Wednesday, June 15, 2011

RELICVELE LUI BUDDHA VIZITEAZĂ ROMÂNIA






Share/Bookmark



DATA: 10, 11, 12 IUNIE 2011
ORELE: Vineri, 17.00- Ceremonia de Deschidere și conferință de presă
Sâmbătă și duminică program de vizitare între orele 10.00 – 19.00
LOCAȚIE: Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș, str. “Victoriei”, nr.18, Pitești

INTRAREA LA EXPOZITIE ESTE LIBERA

Prețioasa colecție a relicvelor sacre ale lui Buddha și ale altor maeștrii budiști, care face înconjurul lumii de 10 ani, va fi expusă pentru prima oară în România la Pitești în Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș, în perioada 10-12 iunie 2011. Ceremonia de deschidere al expoziției se ține vineri, 10 iunie, la ora 17:00. Relicvele vor fi expuse și în Teatrul Clasic “Ioan Slavici din” Arad în perioada 24-26 iunie 2011.


Turul oferă o rară oportunitate de a vedea aceste relicve, care au fost găsite în cenușa rezultată în urma arderii corpurilor maeștrilor budiști după decesul lor. Relicvele au un aspect minunat precum cristalele. Budiștii consideră, că relicvele sunt emanația calităților de compasiune și întelepciune ale maeștrilor spirituali calificați și sunt produse în mod deliberat de către aceștia în momentul morții.


Cei care au vizitat expoziția în alte tări de peste tot în lume, au povestit experiențele lor de inspirație și vindecare în prezența relicvelor. Unii au fost inspirați să se roage pentru pacea lumii și să își descopere înțelepciunea interioară. Alții și-au descoperit emoțiile spre a-și deschide inimile către compasiunea și iubirea binevoitoare sub efectul puterii relicvelor.


Relicvele sunt în interiorul unor casete transparente, vizibile, puse în jurul unei statui centrale aurii ale lui Buddha Maitreya. Vizitatorii pot participa la o ceremonie de binecuvântare în care relicvele lui Buddha sunt puse ca o coroana pe capetele lor, ca o binecuvântare personală.


În acord cu scripturile budiste, Maitreya va fi următorul Buddha, care va aduce învățătura iubirii binevoitoare lumii întregi. Relicvele vor fi depuse în statuia de bronz de 152 de metrii înălțime a lui Buddha Maitreya, care se va construi în Kushinagar, în nordul Indiei.
“Numele MAITRI înseamnă iubire-bineviotoare. În zilele noastre, în lumea întreagă, noi avem nevoie să promovăm Maitreya, Maitri, iubirea-binevoitoare. Deci acesta este un proiect măreț și chiar de la început am admirat concentrarea persoanelor speciale ca Lama Yeshe și Lama Zopa Rinpoche care au fost cu adevărat devotați în construirea acestei statui uriașe și efortul depus cu adevărat de către mulți care i-au urmat. Îi admir și îi apreciez într-adevăr.” a spus H.H. Dalai Lama

DATA: 10, 11, 12 IUNIE 2011
ORELE: Vineri, 17.00- Ceremonia de Deschidere și conferință de presă
Sâmbătă și duminică program de vizitare între orele 10.00 – 19.00
LOCAȚIE: Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș, str. “Victoriei”, nr.18, Pitești

Mai multe detalii despre proiect si despre turul relicvelor budiste se poate citi pewww.maitreyaproject.org

Alexandra Grigorescu
Coordonator al proiectului și persoană contact media locală:
Grupul de Studiu Buddhist “Tara Alba”, Pitești, Romania;
E-mail: buddhism.romania@gmail.com
Mobil: 0766.480.208



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites