Suedezii apreciaza foarte mult supele, de aceea probabil ca au inventat
si o supa dulce cu fructe. O dovada clara care demonstreaza cat de mult
iubesc suedezii supele, in Stockholm exista o traditie pastrata din
vremuri stravechi ca joia sa fie zi de supă.
Noi credem ca nu doar traditia i-a determinat la asemenea preferinte,
ci si pentru ca supa este fost usor de pregatit. Apetitul pentru
mancarurile dulci este cunoscut pentru gusturile suedezilor.
Supele dulci sunt in general realizate din
fructe, au consistenta destul de groasa. In Stockholm sunt specifice
supe dulci de fructe precum cele de maces si afine, acestea se serversc
calde sau reci.
Acestea fiind spuse, va oferim o reteta clasica de supa dulce,
preferata de scandinavi. Reteta este de baza, puteti sa experimentati si
sa adaugati diferite arome si ingrediente, in functie de preferinte si
de ce aveti la indemana.
Timp de preparare: 30 de minute
Portii: 3
Ingrediente:
1,2 litri apa
jumatate ceasca de mere uscate, tocate fin
jumatate de ceasca de struguri
jumatate de ceasca de caise uscate, tocate fin
jumatate de ceasca de prune fara samburi, tocate fin
1 lingura de tapioca perlata
1 baton de scortisoara
1 anason stelat (optional)
1 ceasca de suc de fructe (mere sau merisoare)
Mod de preparare:
Aduceti apa la punctul de fierbere. Amestecati fructele uscate, tapioca
perlata, batonul de scortisoara si anasonul stelat, reduceti focul la
mediu si fierbeti incet pentru 25 de minute. Adaugati sucul de fructe si
lasati pe foc inca 5 minute. Scoateti scortisoara si anasonul.
Supa dulce poate fi servita calda sau rece, ca desert, gustare sau mic
dejun. Pont: puteti folosi fursecuri mici pe care sa le presarati pe
deasupra supei.
Pofta buna!
Pofta buna!
sursa gustos.ro
0 comments:
Post a Comment