Sunday, April 29, 2012

CIORBA DE MICI-CIORBA LUI IONICA


Autor: ioanrusu

INGREDIENTE

Pentru 10-12 portii
:

1 kg de mici bine facuti la jar si fum pe gratarul de carbune
2 morcovi
2 patrunjei radacina ( sau pastarnac )
2 teline mici
2 cepe mari
4 linguri de orez
optional 2 legaturi de patrunjel verde
1 cutie mare de rosii
800 g 1 litru de bors sau 1 litru de zeama de varza
optional sare, piper
Se pot adauga dupa preferinte si alte legume: ardei gras, dovlecei, fasole verde, cartofi, etc.

PREPARARE

Se taie legumele in cubulete mici sau mari dupa preferinte. Se pun 4-5 litri de apa la fiert intr-o oala mare. Se pun la fiert legumele. Optional, mai intai se pot cali legumele intr-o tigaie cu putin ulei si apoi se pun la fiert

Se lasa legumele sa fiarba la foc mare circa 20 de minute Cand legumele sunt aproape fierte, se pun in ciorba micii bine facuti si inca fierbinti direct de pe gratarul de carbune

Se pun rosiile si borsul Se lasa pe foc ciorba sa clocoteasca inca cateva minute sa patrunda aromele micilor si gustul lor de fum in zeama ciorbei Se adauga patrunjelul verde taiat marunt.

Se serveste ciorba de mici fierbinte cu ardei iute sau ciusca. O portie de ciorba va contine cel putin 2 mici bine facuti pe gratarul de carbune .

sursa realitatea

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites