Tuesday, August 11, 2009

WISH UPON A STAR












In această vară, ploaia de stele Perseide, se va putea vedea cel mai bine la 12 august, între orele 19.30 și 22.00, căzând până la 200 de meteori pe oră.

O ploaie de stele căzătoare (Perseidele), vizibilă şi din România, poate fi observată în perioada 11 - 13 august, punctul maxim de vizibilitate fiind atins în noaptea de miercuri spre joi.

Potrivit reprezentanţilor Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti, ploaia de stele va atinge punctul maxim de vizibilitate în noaptea de 12 spre 13 august , putând fi observată doar din afara oraşului.

Astfel, aceştia recomandă amatorilor ca ploaia de stele să fie urmărită după miezul nopţii. Totodată, reprezentanţii Observatorului spun că luna va fi mai strălucitoare în noaptea de miercuri spre joi.

Ca în fiecare vară, Pământul traversează, între 17 iulie şi 24 august, traiectoria unui nor de meteori lăsat în urmă de cometa Swift-Tuttle - nume dat după cercetătorii care au descoperit-o, în 1862, Lewis Swift şi Horace Tuttle. Printr-un efect de perspectivă, meteorii, numiţi Perseide, par să vină toţi din acelaşi punct, situat în constelaţia Perseu, de unde le vine şi numele.

După ce intră în atmosfera terestră, cu o viteză de 59 de kilometri pe secundă, meteorii strălucesc şi se dezintegrează.

Fenomenul poate fi observat cu ochiul liber.

2 comments:

La noi a plouat...nu am vazut nimic...:(

nu te descuraja....mai avem si seara asta si cea de miine..cit mai tirziu, cu atit mai bine....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites