Monday, October 15, 2012

8 metode dovedite ştiinţific de a deveni mai fericit


Fericirea depinde de lucruri mărunte, cum ar fi să ai serviciul la maxim 20 de minute distanţă de casă, spun realizatorii de studii statistice sau psihologii.


Este suficient să zâmbeşti ca să devii mai 
fericit
Este suficient să zâmbeşti ca să devii mai fericit
Diverse studii au încercat să găsească secretul oamenilor fericiţi şi au ajuns la câteva concluzii interesante, scrie Business Insider. Printre lucrurile care te pot face mai fericit se numără şi următoarele:
1. Stai cât mai mult înconjurat de culoarea albastră. Potrivit cercetătorilor, albastrul are proprietatea de a ne reduce nivelul de stres şi a ne creşte încrederea în sine şi în viaţă. Undele cerebrale ale subiecţilor expuşi la culoarea albastră indică un anumite grad de fericire.
2. Zâmbeşte cât mai mult. Pofta vine mâncând şi fericirea vine zâmbind. Este suficient să te forţezi să zâmbeşti în cea mai mare parte a timpului ca să şi devii fericit.
3. Dormi în jur de 6 ore şi 15 minute pe noapte. Cercetătorii au descoperit că persoanele care se declară nefericite şi pline de anxietate dorm sub 6 ore pe noapte, în timp ce respondenţii care s-au declarat cei mai fericiţi dorm în jur de 6,15 ore.
4. Găseşte-ţi un serviciu cât mai aproape de casă. Traficul zilnic se pare că este un alt factor de stres şi dereglare emoţională. Dacă stai la mai mult de 20 de minute distanţă de serviciu începi să ai probleme cu sănătatea şi cu nervii.
5. Încearcă ceva nou. Ieşirea periodică din rutina zilnică este un alt secret al fericirii. Poţi să faci un sport nou, să vizitezi locuri noi, să te laşi în seama unor aventuri neprevăzute, orice e bun atâta vreme cât îţi declanşează adrenalină.
6. Nu-ţi mai apăra punctul de vedere. Neutralitatea minţii este o condiţie a fericirii, spun alte studii. Atâta vreme cât te cramponezi să ai dreptate şi să fii buricul pământului, vei fi stresat. Starea de bine şi de fericire începe din momentul când te eliberezi de egoism.
7. Cheltuie bani cu alţi oameni. Un studiu publicat în Psychological Bulletin arată că te simţi mai fericit dacă le faci altora mici cadouri decât să-ţi cumperi ceva ţie însuţi. "Cei mai fericiţi oameni sunt cei care dăruiesc cât mai mult din ce au", spun psihologii.
8. Ai nevoie de 10 prieteni. Se pare că persoanele care spun că au în jur de zece prieteni se dovedesc a fi mai fericite decât cei care se bazează pe maxim 5 prieteni, conform unui studiu al Nottingham University.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/8-metode-dovedite-stiintific-de-a-deveni-mai-fericit_1030290.html#ixzz29LhCLkDz

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites