Saturday, June 27, 2009

VIBRATIA NOASTRA

Am auzit multe kestii enervante de la 'spiritualistii' din romanika. Cele mai populare si my fav sint:


Nu-i asa ca romanii sint cei mai spirituali oameni din lume? NOT!


Nu-i asa ca Romania este tara Maicii Domnului?De ce ma intrebi pe mine daca esti asa sigur?


Nu-i asa ca aici pe pamintul acest sfint se va inalta Noul Ierusalim?um....absolut deloc, ala e la Erez la el acasa.


Nu-i asa ca budismul, islamul, yoga, catolicismul etc nu sint pe vibratia noastra si deci nu ni se potrivesc?(My personal favourite)


Pe asta am auzit-o zilele trecute legata de participarea la un seminar budist.
Tata, nu esti obligat sa participi. Dar recunoaste ca esti nesimtit si ti-e lene sa lucrezi.Ti-e lene sa faci mantre, ti-e lene sa citesti scripturile sfinte si ti-e lene sa faci prosternari.Nu ai chef sa intri in retetreat 3 ani ca nu-ti mai futi curvele si nu mai papi carnita de porc.


Nu-i bai, da recunoaste. Desigur nu toata lumea trebuie sa iubeasca budismul/yoga/islamul etc.


Da' pe astia de ma intrebati cu vibratia va intreb un singur lucru.Care e vibratia romanului?
Lasitatea/Nesimtirea?Manelareala? Lenea/Indparea? Aroganta?
Ca desigur cu falsa smerenie o sa-mi raspundeti ca sintem crestini de 2000 de ani. UATEVA DUDE!


Citi dintre voi tineti posturile ca la carte? Citi dintre voi va spovediti si va impartasiti la 40 de zile? Citi dintre voi bagati 100 metanii pe zi plus acatistul Ingerului Pazitor OBLIGATORIU fiecarui crestin dimineata plus acatistul Maicii Domnului seara plus acatistul Sfintului de nume? OBLIGATORII again...
scutiti-ma cu vorbaria goala.


Vibratia poporului roman a fost timp de 15000 de ani vibratia luptatorilor feroci ce au cucerit Europa si India. Religia noastra a fost ASATRU. Vibratia cea de carnasier si lup/tator ce vineaza pentru a-si proteja tribul si onoarea si paminturile.


Pina ce ies zeii vechi mai lasati-ne si intrati in cutie.


Hunting is going on,
we are a part of the wilderness.
Hunting is going on,
only the fast will survive.
Hunting is going on,
we are a part of the wilderness.
Hunting is going on,
only the fast will survive.

In the forest we prowl,
hard searching for deers.
Hunger croaks in our stomachs,
our eyes like the wolves.

We run after meat as the possessed,
and we kill without pity.
We rejoice and we laugh when the deer falls,
hunting's more than killing for the food.

Away they will not get, those four legged,
not even the smallest one.
We live in the forest here only fast ones live,
only strongest will survive.

Shaman - Odda Mailbmi

NUME SPIRITUALE

In afara de numele de botez ce ni se da imediat dupa nastere, nume important pentru ca pe crestini ii pune sub protectia unui sfint-sau asa ar trebui, daca nu ne gindim la nume ca Medalion si ALimentara-numele de botez este important si pentru ca ne pune in legatura cu ingerul de botez.


BTW, offtopic, daca va intereseaza sa va calculez numele, talismanul si mantra ingerului personal-inger gardian-ce va este atasat la nastere, let me know.

Dar in viata mai ales cind incepem un drum spiritual este bine si recomandat sa ne gasim noul nume, ce face parte din traditia spirituala la care am aderat.Acest nume, calculat dupa data de nastere si vechiul nume este noua noastra mantra, sunetul interior divin al inimii, care va distruge vechile tipare energetice si va arde karma veche, propulsindu-ne intr-o noua viata apropiata de telul pe care l-am ales.

Ca vindecator/shaman/yogin/luptator etc, nici nu se concepe inceperea unei vieti noi fara noul nume atasat.

Acesta nu cuprinde numai vibratia ce ne trebuie pentru a ne modifica vehile obiceiuri si a face loc noului, ci si noul tel in viata care difera de la persoana la persona.El este ales de noul maestru spiritual, sau ca in traditia noastra shamanica de tine personal, daca esti visator si il poti auzi in visat, sau de un coleg de grup ce este visator si doreste acest lucru.

Am intrat intr-o noua viata in 1999 cind mama a chemat din Tibet calugari budisti ce au asistat-o pe sora mea pe patul de moarte. Atunci am devenit budista si maestrul de atunci mi-a calculat noul nume in functie de foarte multe date, printre care si fengshui-ul vibratiei.Pot spune cu mina pe inima ca viata mea nu a mai fost aceeasi de atunci, si parca mi s-a luat o ceata de pe ochi.

Cind am inceput sa practic tensegrity am primit unul nou, si avertismentul ca numele se schimba odata ce progresezi-de altfel nu avem voie sa stam intr-un loc mai multe de 6 ani si nici sa pastram acelasi nume mai mult de aceeasi perioada, deoarece riscam sa devenim stagnanti, iar telul luptatorului de a fi liber depinde si de fluiditatea sa.
De curind mi-am schim bat din nou numele pentru a evita influenta magica nefasta a unor'prieteni'.

Asa ca dragilor daca doriti sa va schimbati viata schimbati-va numele si goliti-va bagajul interior pentru a face loc noului.
Daca aveti nevoie de asistenta in aflarea noului nume nu ezitati sa ma contactati.

SI pina atunci nu uitati de evenimentul spiritual al acestui weekend, intilnire cu lama Tanpai Rimpoche in Bucuresti. Amanunte gasiti aici

CITATUL SAPTAMINII


"Diamonds or Dust the choice is yours both are created by pressure".

" Diamant sau tarina-alegerea este a ta. Ambele sint creeate de presiune"

Copacii care se roagă


În urmă cu peste 50 de ani, în India, la Faridpore, se petrecea un fenomen miraculos, care atrăgea mii de pelerini. De fiecare dată când clopotele templului din Faridpore anunţau rugăciunea de seară, un copac (având numele ştiinţific de Phoena Sylvestris) îşi apleca crengile până la pământ, ca şi cum s-ar ruga.

Oamenii de ştiinţă s-au interesat îndeaproape de acest caz, dorind să-i găsească o explicaţie plauzibilă. Astfel, profesorul Jagadis Chandra Bose a inventat un aparat care, afirma el, ar fi putut să explice misteriosul fenomen. Au existat mulţi indieni care s-au opus montării acestui aparat, deoarece considerau că puterile miraculoase ale arborelui vor dispărea la contactul cu instrumentele profanatoare de tip occidental. Dar s-au lăsat înduplecaţi când au aflat că aparatul a fost conceput şi construit pe pământul sacru al Indiei, de către un indian şi va fi montat de mâinile binecuvântate ale unui brahman. Din nefericire, la un an după experimentele lui Bose, copacul a murit. Presa a făcut mare vâlvă; în ziare au apărut titluri de genul: „Tragedie în lume”. Bineînţeles, s-a considerat că vinovatul nu era altul decât profesorul J.C. Bose, savantul profanator.

Acestuia nu i-a fost greu să demonstreze că arborele era bătrân şi ar fi murit oricum. În plus, a adăugat el, nu poate fi singurul copac din lume care se „roagă”. În data de 13 decembrie 1811, ziarul „Liverpool Mercury” menţiona cazul unei sălcii din Shipton, al cărei trunchi avea un diametru foarte mare şi care „se întindea uneori la sol pe toată lungimea sa, pentru ca puţin mai târziu să revină la poziţia sa verticală”. În Africa de Sud, un plantator de cocotieri a remarcat că în fiecare dimineaţă, o parte dintre cocotierii săi erau înclinaţi; ei ajungeau în această poziţie oblică din cauza vânturilor puternice de peste noapte. Cocotierii care rămâneau în poziţie verticală se aplecau singuri seara, „pentru a uşura culegerea fructelor.” Pe de altă parte, studiile asupra copacului din Faridpore au revelat lucruri extrem de interesante. Cercetările au dovedit faptul că şi trunchiul arborelui (care avea aproximativ 25 cm în diametru) – nu doar coroana – se mişca efectiv.

Extremitatea lui superioară parcurgea, înclinându-se, o distanţă de aproximativ 2,5 m. Partea superioară era concavă dimineaţa, iar până seara devenea convexă. Frunzele care dimineaţa priveau spre cer, până seara coborau cu mai mult de 10 metri. Profesorul Bose şi-a continuat cercetările. El a îmbinat rezultatele studiilor sale cu tradiţia spirituală autentică, revelată de marii maeştrii ai ţării sale. Bose a început să studieze un domeniu relativ necunoscut, cel al animaţiei plantelor, al sensibilităţii lor. Cele mai celebre invenţii ale sale au fost crescograful – un aparat capabil să amplifice de 10 mii de ori viteza de creştere a plantelor - şi crescograful magnetic – capabil să o amplifice de 100 milioane de ori. În urma cercetărilor sale, el a concluzionat că firele de praf, pământul, plantele, animalele – toate sunt vii şi sunt sensibile”.

„Am văzut în ele o expresie a unităţii profunde manifestată în tot ceea ce există, în atomii undelor luminoase, în viaţa roditoare a pământului, în soarele care luminează deasupra noastră; am intuit atunci, pentru prima oară în viaţă, mesajul transmis, în urmă cu multe milenii, de înţelepţii de pe malul Gangelui: cel care vede Unitatea dincolo de toate diferenţierile din Univers, acela cunoaşte Adevărul etern”. (A.M.)

Friday, June 26, 2009

Buddha Bar IV - Agricantus - Amatevi

MAI MULT

Mai mult.
June 26th, 2009

Brand New Michael Jackson 2008 Album song
Vezi mai multe video din Muzica

Omul nu stie sa se bucure de ce are, de ceea ce primeste. Omul e hapsan, e nesatul, e disperat dupa mai mult. Asta este caracteristica definitorie a umanitatii, setea de mai mult.

Asta a adus de multe ori si progresul. Dara a adus de multe ori si mizeria pe care o inghitim in fiecare zi, mizeria pe care o asteptam cu gatlejurile cascate, flamanzi de mai mult.

Nu ne ajunge ce primim, niciodata. Vrem intotdeauna mai mult.


O voce care ne incanta. Un spectacol total ce ne misca din incremenirea la care ne condamnam singuri. Melodii pe care am facut cu totii dragoste, care ne-au acompaniat declaratiile de dragoste, certurile, drumurile, dramele si bucuriile. Ne-a ajuns acest dar? …caci asta a fost, un dar, n-am platit nimic in schimb, n-am dat nimic, nu ne-am deranjat sa facem ceva pentru a rasplati acest dar.

Ziceam, ne-a ajuns? Nu, intotdeauna omul vrea mai mult. Am vrut sa aflam, sa stim, am intrat ca vitele in magazinul de portelanuri si-am smuls pielea pentru a vedea oasele, am cotrobait prin gunoi pentru a privi scarbiti resturile.

Nesatui, balosind, transpirand de foame cascam gura si vrem mai mult, cat mai mult, cat nici un om din lume nu poate da. Pentru ca apoi, scarbiti, sa spunem “nici asta n-a fost mai bun ca noi!“.

Caci daca am fi luat ce ne-a dat din suflet si neasteptand nimic in schimb ne-am fi bucurat probabil de zece ori mai mult. Dar am ales ca nu ajunge, am vrut mai mult, am luat cu de-a sila intimitatea, drama si nimicniciile altcuiva.

Asa, el a plecat, hai sa vedem cine urmeaza la rand. Pe cine mai jupuim de viu pentru a afla, pentru a stii, pentru a ne satisface setea de sordid?

postul ii apartine lui cabral

Efectele notelor muzicale in sanatate


Autor: Fr3ya T.
Cercetari ample au demonstrat ca fiecare nota muzicala are o frecventa specifica de vibratie care influenteaza anumite zone ale corpului uman ori determina anumite reflexe in organism.

Astfel ca:

Nota Do: este folosita in circulatie proasta, anemie, afectiuni ale sangelui, paralizie, dificultati urinare, melancolie, umflarea gleznelor, racirea picioarelor. Guverneaza colonul, gatul, genunchii si nasul.

Nota Re: este folosita in astm, bronsita, guta, pietre la vezica biliara, obezitate, purificarea toxinelor, letargie si apatie. Guverneaza sanii, organele sexuale, perineul, picioarele si limba.


Nota Mi: este folosita in constipatie, indigestie, flatulenta, afectiuni ale ficatului, gastrointestinale, tuse, dureri de cap, piele, apatie, plictiseala. Guverneaza capul, ochii, plexul solar si zona ombilicala.

Nota Fa: este folosita in guturai, alergii, raceli, traume, socuri, colici, epuizare, ulcere, iritabilitate, tensiune marita, piele uscata. Guverneaza rinichii, glandele suprarenale, umerii, pieptul, colonul si gambele.

Nota Sol: este folosita in laringita, amigdalita, inflamatii ale gatului, afectiuni oculare,boli de piele, mancarimi, voma, spasme musculare, dureri menstruale, febra, stimuleaza centrul atentiei si calmul. Guverneaza saliva, parul si sistemul reproducator.

Nota La: este folosita in toate afectiunile nervoase, convulsii, oboseli, dereglari ale echilibrului, sangerari, dificultati respiratorii, umflaturi, paralizie, actioneaza pe osul sacru la baza coloanei.

Nota Si: este folosita in intreg corpul dar cu deosebire in dezechilibrul glandelor, nevralgii, deficiente imunitare, metabolismul vitaminelor ori dereglari nervoase.

THE BLUE RIBBON-PANGLICA ALBASTRA




[]


O profesoara din New York s-a hotarat sa-i onoreze pe toti absolventii liceului, spunandu-le insemnatatea pe care a avut-o fiecare dintre ei.


[]

Ea l-a chemat pe fiecare elev in fata clasei, pe rand. Intai, i-a spus fiecaruia ce insemnatate a avut pentru ea si pentru clasa.




[]

Apoi i-a dat fiecaruia o panglica albastra, imprimata cu litere aurii, pe care scria "Cine sunt eu conteaza (face diferenta)!"



[]





[]

Dupa aceea, profesoara a decis sa realizeze un proiect al clasei, sa vada ce impact ar avea recunoasterea asupra unei comunitati.




[]


I-a dat fiecarui student inca trei panglici si i-a instruit sa mearga si sa continue aceasta ceremonie. Apoi trebuie ca ei sa urmareasca rezultatele, pentru a vedea cine a cinstit pe cine si sa comunice clasei peste o saptamana rezultatele.



[]

Unul dintre baietii din clasa s-a dus la un director junior dintr-o companie din apropiere si l-a "premiat" pentru ca l-a ajutat cu planificarea carierei. I-a dat o panglica si i-a pus-o pe camasa.




[]

Apoi i-a mai dat doua panglici si i-a spus: "Facem un proiect de clasa pe tema recunoasterii meritelor si ne-ar placea sa mergeti sa gasiti pe cineva pe care sa-l apreciati si sa-i dati o panglica albastra."



[]



Mai tarzu in acea zi, directorul junior s-a dus la seful lui, care avea reputatia de a fi un tip morocanos. I-a spus ca il admira cu-adevarat pentru ca e un geniu creativ.

[]


Seful a parut foarte surprins. Directorul junior l-a intrebat daca ar accepta in dar panglica albastra si daca ii permite sa i-o puna in piept.



[]

Seful lui a zis: "Ei bine, sigur." Directorul junior a luat o panglica albastra si a pus-o chiar pe sacoul sefului sau, deasupra inimii.



[]

Apoi a intrebat, oferindu-i ultima panglica: "Vreti sa luati aceasta panglica si sa o dati altcuiva in semn de apreciere?"



[]

"Adolescentul care mi-a dat-o are un proiect la scoala si vrem sa ducem mai departe aceasta ceremonie a panglicilor albastre, sa vedem cum afecteaza ea oamenii."



[]

In acea seara, seful a venit acasa si s-a asezat impreuna cu fiul sau de 14 ani. A spus: "Cel mai incredibil lucru mi s-a intamplat astazi."



[]

"Eram in biroul meu si unul dintre angajatii mei a intrat si mi-a zis ca ma admira si mi-a dat o panglica albastra pentru ca sunt un geniu creativ."



[]

"Imagineaza-ti! El crede ca sunt un geniu creativ! Apoi mi-a pus in piept o panglica albastra pe care scrie "Cine sunt eu conteaza (face diferenta)!"




[]

"Mi-a dat o alta panglica si mi-a cerut sa gasesc pe altcineva pe care il apreciez. In timp ce ma intorceam acasa, am inceput sa ma gandesc pe cine as putea aprecia si oferi aceasta panglica si m-am gandit la tine. Vreau sa te apreciez pe tine."



[]

"Zilele mele sunt confuze si cand vin acasa nu prea iti dau atentie. Tip la tine pentru ca nu iei note suficient de bune la scoala si pentru dormitorul tau dezordonat."



[]

"Cumva, in seara asta, am vrut doar sa ma asez aici si, ei bie, doar sa te fac sa stii ca tu chiar contezi pentru mine."



[]


"Alaturi de mama ta, tu esti cea mai importanta persoana din viata mea. Esti un pusti minunat si te iubesc!"


[]


Emotionat, baiatul a izbucnit in hohote de plans si nu se mai putea opri. Intregul corp ii tremura.


[]

S-a uitat la tatal sau si i-a zis printre lacrimi: "Tata, asta-seara, mai devreme, stateam in camera mea si am scris o scrisoare pentru tine si mama, explicandu-va de ce a trebuit sa imi iau viata si va rugam sa ma iertati."




[]

"Aveam de gand sa ma sinucid in noaptea asta, dupa ce voi veti fi adormit. Chiar am crezut ca nu iti pasa deloc, de nimic."




[]


"Scrisoarea e sus. Nu cred ca voi mai avea nevoie de ea."



[]

Tatal sau a urcat in camera baiatului si a gasit o scrisoare sincera plina de suferinta si durere.




[]





[]

Seful s-a intors la lucru un om schimbat. Nu mai era un morocanos si s-a asigurat ca toti angajatii lui afla ca intr-adevar conteaza (fac diferenta).



[]


Directorul junior a ajutat multi alti oameni in planificarea carierei, unul fiind fiul sefului sau, si nu a uitat sa le spuna ca fac diferenta in viata lui.



[]

In plus, tanarul si colegii sai de clasa au invatat o lectie valoroasa:



[]


"Cine esti CHIAR conteaza (face diferenta)."


[]


Te rog sa nu uiti ca te consider o persoana importanta pentru mine, altfel nu ai fi primit acest mesaj in primul rand.


[]


Cine esti chiar conteaza (face diferenta) si am vrut sa stii asta.



[]


Iti predau panglica albastra.


[]



Sa ai o zi minunata si sa stii ca cineva s-a gandit la tine astazi!


Iar tanarul si colegii sai au invatat o lectie valoroasa:
"Cine esti conteaza (face diferenta)!"



ADEVARATUL TESTAMENT AL LUI MICHAEL

"Man In The Mirror"

I'm Gonna Make A Change,
For Once In My Life
It's Gonna Feel Real Good,
Gonna Make A Difference
Gonna Make It Right . . .

As I, Turn Up The Collar On My
Favourite Winter Coat
This Wind Is Blowin' My Mind
I See The Kids In The Street,
With Not Enough To Eat
Who Am I, To Be Blind?
Pretending Not To See
Their Needs
A Summer's Disregard,
A Broken Bottle Top
And A One Man's Soul
They Follow Each Other On
The Wind Ya' Know
'Cause They Got Nowhere
To Go
That's Why I Want You To
Know

I'm Starting With The Man In
The Mirror
I'm Asking Him To Change
His Ways
And No Message Could Have
Been Any Clearer
If You Wanna Make The World
A Better Place
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Take A Look At Yourself, And
Then Make A Change
(Take A Look At Yourself, And
Then Make A Change)
(Na Na Na, Na Na Na, Na Na,
Na Nah)

I've Been A Victim Of A Selfish
Kind Of Love
It's Time That I Realize
That There Are Some With No
Home, Not A Nickel To Loan
Could It Be Really Me,
Pretending That They're Not
Alone?

A Willow Deeply Scarred,
Somebody's Broken Heart
And A Washed-Out Dream
(Washed-Out Dream)
They Follow The Pattern Of
The Wind, Ya' See
Cause They Got No Place
To Be
That's Why I'm Starting With
Me
(Starting With Me!)

I'm Starting With The Man In
The Mirror
(Ooh!)
I'm Asking Him To Change
His Ways
(Ooh!)
And No Message Could Have
Been Any Clearer
If You Wanna Make The World
A Better Place
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Take A Look At Yourself And
Then Make A Change
(Take A Look At Yourself And
Then Make A Change)

I'm Starting With The Man In
The Mirror
(Ooh!)
I'm Asking Him To Change His
Ways
(Change His Ways-Ooh!)
And No Message Could've
Been Any Clearer
If You Wanna Make The World
A Better Place
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Take A Look At Yourself And
Then Make That . . .
(Take A Look At Yourself And
Then Make That . . .)
Change!

I'm Starting With The Man In
The Mirror,
(Man In The Mirror-Oh
Yeah!)
I'm Asking Him To Change
His Ways
(Better Change!)
No Message Could Have
Been Any Clearer
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
(Take A Look At Yourself And
Then Make The Change)
(You Gotta Get It Right, While
You Got The Time)
('Cause When You Close Your
Heart)
You Can't Close Your . . .Your
Mind!
(Then You Close Your . . .
Mind!)
That Man, That Man, That
Man, That Man
With That Man In The Mirror
(Man In The Mirror, Oh Yeah!)
That Man, That Man, That Man
I'm Asking Him To Change
His Ways
(Better Change!)
You Know . . .That Man
No Message Could Have
Been Any Clearer
If You Wanna Make The World
A Better Place
(If You Wanna Make The
World A Better Place)
Take A Look At Yourself And
Then Make A Change
(Take A Look At Yourself And
Then Make A Change)
Hoo! Hoo! Hoo! Hoo! Hoo!
Na Na Na, Na Na Na, Na Na,
Na Nah
(Oh Yeah!)
Gonna Feel Real Good Now!
Yeah Yeah! Yeah Yeah!
Yeah Yeah!
Na Na Na, Na Na Na, Na Na,
Na Nah
(Ooooh . . .)
Oh No, No No . . .
I'm Gonna Make A Change
It's Gonna Feel Real Good!
Come On!
(Change . . .)
Just Lift Yourself
You Know
You've Got To Stop It.
Yourself!
(Yeah!-Make That Change!)
I've Got To Make That Change,
Today!
Hoo!
(Man In The Mirror)
You Got To
You Got To Not Let Yourself . . .
Brother . . .
Hoo!
(Yeah!-Make That Change!)
You Know-I've Got To Get
That Man, That Man . . .
(Man In The Mirror)
You've Got To
You've Got To Move! Come
On! Come On!
You Got To . . .
Stand Up! Stand Up!
Stand Up!
(Yeah-Make That Change)
Stand Up And Lift
Yourself, Now!
(Man In The Mirror)
Hoo! Hoo! Hoo!
Aaow!
(Yeah-Make That Change)
Gonna Make That Change . . .
Come On!
(Man In The Mirror)
You Know It!
You Know It!
You Know It!
You Know . . .
(Change . . .)
Make That Change.

MUZICA LUI MICHAEL

OK maybe I'm over reacting, dar muzica lui Michael mi-a indulcit copilaria. Mai jos aveti un link cu muzicile sale-Michael Jackson's station. Fanii din USA au ajuns la spital la citeva minute dupa ce ambulanta l-a adus acolo. A fost intr-adevar o criza de inima.

http://new.music.yahoo.com/videos/stations/Michael-Jackson--61990645



"Michael Jackson showed me that you can actually see the beat. He made the music come to life! He made me believe in magic." — Sean "Diddy" Combs, rapper, record producer and entrepreneur.

"I am very sad. No one will be able to replace him. But I know that the light that he emanated from the stage will live on with all of us who saw him for what he was and always will be — a great teacher, pure musical inspiration." — Ricky Martin, pop star.

"Peace to the King. ... He was one of my childhood idols. I salute you King of Pop. You made the whole world moonwalk together." — LL Cool J, rapper-actor.

"I can't stop crying over the sad news. I have always admired Michael Jackson. The world has lost one of the greats, but his music will live on forever. My heart goes out to his three children and other members of his family. God bless." — Madonna, pop star.

"Michael Jackson was my musical God. He made me believe that all things are possible, and through real and positive music. He can live forever! I love Michael Jackson. God Bless him." — Wyclef Jean, rapper and former member of the Fugees.

"I am so very sad and confused with every emotion possible. I am heartbroken for his children who I know were everything to him and for his family. This is such a massive loss on so many levels, words fail me." — Lisa Marie Presley, former wife of Michael Jackson and daughter of Elvis Presley.

ODIHNESTE-TE IN PACE MICHAEL!

SHOCK!MICHAEL JACKSON A MURIT IN NOAPTEA ACEASTA!!!!


Mai intii am crezut ca-i o gluma timpita, mai ales ca Michael pregatea megaconcertele de revenire din Anglia, dar e adevarat..se pare ca de inima.Revin cu amanunte!


Thursday, June 25, 2009

PENTRU TOTI EXII

care ne-au facut sa varsam lacrimi inutile...

PODUL CONSTRUIT DE SRI HANUMAN DESCOPERIT























CIVILIZATII DISPARUTE, DESCOPERITE PRIN SATELIT


Specialistii de la NASA au detectat un pod imens intre India si Sri Lanka scufundat in urma cu sute de mii de de ani

Podul Adam care leaga pe o distanta de 48 de kilometri India de Sri Lanka a fost descoperit cu ajutorul unei fotografii dintr-un satelit NASA. Descoperirea a venit sa confirme astfel una din legendele stravechi indiene, conform careia tribul maimutelor Vanara a ridicat in largul marii un imens pod pentru ca eroul epopeei Ramayana, Rama, sa poate ajunge in Sri Lanka pentru a-si elibera iubita, Sita.
Aflat la o adancime care variaza de la un metru la maximum zece metri sub nivelul marii, podul este prima dovada arheologica a faptului ca Ramayana, stravechea epopee indiana, are un sambure de adevar.
Cercetarile ulterioare facute in apropierea lantului de corali si sedimente marine care leaga insula Mannar, apartinand Sri Lankai, de insula indiana Rameswaram, au confirmat existenta unei civilizatii stravechi. Geologii au confirmat faptul ca podul natural a fost rezultatul unui lung proces de sedimentare a materialelor marine si consolidare a recifului de corali.
Acesta avea loc in urma cu 1.700.000 de ani in urma. Civilizatia de acum 7.000 de ani a descoperit podul si a consolidat un oras preistoric de ambele parti ale acestuia. Asa se explica de ce in legenda indiana in care Rama traverseaza apele marii pentru a-si elibera sotia din mainile regelui Rakshasa, care domnea pe teritoriul Sri Lankai de azi, gaseste o civilizatie omeneasca in inima marii.
Cu ajutorul scafandrilor profesionisti care au dus o munca de cercetare extrem de dificila, au putut fi scoase la suprafata obiecte extrem de vechi de peste 7.000 de ani. In mod ciudat, despre aceasta civilizatie din apropierea podului lui Rama nu se stia ca a existat vreodata.
“E posibil sa fie vorba de mici insule de pescari care au fost scufundate de una dintre catastrofele apocaliptice care au schimbat fata Terrei in ultimele cateva mii de ani. Cert e ca nu stim cu exactitate cine erau, ce cautau aici si daca erau indieni”, a declarat unul din cercetatorii de la Centrul Spatial de Cercetari Marine, Eric Coldmoore.


http://krishna. org/nasa- images-discover- ancient-bridge- between-india- and-sri-lanka/
http://en.wikipedia .org/wiki/ Adam's_Bridge



Varianta in limba engleza



NASA Images Find 1,750,000 Year Old Man-Made Bridge between India and Sri Lanka


Adam´s Bridge is 30 km long


Space images taken by NASA reveal a mysterious ancient bridge in the Palk Strait between India and Sri Lanka. The recently discovered bridge currently named as Adam´s Bridge is made of chain of shoals, c.18 mi (30 km) long.

The bridge´s unique curvature and composition by age reveals that it is man made. The legends as well as Archeological studies reveal that the first signs of human inhabitants in Sri Lanka date back to the a primitive age, about 1,750,000 years ago and the bridge´s age is also almost equivalent.

This information is a crucial aspect for an insight into the mysterious legend called Ramayana, which was supposed to have taken place in tredha yuga (more than 1,700,000 years ago).

In this epic, there is a mentioning about a bridge, which was built between Rameshwaram (India) and Srilankan coast under the supervision of a dynamic and invincible figure called Rama who is supposed to be the incarnation of the supreme.

This information may not be of much importance to the archeologists who are interested in exploring the origins of man, but it is sure to open the spiritual gates of the people of the world to have come to know an ancient history linked to the Indian mythology.

Comment From Hugh Joseph (10-12-02)

I read the story headlined above with great interest. This is a story of major significance, as understanding its implications will turn the entire world of Science and History on its head. This bridge, according to accounts in the Ramayana and the Srimad-Bhagavatam, was constructed in the age know as Treta, over 2 million years ago.

How did the writers without super space-ranging satellites know about the existence of this bridge? In these ancient accounts, written over 5,000 years ago, we find discussions of, among other things, space travel, inter planetary travel, what we call UFOs and what we mistakenly call ETs. This is not only the History of the planet Earth, but also of this Universe, (a mediocre universe among many millions of universes.)

Here one can also learn the real undisguised and uncontaminated truth about God. Our man-made religions are of little or no value when compared to the stunning and breathtaking revelations found in the pages of the Srimad-Bhagavatam, Ramayan, Bhagavad-gita, etc.

Here is the way the "Srimad Bhagavatam" describes the event:"In the eighteenth incarnation (of Lord Krishna), the Lord appeared as King Rama. In order to perform some pleasing work for the demigods, He exhibited superhuman powers by controlling the Indian Ocean and then killing the atheist King Ravana, who was on the other side of the sea"

Srimad Bhagavatam


text 22
nara-devatvam apannah
sura-karya-cikirsay a
samudra-nigrahadini
cakre viryany atah param

Translation:

"In the eighteenth incarnation (of Lord Krishna), the Lord appeared as King Rama. In order to perform some pleasing work for the demigods, He exhibited superhuman powers by controlling the Indian Ocean and then killing the atheist King Ravana, who was on the other side of the sea".
SURSA editura foryou

LEAPSA PISICEASCA




































De la
Lamaie o leapsa pentru iubitorii de pisici. Postati pe blog o poza cu pisica, imbracati intr-un tricou. Ce cistigati? Vedeti pe HOTCITY.
Pentru ca a mea Kiki Neko Hime ( o, da nostalgii de desene animate Myiazaki-ene) a nascut dupa ce intr-un mod parsiv a fugit printre picioarele mele si a stat afara cu motanii 3 zile, am de dat doi pisici-sint cei alb cu negru, doua fetite, jucause si cu blana pufoasa. Pe Zorro am facut-o vedeta, e in poza a doua. Cealalta, Falcor pare un mic dragonel paros.
Daca le vreti pentru a le iubi, dati-mi un email pe cybershamans@gmail.com

Kembangan-DANSUL FLORII

Dansul florii sau Kembangan asa cum este cunoscut in Indonezia este un aspect foarte important din arta martiala Pencak Silat

Acum 5000 de ani javanezii au avut o civilizatie uluitoare ce practica o astronomie extrem de avansata, teseau haine superbe, aveau arte frumoase cum ar fi muzica, pictura si dansul la un nivel foarte rafinat si practicau artele razboiului, cu mult timp inainte de a fi influentati de cele 4 mari religii care se regasesc astazi pe intinsul arhipelagului-budism, hinduism, islam, si taoism.

Unele traditii sint si astazi vii si practicate in ritualuri elaborate.
In aceasta perioada, Kejawen a iesit la suprafata ca o practica spirituala in cautarea unei cai corecte si nobile de a trai.Telul era tingerea Jumbuhing Kawulo Gusti (o relatie buna cu Dumnezeu).
Tot in aceeasi perioada casta luptatorilor-Satrias- practicau sembah, un dans ceremonial cu miscari ce semnificau rugaciuni, menite sa ofere artele lor martiale Creatorului. Aceste rugaciuni era impartia in 4 categorii:

1. O ofranda adusa luiDumnezeu
2. Salutul
3. Un semn de respect pentru oameni
4. Salut catre Mama Pamint

Existau si miscari de dans ce erau folosite pntru a exprima codul luptatorului, si telul sau in viata, care era sa apere Adevarul, Justitia si Sfintenia. Din aceasta practica au inflorit toate artele martiale indoneziene. Acesta este si motivul pentru care in timpul ocupatiei olandeze, luptatorii si-au ascuns practicile tinindu-le secrete, mai ales ca Pencak Silat fusese interzis.

Una dintre legendele ce s-au pastrat este urmatoarea:


Pe vremea lui Aji Saka, Principele ce Guverna Viata, un maestru spiritual ce traia in Java si domnea peste Medang Kumulan acum 2000 de ani, acesta a trimis un mesaj tuturor femeilor peste 18 ani spunindu-le ca trebuie sa se marite si sa faca copii, deoarece populatia tarii era in descrestere.
In regatul sau traia o femeie numita Serdani cu care nimeni nu voia sa se casatoreasca.
In disperarea ei s-a ascuns in jungla si a intrat in samadhi. Cu ochii inchisi si relaxata, concentrindu-se complet asupra respiratiei si sigilindu-si simturile si imaginatia, deodata a intrat intr-o stare meditativa denumita suwung-vid.IN aceasta stare a devenit constienta ca trupul sau este divizat in 3 parti: fizic, suflet si corp de lumina.


Ea a inteles ca inainte de existenta universului, nu exista decit Vidul si ca Eternul are 3 forme, ce s-au materializat in 3 culori:rosu, galben si albastru.
Aceste 3 elemente sint inteligente si vibreaza cu un tel constant. Combinatia lor produce un al 4 lea element, lumina auriu/argintie ce este esenta universului. Aceasta se materializeaza in planete, stele si fiintele simtitoare.

Cu aceste revelatii ea a putut fi capabila sa vada ca toate fiintele au in ele o scinteie din aceasta esenta si ca si ea este alcatuita din ea.
Deodata a de venit constienta ca totul in jurul ei este pe deplin si profund conectat cu aceasta lumina.
Cu aceasta noua revelatie Surdani a inceput sa vada cu ochi noi. Aruncindu-si privirea pe o floare frumoasa a vazut ca aceasta emana cea mai frumoasa lumina pe care a vazut-o vreodata.Legenda spune ca floarea care era un servitor al Creatorului s-a transformta in fiinta umana si a devenit invatatorul lui Surdani.
El a fost responsabil de predarea miscarilor Kembangan catre femei, miscari ce uneau spiritul, sufletul si corpul, care in schimb dadeau nastere unui al patrulea element-vibratia divina a lui Dumnezeu.
Aceasta calatoreste prin cele 7 chakre ca un curent racoros electric ce daruieste sanatate, constienta si bunastare.







Ia calciu din coaja de ou

Una dintre cele mai importante substanţe pentru organismul tău, calciul, se asimilează mai ales în copilărie. Lipsa acestui mineral din alimentaţie poate duce, în timp, la apariţia unor boli osoase, precum osteoporoza. Afecţiunea îţi deteriorează iremediabil structura scheletică a corpului şi poate afecta siguranţa organelor vitale. Pentru a‑ţi întări oasele, în special cele ale picioarelor, Libertatea te învaţă să îţi prepari amestecul macerat de coajă de ou, o sursă sigură de calciu.

Consumul de coji de ouă este indicat în tulburări de creştere, osteoporoză, paradontoză sau pentru probleme de alăptare. Mai întâi, cojile de ouă se spală bine şi se lasă două zile la uscat. Apoi se mărunţesc şi se macină în maşina de cafea. Într-un vas se amestecă două părţi d e praf de coji de ouă, cu trei părţi de miere şi o parte de suc de lămâie sau vin alb.

 Tratamentul durează o lună

Amestecul se toarnă într-o sticlă şi se pune la macerat timp de o săptămână, perioadă în care soluţia se agită zilnic, de două-trei ori. Se diluează o lingură de preparat într‑un pahar cu apă şi se bea de trei ori pe zi, în timpul meselor principale. La persoanele în vârstă, doza se reduce la jumătate. Tratamentul poate dura între două şi patru săptămâni, iar cura se urmează cu pauze de minimum două săptămâni.

Se mai găseşte şi...

... în broccoli
Supa cremă de brocoli este doar un mod sănătos de a acumula o cantitate importantă de calciu. Această legumă se poate consuma şi proaspătă dar şi opărită.

... în spanac
Spanacul are un conţinut ridicat de calciu, iar nutriţioniştii susţin că acesta se asimilează cel mai uşor când este luat din legume. Poţi consuma spanacul în salatele de crudităţi sau preparat la abur şi servit ca garnitură.

Wednesday, June 24, 2009

MINTEA GOALA




pencak silat


STEVEN BENITEZ-16 LOVITURI PE SECUNDA, STIL PENCAK SILAT

DATING IN THE FUTURE



DE LA CABRAL

"Alice în Ţara Minunilor", versiunea Tim Burton

FILMUL DE MIERCURI-MUHAMMAD ULTIMUL PROFET-subs in romana

SANZIENELE

In clipa aceasta, pe biroul meu, intr-o vaza verde, infloresc parfumatele Sanziene. Azi e ziua lor, ziua cand soarele sta-n ‘naltul cerului mai mult decat in celelalte de peste an. Ziua cand romanii sarbatoresc , sau sarbatoreau pe vremuri. Mirosul lor dulce, amintind de mierea curata, imi aminteste ca de multa vreme nu am mai scris, luandu-ma cu “ale vietii”. E timpul sa imi revin, scriind o mica introducere pentru un frumos articol despre Sanziene pe care l-am gasit in Formula As. Si asta pentru ca nu am eu timp sa creez o compilatie…

Iubiti-va de Sanziene!nedeia

Sanziene, de sanziene

Sanziene, de sanziene

Sanzienele

Incarcata de magie si farmec, sarbatoarea Sanzienelor, celebrata pe 24 iunie, implineste peste 5000 de ani!

Nascuta dintr-un stravechi cult al soarelui, ea nu si-a pierdut coloratura pagana, desi este asociata cu o mare aniversare crestina: nasterea Sfantului Ioan Botezatorul. Obiceiurile din Noaptea de Sanziene, practicate si astazi, mai ales in Maramures si Nordul Ardealului, dovedesc conservatorismul fantastic al traditiei romanesti populare, cu mult mai veche decat istoria. Ascultati frumoasa poveste a Sanzienelor, relatata de un specialist in etnografie si folclor

Cand marea preoteasa a Soarelui – tanara imparateasa Reskynthis – a plecat in Lumea Umbrelor, jalea sotului ei – imparatul Ion, mare preot al Lunii – a fost de nespus. Atat de mult a suferit imparatul incat si-a lasat palatul si sceptrul, plecand in munti spre a se reculege – gest fara precedent in traditiile autohtone. Acolo, spun legendele, a pogorat pana in Taramul Celalalt, rugandu-se de zei sa-i redea sotia. Se mai spune ca ar fi reusit sa o aduca pana aproape de Lumea Alba, dar ca ar fi pierdut-o in ultima clipa. De atunci, Reskynthis a mai fost numita si Eurydike, adica “Readusa”, de unde romana pastreaza inca a ridica si Rodica.

Noua mare preoteasa a Soarelui a fost aleasa Salonai, sora mai mica a Eurydikei. Legea pamantului cerea ca imparatul, vaduv, sa o ia de sotie pe Salonai. Numai ca acesta, iluminat de o noua lege divina, a refuzat. Traditia mai cerea ca marele preot al Lunii sa oficieze in fiecare an, cu marea preoteasa a Soarelui, hierogamia – adica “nunta sfanta”, pentru ca pamantul sa dea roade multe – dar imparatul a respins si aceasta ceremonie sacra, care implica actul sexual.

Afrontul suferit de Salonai le-a maniat in asa masura pe celelalte preotese, incat acestea l-au cautat pe imparatul Ion-Orpheus in munti, l-au gasit si i-au taiat capul, pe care l-au aruncat in raul ce curgea prin apropiere: Naparis (Ialomita).

Temutele preotese mai purtau denumirile de Amazones (”Femei Frumoase”), Sintiana (”Femei Fermecate”), Zantiala (”Doamnele Soarelui”) si Mainades (”Dansatoare”). Ele si-au spalat crima ingrijindu-se de cresterea si de educatia copiilor mici ai lui Ion-Orpheus si Eurydike: Musaius si Maria. Ajuns imparat, Musaius, zis si D-Ion-Ysos, adica “Fiul lui Ion”, le-a reabilitat si a asigurat supravietuirea ordinului lor sfant, ce fusese amenintat cu desfiintarea de adeptii lui Ion-Orpheus. Ele chiar au imbratisat noua lege divina pe care o propovaduise imparatul si au luptat pentru impunerea ei. De atunci au fost asociate cultului marelui profet, iar sarbatoarea lor se tinea de ziua nasterii lui, la solstitiul de vara, mai ales ca ele slujeau Soarelui. In arta tracilor, aceste preotese erau reprezentate indeosebi ca Mainades (”Dansatoare”), prinse in joc ca in vestita “Hora de la Frumusica”. In amintirea jertfei imparatului, getii au sculptat in stanca, pe locul unde fusese ucis, un chip urias, caruia i-au zis Kog-a-Ion (”Capul lui Ion”), iar muntele sacru a devenit, pana la impamantenirea crestinismului aici, loc de pelerinaj pentru tot poporul de la Nord si de la Sud de fluviul Istros (Dunarea). Astazi, acest chip cioplit este cunoscut sub denumirea de “Sfinxul Romanesc”.

“Du-te Soare, vino Luna/ Sanzienele imbuna”

De la geto-daci, Sintienele au patruns in mitofolclorul nostru sub numele de Sanziene, Frumoase, Minunate, Doamne, Dragaice etc. In “Descrierea Moldovei”, Dimitrie Cantemir scrie despre Ziua Sanzienelor: “Acesta este numele Sfantului Ioan Botezatorul. Ei (moldovenii) cred ca in ziua cand se praznuieste acest sfant, Soarele nu-si strabate drumul sau drept inainte, ci intr-o linie tremurata. De aceea, toti taranii moldoveni se scoala in acea zi inaintea zorilor si privesc cu ochi mari rasaritul Soarelui si cum ochiul nu sufera prea mult aceasta lumina si – din pricina ei – incepe sa se zdruncine si sa tremure, ei pun pe seama Soarelui tremuratura pe care o simt in ochi si se intorc voiosi acasa, dupa ce au facut aceasta incercare”.

De la ceremonialul alegerii marii preotese a Soarelui, careia tracii ii spuneau si Thraekidica (”Binecuvantata”), au mostenit romanii obiceiul numit Dragaica. Tot in “Descrierea Moldovei”, Cantemir scrie despre aceasta traditie: “Dupa cum se vede, prin ea o inteleg pe Ceres. Caci in acea vreme a anului cand incep sa se coaca semanaturile, toate fetele taranilor din satele invecinate se aduna si o aleg pe cea mai frumoasa dintre ele, careia ii dau numele de Dragaica. O petrec pe ogoare cu mare alai, o gatesc cu o cununa impletita din spice si cu multe naframe colorate si-i pun in maini cheile de la jitnite. Dragaica impodobita in acest chip se intoarce de la camp spre casa, cu mainile intinse si cu naframele fluturand in vant, de parca ar zbura, si cutreiera toate satele din care s-a adunat lume s-o petreaca, cantand si jucand laolalta cu toate tovarasele ei de joc, care o numesc foarte des sora si mai-marea lor in cantecele alcatuite cu destula iscusinta. Fetele din Moldova doresc din toata inima sa aiba parte de aceasta cinstire sateasca, desi in cantecele lor spun mereu, dupa datina, ca fata care a intruchipat Dragaica nu se poate marita decat abia dupa trei ani”.

In ajun de Sanziene, seara, se intalnesc fetele ce vor sa se marite cu flacaii ce doresc sa se insoare. Baietii fac ruguri, aprind flacari si le invart in sensul miscarii Soarelui la apus, strigand:

Du-te Soare, vino Luna,
Sanzienele imbuna,
Sa le creasca floarea floare,
Galbena, mirositoare;
Fetele sa le adune,
Sa le prinda in cunune,
Sa puna la palarie
Struturi pentru cununie;
Boabele sa le rasteasca,
Pana-n toamna sa nunteasca!

Fetele fug si culeg flori de Sanziene (Dragaica), din care impletesc cununi. Cu aceste cununi se intorc in sat si le arunca peste casa; daca se agata cununile de hornuri, fetele se vor marita chiar in acel an. A doua zi, in zori, cetele de feciori strabat satele, cu struturi de sanziene la palarie, in semn ca au cazut cununile de flori pe hornuri la casele fetelor ce ii intereseaza. Ei chiuie si striga:

Du-te Luna, vino Soare,
Ca tragem la-nsuratoare;
Cununile neursite
Zac sub hornuri azvarlite.
Pana-n “miezi, cu steagu-n frunte,
Trec feciorii dupa slute,
C-alde alea nedirese
Nu vor sa fie mirese.

In unele locuri, regina Sanzienelor este Dragaica, sarbatorita tot la 24 Ciresar. Fete foarte tinere, numite Sanziene sau Dragaice, o aleg craiasa pe cea mai frumoasa dintre ele, care trebuie sa fie si foarte harnica. Ele se imbraca de sarbatoare, isi pun marame albe pe cap si coronite din flori numite dragaice sau sanziene (Galium verum). La brau, sunt incinse tot cu flori de dragaica, iar in maini tin spice de grau si seceri. Dupa ce se intorc in fuga de la camp, fluturandu-si maramele, la intrarea in sat le asteapta flacaii cu ulcele cu apa si le stropesc. Apoi se intinde Hora Dragaicelor, amintire a horei preoteselor Soarelui, in care se prind numai fetele ce au participat la datina. Uneori, Dragaicele plimba hora lor pe la unele case din sat, mai ales la casele plugarilor vrednici.

Cantecul Dragaicelor este acesta:

Hai, Dragaica, sa sarim,
Sa sarim, sa rasarim,
Ca stii iarna ce patim,
Cu malai din rasnicioara,
Cu peste din undicioara…
Mi-au venit Dragaicele
Sa reteze spicele;
Dragaicoiul – drugile.

Dragaicele mititele
Au plecat la floricele,
Imbracate in boscele -
Mor baietii dupa ele…
Mi-a venit vara bogata,
Cu tichii de la copii,
Cu margele de la fete,
Cu bratari de la neveste.

Iata si Cantecul Sanzienelor de la Stroiesti, judetul Gorj:

Iana, Iana-Sanziana,
T-oi face pomana,
Sa dai ploaie fara mana;
Holda sa rodeasca,
Sa se veseleasca,
Porumbul sa creasca!
Rod cu mana pun,
Il strang de pe drum;
Tot porumbul meu
Rodi-l-ar Dumnezeu,
Fir pe fir sa apuce,
Drugile sa-ncurce;
Peste locul tot,
Drugile di-un cot!
Iana-Sanziana,
Fereste-l de mana
Si de uscatura
Si de udatura,
Caci si eu la toamna,
T-oi da turta calda,
Cu sita cernuta,
De jar curatita,
Cu spuza-nvelita.

In noaptea de Sanziene, se spune ca infloreste feriga, a carei floare stralucitoare se pastreaza pentru vraji, descantece si leacuri.

Adrian Bucurescu

O ZI FRUMOASA GENTI!

O ZI FRUMOASA DE LA FYT



Mananca si asculta.


LEGAMINT PENTRU PACE-DEEPAK CHOPRA

DEEPAK CHOPRA

Transcrierea interviului din 2/iunie/2009

I: Sa incercam sa descriem putin programul initiat de tine, numit „Eu ma angajez - I take the vow”. Cum s-a nascut in 7 noiembrie 2008 acest nou program si noua miscare globala?

R: Eram la Barcelona, la forumul nostru anual „Alianta pentru o Noua Omenire”, unde erau prezenti in jur de 800 de oameni. Suntem o alianta de oameni care lucreaza pentru pace. Cand ma pregateam sa deschid conferinta, am vazut doi dintre colaboratorii mei care se certau referitor la un lucru minor. Aveau dificultati in a rezolva problema in mod creativ, fara sa fie ofensati personal. Atunci, fiind pe scena, brusc m-am decis sa aleg ca in viata mea sa nu ma las antrenat niciodata de violenta in ceea ce spun, ceea ce gandesc si ceea ce fac. Daca apare violenta, sa o las sa plece si sa-mi reamintesc ca am luat aceasta decizie si sa vad ce se intampla, sa fiu constient.

Atunci cand am inceput sa le vorbesc celor prezenti le-am spus: „Vreti sa faceti ca lumea sa fie diferita, doar intr-o secunda?” Raspunsul a fost Da! „Sunteti gata sa va angajati la non-violenta in propria voastra viata, chiar in acest moment? Daca un om face asta, atunci lumea este mai in pace cu inca o persoana.” Toti s-au ridicat pe rand in picioare.

Apoi ne-a venit ideea sa cream un website si sa intrebam oamenii daca doresc sa faca aceasta alegere. Daca da, atunci sa faca un juramant de non-violenta in propriile ganduri, vorbe si actiuni. (I TAKE THE VOW OF NON-VIOLENCE IN MY THOUGHTS, MY SPEECH AND MY ACTIONS). Noi le vom trimite un email, iar fiecare poate sa invite alte doua persoane, incat speram sa ajungem curand la punctul de salt in constiinta globala, astfel incat sa fie pace in lume.

Am auzit de atat de multe ori aceasta expresie: sa fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume! Recent, ea a avut un impact foarte puternic asupra mea. Tocmai citeam intr-o revista despre „neuronii care oglindesc”.

S-a facut urmatorul experiment pe maimute: o mica maimuta o urmarea pe mama ei cum descojea o banana si apoi o manca. Neuronii din creierul ei au inceput sa activeze cu aceeasi frecventa ca si cand ea facea acea actiune, avand ceea ce noi numim o frecventa in faza cu mama. Adica, mica maimuta nu mai trebuia sa invete aceasta deprindere, creierul ei o putea face automat.

L-am urmarit pe nepotul meu care are doar un an si jumatate. Mama lui este chinezoaica si noi vorbim in casa limba engleza si indiana, iar doica vorbeste spaniola. Astfel, copilul deja vorbeste 4 limbi, fara sa fi fost invatat gramatica sau sintaxa. Noi nu avem nici cea mai vaga amintire cand am invatat sa vorbim. Noi am invatat prin imitare, care este un lucru automat. Neuronii nostri oglindesc emotiile celor din jur, initiind impulsuri electrice si apoi reactii chimice ce creeaza in noi aceleasi emotii, ca raspuns la ceea ce se petrece in jurul nostru. Deci, daca vom creste fiind inconjurati de oameni violenti, vom creste si noi violenti. Daca vom creste intr-un mediu plin de iubire si pace si noi vom fi asa.

Astfel, mi-am dat seama pentru prima oara ca cel mai eficient mod de a crea pace in lume este sa devenim pace. Patanjali spunea in Yoga Sutra ca in prezenta cuiva care se afla in constiinta pacii, toate fiintele din jurul lui (incluzand oameni, plante si animale), inceteaza sa mai simta ostilitate. Asa ca pentru prima oara mi-am spus ca exista un mod mai eficient de a crea pacea, decat sa fi un activist nervos pentru pace.

I: Cum s-a schimbat viata ta personala dupa ce ai ales sa faci acest juramant? Ai observat ca apar unele ganduri violente si a fost nevoie sa le temperezi?

R: Nu a fost nevoie. Nu mai am ganduri violente de mult timp, nu mai sunt in acel tipar de constiinta. Toti avem nevoie sa avem dreptate, sa ne aparam si sa dovedim punctul nostru de vedere. Cand am facut acest juramant, mi-am dat brusc seama ca nu mai trebuie sa ma comport asta, este doar punctul meu de vedere si exista atat de multe alte puncte de vedere. Atat de multa energie se consuma cu negativitatea, violenta fiind uneori introdusa in moduri subtile; de exemplu atunci cand incercam cu tot dinadinsul sa dovedim punctul nostru de vedere.

Cand apare ceva de genul asta, doar il las sa plece si imi reamintesc mie ca exista ceva valabil in celalalt punct de vedere si ca ar trebui sa incetez sa fiu atat incrancenat. Cand sunt nerabdator sau suparat (uneori in lucrurile marunte, cand stau la o coada), imi spun: de ce te ingrijorezi, de ce introduci violenta in viata?

I: Este interesant ca ai inclus in acest angajament si non-violenta gandului. Asta se leaga de „neuronii care oglindesc”, despre care ne-ai vorbit. Daca nu cautam radacina violentei in constiinta, atunci ea va izbucni in exterior cumva.

R: Domeniul creierului este fascinant! Exista din ce in ce mai multe cercetari referitoare la rezonanta limbica (abilitatea de a simti simtamintele celorlalti si de a le proiecta pe cele personale). Daca unui copil i se daruieste iubire neconditionata, atunci mecanismul de feedback homeostatic al copilului, care inseamna de fapt auto-vindecare si auto-reglare, se dezvolta intr-un mod foarte sanatos. Daca un copil a fost abuzat sau tratat prost de adulti, fizic sau numai verbal, atunci lucrurile stau altfel. Am citit recent o statistica care afirma ca 25% din copii din America au fost amenintati violent verbal, fizic sau sexual. Acestia dezvolta dupa 20-30 de ani tot felul de boli autoimune si adesea boli inflamatorii care pot fi fatale. Asta, deoarece sistemul lor imunitar nu stie in ce sa aiba sau nu incredere, este atat de confuz incat incepe sa se atace pe sine.

Acum au aparut multe informatii interesante. De exemplu, daca exista o inflamatie in corp, asta va face ca persoana sa fie mai susceptibila la cancer si boli autoimune. Atunci cand unui bolnav de cancer i se da prea multa chimio-terapie sau radiatii, corpul lui se inflameaza. Deci cand celule normale sunt inflamate, atunci ele sunt „recrutate” de celulele canceroase. Daca la asta se adauga si „inflamarea mentala”, care este ostilitatea, atunci de fapt agravam boala.

Este foarte important sa intelegem ca suntem reglati in mod continuu, prin emotiile celorlalti si ca si noi, la randul nostru, reglam emotiile celorlalti, prin rezonanta sistemul limbic prin „neuronii care oglindesc”. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa gasesti acea insula de pace, calm, prezenta centrata in sine, iubire, compasiune si sa stai in aceasta stare. Daca o faci, influentezi mediul din jurul tau.

I: E minunat, e de fapt un angajament mai profund decat doar pacea. Este a crea si a raspandi sanatatea pe planeta.

R: Cred ca e singura cale. Cand ai acea pace in tine, intelegeti ca violenta se naste intr-un context. Nimeni nu vrea sa fie violent, nici macar rau! Doar a fost amenintat fizic sau emotional in trecut si neuronii sai au invatat sa se conecteze intr-un anumit fel (creand un tipar comportamental) . Cand intelegi acest lucru nu poti sa ai decat compasiune pentru acesti oameni. Din aceasta compasiune se va naste iubirea si din iubire poate ca se va naste vindecarea.

I: Unul dintre lucrurile care imi plac la aceasta campanie este ca este foarte personala si iti iei un angajament foarte serios. De asemenea este foarte simplu: doar intrebam alti doi oameni daca ni se alatura. Acest principiu simplu al dublarii poate duce la angajarea multor oameni.

R: Da, este un marketing pentru pace pe multiple nivele!

I: Asa este. Campania a inceput cu 600 de oameni in noiembrie si acum sunt peste 20.000 inscrisi. Asta inseamna 7 dublari succesive si mai sunt doar 14 dublari succesive pentru a ajunge la 100.000.000 oameni. S-a parcurs cam o treime din drum.

R: Da, am nevoie de ajutor! Saptamana trecuta am inceput sa folosim „tweeter”. E mai usor sa ajungem la oameni asa, incurajandu- i sa se alature acestei campanii.

Sper ca va veti alatura lui Deepak si celorlalti oameni care lucreaza pentru pace in campania „ Eu ma angajez - I take the vow” (vezi site-ul http://itakethevow. com).

sursa editura foryou

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites