Wednesday, June 15, 2011

BOGATASII DIN ALTE TARI TRAIESC MODEST

Share/Bookmark

Imparte averea de 80 de miliarde de dolari tuturor mexicanilor



Un om de afaceri extrem de dur, dar familist convins, mexicanul Carlos Slim (71 de ani) a decis ca le-ar face un rau copiilor sai daca le-ar lasa mostenire averea sa fabuloasa. El a hotarat in schimb ca, atunci cand va trece in lumea celor vesnice, sa doneze cele peste 80 de miliarde de dolari pe care le are poporului mexican.



Are cei mai multi bani din lume, dar a ales sa duca o viata modesta in tara zguduita de luptele dintre regii drogurilor. Mexicanul Carlos Slim, in varsta de 71 de ani, isi iubeste familia mai mult decat tot aurul din lume si, duminica de duminica, ia cina cu cei sase copii ai sai.

Totusi, pe cat este de familist, pe atat este de dur in afaceri, reusind sa cladeasca un imperiu de telecomunicatii, care se intinde in 19 state, si sa detina 40% din actiunile Bursei din Mexic.

"Cand voi pleca din aceasta lume voi fi complet gol. Nu voi lua nimic cu mine. La ce imi folosesc acesti bani?", este intrebarea care il macina de ceva vreme pe cel mai bogat om din lume. "Ce voi face cu averea mea? Le-o voi lasa copiilor? E o responsabilitate. Le voi da 98 sau 99 de procente din banii mei? Este absurd. Imi voi vinde afacerea?

Cine sa o cumpere: un strain?". Macinat de toate aceste variante, Carlos Slim a decis: va lasa totul celor peste 112 milioane de concetateni ai sai. "Dupa ce statul va lua toate taxele, fiecare mexican va ramane cu 300 de dolari. Nu e mult, insa cu siguranta vor aprecia gestul meu", a declarat magnatul
intr-un interviu pentru "Financial Times".


Gestul lui Slim este cu atât mai frapant, cu cât mexicanul este considerat unul dintre vinovaţii pentru faptul că Mexicul este tot mai divizat de două extreme: cei foarte săraci, adică majoritatea celor peste 112 milioane de oameni şI cei extrem de bogaţi, în fruntea cărora se află el.

Împreună cu alţi oligarhi mexicani, Carlos Slim este acuzat că ar fi ţinut ţara pe loc şI că şi-a făcut toţi banii prin practici monopoliste, împiedicând intrarea pe piaţă a altor investitori.

Ba mai mult, numai în ultimele trei luni, magnatul a fost amendat ci un miliard de dolari pentru astfel de practici. Cu toate acestea, bărbatul vrea să-i inspire pe micii afacerişti din ţara sa, pentru ca mexicanii să aibă mai multe locuri de muncă. Deşi vrea să-şi doneze toată averea, el crede că soluţia la sărăcia care îi macină ţara nu sunt astfel de gesturi de caritate.

"Foarte mulţi oameni fac bani de pe urma sărăciei: ONG-urile, cercetătorii, conferenţiarii. Sărăcia e o afacere uriaşă. Locuri de muncă, locuri de muncă, locuri de muncă: acesta este răspunsul la problema noastră", le-a mai spus Carlos Slim jurnaliştilor de la Financial Times.

Când I s-a amintit că el însuşi este principalul motiv pentru care afacerile mici nu au loc pe piaţa mexicană, bărbatul a ridicat din umeri şI a spus: "Oamenii sunt nişte fiinţe contradictorii".


20 de dolari, banii de buzunar ai celui mai instarit chinez


Cu o avere estimata la sase miliarde de dolari, antreprenorul Zong Qinghou (67 de ani) este cel mai bogat om din China. Cu toate acestea, el a marturisit ca nu cheltuie mai mult de 20 de dolari intr-o zi, bani de care are nevoie pentru a-si satisface cele doua vicii pe care le are: ceaiul si tigarile. Stilul lui de viata il face sa paleasca pana si pe miliardarul american Warren Buffet, faimos pentru traiul modest pe care il duce.


sursa cancan,ro


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites