Thursday, February 14, 2013

HARTA LUMII DUPA HERODOT-HERODOTUS WORLD MAP

 KNOW UR HISTORY!!


CU DEDICATIE PT OCCIDENTALII CARE SE DAU MARI SI PE VREMEA CIND NOI STAPINEAM EUROPA SE JUCAU CU PUTZA IN TZARINA!



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Wednesday, February 13, 2013

ExoVaticana: Petrus Romanus & The Vatican's Astonishing Plan for the Arr...



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Game of Thrones - the Night's Watch Oath


Night gathers, and now my watch begins. It shall not end until my death. I shall take no wife, hold no lands, father no children. I shall wear no crowns and win no glory. I shall live and die at my post. I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls. I am the fire that burns against the cold, the light that brings the dawn, the horn that wakes the sleepers, the shield that guards the realms of men. I pledge my life and honor to the Night's Watch, for this night and all nights to come.
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Xena-MIERCUREA FARA CUVINTE



WW ESTE INITIATIVA LUI CARMEN


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Tuesday, February 12, 2013

ROMANIA INAINTE SI DUPA '89

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Caring Behaviors Dialogue.



Share/Bookmark

Monday, February 11, 2013

Carlos Castaneda -- A Warrior's Perspective



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Carlos Castaneda -- The Art of Controlled Folly



Share

Carlos Castaneda -- The Art of Controlled Folly



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Dolphin Rescue Hawaii-DELFINUL



Pe 11.01.2013, in largul insulelor Hawai, o grupa de oameni executa o scufundare de noapte, avand ca interes principal observarea pisicilor de mare.
 
Seful actiunii este o nemtoaica, Martina Wing, ce traieste de ani buni acolo, scufundator cu peste 3000 de ore la activ si mare pasionata de fimari subacvatice.
Ca de obicei are si aparatul de filmat cu ea...
 
In plina actiune, de grup se apropie un delfin salbatic, care da semne ca este ranit...asta au spus cei din grup, oameni cu experienta in comportamentul animalelor salbatice.
Delfinul se apropie de unul din ei si-i arata aripioara stg...in jurul careia era bine rasucit un fir de pescuit cu carligul infipt in corp.
 
Mai intai omul incearca sa il indeparteze cu mana, dar nu reuseste si apoi va folosi un cutit reusind intr-un sfarsit sa taie acel fir de nylon.
 
Dar delfinul nu mai are aer suficient, asa ca se duce o fuga la suprafata si apoi revine, stiind clar ca mai este de indepartat si carligul.
 
De fapt partea cea mai grea, acesta fiind f bine infipt in carne. Dar delfinul suporta eroic "operatia chirurgicala" si este salvat!
Apoi dispare, exact asa cum si aparuse... Ramane grupul de oameni naucit de emotia intamplarii!
 
Concluzia echipei: "Ne-am aflat la locul potrivit in momentul potrivit, pt a salva o viata"
 
Recunosc ca daca momentul nu era filmat , nimeni nu i-ar fi crezut, pt ca orice animal salbatic ranit nu se apropie de oameni si nu este atat de linistit pe timpul interventiei, plus sa mai si colaboreaza la indicatiile omului pt a se aseza in pozitia cea mai buna, fata de "doctor" (la un moment dat "doctorul" ii face semn sa se intoarca prin rasucire spre el pentru a putea vedea mai bine aripioara).
 
 
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

PINK MONDAYS-2013 Singapore New Year's Fireworks





cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

2013 - ANUL ŞARPELUI DE APĂ


astrolog GABRIELA APOSTOL
 
Astrologia chineză este relativ simplă la prima vedere, dar este deosebit de subtilă. În primul rând se poate spune despre chinezi că nu sunt nici metafiziceni nici filozofi. Ei nu încearcă să explice lumea, ci să se adapteze mai bine ei. 
 
Acest pragmatism realist nu împiedică însă o mulţime de superstiţii şi credinţe. Aceste noţiuni, care par a fi vagi, nu s-au concretizat niciodată într-o doctrină şi nici într-o mitologie mai mult sau mai puţin coerentă.
 
Este foarte mult de spus despre astrologia chineză, despre felul în care ei o practicau, încât s-ar putea scrie tomuri întregi de cărţi. Totuşi, pe scurt, astrologia chineză a început de la divinaţie. 
 
Sunt atestate concret inscripţiile pe carapace de broască ţestoasă, numite inscripţii oraculare, de acum 4000 de ani, înainte de Hristos. 
 
Desigur metodele  de divinaţie au evoluat de-a lungul secolelor, dar importanţa acordată şi constanţa cu care au fost practicate s-au menţinut constante: este vorba de un act prin excelenţă MORAL, căci asigură supunerea în faţa ordinii UNIVERSULUI, singurul scop al practicării lor de către preoţi, filozofi, regi, în general conducători, era de a asigura ordinea şi prosperitatea supuşilor.
 
Mentalitatea chinezilor nu s-a schimbat de loc de-a lungul secolelor, iar pentru a înţelege China, trebuie să-i înţelegem trecutul. De aceea nu se poate înţelege corect astrologia chineză, decât dacă ai înţeles spiritul acestui popor şi impactul real al ei.
 
Vechii chinezi erau nomazi, ei au devenit ţărani după ce s-au instalat pe câmpiile fertile ale Fluviului Galben, unde se situează cu adevărat leagănul Chinei.
 
China Fluviului Galben cunoaşte o iarnă rece şi uscată, dominată de furtunile de nisip provenite din Mongolia şi o vară extrem de caldă şi umedă, aflată sub influenţa musonului.
 
Între anotimpul de vară şi iarnă există nişte perioade foarte scurte. Solul este format din loess, un praf uşor adus de vânt, fertil dar extrem de afânat care-l poate transforma în deşert la cea mai mică secetă sau în mlaştină odată cu inundaţiile frecvente. 
 
De aceea pământul necesita o supraveghere constantă şi o muncă ritmică, permanentă. Regularitatea anotimpurilor i-a făcut pe chinezi să creadă că ordinea naturii era bună dacă o puteai înţelege, dar mai ales dacă te conformai ei, de aici rezultând feng shui, celebra artă de a te armoniza cu mediul înconjurător. 
 
Dezordinea, au constatat ei, provenea de la oameni, şi provenea din ignoranţă sau un act nesăbuit în ansamblu, care funcţiona perfect de la sine. 
 
Aceasta este baza filozofiei chineze, a astrologiei, feng shui-ului şi tai chi-ului, căci ele ne permit să înţelegem cum să acţionăm în univers dacă vrem ca acţiunea noastră să fie conformă cu legile lui şi mai ales să nu-i distrugă sau alterneze armonia.
 
Pe scurt ei cred că deoarece nu cunoaştem cu adevărat valoarea şi legile naturii, mai bine să-i urmăm ritmurile, apărând în acest fel riturile care spun că trebuie să ne conformăm lucrurilor care s-au făcut din totdeauna. 
 
Acesta este Dao, legea supremă a naturii, care nu poate fi cunoscută nici numită. De aceea astrologia chineză - şi nu numai - este un act moral prin excelenţă, deoarece urmăreşte să ne armonizeze cu ordinea lumii. Astrologia chineză se poate asemăna cu un bioritm, mai ales ca şi utilitate practică.
 
Despre bioritmul chinezesc = astrologia chineză, Palatul din Beijing ne sugerează perfect cum funcţionează, chiar dacă astăzi sunt prea puţin care ştiu să explice extraordinara utilitate a lui. 
 
 Templul Cerului, era vizitat de două ori pe an de Fiul Cerului - împăratul - care venea să aducă sacrificii Cerului, de la care primise puterea. 
 
Templul este format din două părţi distincte-la sud este Movila Cerului formată din trei incinte de marmură suprapuse, unde, în partea de sus stătea împăratul în momentul solstiţiului de iarnă, mulţumind cerului pentru binefacerile anului care se încheiase. 
 
La nord, este o altă Movilă a Cerului, formată tot din trei incinte de marmură suprapuse, având în vârf un edificiu splendid, circular, cu ţigle lăcuite în albastru, unde în ziua începerii primăverii – 4, 5 februarie, împăratul venea să roage Cerul pentru binefaceri asupra poporului său, la începutul unui nou ciclu anual.
 
Trebuie făcută o lămurire, chinezii consideră, de fapt cum este şi firesc, că punctul culminant al unui anotimp este solstiţiul sau echinocţiul.
 
Noul ciclu începea cam cu 40-45 de zile înaintea echinocţiului de primăvară şi se baza pe ciclul Soarelui, adică în data de 4-5 februarie, invariabil, în fiecare an, la această dată era solemnitatea de urcare a împăratului pe Movila nordică din Templul Cerului. 
 
Ziua de 4 sau 5 februarie, este o dată foarte importantă, fiind considerată prima zi de primăvară; în 2013 aceasta a fost în data de 4 februarie, la ora 00.24. În Hong Kong, această zi se numeşte Lap Chun.
 
Toate cele prezentate mai sus se bazează pe mişcarea Soarelui, iar astrologia bazată pe această mişcare, era destinată la chinezi exclusiv clasei conducătoare.
***
Mai există calendarul lunar, unul dintre cele mai vechi mărturii istoriografice, unic şi fascinant. Tradiţional el a fost un ghid pentru agricultură, pentru viaţa de zi cu zi şi pentru orice decizie importantă. 
 
Totul a început cu 3000 de ani înainte Hristos, iar despre războinicul împărat Huang Di se ştie că a fost acreditat cu corectarea şi introducerea calendarului lunar pentru uzul public. 
 
Acest împărat (2697 – 2597 î.e.c), a ”dăruit” chinezilor, roata, magnetul, primul observator astronomic şi primele case din cărămidă. El a fost catalogat primul împărat terestru înţelept, cu o cunoaştere subtilă a armoniei universale.
 
Acest calendar lunar se bazează pe dinamicile a 12 luni combinate într-un anume mod cu cele 5 elemente universale, rezultând un ciclu de 60 de ani. 
 
Primul ciclu al acestui calendar conceput pe o perioadă de 10.000 de ani , a început în anul 2636 î.e.c. Până în prezent s-au terminat 77 de cicluri, al 78 – lea ciclu a început la data de 2 februarie 1984 şi se va încheia la 29 ianuarie 2044. 
 
Fiecare ciclu este alcătuit din 12 ani – fiecare an are un corespondent în lumea animală - care se combină cu cele 5 elemente tradiţionale: foc, apă, lemn, pământ, metal, din combinaţie 12x5=60, rezultă durata unui ciclu. 
 
Apoi, de la mare la mic, fiecărei luni corespunde un animal, apoi fiecărei zile şi în final un animal guvernează o perioadă de 2 ore ale unei zile. 
 
Deci, există o amprentă unică dată fiecărei persoane în funcţie de anul, luna, ziua, ora şi locul în care s-a născut (fiecare ţară are corespondent şi chiar fiecare localitate).
 
Se spune că animalul dominant al anului în care s-a născut o persoană exercită o puternică influenţă asupra vieţii acestuia, motiv pentru care chinezi spun şi astăzi, că este ”animalul care se ascunde în inima ta”.
 
În calendarul lunar, prima zi a anului nou variază mereu, este de fiecare dată atunci când este Lună Nouă în semnul Vărsătorului; de aceea prima zi de primăvară – 4, 5 februarie – poate face sau nu parte din anul care începe, acest lucru fiind extrem de important, pentru că dacă nu face parte, se consideră că acel an nu vede prima zi de primăvară şi este un an orb. 
 
De exemplu, în 2013 prima zi de primăvară este în 4 februarie, anul nou chinezesc începe în 10 februarie 2013 şi durează până 31 ianuarie 2014, deci nu cuprinde primele zile de primăvară nici în 2013, nici în 2014, fiind un an orb sau un an fără Lap Chun. 
 
De aceea în acest an nu sunt indicate acţiuni care ne pot face să regretăm amarnic, de exemplu afaceri la scară mare sau contractarea unei căsătorii.
 
Din 10 februarie 2013, intrăm în anul Şarpelui de Apă, pe care, eu personal îl consider cel mai fascinant şi enigmatic semn în astrologia chineză, greu de definit şi cu abilităţi spirituale evidente.
 
Şarpele este în primul rând înţelept – înţelepciunea lui nu este dobândită ci înnăscută, pentru că este interesat de experienţa ancestrală şi pare să deţină cheia tuturor misterelor, capacităţile mistice fiind evidente. 
 
Reprezintă hotărârea, determinarea, siguranţa şi la limită neînduplecarea când este vorba de propria siguranţă, indiferent de natura ei. Tot ceea ce face are un rost bine susţinut cu interes şi străduinţă. 
 
Apoi ştim cu toţii că şarpele este extrem de abil, dar şi insistent, urmărindu-şi victima până la capăt, unduindu-se, hipnotizând-o, prezentându-i realitatea distorsionat, pentru a o convinge. 
 
Se spune despre femeile şarpe că sunt cele mai magnetice şi seducătoare. Şarpele reprezintă primăvara târzie, mai exact începutul verii, corespunzându-i luna mai şi zodia Taurului cu care are în comun perseverenţa, dar şi determinarea materială.
 
 Cea mai pregnantă acţiune este de colectare prin acţiunea de conştientizare a necesităţilor, în funcţie de influenţele exterioare. Şarpele va oscila permanent între procesul de dominare şi cel de eliberare, de aceea verbul caracteristic acestui semn este a decide.
 
Şarpele este un semn yin = feminin, iar elementul caracteristic este focul. Orele cuprinse între 9.00 – 11.00 a.m. sunt sub influenţa Şarpelui, aşa că persoanele născute în acest interval au Ascendentul în semnul Şarpelui.
 
Şarpele este considerat în astrologia chineză, un fel de dragon, poate pentru că este şi el un semn karmic, faptele din trecut configurând existenţa actuală. Acest semn se bazează exclusiv pe propria judecată şi nu comunică bine cu oamenii. 
 
Sunt semnul care după ce au greşit nu vor mai repeta nicicând aceiaşi greşeală, iar atunci când supăraţi te fac să simţi tăişul rece al unei ostilităţi de gheaţă. În plus au o răbdare incredibilă, fiind în stare să aştepte anii în şir pentru a-şi lua revanşa, sau a se răzbuna.
 
Dacă facem o scurtă incursiune în mitologie aflăm că în tradiţiile tuturor popoarelor şarpele se află la loc de cinste.
La români se crede că fiecare casă are un şarpe al ei, care o păzeşte, este alb, deoarece nu prea iese la lumină, căci stă la temelia casei. 
 
Se spune că poate fi auzit ca un ticăit de ceas – vechi simbol al timpului - în nopţile liniştite, mai ales în timpul verii, căci el bate cu coada sa în perete. I se mai spune şi ştima casei, şi la casele ţărăneşti era sculptat pe stâlpii exteriori ai casei.
 
O formulă arabă spunea: "omul a fost altădată şarpe." 
 
Despre simbolul şarpelui, Ernst Junger făcea următoarele reflecţii: "Când şarpele se înfăşoară şi se desfăşoară în faţa ochilor noştri, este mai mult decât o întâlnire episodică."
 
Zarathustra iubea şarpele; îl considera ca cel mai înţelept dintre animale. Nu se poate să se fi gândit la şarpele lumii empirice, animalul pe care-l cunosc şi-l descriu biologii. A trebuit să presimtă o altă inteligenţă şi o altă fiinţă decât aceea ce apare în natură. 
 
În şarpe trăiesc, de fapt, viclenia şi înţelepciunea mamei Natură, dar nu mai viguros decât în orice altă creatură. Aceasta nu explică spaima şi veneraţia pe care le suscită în orient şi în occident, rangul care-l ridică deasupra capetelor zeilor şi regilor şi-i repartizează un loc la picioarele crucii... 
 
Ce lucrează aici este un principiu diferit şi mai puternic, care până în timpul nostru a prezervat şi conservat puterea sa imediată de surpriză... Nu este puterea originară, ci o putere adusă prin evoluţie... In acest, sens şarpele este un stâlp-frontieră".
 
Pasionat de alchimie, Lovinescu compară şarpele cu "mercurul radical, reprezentat printr-un triplu şarpe" (de fapt, cele trei canale)..

Dansatoarele trace se remarcau prin aceea că "în mâini ţineau şerpi consacraţi lui Sabazios, pumnale sau tirsuri". Tirsul, este toiagul pe care erau încolăciţi curpeni de viţă de vie, simbol al lui Dionysos-Sabazios, reprezintă o alta alegorie înrudită cu şarpele şi caduceul.

Am făcut această introducere, deoarece şarpele este foarte important pentru România, atât prin prisma tradiţiilor enumerate mai sus, cât şi datorită faptului că România modernă se află sub semnul Şarpelui de Pământ dacă ne gândim la revoluţia din decembrie 1989.
 
Din această perspectivă, acesta pare să fie un an important în ceea ce ne priveşte, pentru că trăim în această ţară, al cărui sistem s-a schimbat radical din 1989.
 
Pentru a înţelege mai exact ceea ce se va întâmpla, trebuie spus că din anul 2000 ne aflăm sub influenţa mileniului Dragonului, al secolului Dragonului, al deceniului Tigrului şi al anului Şarpelui. Ce semnifică toate acestea:
 
- mileniul Dragonului aduce poate aduce o egalitate la nivel general, dar în planul puterii nu va exista decât un conducător, care va avea arme importante ca dezinformarea, armele sofisticate, în acest mileniu vom redescoperi, de multe ori prin suferinţă, noţiunea de respect şi iubire.
 
- secolul Dragonului – până în 2100, este unul de organizare a comunităţilor şi culturii umane în super structuri de dominare, totul petrecându-se în culisele istoriei. Se va petrece o metamorfozare a instituţiilor fundamentale ale statelor în sensul creşterii eficienţii şi a capacităţilor creatoare a membrilor societăţii
 
- deceniul Tigrului care a început din 2011, este unul pigmentat cu de toate, în primul rând fiecare stat al lumii se va ocupa de propria bunăstare, după globalizarea impusă de Dragon, după lipsurile şi bolile de tot felul, orientându-şi atenţia spre progresul economic şi cultural. 
 
Neîncrederea, imprudenţele, durităţile din politică precum şi demonstraţiile de forţă vor fi la ordinea zilei.  Lupta pentru supravieţuire va amplifica agresivitatea, aducând familia în prin plan, atât de neglijată în ultima perioadă, ca unic sprijin care ne-a rămas. 
 
Competiţia va fi la ordinea zilei, în toate structurile. Este o perioadă de profunde şi dese schimbări la nivelul autorităţii şi de îngrădire a multor libertăţi fundamentale. Este o perioadă de acţiuni riscante al căror efect distrugător se va vedea abia din 2014 şi vor culmina în 2016.
 
- anul Şarpelui de Apă, ne aduce multă prudenţă, mai deschişi spre compromisuri, cu toate că suspiciunea şi neîncrederea sunt la ordinea zilei. Influenţa Şarpelui nu aduce linişte, vor fi multe fenomene naturale catastrofice, care au început încă din anul Dragonului. 
 
Trebuie să fim prevăzători, să ne mişcăm uşor, şi cu băgare de seamă, schimbările care pot avea loc sunt rapide, devastatoare, de aceea să nu riscăm inutil, să nu speculăm. Nu este recomandabilă izolarea sau retragerea ci activitatea. 
 
Va exista o tendinţă spre lux, ştiinţa şi tehnologia vor progresa uluitor, comerţul şi industria vor fi stimulate, mai ales prin creşterea eficienţei şi scăderea risipei sau a cheltuielilor inutile.
***
O altă şcoală importantă de astrologie în China o reprezintă sistemul Stelelor Zburătoare, care seamănă cu numerologia, bazându-se pe influenţa pe care o exercită asupra noastră cei şapte aştri care alcătuiesc Carul Mare plus cei doi aştrii care compun oiştea. Aceste stele influenţează mişcarea şi transformarea qi –ului.
 
Pe scurt ne aflăm în perioada a 8 a care a început în 2004 şi care va dura până în 2024, steaua 8, este una dintre cele mai faste stele, făcând parte din triada numerelor albe. 8 semnifică semnul infinitului, este o stea de pământ care aduce multă prosperitate şi vitalitate.  
 
În anul 2013, alături de steaua 8 vine steaua anului, care este 5. Această stea este considerată cea mai nefastă fiind denumită Cinci Galben  sau Marele Duce (este o stea de pământ) iar poziţionarea ei în centru atrage multe dificultăţi şi probleme, accidente şi pericole. 
 
În plus la est se poziţionează steaua 3, aducând în prim plan conflictele, discuţiile, certurile, iar la sud est se poziţionează steaua 2 care aduce boli şi accidente.
 
Cum sărbătoresc chinezii Anul Nou
 
Sărbătorirea Anul Nou lunar la chinezi constituie o tradiţie milenară, şi ea durează 15 zile la rând, adică de la Luna Nouă până la Lună Plină, când are loc Festivalul Lanternelor, marea festivitate care încheie perioada de sărbători. 
 
Cele 15 zile sunt pline de practici religioase şi sociale cu adânci semnificaţii, o ilustrare a profunzimii spiritului civilizaţiei chineze tradiţionale, care acordă ciclurilor astrale o atenţie deosebită. 
 
Omul occidental modern se limitează adesea la o noapte albă petrecută cu muzică şi cu o masă plină, cu prietenii şi familia, sau chiar între străini, la o dată fără legătură cu vreun eveniment ceresc, doar stabilită prin calendarul convenţional. 
 
Iată o enumerare a momentelor sărbătoririi Anului Nou la chinezi:
  • Prima zi a Anului Nou Chinezesc, cea a Lunii Noi, este dedicată întâmpinării zeilor cerurilor şi pământului. Se practică abţinerea de la consumul de carne, considerându-se că asta aduce o viaţă lungă şi fericită.
  • În a doua zi se fac rugăciuni adresate strămoşilor şi tuturor zeilor. Câinii sunt îngrijiţi cu multă atenţie şi sunt hrăniţi bine, căci se crede că a doua zi este ziua de naştere a tuturor câinilor.
  • În zilele a 3-a şi a 4-a, ginerii au îndatorirea de a prezenta socrilor respectul lor.
  • A 5-a zi, numită Po Woo, este dedicată Zeului Bogăţiei. Oamenii rămân acasă pentru a-l onora. Nimeni nu merge în vizite la rude sau la prieteni în această zi, fiindcă se crede că asta aduce ghinion.
  • Din ziua a 6-a până în a 10-a zi, chinezii îşi vizitează după dorinţă, fără a fi invitaţi, rudele şi prietenii. Ei se duc şi la temple ca să se roage pentru noroc şi sănătate.
  • Ziua a 7-a este cea în care agricultorii îşi expun produsele. Cu acest prilej se prepară o băutură specială, din 7 plante diferite. Aceasta se consideră a fi şi ziua de naştere a tuturor fiinţelor umane.
  • În a 8-a zi are loc o cină în familie, iar la miezul nopţii se adresează o rugăciune Zeului Cerurilor.
  • În a 9-a zi se aduc ofrande Împăratului de Jad, una dintre cele mai importante zeităţi Daoiste.
  • Zilele a 10-a, a 11-a şi a 12-a sunt cele în care prietenii şi rudele trebuie invitaţi la cină.
  • După atâtea mese bogate, ziua a 13-a este rezervată unei diete mai simple, pentru purificare.
  • A 14-a zi este rezervată pentru a se pregăti Festivalul Lanternelor, marea festivitate care va avea loc în cea de-a 15-a zi, pe Lună Plină.

Ce putem dărui celor dragi la schimbarea anului chinezesc, pentru a avea prosperitate şi noroc:
 
- Plicurile roşii Lai-See, numite şi Hong-Bao, conţinând bani, sunt dăruite tinerilor adulţi şi copiilor în timpul anului nou chinezesc. Oferirea reciprocă a cadourilor este, de asemenea, o tradiţie străveche specifică noului an.
 
- Răvaşe de primăvara sunt scrise, de obicei, cu cerneală neagră pe hârtie roşie, şi exprimă în versuri dorinţele sau urările legate de fericire, noroc, bogăţie şi longevitate. Ele sunt expuse apoi pe ferestre şi uşi timp de doua luni, pentru a se împlini.
 
- Tava prosperităţii, la multe familii se păstrează obiceiul de a expune în casă o tava plină cu dulciuri, bomboane şi fructe uscate cu care sunt trataţi musafirii . Numite “chuen-hop” sau tăvile apropierii dintre oameni, acestea au în mod obişnuit  8 compartimente, fiecare dintre ele fiind destinat unui anume fel de mâncare, specificând importanţa anului nou.
 
- Portocalele care semnifică averea sau bogăţia nu trebuie să lipsească de pe masă în această zi  la fel şi tangerinele care sunt simboluri consacrate norocului.
 
- Cei care-şi permit este bine să ofere flori de prun care simbolizează speranţa şi curajul şi flori de narcisă care sunt simbolul noului an, mai dacă şi înfloresc în această zi.
 
Si tablourile, stampele sau schiţele şi amuletele simbolizate de aceste elemente sunt la fel de puternice şi pot fi oferite sau prezente în fiecare casă.
 
Suntem diferiţi ca şi cultură şi tradiţie faţă de poporul chinez, dar totuşi atât de asemănători, fiecare clipă ar trebui trăită din plin şi urmând comportamentul iepurelui, să ne facem viaţa plăcută şi confortabilă găsind un prilej de bucurie şi distracţie din orice, mai ales dacă atragem şi norocul şi abundenţa în viaţa noastră.

PÂNĂ PE 1 MARTIE 2013 VĂ OFERIM URMĂTOARELE PACHETE PROMOŢIONALE:
 
AGENDĂ ASTROLOGICĂ + CALENDAR ASTROLOGIC = 40,00 RON
AGENDĂ ASTROLOGICĂ 2BC = 50,00 RON
COMANDĂ AICI
 
mirabylis-magazin.ro
 
 
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Nikola Tesla - The secrets hidden in the pyramids of Egypt



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Sunday, February 10, 2013

The Disappearing Male



The Disappearing Male is about one of the most important, and least publicized, issues facing the human species: the toxic threat to the male reproductive system.

The last few decades have seen steady and dramatic increases in the incidence of boys and young men suffering from genital deformities, low sperm count, sperm abnormalities and testicular cancer.

At the same time, boys are now far more at risk of suffering from ADHD, autism, Tourette’s syndrome, cerebral palsy, and dyslexia.

The Disappearing Male takes a close and disturbing look at what many doctors and researchers now suspect are responsible for many of these problems: a class of common chemicals that are ubiquitous in our world.

Found in everything from shampoo, sunglasses, meat and dairy products, carpet, cosmetics and baby bottles, they are called “hormone mimicking” or “endocrine disrupting” chemicals and they may be starting to damage the most basic building blocks of human development. (Excerpt from cbc.ca)

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Céline Dion performs in Chinese on China's CCTV New Year Gala 席琳迪翁春晚《茉莉花》



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Pravila de rugăciune "Bogorodicinaia" (Născătoare de Dumnezeu)



( adică citirea de 150 de ori a cântării aduse din ceruri de către Arhanghelul Gavriil ca închinăciune Preasfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu).






BUCURA-TE MARIE SAU AVE MARIA
 
« Născătoare de Dumnezeu Fecioară, bucură-Te ! Ceea ce eşti plină de har, Marie, Domnul este cu Tine. Binecuvântată eşti Tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui Tău, că ai născut pre Mântuitorul sufletelor noastre».
 
 Această pravilă a fost dată de Maica Domnului însăşi în veacul al VII-lea şi odinioară era săvârşită de către toţi creştinii. Mai pe urmă însă a fost dată uitării. Preacuviosul Serafim de Sarov a amintit de acestă pravilă. 

În chilia lui s-a găsit o cărticică veche cu descrierea minunilor petrecute cu oamenii care împlineau acestă pravilă. Citirea de 150 de ori a rugăciunii "Bogorodicinaia" îi aduce creştinului un mare folos. 

Domnul ne-a arătat cât de puternică este rugăciunea Preacuratei Sale Maici înaintea Lui şi cât de eficient este ajutorul acordat de Ea; în cele mai dificile împrejurări şi cu totul pe neaşteptate Ea ne-a întins mâna Sa izbăvitoare… 

Citirea de 150 de ori a rugaciunii « Bogorodicinaia » indeparteaza mania lui Dumnezeu si chiar verdictul judecatorului Cunoscator-de-inimi este amanat. 

O, ce mare indrazneala ! « Bogorodicinaia » din focul patimilor ne scoate, din fundul beznei ne ridica; cu acesta rugaciune nicicand nu vom pieri, in foc nu vom arde, cei tulburati sufleteste ne vom tamadui, cei intinati cu pacatele ne vom curati, cei omorati de patimi vom invia si vom canta cu bucurie : « Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-Te ! »


 La începutul acestei pravile se citesc rugăciunile:

Tatăl nostru...

Usa milostivirii...

Usa milostivirii deschide-o noua binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, ca sa nu pierim cei ce nadajduim in tine, ci sa ne mantuim prin tine din nevoi, ca tu esti mantuirea neamului crestinesc.

Rugaciunea pentru parintele duhovnicesc...

O, Preasfântă Stăpâna mea, Fecioară de Dumnezeu Născătoare, Împărăteasa cerului şi a pământului, ascultă strigătul sufletului meu şi primeşte rugăciunea mea cea păcătoasă, o, Preacurată Maică a lui Dumnezeu, pentru părintele meu duhovnicesc, robul tău cel smerit (N).

Fii lui călăuzitoare, însoţeşte-l în toată vremea şi apără-l împreună cu sfinţii îngeri, dă-i putere atunci când este treaz, apără-l atunci când doarme, mângâie-l când plânge, întăreşte-l când este deznădăjduit, izbăveşte-l de necazuri, slobozeşte-l de clevetiri, când este în neputinţă ridică-l, biruieşte demonii ce luptă împotriva lui, iar atunci când este în primejdie de moarte ajută-l.

În fiecare zi arată-l a fi înfricoşător pentru vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, pentru ca ei să cunoască că el este robul tău, Maică a Domnului, care ai născut pe Dumnezeu şi Împăratul, Căruia se cuvine cinste şi închinăciune în vecii vecilor.

Maică a Domnului, înmoaie inimile oamenilor care se scoală cu răutate asupra lui.

Tu vezi greutăţile şi nevoile părintelui meu, căci necazurile lui, numai ţie uneia îţi sunt cunoscute. Tu ştii toate tainele sufletului. 

Priveşte cu milostivire la el din ceruri, uşurează-i suferinţele, acoperă-l cu acoperământul tău, cercetează-l cu milostivirea ta cerească, binecuvintează-i faptele şi dăruieşte-i ajutor nevăzut şi, cu sfintele lui rugăciuni, dăruieşte-mi smerenie, învinuire de sine, răbdare, întreagă înţelepciune, tăcere şi acoperă-mă de toate năpastele şi de vrăşmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi.

Si de mantuire:

 « Tatal nostru, Carele esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in Cer asa si pre pamant. Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pre noi in ispita ci ne izbaveste de cel viclean. »

« Usa milostivirii deschide-o noua, Binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu, ca sa nu pierim noi, cei ce nadajduim intru Tine, ci sa ne mantuim prin Tine din nevoi, ca Tu esti mantuirea neamului crestinesc. »

«  Mantuieste, Doamne, pre parintele meu duhovnic
esc (numele) si pre toti fiii lui duhovnicesti si pre fratii nostri intru Hristos si pre toate rudeniile cele dupa duh si dupa trup, intareste-i, apara-i si miluieste-i, da-le mangaiere in scarbe si vindecare de boale. 

Doamne ! Trimite-i lui harul Sfantului Duh si pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu ajuta-ne, Doamne, sa ne indreptam viata si sa ne mantuim sufletele noastre. Amin ! »

 Apoi, dupa fiecare 10 rugaciuni citim « Usa milostivirii », dupa care ne rugam la Maica Domnului dupa trebuintele fiecaruia cu cuvintele noastre, adaugand urmatoarele cereri :

 Dupa primele 10 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste si pazeste pre toti crestinii dreptmaritori, sporeste-le credinta si pocainta, iar pre cei adormiti odihneste-i in vesnica slava a Domnului nostru.

 Dupa 20 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-i si intoarce-i in Biserica Ortodoxa pre cei rataciti si cazuti robi ai Tai ( numele).

 Dupa 30 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, matuieste-l si pazeste-l pre parintele meu duhovnicesc (numele) si cu sfintele rugaciunile lui miluieste-ma pre mine, pacatosul.

 Dupa 40 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, potoleste intristarile noastre si trimite mangaiere celor scarbiti si bolnavi robi ai Tai (numele).

 Dupa 50 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, izbaveste-ma de ispite si de tot raul si napastuirile.

 Dupa 60 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, ajuta-ma sa savarsesc toate lucrarile mele intru slava lui Dumnezeu spre folosul celor apropiati.

Dupa 70 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, pazeste-ma de tot raul si acopera-ma cu cinstitul Tau omofor.

 Dupa 80 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, inviaza sufletul meu si daruieste-mi rugaciune statornica, catre Tine.

 Dupa 90 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, ajuta-mi cu milostivirea Fiului Tau si a Stapanului nostru, ca sa-mi trimita harul rugaciunii celei arzatoare si osardnice.

 Dupa 100 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, indupleca-L pre Domnul nostru Iisus Hristos sa ma miluiasca pre mine, pacatosul, sa-mi ierte toate pacatele si sa mantuiasca pacatosul meu suflet.

 Dupa 110 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, aprinde-ma cu iubirea Ta, intareste-ma cu credinta si lumineaza ochii mei intunecati cu pacatele.

 Dupa 120 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, izbaveste-ma de ganduri desarte si daruieste-mi cuget si inima avantate spre mantuire.

 Dupa 130 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, trimite-mi pace sufleteasca, odihna si sanatate trupeasca.

 Dupa 140 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, daruieste-mi sfarsit pasnic si netulburat si calauzeste-mi sufletul prin vamile cele infricosatoare.

 Dupa 150 rugaciuni : O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, sa-mi fii mie, Maica a lui Dumnezeu, zid nebiruit si protectoare puternica, nu ma respinge pre mine, pacatosul si nevrednicul, care alerg la imparatescul Tau acoperamant, caci Tu esti nadejdea crestinilor si adapostirea pacatosilor.

La sfarsitul Pravilei de rugaciune rostim : 

«  Cuvine-Se cu adevarat sa Te fericim pre Tine, Nascatoare de Dumnezeu, Cea pururea fericita si preanevinovata si Maica Dumnezeului nostru. 

Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat serafimii, care fara stricaciune pre Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pre Tine, Cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, Te marim. »

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si  in vecii vecilor. Amin.
Doamne miluieste !
( de trei ori)

 Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu

 Preasfanta de Dumnezeu Nascatoare Fecioara, acopera-ma si ma pazeste pre mine, robul Tau, de toata rautatea sufletului si a trupului si de tot vrajmasul cel nevazut si vazut.

 « Bucura-Te, Ceea ce esti cu har daruita, Marie, Domnul este cu tine ! Binecuvantata esti Tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau, ca ai nascut pre Mantuitorul sufletelor noastre. » 

Bucura-Te si Te veseleste, Nascatoare de Dumnezeu Fecioara si Te roaga pentru robul Tau. Doamna si Stapana a ingerilor si Maica a crestinilor, ajuta-mi mie robului Tau. O, Marie, cu totul fara de prihana, bucura-Te Mireasa nenuntita. 

Bucura-Te, bucuria celor necajiti si mangaierea celor scarbiti, Bucura-Te hrana celor flamanzi si limanul celor inviforati. Bucura-Te, Cea mai sfanta decat sfintii si decat toata zidirea mai cinstita. 

Bucura-Te, sfintenia Tatalui, lacasul Fiului si umbrirea Duhului Sfant. Bucura-Te, palatul de lumina al lui Hristos Dumnezeului nostru, Imparatul tuturor. Bucura-te, lauda crestinilor si ajutatoarea cea gata a celor ce Te cheama pre Tine.

Preasfanta Stapana mea, pazeste-ma sub acoperamantul Ta, caci in preacuratele Tale maini imi pun duhul meu. Fii ajutatoare si acoperamant sufletului meu in ziua cea infricosatoare a judecatii si roaga-Te pentru mine, nevrednicul, sa intru curat si limpezit in rai. 

Sa nu ma lepezi, Doamna mea, pre mine, robul Tau, ci ajuta-mi mie si da-mi implinirea cererii. Izbaveste-ma de toata primejdia, bantuiala, nevoia si neputinta si daruieste-mi pocainta mai inainte de sfarsit. 

Ca prin mijlocirea si ajutorul Tau, mantuindu-ma in viata aceasta de acum de tot vrajmasul vazut si nevzut, umbland cu placere de Dumnezeu in voia iubitului Tau Fiu si Dumnezeului nostru, iar la ziua cea infricosatoare a judecatii izbavindu-ma de vesnica si grozava munca, sa ma inchin, sa multumesc si sa slavesc intru tot sfant numele Tau in vecii vecilor. Amin !

Bucura-Te, Cea  plina de har !
Bucura-Te, Ceea ce esti preafericita !
Bucura-Te, Cea preabinecuvantata !
Domnul este cu Tine !

 Aceasta pravila se face in manastirea din Diveevo a Sf Serafim de Sarov in fiecare seara, la ora 21, la procesiunea de pe Kanafka ( Drumul Maicii Domnului, care inconjura manastirea).


 
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

TOUCH SEASON 2

ONLY FOR THE SERIOUS KABBALISTIC RESEARCHER, MY FAV SERIES
ABOUT TOUCH MORE HERE





PENTRU CEI CE ATI URMARIT LA RECOMANDAREA MEA TOUCH, IATA A APARUT SEZONUL 2-URMARITI AICI    SI   AICI   PRIMELE 2 EPISOADE SUBTIRTATE


 AND SEASON2 TRAILER:


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Happy New Year! Today is the Chinese New Year. The year of Snake!


 


The Chinese New Year is the most important of the holidays for Chinese. It is defined to be the first day of the first month in the traditional Chinese calendar. Unlike the Christian New Year which is based on a solar calendar, the Chinese New Year is based on a traditional Chinese lunisolar calendar whose date indicates both the moon phase and the time of the solar year.

 A lunar month is around 2 days shorter than a solar month. In order to "catch up" with the solar calendar, an extra month is inserted every few years. This is why, according to the solar calendar, the Chinese New Year falls on a different date each year.

Normally, the celebration will start from the New Year's Eve and will last for around 15 days until the mid of the first month. Before the celebration, people will normally do a complete cleaning of the house and put on the traditional New Year decoration. Family reunion is the most important part of the Chinese New Year celebration. 

The New Year's Eve is the time for family reunion. Following by the reunion, people will normally visit relatives and friends, doing shopping, watch some traditional Chinese shows, launch some fireworks, and plan for the coming year. 

The celebration will sometimes be highlighted with a religious ceremony given in honor of heaven, earth, and other gods, as well as the family ancestors. In modern China, working professionals will normally have 7 days of holiday including weekend to celebrate. After the family reunion, some modern Chinese may take the chance to visit some tourist destinations.

New Year's Eve Dinner

The New Year's Eve dinner is the most important dinner for Chinese. Normally this is the family reunion dinner, especially for those with family member away from home. In the New Year's Eve dinner, normally fish will be served. 

Dumplings are the most important disk in northern china. These two dishes mean prosperous. Other disks are depending on personal preference. The majority of Chinese will have New Year's Eve dinner at home instead of restaurant.

Fireworks

Fireworks are used to drive away the evil in China. Right after the 12:00PM of the New Year's Eve, fireworks will be launched to celebrate the coming of the New Year as well as driven away the evil. It is believed that the person who launched the first Fireworks in the New Year will get good luck.

Shou Sui

Shou Sui means after the New Year's Eve dinner, family member will normally stay awake during the night. Some people just stay until the mid night, after the fireworks. According to tales and legends, there was a mythical beast called the "Year". At the night of New Year's Eve, the "Year" will come out to harm people, animals, and proprieties. 

Later people found that the "Year" is afraid of red color, fire, and loud sound. Therefore, at the New Year's Eve night, people will launch fireworks, put on some fires, and stay awakes the whole night to fend of the "Year".

Red Packets

Red packet is a red envelope with money in it, range from one to a few thousand Chinese Yuan. Usually the red racket is given by adults, especially married couple, and elderly to young children in the New Year days. It was believed that the money in the red packet will suppress the evil from the children, keep the children healthy, and long living.

New Year Markets

At the New Years days, a temporarily market will be setup mainly selling New Year goods, such as clothing, fireworks, decoration, foods, small arts, etc. The market is usually decorated with a large amount of lanterns.

Small Year

Small year is the 23th or 24th of the last month of the year. It is said that this is the day the food god will leave the family to go to the heaven to report the activity of family to the Emperor of the heaven. People will have some religious ceremony to farewell the food god, including take down and burn the paint of the food god. After the New Year's Day, people will buy a new paint of the food god and post it at the kitchen.

Cleaning

A few days before the Chinese New Year, people will do a complete cleaning of the house and house ware; means get rid of the old and welcome the new. In old days when bath is not often, people will normally take a throughout bath to welcome the New Year.

Decoration

After the cleaning, people will decorate the house to welcome the New Year. Most of the decorations are red in color. The most popular New Year decorations are upside down fu, dui lian, lantern, year paint, papercutting, door god, etc..









 
 
Kitchen GodSpring Festival has a series of activities, or rather, must-does. They are acknowledged as Spring Festival Custom collectively, which is handed down from generation to generation and hence is an important part of the very traditional China
 
However, in different regions, there exits minor differences, therefore major conventions are listed below in time sequence for reference only.

祭灶
Kitchen God Worshipping


Kitchen God
Worshipping is also known as the Small New Year (小年) in Beijing. The offerings include several bowls of Tangguo, a bowl of water, and a bowl of grass. Tangguo is a sort of candy made from glutinous millet and wheat germ. 
 
It is very sticky. When the Kitchen God eats the candy, he will have his mouth stuck down so that the god cannot report the bad deeds to Emperor Jade, who has traditionally been regarded as the king of the gods by Chinese Taoists. 
 
The water and grass are offered to the Kitchen God’s horse. In old Beijing, only men were allowed to worship Kitchen God. Now with the improvement of sexual equality, women can do the worshipping, too.

Kitchen God Worshipping generally takes place on Lunar December 23rd or 24th. It is an influential and popular traditional activity of China, which indicates the beginning of Spring Festival. Kitchen God refers to the god residing in the kitchen. Chinese believe each family has a Kitchen God who protects and supervises the family. 
 
There is often a small holy shrine for the god in each kitchen. Those who don’t have a shrine in their Kitchen Godkitchens often stick a portrait of the god on the kitchen wall. Sometimes, you may come across a family who has a portrait of both Kitchen God and Kitchen Goddess, the wife of Kitchen God.

Why do the Chinese worship Kitchen God and offer sacrifice to him when the Chinese New Year draws near? 
 
It is because they believe at the end of each year the god will ascend to the heaven to report to Jade Emperor, the king of all Chinese gods, what the family has done during the year, both good deeds and bad deeds. 
 
Jade Emperor will judge by the report whether the family should be punished or awarded. Therefore, what the Kitchen God reports to the Jade Emperor is directly connected with the family’s future fate. They offer sacrifice to please the god hoping that the god can put in a good word for them. 
 
The couplet beside the portrait often reveals the hope. It reads: “Report good deeds in heaven, protect the family on earth.”
 
source


around the web

The 2013 Year of Snake _Chinese Language Companion - HanBan ...
Chinese Horoscopes - The Snake
2013 Chinese Horoscope - The Year of Black Snake
YEAR OF THE SNAKE, 2013
Chinese New Year 2013 rings in Year of the Snake
2013: Year of the Snake
What fortune will the Year of the Snake bring you?
Chinese New Year 2013: Year of Snake Follows Coveted Dragon Period
Year of the Snake(skin)




 cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites