Tuesday, December 14, 2010

SARBATORI DE IARNA












Share/Bookmark

Pentru mine spiritul sarbatorilor de iarna inseamna doua locuri: BRAN si BERLIN..


La BrAN am avut cel mai frumos Craciun din Romania, la pensiunea unui nene pe care nu-l cunosteam, dar care ne-a primit din inima, si nu pentru ca asa-i cerea statutul lui de gazda.
Mincarea sublima romaneasca udata de afinata si palinca, caldura care ne invaluia de la soba, minunata curte si caii cei negri, vacuta din grajd, mita ce se stuchea cu cainii, zapada ce scirtiia sub clar de luna si aerul curat ca o sabie de clestar, au facut BRANUL locul meu preferat de Craciun.
Si sa nu uit colindele si copiii frumosi si imbujorati(si nu, nu ma refer la main BRAN ci la satele de linga).



Berlinul este si acum za place to be for Christmas-pentru mine-prietenii mei iubiti, minunati, calzi, darnici pe care ii ador, gluhwein-vinul rosu fiert cu arome, tirgurile de lucruri multe si facute manual si mincarica buna si ecologica, stelutele din FIECARE fereastra, renii din curti, brazii impodobiti minunati si oamenii zimbitori fac aceasta sarbatoare sa fie cu adevarat una a inimilor si nu a intereselor meschine.

RETETA GLUHWEIN

0 sticla de vin rosu demi dulce
2/3 dintr-o cana umpluta cu zahar brun

sucul si razatura de la o lamiie


citeva bobite de cardamon


4 cuisoare

2 frunze de dafin

2 betisoare de scortisoara


Amestecati totul la foc mic intr-o tigaie amestecind in continuu pentru ca zaharul sa se topeasca. Nu fierbeti ci aduceti vinul pina aproape de fierbere. Lasati in tigaia acoperita o ora dupa ce ati inchis focul.
Se serveste in cani de ceramica sau ulcele.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites