Tuesday, April 13, 2010

Swod Paan Yaks -CEREMONIA DE CURATARE A KARMEI



Swod Paan Yaks inseamna a vorbi cu aliatii Yaksa Asura–aceasta este o ceremonie veche thailandeza ce cheama aceste fiinte protectoare ale buddhismului, pentru a goni spiritele malefice si a sterge karma rea din trecut.

In timpurile moderne a devenit din ce in ce mai rara, asa ca
a participa la o astfel de ceremonie este un lucru pretios, generat de fapte bune.
Unul dintre locurile unde ea inca se mai practica in fiecare februarie este Wat Tong Nai (templul unde maestrul Ajarn Thoy isi realizeaza tatuajele sacre ) in Bangkok – de obicei intre 8 si 12, dar se schimba usor in fiecare an in functie de fazele lunii.

Fie ca este o ceremonie pur buddhista, fie ca este amestecata cu elemente shamanice extrem de vechi, participantii experimenteaza fenomene uluitoare si stranii, cum ar fi vibratiile mistice ce pun stapinire pe corp si la care nu trebuie sa te opui, sau Khong Khuen-posesiunea de catre zei ce curata corpul si sufletul de inprinturile negative.


Orice persoana care participa primeste Taw Waes Suwann yantra, pe care poate sa o plaseze deasupra usii casei pentru protectie maxima fata de magie neagra dar si hoti.

Ceremonia este marcata de innodarea coardei sacre de rugaciune “Sai Seen” deasupra capetelor devotilor, in forma unei yantre; imaginea regelui Asura, Gardian al Nordului
“Taw Waes Suwann” este apoi legata de aceste corzi.
Calugarii incep ceremonia intinzind corzile si cintind mantrele sacre, tinind strins de corzi care la rindul lor amplifica puterea mantrelor.

Corzile se duc din miinile calugarilor prin Yantra, pina in tavan, si fiecare coarda cu un drapel inscriptionat cu o yantra, atirna deasupra capului fiecarui devot, cu coarda terminindu-se legata de capul sau;.
In acest fel se primesc vibratiile sfinte si binecuvintarile mantrelor in mod direct.

Inainte de inceperea ceremoniei calugarii explica faptul ca trebuie ca devotul sa-si goleasca mintea, lasind lucrurile sa se intimple fara a opune rezistenta.
Ei sint atentionati ca pot simti lucruri stranii in fata carora trebuie sa se abandonezei, caci este vechea karma ce se ridica o ultima data inainte de a ii parasi pentru totdeauna.

Unele persoane incep sa cinte, sa sara, sa danseze, sa execute miscari de arte martiale, altii pling, tipa sau stau ca stanele de piatra...aceste lucruri depind de karma trecuta care acum este stearsa pentru totdeauna.

Swod Pan Yaks


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites