Ingrediente: 1 kg de ceapă roşie, 400 g zahăr, 300 ml vin negru, 50 ml oţet balsamic, o lămâie, 5 linguri de ulei, coriandru, ienibahar, chimen, scorţişoară, nucşoară.
Preparare: ceapa se curăţă şi se spală, se taie feliuţe şi se stropeşte cu zeama de la lămâie pentru a nu se oxida. Într-un vas mare se încinge uleiul, se pun 5 linguri de zahăr şi se amestecă până se caramelizează.
Se adaugă ceapa şi se căleşte până devine sticloasă, apoi se mai pune vinul, restul de zahăr, oţetul balsamic, coriandrul, ieibaharul, chimenul, scorţişoara, nucşoara şi se fierb timp de 45 de minute. Când este gata, se pune dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate.
Reţetă trimisă de Pătraş Simona Liliana, Iaşi
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
0 comments:
Post a Comment