Thursday, July 1, 2010

fetiţă de patru ani diagnosticată cu o tumoră inoperabilă de medicii români a fost salvată de americani

Share/Bookmark


Viaţa ueni fetiţe din Satu Mare a fost salvată de o echipă de medici din Boston care au operat-o gratis pe copila căreia doctorii români îi mai dăduseră câteva luni de trăit din cauza unei tumori inoperabile.

Andreea este o fetiţă norocoasă pentru că a căpătat o nouă şansă la viaţă, după ce medicii americani i-au extras o tumoră imensă care i-a crescut lângă ochiul drept, ajungând să o desfigureze. La vârsta de patru ani ea a fost diagnosticată cu o tumoră benignă, iar doctorii români le-au dat o veste înfiorătoare părinţilor fetiţei: mai are câteva luni de trăit.

Impresionată de drama micuţei, una dintre profesoarele Andreei a contactat câţiva medici străini. Apelul ei a ajuns la un spital din Massachusetts, dar şi la Ray Tye, un filantrop care şi-a cheltuit averea plătind operaţii pentru copiii care nu şi le-ar fi permis altfel.

Chiar dacă la scurt timp după ce a aflat de cazul Andreei, bărbatul a decedat, medicii dintr-un spital din Boston au hotărât să o opereze gratis pe micuţă în memoria celui care a salvat multe vieţi. Intervenţia chirurgicală a durat şapte ore, iar doctorul Faye a salvat pleoapa, muşchiul ocular şi orbita, dar a pierdut ochiul drept al micuţei paciente. Ea va mai fi supusă la două operaţii de reconstrucţie, înainte de a se întoarce acasă, în Carei.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites