Wednesday, July 22, 2009

UNITATEA EXTAZULUI TANTRIC


Ögyen Chenrézigs Yab-yum

este o forma a lui guru Padmasambhava si a lui Yeshé Tsogyel in uniune manifestindu-se ca yidam(zeitate personala) al compasiunii. Ei tin intr-o mina o scoica si in alta cristale si lotusi verzi.El este de culoare neagra si imbraca o roba de culoarea smaraldului.

Un corb zboara deasupra capului sau.Ea are parul de culoare flacarilor, imbraca ornamente de lapislazuli si cinta cu o voce de clopotel.


Ngak’chang Rinpoche spune despre Ögyen Chenrézigs:


El este yoghinul de culoare neagra stralucitoare in imbratisare extatica cu yoghina de culoare negru luminos. Roba sa verde smarald reprezinta cele 9 vehicule ale metodei tantrice si implinirea yogai supreme.


Consoarta sa Yeshé Tsogyel este goala ca si compasiunea activa ce nu poate fi ascunsa de socializare si normele lumii acesteia. Parul sau de flacari incalzeste inimile tuturor fiintelor vii si incita la curajul voios ce distruge nevoia de a ne refugia in depresie.

Ea are ornamente de lapislazuli al caror albastru viu ne arata abilitatea ei de a stapini incercarile de a actiona din punctul de vedere al lipsei de inima.Vocea ei de clopotel cheama toate fiintele simtitoare sa primeasca transmisia compasiunii nediferentiate.


Padmasambhava si Yeshé Tsogyel au ambii cercei in forma de scoica ce simbolizeaza ca si-au dizolvat atrofierea lipsei de inima ce zace in conformismul arogant. Bunatatea lor este neconditionata de conservatorism si libera de puncte de referinta. Picioarele lor goale arata contactul direct pe care il au cu pamintul si realitatea, ca si abilitatea lor de a-si deschide inimile fiecarei pozitii perceptuale .

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites