Wednesday, September 30, 2009

Esti barbat? Nu dansa pe manele

De ce? Pentru că în timpul unui dans, barbatul trebuie să aibă prestanţă, atitudine, barba sus întotdeauna, privirea fixată pe parteneră, in zona ochilor, nu în zona coapselor.
Pe manele, partenera este doar o bucată de carne pe care barbatul manelist o priveşte bălind, fara pic de respect, iar uneori o mai şi loveşte ostentativ peste fund, ceafă sau sâni. Nu ştiu ce vor să exprime în felul ăsta, dar în mod cert e vorba de laudă de sine (”uite ce femeie am, ce bine dă din ea şi ce-mi permit să-i fac“).
In acelaşi timp, barbatul care dansează pe manele stă in mare parte din timp cocoşat, priveşte fie in jos, la pantofi, fie in sus, la tavan şi bate din palme fără noimă.
Pentru exemplificarea unui dans în care ambii parteneri se comportă exemplar, am ales un montaj de tangouri. Observă privirile lor, postura bărbatului, felul în care îsi prinde partenera în braţe… felul în care o atinge şi atitudinea lui. E impunator, dar respectuos, gentil!


Nu spune nimeni să renunţi la manele şi să dansezi aşa. Oamenii din filmuleţ au ani de antrenament, însă sunt noţiuni generale de care poate ţine cont oricine, fără pic de antrenament. Spune-le norme de bun simţ!

Apropo, vreau neapărat piesa de pe fundalul montajului video. Mă sparge!
via buddha

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites