Thursday, November 26, 2009

Ayurveda: Folosirea plantelor ca medicament












ratingfull Unrated






























Lotus
: Exista o strinsa legatura intre lotus si zeita Laxmi (a bogatiei si prosperitatii). Lotusul reprezinta cresterea; din el albinele fac o miere speciala si polen, care folosesc pentru preparea de Gulkand.

Gulkand
este un medicament ce vindeca constipatia si alte boli ale stomacului.
De asemenea semintele colorate din interiorul lotusului sint folosite pentru a face
makhana, atunci cind sint prajite. Daca sint consumate neprelucrate, ele intaresc puterea si vigoarea-curatate.Ca natura ele sint reci, deci racesc organismul in cazuri de febra acuta.Amestecate cu miere se folosesc ca kohl pentru a da culoare ochilor.

Si frunzele de lotus pot fi folosite ca si cosmetice, daca sint zdrobite in pudra si mixate cu
ubatan(faina de seminte negre-gram, lapte crud, iaurt si 1/2 lingurta pulbere de turmeric), si apoi aplicate pe fata.Dupa curatare pielea va straluci si fata va arata mai tinara.

Kewda (Pandanus) : Miroase ca si Kasturi (mosk). Aceasta floare purifica odaile de mirosuri neplacute, iar uleiul ei este benefic pentru problemele respiratorii si da vitalitate.Parfumul sau vindeca durerea de cap si durerile provocate de guta.
Daca fierbeti florile si faceti baie in aceasta apa, lepra, problemele pielii, mincarimile, pojarul si bolile inimii se vindeca.
Citeva petale de floare adaugate in apa si bauta, vindeca oboseala.
Daca aveti febra o picatura de esenta de kewda face corpul sa transpire, iar temperatura va scadea.
In cazul durerilor severe de urechi, puneti 2 picaturi de parfum in ureche.Durerea va dsiparea imediat.

Roza: Trandafirul reprezinta frumusete, iubire si afectiune. Gulkand facut din trandafir este un bun purgativ si reduce caldura din intestine si stomac.De asemenea face ca mintea si inima sa fie vesele.
Spalati ochii cu apa de trandafir pentru a reduce roseata si inflamatia ochilor.Parfumul sau revitalizant si uleiul racesc mintea.

Citeva picaturi de esenta de roze sint folosite in toate dulciurile orientale, aducind racoare corpului in timpul sezonului cald.

Champa : Macinati florile de champa si aplicati pe pielea afectata de lepra.Citeva bucatele de floare distrug germenii prezenti in singe. Uscati florile, faceti-le o pulbere fina, si folositi-o daca aveti iritatii sau mincarimi ale pielii.Champa vindeca febra, imbunatateste vederea si da putere si energie barbatilor.

Anason (Saunf): Acesta are o multime de calitati vindecatoare.Fierbeti florile de anason in apa, adaugati cardamom si citeva frunze de menta in apa.Cel mai bine ar fi sa fierbeti totul intr-un vas ceramic.Cind apa se raceste, dati o lingurita copiilor mici carora le cresc dinti sau celor carora le e foarte cald.Aceasta reduce si durerea de stomac, iar dintii vor creste frumosi si sanatosi.

Craitele: cresteti craite linga iazuri si casa pentru a va proteja de tintari.Ele sint benefice si in bolile ficatului, pietre sau boli ale pielii.

Jasmine: Iasomia este extrem de parfumata, iar mirosul sau reduce senzatia de arsura in corp. Daca aveti probleme menstruale, mestecati citeva petale de iasomie si ciclul se va regulariza.

Regina Noptii: Tine tintarii la distanta si va relaxeaza; daca aveti probleme cu insomnia, mirositi aceasta floare si veti adormi repede.

Floarea Soarelui: Contine vitaminele A si D. Vindeca bolile cauzate de lumina in exces a soarelui. Uleiul sau este benefic pentru bolile de inima si reduce colesterolul.

Camelia: Uleiul de camelie este folosit in bolile de piele, durerile de dinti, rani, bolile ochilor, bube, gingivita. Imbunatateste circulatia singelui si activeaza intregul corp. Daca mestecati frunzele cameliei si aveti ulceratii in gura, acestea se vor vindeca imediat..De asemena aduce fericire psihicului uman.

Sofran: Aceasta floare aduce fericirea si o piele stralucitoare. Daruieste vigoare, opreste voma si distruge vintul, bila si flegma(cele trei dezordini ale doshei). Sofranul calmeaza anxietatea si ne aduce cu piciorele pe pamint. Daca este consumat impreuna cu betelul, daruieste vigoare si forta.

Ashok: Este cunoscut si ca Madan tree. Florile, coaja si frunzele sale sint foarte benefice pentru femei-de fapt majoritatea bolilor feminine sint tratate cu acest minunat arbore.

Palash: Este o frumusete rapitoare printre ceilalti copaci,deoarece florile sale galbene cresc in buchete pe ramuri. Este denumit si Forest Flame -flacara padurii datorita acestei calitati. Pudra sa poate vindeca problemele stomacului.Fierbeti florile in apa si faceti o pasta; aplicati-o pe partea inferioara a abdomenului pentru a vindeca pietrele din corp-de rinichi si bila.

China Rose (Gudhal): Trandafirul chinezesc vindeca problemele uterine. Prajiti florile in ghee si consumati-le dupa ciclu. Aceasta va va proteja sarcinile. Mestecati citiva trandafiri chinezesti pentru a vindeca ulcerele din gura. Daca va cade parul, faceti o pasta fina cu aceste flori si aplicati-o pe cap. De asemenea racoreste singele si corpul. Pentru a vindeca gonoreea faceti un gulkand, ca mai sus. Trandafirul chinezesc zdrobit este benefic pentru a aduce fericire mintii si sufletului.

Shankhpushpi (Blue creeper): Pulverizati florile, frunzele si tulpinele. Faceti o pasta cu apa si amestecati cu miere. Acest medicament este foarte bun pentru a disipa letargia si a face mintea alerta. Elevii sint sfatuiti sa ia acest amestec in mod regulat pentru examene.

Acacia: Pulverizati frunzele de acacia si aplicati pe cap pentru a va vindeca de dureri de cap. Aplicati o pasta pe pielea afectata de exeme. De asemenea vindeca tusea si problemele respiratorii. Gargara cu acacia stopeaza cariile si problemele dintilor.

Neem: Pulverizati florile de neem si faceti o pasta, aplicati-o pe rani si ranile se vor vindeca. Sau frecati pasta pe corp si faceti o baie; acestea vor dispare. Frunzele de neem sint bune si pentru a slabi. Pulveriti florile, amestecati pasta in apa si treceti-o printr-o sita. Consumul regulat al acesteia reduce kilogramele in exces si purifica singele. De asemenea protejeaza corpul de boli infectioase. Neem este considerat in India'doctorul casei'.

Cuisoare: Distrug bacteriile prezente in pancreas si intestine. Cresc numarul leucocitelor si puterea de rezistenta a corpului. Vindeca mirosul gurii. Au efect de analgezic, daca va doare orice parte a corpului. Pisati cuisoarele si aplicati pasta pe partea dureroasa. Sugeti un cuisor daca va dor dintii. Daca fumati praf de cuisoare, toate elementele toxice din corp vor fi date afara prin transpiratie.

Juhi (o varietate de iasomie): Faceti Gulkand sau pulbere din florile de Juhi. Acest medicament este benefic pentru aciditate, ulcer stomacal si al gurii. Daca traiti linga un copac de Juhi, veti fi protejati impotriva tuberculozei.

Madhawi (din familia busuiocului): Madhavi este benefica pentru vindecarea bolilor de piele.Preparati pulberea acestei flori si aplicati pe zona afectata. Daca aveti artrita mestecati-o dimineata. De asemenea controleaza problemele respiratorii.

Harsingar sau Parijat: (Arborele Coral ): Vindeca artrita. Daca faceti o masca faciala cu pulberea acestei flori, pielea dumenavoastra va straluci. Mirosul sau dulce inveseleste mintea.

Swallow-wart ( planta medicinal - Aak): Vindeca senzatiile de arsura si excesul de dosha kapha-flegma. In caz de hepatita amestecati doua flori cu o frunza de betel si dati pacientului sa mestece.

Kachnar (florile/bulbii acestui copac se folosesc ca legume ): Bobocii se folosesc pentru incontinenta urinara. De asemenea se face o pulbere din flori si apa si se aplica pe rani.

Shirish (o varietate de Acacia ): Inveseleste, imbunatateste focalizarea. Daca aveti mincarimi pe piele faceti o pulbere si aplicati. Un decoct de apa si flori, se aplica pe ochi,daca aveti orice problema cu ei.

Naagkesar (un arbore medicinal-trandafirul indian): O pudra din aceasta floare amestecata in unt vindeca hemoroizii. Daca doriti sa ramineti insarcinate, folositi-i pulberea.

Bakul: Florile sale amestecate cu ulei sint un parfum foarte apreciat. Pulberea florilor se aplica pe piele, pentru hidratare. Florile zdrobite si consumate vindeca infertilitatea. Tulpina sa este folosita pentru curatarea dintilor si vindecarea problemelor stomatologice.

Amaltaas (purgativ): Gulkand din aceste flori vindeca constipatia. Excesul insa este daunator caci poate cauza diaree si crampe.

Rodia: In cazul eruptiilor cauzate de problemele bilei faceti suc din rodii adaugti miere si beti. Puteti suge florile pentru a vindeca ulcerele bucale. In ochi, sucul de boboc de rodie vindeca conjunctivita.

2 comments:

Un articol extrem de informativ. Ne puteti spune daca exista un loc de unde se pot procura aceste plante?

s-au deschis destule si la noi...da un google search si sigur gasesti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites