Sunday, April 11, 2010

ASCENDENTUL IN ASTROLOGIA KARMICA




În astrologia karma-ică, ascendentul reprezintă semnul maturităţii şi simbolizează totodată personalitatea globală a individului din această viaţă. Această personalitate poate fi radical transformată în bine, sau în unele cazuri, ea poate fi complet modificată. Din acest punct de vedere, astrologia karma-ică arată că astrele înclină, dar nu determină. Atunci când avem la dispoziţie o astrogramă personală corect făcută, putem şti destul de bine, prin interpretarea ei justă, către ce anume ne înclină astrele şi atunci, prin angrenarea fermă a liberului nostru arbitru, putem să ne opunem eficient aspectelor şi tendinţelor respective (în cazul în care acestea nu ne sunt favorabile). Procedând astfel, noi vom reuşi, fără îndoială, să ne modificăm destinul.

Cele 12 tipuri de ascendent din perspectiva astrologiei karma-ice

Berbec: Acest ascendent are caracteristic elanul nestăpânit şi impulsivitatea. El conferă o mare energie, tendinţa la imprudenţe de tot felul, spirit de comandă, bărbăţie, generozitate, curaj, entuziasm. Nativii care au acest ascendent ştiu să-şi asume cu uşurinţă unele responsabilităţi şi nu se tem să devină mari conducători sau chiar deschizători de drumuri. Ei ştiu în general să se controleze şi pot face faţă cu succes oricărei situaţii. Mijlocul cerului în Berbec este o poziţie propice pentru câştigarea unei poziţii favorabile în viaţă, însă cu preţul unor foarte mari lupte. În acest caz, există indicaţii pentru cariera de militar sau de chirurg, dentist etc.

Taur: Ascendentul în Taur îi conferă nativului o mare rezistenţă şi un fizic atrăgător, foarte plăcut. Este un semn ce promite o viaţă uşoară, agreabilă, chiar bogată. Persoana este fermă, perseverentă, metodică, uneori geloasă, muncitoare, tradiţionalistă, greu de scos din fire. Ca defect, întâlnim încăpăţânarea. Sănătatea este excelentă. Nativii au mari aptitudini pentru negustorie şi afaceri în general. Acest ascendent îi permite nativului să-şi concretizeze cu multă uşurinţă obiectivele şi îl ajută să dea dovadă de multă răbdare. Senzual şi puternic în aspect teluric, acesta îşi va administra foarte bine banii şi bunurile materiale. Mijlocul cerului în taur este o promisiune pentru o carieră de lungă durată, asigurând o bună situaţie socială.

Gemeni: Ascendentul în Gemeni îl înzestrează pe nativ cu o mare abilitate, care poate să-i confere o inteligenţă extraordinară, un mare talent oratoric şi iscusinţă. El este foarte sociabil, adaptabil, vioi, descurcăreţ. Ca defect, găsim adesea o lipsă de consecvenţă în acţiuni. Constituţia poate fi firavă şi grevată de o slabă vitalitate. Persoana poate avea simultan două ocupaţii. Acest ascendent arată că nativul este un om cerebral, cu o minte ageră şi tocmai de aceea el se afirmă mai ales prin vorbire sau prin scris. Cercetarea, analiza şi confruntările oratorice sunt pentru nativ domeniile predilecte. Mijlocul cerului în gemeni indică o carieră schimbătoare, în legătură cu avocatura, ziaristica sau impresariatul în teatru.

Rac: Ascendentul în rac îi conferă nativului puternic spirit de asimilare, predispoziţie spre tot ceea ce este legat de tradiţie şi visare, o mare dragoste pentru familie, rezervă, prudenţă, imaginaţie, tendinţa de a iubi şi a fi iubit, stăruinţa în aplicarea proiectelor legate de sfera socială. Nativul este o fire economică. El trebuie să urmărească să-şi controleze cât mai bine sentimentele şi să-şi folosească fantezia la unison cu intuiţia. Nativul trebuie să fie atent la faptul că o dată cu realizarea unui cămin, dezvoltarea sa se va opri. Mijlocul cerului în Rac favorizează o profesiune în legătură cu publicitatea (facilitând manifestarea socială) şi conferă reuşită în cazul comerţului pe apă. Cariera de marinar poate da satisfacţii.

Leu: Acest ascendent conferă o mare generozitate şi le permite nativilor să aibă succes. Aceştia sunt siguri pe ei înşişi, simpatici, mărinimoşi, autoritari, curajoşi, carismatici, sentimentali. Le plac jocurile şi copiii. Ascendentul în Leu este un semn de înălţare sigură, nativul evoluând rapid când îşi îmbunătăţeşte imaginea despre el însuşi. Astfel, felul său de a vedea viaţa devine mai optimist şi el se manifestă creativ. Mijlocul cerului în Leu conferă predispoziţii către o carieră politică sau în industrie.

Fecioara: Conferă calităţi intelectuale de prim ordin: înţelepciune, prudenţă, metodă, spirit de observaţie şi precizie. Nativul este în general bun gospodar şi chibzuit în treburile sale, deşi are câteodată un uşor spirit de pedanterie. El produce prin ingeniozitate şi talent lucrări predominant intelectuale sau lucrări practice, complete şi detaliate. Nativul cu acest ascendent trebuie să-şi dezvolte umilinţa, simplitatea şi dăruirea de sine. Trebuie să realizeze că fiinţa sa se află într-o etapă de purificare şi tocmai de aceea, el trebuie să se supună la diferite austerităţi pentru a putea evolua rapid. Mijlocul cerului în Fecioară indică predispoziţii pentru o carieră în legătură cu negoţul, contabilitatea sau cu activităţi ce necesită precizie.

Balanţa: Ascendentul în Balanţă îi conferă nativului frumuseţe, armonie şi o sensibilitate elevată. Nativul este magnetic, zvelt, plin de farmec, are o mare şi aleasă simţire. Are o inteligenţă imaginativă. El este în general foarte echilibrat, având drept cusur lipsa de curaj în luarea unor hotărâri. La aceşti nativi există o predispoziţie de a se orienta către celălalt şi de a nu putea trăi singur în viaţă cu niciun chip. Cel cu ascendentul în Balanţă va câştiga foarte mult în armonie interioară, dezvoltându-şi din plin toate darurile artistice cu care este înzestrat. El trebuie să caute un echilibru deplin între sentimente şi modul de a le exprima. Mijlocul cerului în Balanţă conferă aptitudini pentru cariera artistică: dans, muzică, teatru.

Scorpion: Ascendentul în Scorpion îi înzestrează pe nativi cu o puternică individualitate, spirit critic şi putere de pătrundere a lucrurilor, dublate de o muşcătoare ironie şi de curiozitate. Nativul va fi un foarte bun prieten, după cum va putea fi şi un duşman neîmpăcat. Femeile sunt foarte aprinse şi exigente atunci când iubesc. Ele sunt geloase peste fire. Nativul cu acest ascendent va trebui să-şi controleze şi să-şi orienteze în sens benefic puterea de influenţă şi magnetismul său extraordinar, fără a profita niciodată de ele pentru a abuza de ceilalţi. Mijlocul cerului în Scorpion indică o profesie în legătură cu ingineria, metalurgia, cariera armelor sau medicina.

Săgetător: Ascendentul în Săgetător îi conferă nativului posibilităţi extraordinare de reuşită şi de ascensiune. Nativul este onest, are un profund simţ al justiţiei, talent şi înclinaţii vizibile pentru cariera administrativă. Este jovial şi sportiv. Partea cea mai evidentă a caracterului este loialitatea. Nativul posedă aproape întotdeauna un puternic scrupul şi în toate acţiunile lui este precum animalul pe care îl reprezintă, simbolicul Centaur (fiinţă jumătate om, jumătate cal), un compus dintr-o dublă plămadă: una ideală, filosofică, cu aspiraţie către infinit şi alta pământeană, robită materiei. De aceea, vom întâlni aici nativi care vor avea o fire duală: idealistă şi animalică în acelaşi timp. Una îl va impulsiona către aspectele sublime, iar cealaltă către instinctul brutal. Cei cu ascendentul în Săgetător sunt deschişi şi tocmai de aceea vor trebui să-şi păstreze o sete nestăpânită de a căuta şi de a descoperi noi orizonturi. Este important pentru ei să realizeze o combinaţie cât mai frumoasă între veselie şi maturitate. Mijlocul cerului în Săgetător indică o carieră judecătorească, înaltă, administrativă, sacerdotală sau care se află în legătură cu călătoriile lungi.

Capricorn: Ascendentul în Capricorn înzestrează nativul cu o fire tăcută, reţinută, melancolică şi care de cele mai multe ori este pesimistă. El este bănuitor, neliniştit, chinuit de grija zilei de mâine, adeseori avar, închistat, concentrat, predispus să cerceteze cauza ultimă a lucrurilor. Persoana este însă foarte înzestrată pentru lupta dârză ce trebuie dusă în existenţa cea de toate zilele şi de cele mai multe ori va ajunge să-şi facă o situaţie numai prin eforturile şi meritele ei proprii. Uneori se va deda studiilor pasionante, obscure. Nativul trebuie să ştie să ia lucrurile în serios, dar va trebui să-şi dezvolte şi simţul umorului. Oragnizat şi prevăzător, nativul ştie cum şi îi şi place să-şi asume diferite responsabilităţi. Mijlocul cerului în Capricorn conferă un succes deosebit în legătură cu ocupaţiile care ţin de exploatările miniere sau de cele agricole. Demnităţile şi confirmările sociale vin greu, însă atunci când apar sunt sigure.

Vărsător: Acest ascendent înzestrează nativul cu o aleasă sensibilitate, generozitate, supleţe, originalitate şi-l face să resimtă o pornire aproape invincibilă către prietenie. El este o fire contemplativă, rafinată şi deschisă către tot ceea ce este nou, interesant şi bun. Nativul cu acest ascendent va fi un foarte bun psiholog, având înclinaţii deosebite pentru studiul medicinei, matematicii, ştiinţelor oculte şi astrologiei. Cei mai mari revoluţionari în domeniul ideilor s-au născut cu acest ascendent. Femeile sunt foarte independente. Situaţia socială este deseori condiţionată de elementul surpriză. Nativul este, de asemenea, capabil să-şi afirme disponibilităţile şi dă adeseori dovadă de originalitate şi inventivitate. Independent, el se aproprie prin propriile sale eforturi de trezirea spirituală. Mijlocul cerului în Vărsător conferă predispoziţii pentru o carieră originală în legătură cu scrisul sau cu invenţiile sau facilitează reuşita în administraţiile marilor instituţii de presă, de radio sau cinema.

Peşti: Acest ascendent conferă o fire compasivă şi profund înţelegătoare pentru mizeria omenească. El va căuta toată viaţa să aline această mizerie pe cât va putea. Firea îi este înclinată fie spre contemplare, fie către stări halucinatorii sau către vise care se vor împlini. Are predispoziţii remarcabile pentru muzică şi în unele situaţii va căuta să-şi înăbuşe stările sufleteşti într-o uitare sau într-o formă de evadare pe care o va căuta cel mai probabil în alcool sau stupefiante. O protecţie providenţială îl va ajuta întotdeauna pe nativ în cele mai grele împrejurări ale vieţii. Nativul cu acest ascendent se manifestă plenar în activităţi creatoare (scris, muzică) şi are tendinţa să-şi dezvolte o intuiţie din ce în ce mai profundă, care îi oferă gradat o viziune globală şi pozitivă asupra vieţii.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites