Friday, June 12, 2009

MEDITATII TANTRICE

Pentru a descoperi adevarata natura amintii care este Vidul, exista diferite meditatii tantrice.

Citeva dintre metodele meditatiei tacute sint shi-nè si lhatong.

Scopul primar al acestora este sa cistigam o intelegere prin experienta a naturii gindurilor, a constientei si a relatiei lor cu realitatea. Pe aceasta baza ne putem elibera de obiceiuri personale destructive si sa gasim claritate crescuta, energie creatoare, empatie, calm si bucuria vietii.

Rainbow

Tantra ne arata cum conditii fundamentale ca a trai, a respira, a iubi, a ride, a plinge sint forme de baza pentru meditatie.

Tantra ne arata cum putem sa fim ne-iluminati prin tipare neurotice si de reactie emotionala fata de natura noastra care este Spatiul Vid, in loc s-o recunoastem.

Meditatia transmuta cele 5 elemente si nevrozele asociate lor: teritorialitate, agresiune, nevoie, anxietate si depresie, in cele 5 intelepciuni elementare corespondente-generozitatea, claritatea, compasiunea/aprecierea, implinirea si libertatea/lipsa de atasament.

Padmasambhava


Practica tantrica invata printre altele cum sa ne vizualizam ca buddha, ceea ce reprezinta natura noatra originara, pura si perfecta. Prin unirea cu lama, ne unim mintea cu cea nonduala a tuturor buddhas iluminati.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites