologii afirma ca, de obicei, lupii nu ataca oamenii decat daca sunt turbati, ceea ce in povestea de fata este putin probabil. Totodata, in nicio circumstanta lupii nu devin mancatori de oameni, fenomen care se intalneste doar in cazul tigrilor, leilor si leoparzilor. Misterul de la Poeni se adanceste si mai mult daca luam in calcul faptul ca in zona respectiva nu mai existau lupi de peste o suta de ani.

Batranii satului sunt de parere ca faptasul nu a putut fi in ruptul capului un lup obisnuit, ci ca animalul care a atacat oamenii din Poeni a fost un lup necurat, un strigon, cum se spune in aceste parti strigoiului. Cei care au scapat povestesc ca fiara din alta lume arata precum un caine mare, negru cu blana zburlita, care nu lasa urma pe zapada sau prin praf atungi cand fuge, ca si cum ar fi plutit. De asemnea, povestile spun ca aratarea disparea instantaneu daca oamenii apucau sa-si faca semnul crucii sau sa roasteasca o rugaciune. Drac sau suflet neadormit de strigoi, nu se stie exact ce a atacat satul Poeni. Oamenii sunt de parere ca povestea neamului muscat de fiara necurata incepe acum peste doua sute de ani, cand cineva din familia respectiva ar fi omorat un alt satean pentru a-i fura o arma foarte valoroasa. Cel ucis era unicul fiu al unei batrane care in ziua inmormantarii ar fi aruncat in cimitir un greu blestem asupra neamului ucigasului fiului sau.

Balta Vrajitoarelor

Satul Boldesti. Padurea Boldu-Creteasca. Langa Bucuresti, la doar 30 de minute distanta de padurea Cernica, exista o balta blestemata, recunoscuta si temuta inclusiv in prezent de localnici. Ascunsa in mijlocul padurii Boldu-Creteasca, balta este la prima vedere un banal ochi de apa de dimensiuni mai mult decat modeste, cu un diametru de doar 5 metri. In ciuda aparentei obisnuite, se spune ca peticul de apa este inconjurat de forte din alte lumi si este loc de manifestari inexplicabile.

Faima baltii este demult cunoscuta de vrajitoarele tiganci care se aduna din lumea intreaga aici, in prejma noptilor de Sfantul Gheorghe, Sanziene si Sfantul Andrei, atunci cand se spune ca se deschid temporar portile spre celelalte taramuri. Balta este un loc al puterii transmis din generatie in generatie in randul vrajitoarelor. Se pare ca orice vraja, blestem sau dezlegare spuse pe malul acestei mici balti ascunse la marginea Bucurestilor se indeplineste negresit. Parca pentru a adauga un miez de adevar in povestea vrajitoarelor, exista oameni care au observat in preajma baltii o serie de fenomene ciudate precum fulgere globulare si furtuni iscate din senin in perimetrul restrans al baltii. De asemenea, numeroase animalele (cai, vite, oi, capre, caini sau pisici) refuza sa bea apa de aici, preferand parca sa moara de sete decat sa se adape din balta.

Balta, care are o adancime de doar un metru si jumatate, nu seaca, nu se mareste, nu se micsoreaza niciodata - indiferent daca este seceta sau ploua abundent. Cu toate acestea, conform legendelor, balta pare a nu avea fund: oamenii din zona spun ca au aruncat in ea un bolovan greu de 20 de kilograme. Acesta ar fi disparut fara urma in doua saptamani…
sursa

Sunday, July 19, 2009

Michael Jackson era un tată devotat

Mareste fontul| Trimite pe yahoo messenger| Trimite pagina unui prieten| Printeaza pagina

Copii lui Michael Jackson au avut parte de un tată model care le oferea tot ce aveau nevoie atât material dar mai ales spiritual.

Imaginile de mai jos, mai exact un filmuleţ făcut de star în casă cu ocazia zilei de naştere a fiului său mai mare, vorbesc de la sine.




La acea vreme Michael avea doar doi copii, pe Prince şi pe Paris, care spun fără inhibiţii în faţa camerei că au cel mai bun tată din lume care le oferă ce vor ei şi pe care îl iubesc foarte mult.

De asemenea, apropiaţii lui Michael vorbesc despre el ca fiind un tată model, mereu atent la nevoile copiilor, care îşi făcea timp pentru a se juca cu ei.

sursa libertatea

LIMBI LA DESENELE COPILARIEI

Am participat la concursul de pe siteul desenele copilariei , respectind conditia de a gazdui pe blogul meu superb o luna bannerul lor. Postul meu, desigur, sublim este aici.
Voiam sa cistig locul 1 care era un Nokia, pen'ca lui fiimea i s-a stricat telefonul si chiar aveam nevoie de unul.
Acum, cind s-au ales cistigatorii, ma putin inspumez. De ce?
Nu pentru ca postul meu, again sublim, nu a cistigat NEAPARAT, ci pentru ca criteriile de cistig nu s-au respectat.Daca pina acum cistigatorii, spuneau baietii de pe site, erau desemnati in functie de calitatea articolului DESPRE DESENE ANIMATE, am observat cu stupoare ca pe locul 1 a fost selectat un blog in care postul respectiv nu vorbea DELOC despre desene animate in schimb dadea limbi abundente blogului desenele copilariei.
Pai, bine, in acest context se cheama spammereala ce au facut baietii. Daca era concurus de limbi, trebuia sa o spuna pe fata ca Bad Pitzi care chiar a organizat un concurs de limbi, si mi s-a parut f cool ideea.
Concluzia mea este NESIMTIRE SPECIFIC ROMANEASCA AMESTECATA WITH A DASH OF SPAM
Nu mai faceti trafic desenlor copilariei. Daca au creier in cap, ar trebui sa gaseasca alte metode de a-si face trafic, nu teapa data bloggerilor.

ALEX, MICUL ELF BOLNAV














Are trei ani si un pic si cancer. Se poate opera si sunt sanse mari de vindecare, asa cum s-a intamplat si cu alti copii care au avut acelasi diagnostic. Exista in Franta o clinica specializata in acest tip de boala. Evident ca totul depinde de bani. Peste 160.000 de euro. Suma pare imposibil de strans dar nu e deloc asa. Deja in Cluj s-au facut eforturi financiare importante care au dat rezultate consistente.

Daca vrem, putem sa-l salvam. Mi se pare oribil ca o viata sa depinda de niste bani. Mai oribil chiar decat boala in sine.

Toate datele de contact le gasiti la adresa: www.alexdamian.com

Va multumesc!
sursa mircea badea

CURGEREA TIMPULUI

Copacii criminali trebuie băgaţi la puşcărie


Există un proiect de lege care spune că, pentru a proteja idioţii, copacii de pe marginea drumului trebuie tăiaţi. Că prea se opresc cu maşinile în ei. Şi, în loc să găsim soluţii inteligente, alegem din alea grobiene.

Ieri, cineva mă întreba dacă şi pe afară e la fel de zăpuşeală în oraş. Nu, pentru că ăia au nişte chestii verzi plantate peste tot, care dau umbră. Se numesc COPACI. În Bucuresti nu există problema asta, toţi copacii au fost mutilaţi din diverse motive. Unii au spus că puful le intră în casa. Alţii voiau parcări.

Acum, copacii criminali care stau în calea bieţilor vitezomani trebuie tăiaţi.

sursa zoso

UNDA TEMPORALA ZERO-TERENCE MCKENNA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites