Wednesday, June 3, 2009

BATAIA E RUPTA DIN RAI

"Aproape o treime dintre parintii din Romania nu cunosc existenta prevederilor legale care interzic pedeapsa fizica si tratamentele umilitoare aplicate minorilor, potrivit concluziilor unui studiu furnizate de Salvati Copiii, inaintea Zilei impotriva violentei asupra copilului (5 iunie). In plus, doua treimi din populatie inca mai considera ca 'bataia e rupta din rai'."- sursa 9am.ro

Hmm nush ce sa zic. Acu'stiu ca o sa mi-i scol pe toti in cap da...nu-i asa?
Ia uitati-va in jur. Mucosii cei mici ce se tavalesc la raionul de jucarii, la raionul de dulciuri, in metrou ca vor scaune si li se pare normal ca adultii sa se scoale pentru EI, puradeii de cacat ce urla la parinti ca vor in braaaaate, distrusii minusculi ce se tavalesc la propriu la metrou pentru ca vor in secunda aia la loc in parc.....-am vazut cu ochii mei toate astea.
Copilul prietenei mele din Germania care a chemat politia la 14 ani ca masa il abuzeaza pentru ca aia L-A FORTAT SA INVETE PENTRU TEZA DE ADOUA ZI si i-a interzis sa se duca afara cu rolele.
Alt copil din Germania care i-a futut doua smeclene lu' masa care se pusese in fata usii ca ala voia sa se duca afara cu bicicleta si a doua zi avea test la engleza... Copii din Rromania care fac crize parintilor ca 'gigel are adidasi Nike si tu nu esti in stare sa-mi cumperi nici macar adidas'. Pardon me?
Eronati cu muci la gura care nu ies din casa decit la mall-la 10 ani!!!!!
Desigur, vina este:
1-a parintilor care nu si-i cresc in spiritul adevaratelor traditii
2-a societatii in mod special din Rromania care promoveaza banul ca valoarea nr.1
3-a legilor prea permisive si rauintetionate ca in occident, in care copiii sint invatati la scoala ca si ridicarea tonului e abuz si sint indrumati la orele de dirigentie sa isi pirasca parintii.
Nu era mai bine pe vremea lui Ion Creanga cind ii trageai copilului o sfinta bataie de cite ori sarea calul? Desigur, TU, PARINTE, TREBUIA SA FII MODEL MORAL.
A nu se intelege ca sustin abuzurile impotriva copiilor si bataile. Dar una peste bot la timp salveaza multe vieti.
A gasi echilibrul intr-o lume atit de rupta de valori morale, ca parinte, este intr-adevara o arta.





2 comments:

Hai, sa-l vad eu pe acel parinte care si-a crescut copilul fara sa-i dea macar una mica, peste fund.Si unde s-a ajuns in tarile occidentale? Si-au luat-o copii in cap ca au drepturi. Se exagereaza. Nici un parinte responsabil nu-si bate copilul sa-l duca apoi la spital.

exact...nu vorbim de abuzuri bineinteles

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites