Friday, November 27, 2009

CURA CU BOABE DE IENUPAR



Articol scris de Prof. Univ. Angela Elena Beju
















Ienuparul se utilizeaza in deosebi ca diuretic, antiseptic al cailor urinare, antispastic, sudorific, expectorant si antitusiv. Totusi administrarea indelungata provoaca iritatii renale.

Cura cu boabe de ienupar dureaza 23 de zile. In prima zi se iau 4 boabe, in a doua 5 boabe iar ulterior tot asa , pana in ziua 12 cand vor trebui luate 15 boabe. Incepand din ziua a-13-a se va lua o boaba in minus, scazand pana vom ajunge, din nou, pana la 4 boabe.

Inainte de a fi inghitite, boabele se vor mesteca foarte bine pentru a fi bine maruntite. In total sunt necesare 213 boabe de ienupar.

Cura este indicata in tratamentul urmatoarelor afectiuni: dischinezie biliara, alte afectiuni hepatice si biliare, afectiuni gastrointestinale, afectiuni cardiace si circulatorii, anorexie, astm bronsic, bronsita, colibaciloza, transpiratia picioarelor, furunculoza, hemofilie, stomatita, neurastenie, afectiuni ale prostatei, psoriazis, hipertensiune arteriala, migrene, infectii pulmonare, reumatism, dereglari hormonale, anexite si metroanexite, guta, hipercolesterolemie, menopauza, nevralgie intercostala, sciatica, obezitate, scleroza multipla, paralizie, mastoza chistica.

Este contraindicata femeilor insarcinate - provoaca contractii - celor cu nefrita acuta sau cronica, cu afectiuni renale inflamatorii sau celor care urineaza cu sange.

Atentie!

Cura nu trebuie prelungita peste termenul stabilit, caci poate deveni daunatoare pentru rinichi.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites