Thursday, October 1, 2009

POVESTIRI DESPRE PUTERE











"Un om pleaca pe calea cunoasterii ca si cum se duce la razboi:atent, cu frica si respect si cu o totala incredere in sine. A pleca pe calea cunoasterii sau la razboi in orice altfel este o greseala, una pe care cineva care o face nu va apuca sa traiasca pentru a o regreta."

~ Carlos Castaneda din Invataturile lui Don Juan


Regula de baza pentru un luptator este ca alege atit de atent incit nimic din ce i se intimpla ca rezultat al faptelor sale, nu il poate surprinde, si cu atit mai putin sa-l dreneze de putere.

~ Carlos Castaneda din Povestiri despre putere

Un luptator se considera deja mort, asa ca nu mai are nimic de pierdut. Cele mai rele lucruri i s-au intimpalt deja, asa ca este clar si calm; judecindu-l dupa actele si vorbele sale, nimeni nu ar banui ca a trecut prin tot ce se putea trece.

~ Carlos Castaneda din Povestiri despre putere


Un luptator nu regreta nimic din ce a facut, pentru ca a izola faptele cuiva si a le eticheta ca fiind rele, urite sau malefice ar insemna sa plaseze o importanta nedorita asupra egoului.

~ Carlos Castaneda din Calatorie la Ixtlan


Un luptator este un vinator; el calculeaza totul. Aceasta inseamna control. O data ce a terminat cu calculul, el actioneaza. Se relaxeaza. Asta inseamna abandon.Un luptator nu este o frunza in bataia vintului. Nimeni nu-l poate impinge; nimeni nu-l poate face sa actioneze impotriva vointei sale sau impotriva judecatii sale. Un luptator este pregatit sa supravietuiasca, si supravietuieste in cel mai bun dintre toate modurile posibile.

~ Carlos Castaneda din Calatorie la Ixtlan


Un luptator trebuie sa-si cultive sentimentul ca are tot ce-i trebuie pentru calatoria extravaganta care este viata sa. Ce conteaza pentru un luptator este sa fie in viata. Viata in sine este suficienta, se explica singura si este completa. De aceea, se poate spune fara sa fim pretiosi, ca experienta experientelor este sa fii in viata.

~ Carlos Castaneda din Povestiri despre putere

4 comments:

Omul nu a învăţat încă să guste frumuseţea singurătăţii. El caută mereu să se angajeze într-o relaţie, să fie cu cineva - cu un prieten, cu un părinte, cu o soţie sau un soţ, cu un copil... cu cineva. El a creat societăţi, cluburi. El a creat partide politice, ideologice. El a creat religii, biserici. Însă toate acestea sunt necesare pentru a-l face să-şi uite singurătatea. Fiind în mijlocul acestor mulţimi, încerci să uiţi ceva, ceva de care îţi aminteşti uneori în întuneric: că te-ai născut singur, că vei muri singur, că, indiferent ce ai face, trăieşti singur. Osho

da, si flyersii-parazitii-ii incurajeaza obsesiile.frumos spus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites