Thursday, April 2, 2009

VOCEA PROOROCULUI CE VESTESTE IN PUSTIE

Nu, parintele Iustin Parvu nu este un mos batrin decrepit zarghit sclerozat si so passe. Parintele Iustin este, ca si Ioan Botezatorul, vocea profetului ce vorbeste in pustie. Sintem moderni, sintem tineri, sintem trendy. Ce naiba mai vrea si asta cu aberatiile lui? Normal ca credem, ne mai facem o cruce grabita cind trecem pe linga o biserica, un doamne ajuta, un tatal nostru la repezeala cind sintem covirsiti de anxietati. Si asta e destul. Nu, nu o sa fiu tocmai eu avocata mersului la biserica, etc,etc. Dar am o singura intrebare. Daca miine muriti si o sa fiti intrebati CIT ATI IUBIT ce o sa raspundeti?
Pentru ca dragilor a iubi inseamna a fi fierbinte, nu caldicel si Parintele Iustin este fierbinte ca fierul incins. A iubi, nu a fi infatuated cum spun englezii- a fi amorezat pentru ca ti se pare ca o persona iti da ceea ce ai tu nevoie in momentul respectiv. Iubiti? Sinteti fierbinti? Ardeti in spirit pentru cine vreti voi-Iisus, Maica Domnului, Buddha, Allah, Kali? Plingeti indragostiti si pieriti in extazul prezentei sacre?
Caci daca nu, atunci nu mai vorbiti despre cei care o fac, despre cei care au suferit si au renascut in Duhul, despre cei care sint vii. Sintem atit de preocupati de propria noastra socializare incit nu vedem semnele vremurilor ce or sa vina. Si aici nu ma refer nici la apocalipsa, nici la inaltare, nici la 2012, nici la calendarul mayas ce intra intr-un nou ciclu. Ci la ziua de miine. Noi nu traim pe deplin ziua de azi, nu sintem zen, nu sintem atenti la ceea ce facem. Atunci cum o sa infruntam timpurile ce or sa vina?
Parintele Iustin, ca unul ce a facut pirnaie grea comunista, stie ca singurul drept inalienabil al omului daruit de natura, Dumnezeu, Creator, oricum vreti voi sa-i spuneti, este LIBERTATEA. Si in momentul in care libertatea incet, subtil, perfid, miseleste si prin invaluire ni se ia fara ca nimeni sa observe-aproape nimeni- atunci omul ca fiinta sacra inceteaza sa existe. In locul sau, masina teleghidata, sclavul perfect va construi pentru stapinii sai o noua lume, si mai intunecata, si mai pradatoare, si mai goala.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites