Tuesday, October 16, 2012

Supele dulci de fructe ca-n Scandinavia

Noi credem ca nu doar traditia i-a determinat la asemenea preferinte, ci si pentru ca supa este fost usor de pregatit. Apetitul pentru mancarurile dulci este cunoscut pentru gusturile suedezilor. 
 
 Supele dulci sunt in general realizate din fructe, au consistenta destul de groasa. In Stockholm sunt specifice supe dulci de fructe precum cele de maces si afine, acestea se serversc calde sau reci. 
 
Acestea fiind spuse, va oferim o reteta clasica de supa dulce, preferata de scandinavi. Reteta este de baza, puteti sa experimentati si sa adaugati diferite arome si ingrediente, in functie de preferinte si de ce aveti la indemana. 

Timp de preparare:
30 de minute
Portii: 3
 
Ingrediente:
1,2 litri apa
jumatate ceasca de mere uscate, tocate fin
jumatate de ceasca de struguri
jumatate de ceasca de caise uscate, tocate fin 
jumatate de ceasca de prune fara samburi, tocate fin
1 lingura de tapioca perlata
1 baton de scortisoara
1 anason stelat (optional)
1 ceasca de suc de fructe (mere sau merisoare) 

Mod de preparare:
Aduceti apa la punctul de fierbere. Amestecati fructele uscate, tapioca perlata, batonul de scortisoara si anasonul stelat, reduceti focul la mediu si fierbeti incet pentru 25 de minute. Adaugati sucul de fructe si lasati pe foc inca 5 minute. Scoateti scortisoara si anasonul. 
 
Supa dulce poate fi servita calda sau rece, ca desert, gustare sau mic dejun. Pont: puteti folosi fursecuri mici pe care sa le presarati pe deasupra supei.

Pofta buna!
sursa gustos.ro
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites