Thursday, August 11, 2011

COY CUR MUI INTERZISE

Românii sunt inventivi şi mulţi dintre ei au pretenţii incredibile atunci când merg să îşi înmatriculeze maşinile.

eru
Unii şoferi vor ca literele care apar pe plăcuţele de înmatriculare să îi reprezinte, iar alţii îşi doresc să îi şocheze pe cei din trafic.

Pentru a evita situaţii "delicate", Direcţia DRPCIV a interzis anumite numere.


POL, DEP, SNT, SRI, MAI sunt rezervate instituţiilor, aşa că omul de rând nu le mai poate cere la ghişeu.



Numerele de înmatriculare cu combinaţii de litere cu conotaţie sexuală, de genul COY, CUR, PUL, PIZ, MUI, SEX ori MUE sau chiar şi BOU nu mai sunt permise, scrie Jurnalul Naţional. Cei care au apucat să îşi înmatriculeze maşina cu astfel de "cuvinte" înainte ca acestea să fie interzise nu pot fi traşi la răspundere.

"Există 1528 de combinaţii interzise introduse de către Direcţia DRPCIV într-un dicţionar. Funcţionează la nivelul întregii ţări, include toate combinaţiile care de-a lungul timpului au fost semnalate şi uneori reclamate chiar de către cetăţeni.

Alte combinaţii interzise sunt cele existente în urma solicitărilor introduse de către diversele instituţii: Poliţia Română (POL); Camera Deputaţilor (DEP); Senat (SNT), SRI, MAI - ele fiind restricţionate pentru uzul propriu al instituţiilor.

Multe dintre aceste combinaţii sunt interzise, tocmai pentru a nu apărea excese din partea românilor", susţine Dan Moşescu, şeful Înmatriculări Permise Auto Bucureşti.

"Oamenii încă mai cred că poliţia acţionează în funcţie de numerele de la maşină. Ei nu înţeleg că nu există combinaţie care să te apere dacă ai depăşit pe linie continuă, dacă ai trecut pe roşu sau nu ai acordat prioritate nici un număr din lumea asta nu te scapă.

Poliţia nu ţine cont sau mai bine zis aparatul radar nu ţine cont de ce combinaţie ai tu pe plăcuţa de înmatriculare la autoturism", a completat Moşescu, făcând referire la ceea ce cred anumite persoane despre combinaţiile care încep, de exemplu, cu litera W.

Codul de trei litere nu poate să înceapă cu I sau cu O decât în situaţii excepţionale, pentru că aceste litere se pot confunda cu 1 sau cu zero.


sursa cancan.ro

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites