Monday, June 28, 2010

GARUDA REGELE DIVIN AL PASARILOR

Share/Bookmark

Garuda

In Bali, Garuda este considerat regele pasarilor, stapinitorul cerului si personificatia puterii. El este pictat ca un om cu cap de pasare, o pereche de aripi, coada si ghiare de pasare.

Una dintre rugaciunile dedicate lui suna astfel:

garuda
flickr.com/photos/akirasek/

“Garuda pasare fascinanta si inspaimintatoare, cu dinti puternici, ochi rosii, cioc imens si git lung. Viteza ta este rapida ca a vintului....genunchii tai sint aurii, stomacul tau are forma muntelui, gitul tau straluceste ca soarele iar capul iti imprastie lumina. Un galben impresionant este culoare penelor tale de la picioare la genunchi. Culoarea corpului tau este alba stralucitoare de la coapse la ombilic. Argintul straluceste de la inima ta pina la cioc si negrul se intinde de la cioc pe tot capul. Te rugam protejeaza-ne!"

garuda
flickr.com/photos/beezy/

In miturile hinduse, Garuda este vehicolul lui Vishnu, caci in aceste lumi doar Vishnu, cel ce pastreaza echilibrul universului, poate sa-l infringa pe Garuda in lupta.

garuda
flickr.com/photos/32921553@N00/

Pentru balinezi, Garuda este o permanenta sursa de fascinatie si inspiratie. Nasterea sa si cautarea elixirului vietii pentru a-si elibera mama din sclavia impusa de nagasi-creaturile jumatate om jumatate sarpe-reprezinta una dintre povestile preferate de copii, ce sint reprezentate pe larg in spectacolele sacre cu marionete si umbre.

Mii de reliefuri cu Garuda pot fi vazute in templele din intreaga Asie. De asemenea locul sau special este in camera comorilor templului-gedong bata, in spatele tronului ui Dumnezeu-Padmasana, si in pagoda de hirtie folosita pentru a cara corpul decedatului catre locul de crematie-bade.

garuda
flickr.com/photos/jamesrose/

In casele balineze, statuia lui Garuda este folosita ca baza stilpilor ce sprijina acoperisul.

Culmea maiestriei artistice insa a fost atinsa in statuile lui Garuda ce se afla pe calea dintre Denpasar si Ubud, multe dintre ele fiind acoperite in foita de aur.

garuda
flickr.com/photos/hendrian/

rerajahan sacred drawing

Amuletele pentru putere si invincibilitate folosesc imaginile lui Garuda combinate cu scrieri sacre, caci puterea sa va trece astfel in cel ce foloseste amuleta.

In buddhismul tibetan, Garuda este considerat protectorul suprem atunci cind exista posesie de spirite, boli virale, boli ciudate-cancer, lepra, sida, gripa aviara si porcina. Prin SABIA DE FOC A LUI GARUDA NEGRU efectele spiritelor malefice sint indepartate si sanatatea fizica sau mentala a pacientului este complet restabilita.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites