Saturday, February 28, 2009

MACAR ATIT

"In acest moment, exista posibilitatea eliberarii de pasapoarte temporare, pentru 6 luni, dar numai pentru cazurile de urgenta. Dorim sa se adopte un amendament la lege prin care, pe langa situatiile de urgenta, sa fie incluse si motivele de constiinta sau cele religioase. Astfel, cel care doreste sa efectueze o calatorie in afara UE poate primi acest pasaport fara date biometrice si atunci nu mai exista pentru persoana respectiva, sa spunem, obsesia legata de acest pasaport biometric", a precizat, joi, dupa sedintele Sfantului Sinod, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, potrivit NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei a adaugat ca institutia nu vede niciun pericol in noile documente de identitate. "Dorim sa fim printre primii care sa ne facem pasapoarte biometrice, dar aceasta n-o spunem spre lauda noastra ci pentru ca nu vedem niciun pericol in pasaportul biometric", a precizat parintele Stoica.

Patriarhia atrage atentia asupra faptului ca dreptul credinciosilor de a refuza folosirea de microcipuri si identificarea prin amprenta digitala trebuie respectat, mai ales ca "opinia Comisiei Europene exprimata, la 16 martie 2005, prin Grupul european pentru etica in stiinta si noile tehnologii este impotriva implantarii in corpul uman a cip-ului electronic: utilizarea pentru scopuri nemedicale a implanturilor de informare si comunicare constituie o potentiala amenintare la demnitatea umana si societatea democratica iar implanturile destinate supravegherii ar putea fi folosite de catre autoritatile statale, indivizi sau grupuri pentru a creste puterea lor asupra altora".

Patriarhia reitereaza si precizarea ca numarul 666 nu inseamna sfarsitul lumii, facand aceasta mentiune pentru in special cei care se tem ca microcipul din pasaport ar contine, din motive tehnice, un cod care, prin diferite combinatii, ar putea fi 666.

"Acest numar este mentionat in Apocalipsa, dar este un numar ca oricare altul. Avem in numerele de telefon mobil aceasta combinatie de cifre si nu exista argument teologic sustinut de cei care sunt impotriva pasapoartelor biometrice in legatura cu acest numar. Din pacate am vazut pe posturile de televiziune fel de fel de monahi care din mandrie si dintr-o precara pregatire teologica au produs mai mult panica decat sa prezinte exact care este pozitia Bisericii", explica parintele Stoica.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites