Thursday, February 26, 2009

VASTU-FENSHUI INDIAN 3


Plasarea zeitatilor in arii specifice ale mandalei are semnificatii importante in deciderea locatiilor, fundatiei, stilpilor de sustinere si coloanelor. Brahmastana-cele 9 module centrale- este cea mai sensibila si importanta arie din structura. De obicei este lasata deschisa ca o curte in locuinta si are o structura piramidala in centru.
O data ce locul este selectat intreaga arie este curata si nivelata.Pamintul poate fi curatat si de oase, par si alte necuratenii, nivelind depresiunile, gaurile si musuroaiele. Acestea indica nu numai gauri ale pamintului sub ele dar si posibilitatea existentei apei subterane. Musuroaiele pot fi mutate oferindu-se rugaciuni cu flori si fructe inainte si dupa deplasarea lor. Apoi intreaga arie este udata si insamintata, pentru a asigura fertilitatea solului. Cind pamintul este impinzit de muguri o vaca si vitelul sau sint trimisi sa pasca o zi sau doua.
VAstu Purusha Mandala cu 81 de module este apoi desenata pe sol cu faina si ofrande de miere si fructe sint facute celor 41 de zeitati. Aceasta reprezinta respectul rezidentilor catre Vastu Purusha, Stapinul locului, ceea ce le va creste calitatea vietii.
In continuare se ia planul constructiei si se plaseaza mandala de 9 module peste el. Se imparte modulul central in alte 9 parti si partea lor centrala devine Nabhi, ombilicul sacru al casei. Celelalte 8 module corespund celor 4 puncte cardinale si celor 4 angulare-NE, SE, NV, SV. Elementele primare Adi Bhootas sint:
udaka-apa-laNE, Agni, focul la SE, akasha-spatiul-in SW si Vayu-aerul la NV. Centrul este intotdeauna identificat cu elementul primar prithivi-Pamintul. Ca regula generala, stapinii casei ocupa S si SE, copiii de sex masculin S, SE si E, fetitele ocupa N, NW si V, iar batrinii sau cei bolnavi pot ocupa NE. Cei mai in virsta membrii ai familiei trebuie sa doarma cu capul orientat spre S si cei mai tineri cu capul spre E.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites