Thursday, November 26, 2009

Încarcă-te cu energie din plante

Ginseng

 Miraculoasa rădăcină se recomandă pentru îmbunătăţirea activităţii cerebrale. Ginsengul alungă stresul emoţional, combate atacurile de panică şi oboseala. Se recomandă infuziile, dar şi produsele naturiste ce au la bază această plantă. Pentru ca ele să îşi facă efectul, este nevoie să fie administrate după indicaţiile unui specialist.

Salvie

 Infuziile din frunze uscate de salvie te ajută să îţi recapeţi energia de care ai nevoie. Această plantă nu doar relaxează sistemul nervos, dar stimulează şi capacitatea de concentrare şi memoria. Pe lângă folosirea cu rezultate bune a salviei ca plantă medicinală, ea este frecvent utilizată ca mirodenie. Se întrebuinţează, în cantităţi foarte mici, asemenea cimbrului, la mâncăruri grase, cum ar fi friptura de porc, de gâscă sau de curcan.

Muşeţel

Atunci când simţi că te părăseşte şi ultimul strop de energie, apelează la o cană aburindă cu ceai de muşeţel. Substanţele active din aceste flori te vor ajuta să îţi recapeţi tonusul şi să combaţi depresia. Pentru efecte similare, încearcă şi infuziile de pelin, tătăneasă şi conuri de hamei.

Levănţică

Uleiul esenţial de levănţică este cel mai bun pentru relaxare. El este folosit pe scară largă în aromoterapie, pentru că reuşeşte să calmeze, să redea buna dispoziţie şi cheful de viaţă. Pune câteva picături de ulei în apa de baie sau pe perna pe care dormi, pentru ca mirosul plăcut să te învăluie la sfârşitul unei zile încărcate.

Roiniţă

Inhalaţiile sunt o altă metodă de revigorare. Ele se pot face cu ulei de roiniţă, esenţe de portocal sau din lemn de santal. Este bine să urmezi acest ritual o dată pe săptămână, atunci când ai câteva ore la dispoziţie pentru a te răsfăţa şi a-ţi încărca bateriile.

Ceai verde

Bogat în minerale şi în vitamine, ceaiul este o soluţie la îndemână pentru a alunga oboseala. Bea zilnic două căni cu infuzie din frunzele uscate ale acestui arbore şi te vei simţi plin de viaţă şi de energie. În plus, ceaiul verde are efecte benefice asupra întregului organism, pentru că ajută la eliminarea toxinelor.

Pin

Uleiul de pin este cel mai eficient pentru frecţii revigorante. Efectul său antistres este garantat, motiv pentru care strămoşii noştri îşi făceau adevărate rezerve pentru a urma tratamente naturiste în sezonul rece, când aveau nevoie de un plus de energie.

 Micul dejun, «o bombă» energetică

Nu pleca niciodată de acasă fără a te bucura înainte de un mic dejun copios. Cerealele cu lapte şi sucul de fructe îţi asigură necesarul de energie pentru întreaga zi. Nu uita de legumele cu frunze verzi, banane şi orez, care sunt bogate în vitamina B, esenţială pentru reglarea metabolismului, îndepărtarea oboselii şi mărirea capacităţii de concentrare.

via

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites