Thursday, August 11, 2011

Mănăstirea unde se aud bătăi de inimă în piatră


Legenda spune că un preot a fost înmormântat în zidul bisericii Hodoş-Bodrog din judeţul Arad

Oamenii spun  că bătăile inimii  pot fi auzite doar  de cei care au  credinţă

Oamenii spun că bătăile inimii pot fi auzite doar de cei care au credinţă

Legendele care se transmit prin viu grai dar şi minunile care li s-au întâmplat unora dintre cei prezenţi la Mănăstirea Hodoş-Bodrog din judeţul Arad, au transformat cel mai vechi lăcaş de cult din ansamblul mănăstirilor din ţară, într-un loc de pelerinaj.

Piatra în formă de inimă făurită în zidul bisericii reprezintă una dintre cele mai cunsocute legende legate de mănăstirea Bodrog. Bătrânii mănăstirii cunosc povestea cutremurătoare, spun ei, a preotului înmormântat în zidul bisericii.

„Un preot fusese blestemat de mama sa, care nu dorea ca fiul ei să îmbrace hainele preoţeşti. Preotul a fost îngropat creştineşte în pământ, însă a fost scos la suprafaţă de trei ori. În cele din urmă a fost îngropat în zid, iar bătăile inimii care se aud sunt ale lui", povesteşte stareţul.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei din Arad, spun că deşi nu există izvoare documentare care să ateste acest lucru, în piatra în formă de inimă zidită pe peretele mănăstirii, se aude o inimă bătând.

Sfânta icoană făcătoare de minuni, o atracţie pentru credincioşi


„Eu am auzit bătăile inimii în urmă cu mulţi ani", confirmă părintele Vasile Pop, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului. Totodată, părintele Pop susţine că un perete a rămas fără tencuială, acesta fiind un alt mister al mănăstirii.

„Pe peretele din partea dreaptă a bisericii nu se prinde tencuiala şi nici un alt material care poate să acopere construcţia", spune părintele Vasile Pop.

Mănăstirea Hodoş - Bodrog aşezată la aproximativ 20 de kilometri de Arad, îşi are începuturile în negura vremii. Arhimandritul Nestor Iovan a afirmat că mănăstirea a luat fiinţă în urma descoperirii unei icoane a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus.

sursa click.ro

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites