Friday, November 13, 2009

Lasa-l pe Creator sa se lupte cu Faraonul



Don't Fighy Egoism AloneDoua intrebari despre cresterea egoismului puse lui Rav Laitman:

Question: Studiez Kabbalah de aproape doi ani, si ma deranjeaza ceva. Cu cit invat mai multe despre propria mea natura, cu atit sint mai dezgustat de ea. Sint chiar mai nemultumit decit eram inainte. Nu pot sa ma focalizez pe tzel si pe frumusetea sa, in timp ce ma simt atit de dezgustat de natura mea, si a celor din jur. Ce sa fac?

My Answer: Trebuie sa fii fericit ca egoismul ti s-a revelat. Lumina Superioara este cea ce a facut asta, in timp ce tu trebuie sa apelezi la Creator fara ca sa intri si mai adinc in egoism.Trebuie sa te ridici deasupra sa si sa fii recunoscator pentru el, caci sufletul ii foloseste cresterea pentru a se dezvolta.

Question: Te rog da-ne un sfat despre modul in care am putea gasi forta pentru a face un efort ca sa ne conectam, cind egourile noastre sint atit de puternice. Simtim doar ca trebuie sa ne predam in fata Lui, dar fara sa facem eforturile necesare.

Uneori simtim ca 'trebuie sa facem asta, dar nu vrem deloc si nici nu avem forta ca s-o facem.' Acestea sint moment frustrante, caci egourile noastre par a fi cea mai mare forta existenta!

My Answer: Asta se intimpla pentru ca nu invoci forta Creatorului! El este cel ce trebuie sa stea impotriva lui Faraon, in timp ce noi trebuie sa fim ca Moise, sa stam in mijloc si sa-i lasam sa lupte!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites