Propolisul e cunoscut pentru proprietăţile sale curative, fiind considerat în medicina naturistă drept antibiotic natural, care tratează multe afecţiuni, de la răceli până la infecţii.
Dezinfectează rănile. Este denumit lipiciul albinelor, pentru că are rol dezinfectant şi, odată aplicat pe rană, o vindecă în profunzime. Pentru că e un bun antibacterian, antiinflamator şi antiviral, propolisul ajută la regenerarea ţesuturilor. În cazul arsurilor, se aplică pe suprafaţa lezată, are efect regenerator, dar şi anestezic. Se aplică sub formă de spray.
Antibiotic natural. Sunt medici care îl prescriu ca alternativă naturistă a penicilinei sau a altor antibiotice folosite frecvent. Se administrează oral şi tocmai de aceea stomatologii recomandă pastilele de propolis pentru asigurarea sănătăţii şi a igienei orale.
Bun digestiv. Îmbunătăţeşte apetitul, e un bun digestiv şi îndepărtează inclusiv respiraţia urât mirositoare. Boli digestive precum gastrita şi ulcerul pot fi tratate cu succes cu ajutorul curelor cu propolis.
Infecţii gripale. Propolisul ajută sistemul imunitar şi datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi antivirale. În caz de guturai, gripă, durere de gât sau tuse, se iau 5-6 linguriţe pe zi dintr-un amestec format din jumătate de linguriţă de tinctură şi o linguriţă de miere.
Alte utilizări:
- La menopauză, timp de un an, se iau zilnic câte 10 picături.
- Se recomandă în cazul inflamării prostatei, zilnic câte 30 de picături.
- La hipertensiune, zilnic câte 30 de picături până la vindecare.
- În bolile ficatului, se iau de două ori pe zi câte 40 de picături într-un pahar cu apă caldă, până la vindecare.
- via
0 comments:
Post a Comment