Tuesday, November 24, 2009

POLENUL , HRANA ZEILOR























Natura a creeat multe super/substante care stimuleaza sistemul imunitar, dar putine sint la fel de puternice ca polenul de albine. Prin combinatia sa unica de minerale, vitamine, aminoacizi si enzime, polenul este una dintre cele mai revitalizante hrane din lume.

Totusi, trebuie sa fiti atenti sa nu fiti alergici la polen sau la vreunul din componentele sale.
Polenul a fost folosit de-a lungul isotriei ca o superhrana, pentru a recupera energia individuala si sanatatea.
Cu toate ca unele persoane sint alergice la el, substantele din polen de fapt vindeca alergia, si au efectul de a regulariza sistemul imunitar, intarind celulele ce lupta cu afectiuni grave cum ar fi cancerul.

Polenul in sine nu are nimic toxic, fiind de fapt conceput pentru a hrani puietul albinelor. Ca si laptisorul de matca si propolisul, care este antibioticul generat de albine pentru a dezinfecta stupurile inainte de a le ocupa, polenul este o substanta miraculoasa.

In toata lumea, practicantii de medicina naturista folosesc polenul pentru a usura durerile pacientilor bolnavi de artrita. Chiar si atletii, il folosesc pe scara larga pentru a se recupera dupa antrenamentele dure.De asemenea s-a observat ca persoanele ce racesc des si au probleme cu aparatul respirator, au fost vindecate cu ajutorul polenului.

Polenul are mai multi aminoacizi si vitamine decit orice alt produs cum ar fi carnea de vita, ouale sau brinza. El este unul dintre putinele surse vegetale de vitamina B12.O lingura de polen contine45 de calorii si este 15% lecitina-cantitatea ceruta de corp pentru metabolizarea normala a grasimilor.

Fenilalanina continuta in polen suprima pofta de mincare in mod natural.Compozitia sa este de 35%proteine, 55%carbohidrati, 2%acizi grasi si 3 %minerale si vitamine. Tot complexul de vitamine B si vitamina C sint incluse in aceasta compozitie, ca si vitaminele E si D.

Cura cu polen dureaza minim 2 saptamini, timp in care se consuma 10-30 gr pe zi pe stomacul gol, mestecindu-l pina devine o pasta. Putem sa-l inghitim cu putina apa.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites