Wednesday, June 10, 2009

DESPRE ENERGIA FEMININA-PARTEA A 3 A-TAISHA, FLORINDA, CAROL


A plinge este pentru un luptator un semn de slabiciune, de atasament? Recapitularea, vederea si tacerea interioara sint de ajuns pentru a dizolva sentimentele de vid si de pierdere, sau exista sentimente care nu ne parasesc niciodata?

Da, luptatorii pling, dar nu pentru ceva trivial. Un luptator nu plinge niciodata pentru el insusi. Daca tristeta noastra provine din pareri de rau legate de cineva , o persoana pe care am cunsocut-o in trecut, putem lua afectiunea pe care o simtim pentru acea persoana si sa o exprimam pentru o persoana care este in fata noastra. Aici si acum putem face lucruri pe care nu le-am putut face cu cel din trecut. Ne platim datoriile in momentul prezent.
Don Juan i-a spus lui Carlos Castaneda
: " singura modalitate pentru un luptator/calator de a spune adio este de a face acest act magic: sa pastreze in tacerea sa interioara ceea ce a iubit." (Latura activa a infinitului ).

Cum putem sa atingem sobrietatea luptatorului?

Devenind constiente de echipamentul nostru si luindu-ne responsabilitiatea sa.
De exemplu, putem fi constiente de ciclurile noastre menstruale pentru ca schimbarile psihice sa nu ne ia prin surprindere,pentru ca sa nu le luam in deridere sau sa spunem:'ah, am nervi, sau sint distrata dar nu stiu de ce'.
Putem fi mai disciplinate in anumite perioade cind avem chef de hrana stranie sau cind
avem mai multe nevoie de odihna. Este responsabilitatea noastra sa dormim mai mult, sau sa ne hranim bine-dar nu cu porcarii.
"Tu stii multe despre acest subiect si ai avantajul paselor magice" spunea Florinda Donner Grau
" Tu ai acest avantaj si foloseste-l pentru a te disciplina, in loc sa fii repetitiva si sa-ti indeplinesti datoriile cu un Nu am chef"

Cum sa ne focalizam Intentia pe actiuni ca Visatul?


Simplu, facind-o. Sintaxa acestei intrebari demonstreaza cum am fost antrenati pentru a astepta instructiuni in loc sa actionam. Verbul 'a actiona' se converteste in acest substantiv 'actiune'. A avea intentie se converteste in 'focalizarea Intentiei'.

Intentia vine din acelasi loc ca si forta constiintei in univers. Cind aceasta legatura cu Intentia se purifica, se lumineaza, atunci si actiunile noastre se clarifica. Pentru a putea visa avem nevoie de atentia visatului. Trebuie sa avem intentia de a avea coeziune in decursul zilei. Daca putem fi coerenti in actiunile noastre cotidiene, atunci visatul vine in mod natural.

Cum sa fim luptatoare impecabile fata de luptatorii ce impartasesc aceeasi Intentie? Unii dintre noi confunda impartasirea 'unui moment pe cale', si incercam sa ne agatam de cineva, sau sa ne asumam rolul ancestral de protectoare.

A naviga pe marea intunecata a constientei este un voiaj solitar. Nimeni nu poarta un luptator in brate. Totusi, a calatori impreuna implica a fi responsabil. Daca stii ca nu esti bun pentru o anumita slujba, ca daca o faci nu se va realiza sau va iesi gresit, atunci lasa pe altcineva sa o faca. Asta nu inseamna sa stai fara sa faci nimic, ci doar sa gasesti o alta maniera de a participa.
Multe dintre noi se declara independente.Din nefericire nu facem decit sa interpretam prost termenul 'independent'.
Il utilizam in sensul in care noi facem tot.
Nagualul ne-a spus sa fim atenti cu ce proclamam ca facem/sintem.


Cum putem rezolva problema abisului ce separa barbatii de femei in termeni de 'vedere' si 'supravietuire'?


'Abisul' este o interpretare ce descrie fiintele ce se lanseaza impreuna intr-o mare aventura. Daca ar exista un abisce ar separa in realitate barbatii de femei, nici unul dintre noi nua r fi putu fi conceput.
Vazatorii propun posibilitatea pentru barbati si femei de a lucra impreuna transcenzind domeniul inimii si al reproducerii, pentru a creea o noua modalitate de a fi, de a exista.

S-a mentionat odata contraindicatia practicarii paselor de tensegrity in timpul sarcinii. Este adevarat?

In ceea ce priveste "Seriile uterului", da. Florinda Donner-Grau le-a sfatuit pe femeile insarcinate sa opreasca aceste pase magice in timpul sarciniii lor. Aceasta serie este imbibata de Intentia pregatirii si trezirii functiunilor secundare ale matricei/uterului, cele legate de evolutie. Cu asa ceva noi nu glumim.
Multe dintre pasele magice au ca obiectiv curatarea organelor sexuale de functia lor de reproducere. Nu de putine ori s-a intimplat ca practicantelor sa le vina ciclul dupa ce au practicat aceste serii. Matricea/uterul se 'spala', pregatindu-se pentr un nou tel. Sarcina nu este momentul potrivit pentru a sfida functiile uterului. Ciclul insa, este un moment foarte puternic si potrivit pentru a le practica, caci ele ne aduc noi perceptii.
Insa a practica alte pase magice ce ne aduc energie in sistem este perfect viabil in timpul sarcinii.O mamica ne-a spus ca a practicat
pasele nonactiunii usor, si ca bebelusul o lovea in burta exact cind practica.

Puteti sa ne dati un sfat practic despre cum sa se poarte o mama pentru a nu cadea agatata de trucurile ancestrale si a sfirsi luptind?In acelasi timp cum sa prevenim repetarea schemelor cu copiii?

Ca mama, comporta-te cu tine si cu copiii tai ca si cum muriti miine.Sintem fiinte muritoare. Poate ca niciodata nu o sa -ti mai revezi copiii. Cum vei actiona in acel moment?

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites