Monday, November 23, 2009

MOMENTUL ESTE ACUM

Cartea Zoharului, "Biblia" Cabalei, a fost scrisa cu aproximativ 2000 de ani in urma. Ea spune ca pina la sfirsitul secolului 20, egoismul umanitatii va atinge o intensitate fara precedent.

Dupa cum am vazut mai inainte, cu cit mai mult dorim, cu atit mai goi ne simtim. De aceea, incepind de la sfirsitul secolului 20, umanitatea a experimentat cea mai mare goliciune pe care a experimentat- o vreodata. Cartea Zoharului scrie deasemeni, ca atunci cind aceasta stare de gol este simtita, umanitatea va avea nevoie de mijloace de vindecare astfel incit oamenii sa devina satisfacuti. Apoi, spune Zoharul va sosi momentul in care Cabala va fi facuta cunoscuta intregii umanitati ca un mijloc de a atinge starea de satietate prin similaritati cu Natura.

Procesul de atingere a satietatii, Tikkun, nu va avea loc instantaneu si nici simultan pentru fiecare. Pentru ca Tikkun sa se petreaca, o persoana trebuie sa doreasca sa se intimple. Este un proces ce evolueaza independent de vointa proprie a cuiva.

Corectarea incepe cind o persoana isi da seama ca natura sa egoista este sursa a tot ce este rau. Este o experienta foarte personala si foarte puternica, dar invariabil aduce persoana in faza de a dori schimbarea, de a se muta de la egoism la altruism.

Dupa cum am mai spus, Creatorul ne trateaza ca pe o fiinta creata singulara si unita. Am incercat sa ne atingem scopurile egoiste, dar astazi descoperim ca problemele noastre vor fi rezolvate doar in mod colectiv si altruistic. Cu cit devenim mai constienti de egoismul nostru, cu atit mai mult vom dori sa folosim metoda Cabalei pentru a schimba natura noastra inspre altruism. Nu am facut acest lucru atunci cind a aparut Cabala, dar il putem face acum, deoarece acum stim ca avem nevoie de el!

Ultimii 5,000 de ani ai evolutiei umanitatii, au fost un proces de incercare a unei metode, de examinare a placerii pe care o furniza aceasta, de ajungere in starea de deziluzie referitor la ea, si de parasire a acestei metode in favoarea alteia. Metodele au venit si au plecat, dar starea de fericire nu a sporit in noi. Acum ca metoda Cabalei a aparut, avind ca tinta corectarea celui mai inalt nivel de egoism, nu mai trebuie sa experimentam calea deziluziei. Putem pur si simplu sa ne corectam egoismul prin intermediul Cabalei, si toate celelalte corectii vor decurge ca un efect de domino. Astfel, in timpul acestei corectii, putem simti implinire, inspiratie si bucurie.

fragment preluat din cartea "Dezvaluirea Intelepciunii Cabala"


Fantasy Comments & Graphics

~Magickal Graphics~

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites