Tuesday, February 24, 2009

MUZEUL SUBACVATIC DIN ALEXANDRIA

Guvernul egiptean a confirmat construirea unui muzeu gigantic submarin în Mediterană, pentru a permite astfel accesul la monumente antice egiptene scufundate de secole întregi, informează publicaţia britanică The Guardian.

Muzeul va fi construit în Alexandria, Egipt, cel mai import centrul cultural al elenismului, unde se înălţau impunătorul palat al Cleopatrei şi miticul Far. Precum multe alte opere ale antichităţii, aceste două construcţii au fost distruse de cutremure, iar reşedinţa frumoasei regine a fost înghiţită de ape în cel de-al V lea secol D.Hr. Farul din Alexandria a reuşit să mai supravieţuiască pentru nouă secole.

Acum, datorită unor tuneluri submarine şi structurilor supertehnologice, turiştii din întreaga lumea vor putea contempla multitudinea de monumente de sub apele Mediteranei.

Lucrările vor începe în 2010 şi ar trebui să se termine în doi ani şi jumătare. Acum se aşteaptă permisiunea unei Comisii Internaţionale ştiinţifice instituite de UNESCO, care ar trebui să confirma că construcţia nu va dăuna monumentelor scufundate.

Proiectul muzeului a fost încredinţat lui Jacques Rougerie, un cunoscut arhitect francez. Clădirea va avea o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi, şi, potrivit, informaţiilor prezentate de arhitect, va putea găzdui peste trei milioane de turişti pe an.



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites