Thursday, July 1, 2010

Război meteorologic şi vrăjitori din cer

Share/Bookmark


După publicarea în revista militară turcă "Silahli Kuvvetier Dergisi" a articolului intitulat "Apariţia unei noi forme de război: războiul meteorologic", Serviciile de Informaţii codifică toate perturbările meteo "îndoielnice".

"Schimbările climatice pe care, pînă în prezent, le credeam datorate legilor naturii pot fi provocate astăzi de «altceva», explica autorul articolului. De exemplu, continua acesta, condiţiile climatice se pot transforma profitînd de diferenţele de temperatură existente între straturile troposferice şi stratosferice ale atmosferei, creîndu-se un vid, care ar face să se ridice aerul din zonele calde din troposferă - şi umplînd acest vid cu aerul rece, la minus 80 de grade, al stratosferei". Şi autorul continuă, spunînd că un savant german, dr. Telleman, prizonier la ruşi, ulterior evadat, a asistat la experienţe înspăimîntătoare.


În Caucaz, o vale adîncă de 300 de metri a fost devastată în urma unei furtuni violente provocate artificial de lansarea unor rachete în atmosferă, deasupra locului în cauză. Acest dezastru, declanşat prin electrizarea straturilor înalte de nori, a răpit munţilor ceea ce era, pînă la această experienţă, calitatea lor: un adăpost sigur. În concluzie, autorul articolului descrie un fenomen pur imaginar, din care, în opinia unora, la ora actuală este realizabil.

"În plină vară, un ţinut X de pe glob este acoperit brusc de zăpadă şi gheaţă. Temperatura coboară la minus 40 de grade. Toate comunicaţiile sînt întrerupte, aprovizionarea cu alimente a localităţilor este compromisă. Acest frig intens, imprevizibil, este urmat de ploi diluviene, cicloane şi inundaţii, fulgere şi trăznete care fac ravagii în oraşe şi în mediul rural!"


Dacă ar avea loc un conflict undeva în lume, cauza acestor evenimente ar fi uşor de ghicit, dar, în absenţa războiului, nimeni nu va înţelege care ar fi, în realitate, consecinţele unei noi arme.
GUY TARADE


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites