Wednesday, February 25, 2009

VASTU-FENGSHUI INDIAN



Locuintele sint denumite in sanskrita VASTU. Exista 4 categorii de VASTU:

  • Pamintul - Bhoomi, locul principal de locuire, pe care se sprijina orice altceva
  • Structurile Pamintului - Prasada
  • Obiectele mobile - Yaana
  • Mobila - Sayana

Lumea cuprinde 5 elemente de baza numite Panchbhootas. Ele sint Pamintul Aerul, Focul, Apa si Spatiul. Din toate planetele sistemului nostru solar, Pamintul este singura care are viata deoarece toate aceste elemente coexista armonios.

Pamintul(Bhumi) - Pamintul este un magnet urias cu polii Nord si Sud ca centrii de atractie.Cimpul sau magnetic si forta gravitationala influenteaza toate sistemele vii de pe pamint.

Apa (Jala) - Aceasta este reprezenata de riuri, mari si exista in fiecare planta animal sau fiinta umana. Singele nostru nu este decit apa cu hemoglobina si oxigen.

AeR (Vayu) -Ca element ce sustine viata, aerul este o puternica sursa a viului. Confortul uman este dependent de umiditatea corecta, temperatura aerului, presiunea si compozitia sa.

Focul (Agni) - Reprezinta lumina si caldura fara de care viata nu ar mai exista.Toate zilele si noptile, anotimpurile, energia, entuiasmul, pasiunea, vigoarea exista datorita focului.

SPAtiul/ETERul (Aakasha) - este adapostul si cel ce hraneste toate celelalte elemente. este considerat conductorul primar al tuturor surselor de enrgie din interiorul universului-energiile fizice ca sunetul si lumina, energiile sociale ca cele psihologice si emotionale, cele cognitive ca intelectul si intuitia.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites