Thursday, June 17, 2010

EBA SI-A TRAS CARTIER LA PARIS

Share/Bookmark

Reporterii ziarului "Tricolorul" au stabilit adevărul:

De ADEVĂRATUL SERVICIU ROMÂN DE INFORMAŢII

În timp ce tot mai mulţi români mor, efectiv, de foame - camarila portocalie, în frunte cu Dictachiorul şi familia sa, uzează de metode şmechereşti pentru a-şi ascunde de ochii Poporului Român banii şi proprietăţile dobîndite în cadrul unui regim care a avut un singur scop: îmbogăţirea personală şi sărăcirea celor mulţi. Tot mai des în ultima perioadă, atît pe Internet, cît şi în presa audiovizuală, s-a vorbit de proprietatea achiziţionată la Paris de Traian Băsescu pentru zestrea "Gogoşicii lu' tata", a cărei carieră politică, de europarlamentar, are la bază imensa fraudă electorală executată de activul PDL şi Serviciile Secrete aservite.

Afirmaţiile făcute de nenumărate ori de preşedintele PRM, domnul Corneliu Vadim Tudor, cu privire la această problemă, au rămas de fiecare dată fără răspuns. Nici Traian Băsescu, nici EBA, sau oricare alt demnitar al camarilei (purtător de cuvînt al Preşedinţiei, al PDL etc.) nu au catadicsit să clarifice acest subiect. Tăcerea lui Băsescu, devenită proverbială atunci cînd el e chemat să-şi explice nelegiuirile şi hoţiile, are o explicaţie - aceea că el se simte bine protejat.
Manevrele de a ascunde averile uriaşe dobîndite ilicit, sau conturile în care au fost vărsate sume enorme de bani, ce nu pot fi justificate - au devenit o artă pentru clientela portocalie, iar Traian Băsescu şi familia sa (cele două fete şi fratele Mircea Băsescu) pot fi consideraţi maeştri în domeniu.
Pe acelaşi principiu a fost achiziţionată în Franţa, la aproximativ 35 de kilometri de centrul Parisului, în Yvelines, şi celebra rezidenţă a Elenei Băsescu. Aceasta este situată într-un modern cartier privat, de genul Cartierului Francez din Bucureşti, sau al celui construit de escrocul Tînţăreanu în "paradisul verde" de la Corbeanca (probabil modelul românesc a fost copiat de aici) şi este, de fapt, un ansamblu rezidenţial, compus din trei proprietăţi, pentru care preţul de achiziţie a fost, conform surselor existente pe piaţă, de circa 950.000 de euro, inclusiv taxele; un preţ de criză. Întregul "quartier privé", cum îi spun francezii, este o splendidă "oază" rezidenţială, cu circa 40 de ansambluri de locuinţe, înşirate de-a lungul unor micuţe şi cochete străzi private, cu multă verdeaţă.
Pentru a se pierde urma banilor şi a fi mascată, achiziţia imobiliară, numită de apropiaţi "Zestrea Prinţesei EBA", a fost făcută pe numele unei companii off-shore, cu sediul la Limassol, BAECO LTD. Surse apropiate de tranzacţie şi care cunosc foarte bine situaţia afirmă că Elena Băsescu a dat avansul de aproximativ 50.000 de euro în noiembrie 2009. În acea perioadă, EBA şi SYDA (viitorul soţ) băteau, împreună cu agenţi imobiliari, împrejurimile Parisului pentru a vedea locuinţele oferite spre vînzare de diverse agenţii. Cînd a ajuns la actuala proprietate, Elena Băsescu a fost atît de încîntată, încît a doua zi a dat avansul de urgenţă, pentru a nu o pierde. Atunci cînd a făcut asta, nu a apucat să se consulte cu tatăl ei, Băsescu aflîndu-se în acea perioadă ocupat cu campania electorală. Cînd a aflat de avans, el s-a enervat, ţipînd la ea şi reproşîndu-i că lucrurile de acest gen nu se rezolvă aşa. Ulterior, pe la mijlocul lunii ianuarie 2010, tranzacţia s-a încheiat în numele companiei cipriote BAECO LTD, pentru ca afacerea să nu ducă direct la numele Băsescu. De achiziţie, de încheierea şi de perfectarea actelor s-a ocupat nimeni altul decît soţul metresei prezidenţiale Elena Udrea, Dorin Cocoş, care este considerat, în grupul ce tîlhăreşte România, un specialist în astfel de operaţiuni. Acesta a şters cu grijă toate urmele lăsate de handicapata grăbită precum fata mare la măritat, inclusiv chitanţa prin care fusese perceput avansul de agenţia imobiliară care reprezenta proprietarul. Din informaţiile noastre, firma cipriotă BAECO LTD are ca acţionari 75% compania libaneză Coral Enterprises LTD, cu sediul social în Beirut, restul de 25% aparţinînd unor persoane anonime. Acelaşi tip de acţionariat anonim se află şi în spatele firmei libaneze, la vedere fiind, în ambele companii, un personaj necunoscut publicului, Mehmet Lakkis, care ocupă şi funcţia de administrator al firmei din Liban, dar şi pe cea de administrator al firmei cipriote. Prin acţionariat anonim se înţeleg acei acţionari ai unei firme care deţin aşa-numitele acţiuni la purtător. Mai mult ca sigur că acestea sînt controlate de clanul Băsescu, care foloseşte firmele pentru a masca o parte din diversele operaţiuni financiare efectuate cu "bani negri".
Proprietatea are, la vedere, două corpuri de clădire, unite între ele printr-o scară care permite comunicarea. În curtea interioară, vegetaţia abundentă ascunde o a treia clădire, la fel de impunătoare. Întreg ansamblul are circa 12 dormitoare, 3 camere de zi, 3 terase, garaje subterane, dependinţe, precum şi o curte interioară verde, care s-ar putea să aibă şi piscină. În mod sigur, una dintre vile e destinată pazei SPP (probabil una din cele aflate la stradă). Nimeni nu ştie planurile Dictachiorului cu această nouă proprietate, care este uriaşă în comparaţie cu necesităţile viitorului cuplu de odrasle portocalii. Preţul întregului ansamblu a fost, repetăm, de aproape 1 milion de euro. Acesta este unul confirmat, indirect, de piaţa imobiliară din zonă. Spre exemplu, o simplă garsonieră într-un bloc de 3 etaje, situat în aceeaşi localitate, cu o suprafaţă de circa 19 mp, plus dependinţe, este de vînzare la una din agenţiile imobiliare locale cu preţul de 92.000 de euro, într-o zonă care nu oferă nici pe departe confortul şi liniştea ambianţei în care este amplasată proprietatea în discuţie. Aceleaşi surse, consultate cu ocazia elaborării anchetei de faţă, ne-au spus că la sfîrşitul acestei săptămîni ar fi trebuit să aibă loc la Paris nunta celor doi copii de bani gata, EBA şi fantele de Dorobanţi, SYDA, numai că aceasta a fost amînată, pentru că socrul mic a considerat inoportun evenimentul, în condiţiile amplelor mişcări sociale din ţară, generate de reducerea pensiilor şi a salariilor. Informaţiile difuzate de o agenţie de presă referitoare la un palat de pe Str. Peperié (Paris) erau adevărate doar în parte: acolo au stat EBA şi SYDA cu chirie, timp de 7-8 luni, casa fiind un monument istoric.


1 comments:

Pacat ca in Romania exista atatia "oameni" care se hranesc cu ura si stranuta noroi.
L-am votat pe TB pentru ca nu pot suporta ideea ca clica lui Iliescu sa fi pus definitiv mâna pe Romania. Nu am crezut ca el reprezinta sansa Romaniei, dar l-am salvat cand a fost suspendat si l-as fi revotat, daca n-as fi fost impiedicat de motive personale, atunci cand evident toata mass media si lumea politica erau contra lui.
De ce? Este simplu. Adversarii lui sunt mai rai si mai prosti.
Stimabile(?),
nu apreciez deloc limbajul de mahala in care folositi "tsatsisme" de genul "dictachiorul" si alte atacuri la persoana referitoare la starea sanatatii, nici cand i se striga lui Iliescu sa mearga la nevasta canceoasa nu am apreciat.
daca avem ceva de facut este sa construim o alternativa viabila la actuala clasa politica pentru a nu mai fi obligati sa alegem intotdeauna "raul mai mic". Apropo, cand s-a votat "util" contra lui VC Tudor (vedeti ce simplu e sa atacam persoanele?) eu am votat pentru, ca , obtinand un scor cat mai mare sa constituie un semnal de alarma. Daca as fi crezut o clipa ca ar putea castiga nu l-as fi votat. Inclin sa cred ca este patriot (nu sunt sigur), dar este prea coleric si, in ciuda eruditiei (sper sa nu ma insel), are un limbaj de mahala.
Apropo de mahala (banlieu-in franceza) Yvellines este un departament(judet am zice noi) care nu este nici macar vecin cu "Bucurestiul"Francez (chiar daca face parte din "Ile de France"- care nu este echivalent cu SAI ci mai degraba cu"Muntenia", par exemple), regiune cu 8 departamente), adica mai exista un departament intre cele doua.
Nu cred ca EBA a obtinut banii prin mijloace cinstite desi va asigur ca este mai ieftin sa cumperi la 70 km de Paris decat la 100 de Bucuresti. La Bucuresti ESTE prea multi oameni de valoare.
"D'aia n'are ursul coada"= ca sa se vada ca e prost...
Tricoloare, zi-ne cum se iese din criza concret, dar nu cu formula: sa-i dam jos pe TB si pe Boc( cu ce spray sau alifie?:)))...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites