Wednesday, April 14, 2010

Va mai indoiti de “accidentul” presedintelui polonez?


Written by Laur

Eu zic ca nu-si au rostul indoielile.

Desi s-au vehiculat multe supozitii, “transporta niste documente importante dorite de rusi”, accident din cauza cetii, eroare de pilotaj, eroare de comunicare, lovitura din interior a nationalistilor ce nu doreau legarea relatiilor dintre Polonia si Rusia….

Astazi generalul armatei ruse Nikolai Makarov - seful Statului Major, a iesit la rampa cu o declaratie edificatoare:

“Negociem cu SUA doar pentru ca acestea dispun de un sistem antiracheta, in conditiile in care nicio alta tara nu are astfel de sistem de aparare. In acest context, daca o anumita tara este dispusa sa-si ofere teritoriul pentru amplasarea rachetelor, aceasta este o alta problema, de natura politica, nu militara”

“Autoritatile politice ale oricarei tari care accepta instalarea de elemente ale scutului trebuie sa tina cont de toate implicatiile, inclusiv de cele negative asupra tarii respective, atat in ceea ce priveste tintele militare, cat si planurile militare. De aceea, este o problema de ordin politic”

Oare de ce aceasta declaratie survine la 4 zile de la tragicul accident aviatic in care presedintele Poloniei impreuna cu alte 95 de persoane din staf, guvern, generali ai armatei au murit? Nu cumva este o avertizare de “uitati ce se poate intampla, daca…” sustineti scutul antiracheta, sustineti americanii, sustineti NATO?

Eu zic ca exact asa ceva este, iar rusii au asteptat momentul potrivit. Pentru a musamaliza o astfel de actiune aveau nevoie de 3 factori importanti: o tara membra NATO si sustinatoare a scutului, multi membri importanti ai acelei tari la un loc si sa fie pe teritoriul Rusiei.

Specialisti militari internationali citati de ziarele din UK au declarat:

“Din pacate, atat timp cat ancheta va fi condusa de Putin, niciodata nu vom afla adevarul despre acest accident!”

Insa de ce Polonia?

Inca de pe timpul guvernarii lui Bush, cele mai importante tari pe teritoriul carora se instala scutul antiracheta au fost: Cehia – cu instalarea unui radar. Polonia – cu instalarea a 34 de rachete cu raza lunga de actiune, si Romania – radar, rachete si baza militara. Pe atunci cancelaria Bush sustinea nevoia de rachete cu raza lunga de actiune pentru a ajunge in tari indepartate si a intercepta rachete.

La venirea lui Obama la putere strategia s-a schimbat putin prin inlocuirea rachetelor de raza lunga cu rachete de raza scurta si medie de actiune. Fix pana aci, peste granita la rusi in gradina. Mai incolo nu are rost.

Logic ca Rusia s-a simtit amenintata, si a simtit nevoia sa dea un exemplu tarilor Est-Europene ce in urma tratatului de la Varsovia se aflau in sfera de influenta sovietica. Dupa un astfel de “accident” multe tarisoare din aceasta zona o sa-si revizuie strategia de aderare la organizatiile pro-americane.

Astfel, Rusia le-a reamintit americanilor si europenilor cine are un cuvant important de spus in zona.

Din pacate pentru poporul polonez, ei au fost nefericitii ce au trebuit sa plateasca pentru aceasta demonstratie de putere!

PS: Romani stati fara grija, America vegheaza asupra voastra!

2 comments:

sincer?
Nici ca-mi pasa!
Cum spunea nenea catolicu' la tembelizor, si presedintii sunt muritori!

Dedesubturile acestor "incidente" tragice, nu ma intereseaza, atata timp cat interesele politice sunt de mare anvergura.

Americanii au stiut sa fie persuasivi ori de cate ori au dorit sa obtina ceva.
Ceilalti au mers pe dara lasata de ei, ba din interes, ba din ignoranta, ba din prostie, ba din cine mai stie ce motive.
Fiecare tara si-a asternut cu voie sau fara prea multa voie soarta.

Dumnezeu sa-i odihneasca-n pace!
Destinele planetei, cu certitudine, se afla in mainile unor oameni autoproclamati "ZEI"!

destinele planetei se afla in miinile noastre..eroismul, puterea de sacrificiu, unitatea, rugaciunile sau tehnicile spirituale, ne fac pe noi ca oameni mai eficienti ca orice arma si mai puternici ca orice zeu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites