Wednesday, September 30, 2009

Spiritual Sex


Sex of the Full CorrectionIntrebare: La inceput Adam a avut o singura femeie, Eva. Ne vom intoarce la monogamie cind se va face corectia? Sau nici nu ne va mai pasa?

Raspuns: Uniunea sexuala in lumea noastra vine de la uniunea spirituala dintre Lumina divina si suflet, denumita “Zivug de Hakaa” , printr-un ecran. In aceasta uniune spirituala dintre suflet si Creatorul sau(Kli si Lumina), creatorul sau Lumina este partea masculina ce daruieste, iar sufletul sau Kli este partea feminina ce primeste. In procesul corectiei sufletul-Kli-cistiga proprietatea de daruire si apoi este gata sa accepte Lumina pentru ca sa satisfaca dorinta Creatorului de a darui.

Procesul uniunii/fuziune(Zivug – acuplare spirituala)se intimpla cind ambii doresc sa-l umple pe celalalt cu placere, si sa simta placerea doar in masura in care ii daruieste placere celuilalt. De aceea, ceea ce se intimpla este o comparatie constanta a dorintelor comune si intentiilor, care devin exprimate in fiziologia noastra ca miscarile actului sexual, precedind revarsarea Luminiii lui Hochma (Ohr Pnimi, semen) in suflet (in Kli).

Aceste miscari alternative si mutuale sint desemnate sa creeze o dorinta completa in fiecare partener spiritual, prin intreruperea si incetarea contactului. Aceasta creaza posibilitatea unei placeri integrale: cind acest nivel este atins, Lumina trece din Peh in Toch-placerea intra in dorinta, asa cum este scris in Torah:"Ca o sageata ce loveste tinta dorita in timpul dorit, in femeia dorita si in locul dorit"

De aceea cind sufletul unei persoane atinge corectia pe de-a intregul, acela va vedea sexul ca expresia fiziologica a conexiunii sale spirituale. Si daca nu exista conexiune spirituala, atunci nu este nici un motiv pentru o conexiune a trupurilor.

sursa rav laitman

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites